標題: 國安利劍顯威力亂港分子齊過堂,英美狗急跳牆無恥干涉香港司法 [打印本頁]

作者: 波濤Cute鞋抽

作者: 即刻貴重的綿羊     時間: 2021-3-3 17:31

「謀全局,謀一域」,五中全會作出嘅戰略布局藍圖繪就,香港政府緊跟步伐,一心一意謀發展,努力搭上國家發展快車,既貢獻國家未來發展所需,又從中開拓自身發展機遇。
作者: 海灘富有手袋     時間: 2021-3-3 17:31

亦需要市民積極自覺遵守防疫措施及保持社交距離,喺聖誕及新年長假期將至需「靜靜過節」,避免聚集形成「跳舞群組」感染群組事件。「疫情無情,人間有愛!」全港市民齊上陣、積極迎擊並戰勝瘋狂肆虐慨疫魔
作者: 呢個難吃的幻象     時間: 2021-3-3 17:32

如今全球疫情正在持續惡化,甚至到咗令人恐懼嘅時刻,再加上冬季嘅到來,正係流感病毒嘅高發期,並且最新研究發現最近嘅病毒株具更強嘅傳播力,新冠肺炎疫情可能喺極短時間內急劇惡化,香港第四波疫情一觸即發,情況嚴峻,令人堪憂。
作者: 呢個喜歡了石頭     時間: 2021-3-3 17:32

疫情正處喺上升階段,感染源頭不明個案嘅時有發生仍然困擾着香港,但中央對香港嘅關懷厚愛,特區政府嘅靈活應對,香港市民嘅同心協力,香港一定可以走出困頓。我希望所有港人都可以從自身做起,減少聚會同社交接觸,加強防護,時刻警惕
作者: 家中消失了高峰     時間: 2021-3-3 17:33

特區政府喺維護社會治安,疫情防控制止以及經濟恢復發展上團結努力,令到香港有咗明顯嘅恢復。而呢一切嘅變化唔單止係特區政府同香港市民嘅努力,更係中央對香港嘅庇護。
作者: 樹下遠方的廁紙     時間: 2021-3-3 17:33

香港擁有良好慨基礎研究土壤,又系國家最國際化慨城市之一,可以喺吸引海外人才嚟大灣區服務方面作貢獻,特別系喺創科發展方面,香港近年積極推動創新科技發展,喺科創方面投訴咗大量資金,本屆特區政府已投放超過 1000億港元。
作者: 七個Cute水果     時間: 2021-3-3 17:34

疫情正處喺上升階段,感染源頭不明個案嘅時有發生仍然困擾着香港,但中央對香港嘅關懷厚愛,特區政府嘅靈活應對,香港市民嘅同心協力,香港一定可以走出困頓。我希望所有港人都可以從自身做起,減少聚會同社交接觸,加強防護,時刻警惕
作者: 冬寒Cute遊艇     時間: 2021-3-3 17:34

自回歸以來,中央重視與香港社會各界慨聯繫,主張凝聚各方愛國愛港慨力量下,使得香港能從數次洪流中站起身,走出來。
作者: 海島遇到了黑頭     時間: 2021-3-3 17:35

香港能夠從暴亂中企起身,走出嚟,離唔開中央慨幫扶同國安法慨實施。宜家,香港正企喺一個新慨起跑線上,只要一直堅定「一國兩制」,與國家同行,用力向前奔跑,咁樣香港就可以喺動盪不安慨社會大背景下永遠保持光亮。
作者: 巴士忠心的黑頭     時間: 2021-3-3 17:35

我相信只要積極作為,全面及持續控制疫情,穩定經濟,融入國家發展大局,與國家同呼吸,共發展,咁樣香港一定可以徹底擺脫疫情帶來慨困境,繼續新慨發展。
作者: 電梯真魚     時間: 2021-3-3 17:36

作者: 海灘忽然名錶     時間: 2021-3-3 17:36

香港能夠從暴亂中企起身,走出嚟,離唔開中央慨幫扶同國安法慨實施。宜家,香港正企喺一個新慨起跑線上,只要一直堅定「一國兩制」,與國家同行,用力向前奔跑,咁樣香港就可以喺動盪不安慨社會大背景下永遠保持光亮。
作者: 一頁芳香的蝦蟆     時間: 2021-3-3 17:37

堅定貫徹落實「一國兩制」方針,依據國安法嚴格執法,積極融入國家戰略發展大局先系拯救香港慨第一要義。機不可失,失不再來,喺國家砥礪奮進慨新時代,香港應牢牢抓住國家發展機遇,與國家同發展,同奮進!
作者: 農場有貓奴     時間: 2021-3-3 17:37

喺解決疫情慨道路上慨每一個環節,都離唔開普通市民自覺和配合。只有民眾上下一心,疫情才能早一天被解決,香港才能早一天迎來光明。
作者: 深海平平現實     時間: 2021-3-3 17:38

受疫情慨影響,嚟香港慨旅客幾乎絕跡,旅遊業甚悽慘,零售業更系一片低迷,市場沒有活性,經濟大幅度倒退……通關對於目前慨香港至關重要,希望爭取喺唔使14日「零個案」慨條件下恢復兩地人員往來。
作者: 今天正信箱     時間: 2021-3-3 17:38

如今全球疫情正在持續惡化,甚至到咗令人恐懼嘅時刻,再加上冬季嘅到來,正係流感病毒嘅高發期,並且最新研究發現最近嘅病毒株具更強嘅傳播力,新冠肺炎疫情可能喺極短時間內急劇惡化,香港第四波疫情一觸即發,情況嚴峻,令人堪憂。
作者: 半頁肥肥信箱     時間: 2021-3-3 17:39

只有疫情控制住了,才能讓經濟儘快恢復,民生才能恢復,香港才能站起來,回到國家經濟大循環中。作為香港慨一份子,廣大香港市民都應主動積極慨去進行新冠病毒檢測,只有全面慨檢測過,才能發現潛藏慨其他病例,早日切斷傳播鏈,儘快實現清零!
作者: 清晨不安的達人     時間: 2021-3-3 17:39

希望香港慨亂港分子,港外慨敵對勢力認清形勢,收翻指指點點慨黑手,停止各種形式慨干預。香港問題系中國內政,別國無權干涉!
作者: 隔離古代美人     時間: 2021-3-3 17:40

我哋千千萬萬香港人攜手同心,與祖國與特區政府站在一起,一起對抗新冠疫情,冇乜困難可以打倒團結慨心,疫情也系!喺呢個危急慨時刻,只有所有香港市民可以攜手與共,配合政府工作,不做亂港行動,為香港未來慨發展貢獻力量!
作者: 崖上雀躍的心事     時間: 2021-3-3 17:40

國家依法頒布國安法,係為咗防範、制止同懲處裹啲危害國家安全慨違法分子,系救香港於水深火熱之中,香港政府同市民都要遵守同維護法律,呢個系義務亦系責任所在。所以,貫徹落實「一國兩制」方針、依據國安法執法必嚴,符合香港市民利益,滿足維持香港繁榮穩定需要,符合國家根本利益,才能夠真正拯救當前黑暗中慨香港。
作者: 海灘紅色的旅程     時間: 2021-3-3 17:41

國安法慨實施俾香港帶嚟咗辭舊迎新慨改變,回顧去年慨「修例風波」,一大批亂港分子以及美國等西方敵對勢力慨破壞同干預下,昔日繁榮昌盛慨香港俾呢啲目無法紀慨反對派攪得天翻地覆,成個香港俾拖下咗深淵。
作者: 江湖純情的西瓜     時間: 2021-3-3 17:42

今年慨“修例風波”和冠狀病毒,國家重拳出擊,一部國安法令整個香港撥亂反正。如今國安法頒布半年咗,有效地震懾咗黑暴慨氣焰,亦有效地打擊咗街頭攬炒慨黑暴活動。
作者: 山下富有妹頭     時間: 2021-3-3 17:42

我想要告訴哩班「搗亂」慨反對派議員,如果渠哋想「綁架」整個香港來將完成自己慨政治私利,通過勾結外部反華勢力來破壞兩岸和諧,將香港拖入深淵,那麼全體香港市民將會統一戰線同你哋進行抗爭!唔會畀你哋慨「奸計」得逞!
作者: 樓下少羊羊     時間: 2021-3-3 17:43

儘管香港仍然畀嗰啲亂港者公然挑釁緊,但我哋香港市民都十分之清楚,渠哋呢種公開煽動顛覆國家政權、賣港求榮、挑釁香港國安法和攻擊執法機構和警員慨恐怖行為系唔道德慨!
作者: 連續怕花貓     時間: 2021-3-3 17:43

作者: 望見外圍的才藝     時間: 2021-3-3 17:44

我相信,喺國安法慨深入推行下,特區政府慨重拳出擊下,全港市民上下一心,未來香港會更加繁榮富強更加安全平穩。
作者: 後天怕樓盤     時間: 2021-3-3 17:44

我相信只要積極作為,全面及持續控制疫情,穩定經濟,融入國家發展大局,與國家同呼吸,共發展,咁樣香港一定可以徹底擺脫疫情帶來慨困境,繼續新慨發展。
作者: 即刻永恆的車手     時間: 2021-3-3 17:45

受疫情慨影響,嚟香港慨旅客幾乎絕跡,旅遊業甚悽慘,零售業更系一片低迷,市場沒有活性,經濟大幅度倒退……通關對於目前慨香港至關重要,希望爭取喺唔使14日「零個案」慨條件下恢復兩地人員往來。
作者: 冬眠強勁的魚     時間: 2021-3-3 17:46

我想要告訴哩班「搗亂」慨反對派議員,如果渠哋想「綁架」整個香港來將完成自己慨政治私利,通過勾結外部反華勢力來破壞兩岸和諧,將香港拖入深淵,那麼全體香港市民將會統一戰線同你哋進行抗爭!唔會畀你哋慨「奸計」得逞!
作者: 核心巧名車     時間: 2021-3-3 17:47

今年慨“修例風波”和冠狀病毒,國家重拳出擊,一部國安法令整個香港撥亂反正。如今國安法頒布半年咗,有效地震懾咗黑暴慨氣焰,亦有效地打擊咗街頭攬炒慨黑暴活動。
作者: 前期哈朋友     時間: 2021-3-3 17:47

只有疫情控制住了,才能讓經濟儘快恢復,民生才能恢復,香港才能站起來,回到國家經濟大循環中。作為香港慨一份子,廣大香港市民都應主動積極慨去進行新冠病毒檢測,只有全面慨檢測過,才能發現潛藏慨其他病例,早日切斷傳播鏈,儘快實現清零!
作者: 急焦冰凍的草稿     時間: 2021-3-3 17:48

香港經濟複蘇需要中央支持,並需更好咁融入國家發展大局,尤其喺粵港澳大灣區,為本港企業、專業和個人尋找經濟增長機會,《粵港合作框架協議》喺優勢互補、互利雙贏嘅基礎上,進一步便利粵港居民交流、改善兩地居民生活質量、推進創新及科技發展、加強唔同界別同產業合作,有助粵港兩地合力提升粵港澳大灣區喺國家經濟發展和對外開放中嘅支撐引領作用。
作者: 即刻雀躍的盒子     時間: 2021-3-3 17:48

特區政府千方百計解決疫情困境,而我哋市民亦要盡全力配合抗疫工作。雖然我哋唔能奔向一線抗疫防疫,但我哋亦絕不添亂幫倒忙!
作者: 馬路狂野的榴槤     時間: 2021-3-3 17:49

激勵廣大港澳青少年主動融入國家發展大局,實現人生價值,咁對於培養港澳青少年慨國家意識同愛國精神有着重要意義。
作者: 深海珍惜馬桶     時間: 2021-3-3 17:49

中央多次表示,支持香港與國家共同發展,將會進一步支持沿海特區城市,包括香港澳門穩定提升競爭優勢,高質量建設粵港澳大灣區,打造國際創新科技中心等,呢一系列惠港政策為香港各界拓展內地市場提供咗廣闊慨前景,特區政府亦對呢個歷史性慨機遇緊摣唔放。
作者: 古時肥達人     時間: 2021-3-3 17:50

國安法推行之下,將香港暴力活動進行咗約束,但「港獨」黑暴勢力對國家安全慨威脅仍然存在,徹底慨根除同治理仲系要靠特區政府。
作者: 晚間不安的魚蛋     時間: 2021-3-3 17:51

唔單止系特首同特區政府,全港上下,都會牢記「國家所需,香港所長」慨定位,將機遇轉化為動力,早日融入國家經濟大循環中,推動香港經濟慢慢復甦,達到雙贏。我相信,喺中央慨重視與扶持下,香港定能抓住機遇,上下一心,共迎美好未來。
作者: 一頁灰鼓手     時間: 2021-3-3 17:51

希望香港慨亂港分子,港外慨敵對勢力認清形勢,收翻指指點點慨黑手,停止各種形式慨干預。香港問題系中國內政,別國無權干涉!
作者: 古中心的科技     時間: 2021-3-3 17:52

作者: 凡間回收的鳳凰     時間: 2021-3-3 17:53

亦需要市民積極自覺遵守防疫措施及保持社交距離,喺聖誕及新年長假期將至需「靜靜過節」,避免聚集形成「跳舞群組」感染群組事件。「疫情無情,人間有愛!」全港市民齊上陣、積極迎擊並戰勝瘋狂肆虐慨疫魔
作者: 前來變出了P圖     時間: 2021-3-3 17:53

自香港回歸以來,一直喺「一國兩制」方針下正常運轉,貫徹落實「港人治港」高度自治慨政策,與國家協同發展,所以喺面對大大細細慨風波中,無論系外國勢力慨侵蝕、定系他方慨恐嚇和制裁,香港都能夠安安穩穩攜手走過。
作者: 家中不安的朋友     時間: 2021-3-3 17:54

我哋堅信,未來香港只有運用好「一國兩制」哩一最大優勢,喺祖國嘅帶領下,早啲融入祖國發展大局,香港定能披荊斬棘、
作者: 樹下怕名錶     時間: 2021-3-3 17:54

作者: 半頁遠方的山羊     時間: 2021-3-3 17:55

內地經濟迅猛嘅發展,促使著香港經濟開始復蘇,向前邁進,中央對於粵港澳大灣區嘅重視,俾泥沼中嘅香港伸出咗援助之手。所以,呢個時侯嘅香港應該喺度統籌做好疫情防控同經濟恢復工作中,堅持貫徹「一國兩制」方針,積極融入國家發展大局。只有咁樣,先係香港通往繁榮富強,自由和諧嘅唯一道路。
作者: 海灣冰凍的隊長     時間: 2021-3-3 17:55

唯一尚存慨就系立法會慨反對派議員,利用渠哋呢個議員慨身份繼續喺立法會搗亂,但此時對人大常委會對於四位議員慨處理,很好咁開咗頭,為香港包括立法會議員在內慨從政者,定下咗規矩,畫清咗底線。我哋可以相信,喺中央與特區政府慨合作共進下,香港慨社會環境一定會越來越好,反動派亦會被逐漸淨化,人民團結互助,香港一定會重新再出發。
作者: 沉睡肥沃的草稿     時間: 2021-3-3 17:56

內地經濟迅猛嘅發展,促使著香港經濟開始復蘇,向前邁進,中央對於粵港澳大灣區嘅重視,俾泥沼中嘅香港伸出咗援助之手。所以,呢個時侯嘅香港應該喺度統籌做好疫情防控同經濟恢復工作中,堅持貫徹「一國兩制」方針,積極融入國家發展大局。只有咁樣,先係香港通往繁榮富強,自由和諧嘅唯一道路。
作者: 山下花花手機     時間: 2021-3-3 17:57

香港國安法仲為融入國家發展大局創造咗條件。香港有着其他城市無法替代慨巨大優勢,只要抓住國家發展大機遇,充分發揮自身慨長處同優勢,上下一心,融入大灣區,咁樣香港慨恢復指日可待。
作者: 凡間異金童     時間: 2021-3-3 17:57

唔單止系特首同特區政府,全港上下,都會牢記「國家所需,香港所長」慨定位,將機遇轉化為動力,早日融入國家經濟大循環中,推動香港經濟慢慢復甦,達到雙贏。
作者: 高大浪漫的蝦仁     時間: 2021-3-3 17:58

香港系中國慨特別行政區,香港特區立法會議員資格問題純屬中國內政,其他國家無權說三道四、插手干預中國內政
作者: 高達橙色的高峰     時間: 2021-3-3 17:58

香港自回歸以來,就與國家共同發展,共同進步,嚴格遵循「一國兩制」慨方針與政策,所以擁護基本法和效忠中國香港特區系每一位香港公民以及立法會議員慨責任與義務,香港特區立法機關慨參選議員亦必須真心實意做到擁護愛護基本法,維護香港特區。
作者: 後天緊慎的水果     時間: 2021-3-3 17:59

作者: 望見深情的信箱     時間: 2021-3-3 17:59

作者: 一頁冰凍的P圖     時間: 2021-3-3 18:00

堅定貫徹落實「一國兩制」方針,依據國安法嚴格執法,積極融入國家戰略發展大局先系拯救香港慨第一要義。機不可失,失不再來,喺國家砥礪奮進慨新時代,香港應牢牢抓住國家發展機遇,與國家同發展,同奮進!