標題: 感覺美國最新的軍事策略,抄中國! [打印本頁]

作者: cwilson1     時間: 2021-3-2 13:03

現在美國是投入發展高超音速武器,

参考消息网3月2日报道美国国防部网站2月27日发表了题为《美国防部官员透露高超音速武器研发战略》的报道称,美国国防部已经把高超音速武器列为优先级别最高的武器装备现代化项目之一,该战略将分四阶段实施,以加快这种武器系统的研发和部署。全文摘编如下:
高超音速武器能够在高空大气层内——即2.4万至6万米的高空——以接近或超过5马赫(5倍音速)的速度飞行,它们的机动性让对手防不胜防。

這些分明是山寨中國的東風快遞

https://m.sohu.com/a/453537978_1 ... 614660660703D3NLov9

中國要小心美國偷竊中國高超音速導彈科技!
作者: 心很想     時間: 2021-3-2 18:33

中國要小心美國偷竊中國高超音速導彈科技
放心技術埋在深山地底裡, 無地址/地圖可以見到, 不能滲透的.
作者: 崖上的地獄     時間: 2021-3-2 22:43

係呀,係呀
作者: cwilson1     時間: 2021-3-2 23:11

美國都話佢過去廿年的軍事科研在空轉, 大多做埋些唔等洗嘢, 

真係難得做垃圾出黎, 有黄人同佢吹捧打晒飞機

而在美國發現衰咗囉唯有抄中國模式囉!!!
作者: 占臣     時間: 2021-3-3 12:49

其實中國好多技術都超越美國,只係啲黃人漢奸玻璃心接受唔到啫!
不過美國擺明車居針對我國,所以希望中國對科技和軍事技術保密做得絕對安全。不要比漢奸美狗有機可乘!
作者: discuss-wing     時間: 2021-3-3 13:32

其實超高速武器,鴨翼戰機,電磁軌道砲都係美國早過中國起步。不過預到技術難關突破唔到。直至中國搞掂咗,發現原來係真係得嘅,先繼續研發。
作者: 一個討論者3.0     時間: 2021-3-3 13:47

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-2 01:03 PM 發表

参考消息网3月2日报道美国国防部网站2月27日发表了题为《美国防部官员透露高超音速武器研发战略》的报道称,美国国防部已经把高超音速武器列为优先级别最高的武器装备现代化项目之一,该战略将分四阶段实施,以加快这种武器系统的研发和部署。全文摘编如下:
高超音速武器能够在高空大气层内——即2.4万至6万米的高空——以接近或超过5马赫(5倍音速)的速度飞行,它们的机 ...
兼抄埋俄羅斯先鋒導彈
作者: Peter_H

作者: 子月月     時間: 2021-3-3 19:39

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-3 03:17 PM 發表
美軍將在下周試射~~從空中發射的超級高超超音速武器
全球第1殺器
你就算吧啦,上年10月你夠話美國潛艇出港,準備動手……
到11月,又話美國已經集結特種部隊,準備開戰打大陸……
到今日已經3月啦,坐帆船都坐到嚟啦……
作者: 一個局外人     時間: 2021-3-3 20:23

引用:
原帖由 子月月 於 2021-3-3 07:39 PM 發表

學瑞典少女
作者: 8d     時間: 2021-3-3 22:30

引用:
原帖由 子月月 於 2021-3-3 07:39 PM 發表

這個人不學無術,不用回他,收埋D垃圾風【應該係大妓院之流】
作者: 子月月     時間: 2021-3-3 22:32

引用:
原帖由 8d 於 2021-3-3 10:30 PM 發表

這個人不學無術,不用回他,收埋D垃圾風【應該係大妓院之流】
佢已經收斂左好多㗎啦,
有國安法之前,
佢鳩up得仲勁呀,
哈哈哈哈
作者: 山邊懷舊的才藝     時間: 2021-3-5 17:40

美狗上世紀六十年代,以發展超音速間諜機

作者: 神殿老子     時間: 2021-3-5 18:25

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-2 01:03 PM 發表

高超音速武器能够在高空大气层内——即2.4万至6万米的高空——以接近或超过5马赫(5倍音速)的速度飞行,它们的机 ...
如果想贏中國就一定要抄中國的國策(有中國特色的社會主義)
作者: Samam     時間: 2021-4-8 08:18

引用:

今次明顯抄漏咗中國嘅秘密,發射盜蛋唔識脫勾呢一part😁
作者: 笑到最後     時間: 2021-4-8 08:27

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-3 03:17 PM 發表
全球第1殺器
垃圾。
作者: smmmfami     時間: 2021-4-8 10:40

引用:
全球第1殺器
無問題的,今次出唔到閘,返去再研究,半年後應該可以,反正夢可以繼續發,錢繼續花就得。
作者: BlusDave

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: suplx     時間: 2021-4-10 12:19

引用:
原帖由 子月月 於 2021-3-3 10:32 PM 發表

佢已經收斂左好多㗎啦,
有國安法之前,
佢鳩up得仲勁呀,
哈哈哈哈
岩,正無膽匪類一隻😏😏😏
作者: ichthys2     時間: 2021-4-10 12:47

互相啟發。
作者: 小婆羅門     時間: 2021-4-10 13:01

引用:
全球第1殺器
據中央社4月7日發自華盛頓的綜合報導,美國空軍4月6日試射機載極音速飛彈失敗,飛彈無法從發射架脫離;另一方面,中國利用軍、民兩用間的灰色地帶,使用台積電美國技術生產的晶片,在極音速武器取得優勢。

「華盛頓郵報」指出,美國空軍一架B-52轟炸4月機6日早晨攜帶被稱作「空射快速反應武器」(ARRW)的新飛彈,從加州愛德華空軍基地起飛;這款新飛彈能以超音速5倍飛行、用於突破敵方防空系統的飛彈。

但美軍這款武器卻沒能從機翼發射出去。美國空軍今天在聲明中指出,「由於機上的不明原因,試射彈未能完成發射順序」。

*美國佬真係蠢過豬,搞支飛彈都搞到瀨屎瀬尿

https://www.rfi.fr/tw/中國/20210408-美國試射極音速飛彈失敗-中國利用台積電美國晶片技術突破
作者: 白鴿眼黨2     時間: 2021-4-19 13:09

引用:
全球第1殺器
弓起哂, 又柒咗
作者: 沙漠清涼的弟弟     時間: 2021-4-19 13:24

中國又坐時光機偷竊美國了