標題: 【獨家文章】新12「門逃」BNO闖關失敗記 [打印本頁]

作者: 紅色薰衣草     時間: 2021-2-22 18:56

說一個真實故事,不是網上謠傳,而是英倫朋友的親身經歷…… 近月,「黃色gossip圈」內移民潮傳得沸沸揚揚,有人賣樓捲蓆趕飛機,義無反顧飛往疫情嚴重的大英帝國去。 那回赴英的飛機上,有一家12口的A君,12人中不單...

香港人被宠坏了

新聞來源連結:

https://www.speakout.hk/港人博評/68249/-獨家文章-新12-門逃-BNO闖關失敗記#selected

作者: team123456     時間: 2021-2-22 18:59

唔提都唔記得呢12隻瞞逃
作者: 版煮報夢.     時間: 2021-2-22 19:07

https://www.youtube.com/watch?v=nDcdxM8ztLQ
作者: xx1233xx     時間: 2021-2-22 19:11

點解送番黎香港,dllm
作者: tam_n     時間: 2021-2-22 19:14

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2021-2-22 06:56 PM 發表
說一個真實故事,不是網上謠傳,而是英倫朋友的親身經歷…… 近月,「黃色gossip圈」內移民潮傳得沸沸揚揚,有人賣樓捲蓆趕飛機,義無反顧飛往疫情嚴重的大英帝國去。 那回赴英的飛機上,有一家12口的A君,12人中不單...

http://img.speakout.hk/articles/cover/20210222/2509b4e54004b35832cb5d39a93c0b28.jpg!s728 ...
第一句「說一個真實故事,不是網上謠傳,而是英倫朋友的親身經歷」是什麼意思?
「英倫朋友」是誰?
作者: 紅色薰衣草     時間: 2021-2-22 19:14

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-2-22 07:14 PM 發表

第一句「說一個真實故事,不是網上謠傳,而是英倫朋友的親身經歷」是什麼意思?
「英倫朋友」是誰?
我都係转報章,唔知道,估计是指英国倫敦的朋友。
作者: 2007WIN     時間: 2021-2-22 19:19

假文.......朋友的朋友,一去就做外賣專才,週薪1500磅

住大屋,花園養番狗同黃狗仔

女就通街醉娃.........帶回家任砌,
作者: 紅色薰衣草     時間: 2021-2-22 19:20

引用:
原帖由 2007WIN 於 2021-2-22 07:19 PM 發表
假文.......朋友的朋友,一去就做外賣專才,週薪1500磅

信唔信自己決定,转載而已
作者: XEO     時間: 2021-2-22 19:30

咁詳細,除左英國外交部俾料,其他人無可能知 
作者: 紅色薰衣草     時間: 2021-2-22 19:31

引用:
原帖由 XEO 於 2021-2-22 07:30 PM 發表
事主們的自己朋友有可能知道
作者: hungng     時間: 2021-2-22 19:35

引用:
原帖由 2007WIN 於 2021-2-22 07:19 PM 發表

信!!!!!!
作者: wilsonts     時間: 2021-2-22 19:38

無理由, 人地禁紳士, 一定唔會係禁, 一定係抺黑, XX太可惡
作者: songsong17     時間: 2021-2-22 19:38

發生過咁多野, 起過底, 應該好易搵到相關人同事, 等睇有無人放多d料...
作者: 綠腳趾     時間: 2021-2-22 19:39

引用:
黃絲在香港惡慣,關員要A君交出手機,A君盡顯黃人風範,誓不屈服,一時說自己英文不好,一時說他有拍照自由,還打算鼓動其他排隊中的香港人一齊起哄,大叫光復呀、時代呀,可惜,眾人各顧各,睬你都傻。
講好既齊上齊落好兄弟呢?
作者: chimingchan2014     時間: 2021-2-22 19:41

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2021-2-22 06:56 PM 發表

http://img.speakout.hk/articles/cover/20210222/2509b4e54004b35832cb5d39a93c0b28.jpg!s728 ...
一定係假嘅,200幻黃人千萬不要信,去到英國大叫黑警係唔會有問題嘅,英國十分民主自由,更加唔會連基本人權都無,點會迫張照都拉人呀。200幻黃人一定要快啲移民英國,英國脫歐之後大把前途,一定好好環境嘅。
作者: 紅色薰衣草     時間: 2021-2-22 19:44

信唔信真係无所謂,只係值得思考香港真係沒自由F?
作者: 陸離光怪     時間: 2021-2-22 19:47

太耐無坐飛機,快飛轉來回幾開心阿!
作者: nlnl2020     時間: 2021-2-22 19:51

圖片附件: IMG-20210222-WA0047.jpg (2021-2-22 19:51, 26.63 KB) / 該附件被下載次數 7

圖片附件: IMG-20210222-WA0046.jpg (2021-2-22 19:51, 46.4 KB) / 該附件被下載次數 6

圖片附件: IMG-20210222-WA0045.jpg (2021-2-22 19:51, 79.32 KB) / 該附件被下載次數 7

圖片附件: IMG-20210222-WA0044.jpg (2021-2-22 19:51, 76.04 KB) / 該附件被下載次數 7

圖片附件: IMG_20201106_191236.jpg (2021-2-22 19:51, 44.37 KB) / 該附件被下載次數 7

圖片附件: IMG_20200522_145824.jpg (2021-2-22 19:51, 34.23 KB) / 該附件被下載次數 5

作者: Watergor

作者: redsoon     時間: 2021-2-22 19:55

引用:

假新聞,英國都唔知幾好啊,人工又高,鬼妹又靚,鬼死咁好客好歡迎香港移民
作者: 2007WIN     時間: 2021-2-22 20:00

引用:
原帖由 redsoon 於 2021-2-22 07:55 PM 發表

假新聞,英國都唔知幾好啊,人工又高,鬼妹又靚,鬼死咁好客好歡迎香港移民
但衹是頭一年..........之後就
作者: 明亮的晨星二     時間: 2021-2-22 20:01

A君媽叉英國總督察,當然永世不得入境喇,都唔知訂既,腦荀都未生埋

我親身經歷:廿幾年前,某個美國入境關卡,有個南亞人同入境人員嘈,「拒絕入境」,即時遣返
作者: 2007WIN     時間: 2021-2-22 20:02

引用:
原帖由 nlnl2020 於 2021-2-22 07:51 PM 發表
12113567 12113568 12113569 12113570

12113571 12113572
相中人.......是漁港人??

南亞........
作者: lclau2011     時間: 2021-2-22 20:02

引用:

班黃L曱甴又會話係假新聞,一定唔係真的,死都唔會信
作者: FASST     時間: 2021-2-22 20:02

你都識講走難啦死難民, 唔通當你貴賓咩
作者: flagella12     時間: 2021-2-22 20:03

引用:
原帖由 nlnl2020 於 2021-2-22 07:51 PM 發表
12113567 12113568 12113569 12113570

呢家人好似未去過外國入境咁。
作者: kevinfans     時間: 2021-2-22 20:05

作者: 綠腳趾     時間: 2021-2-22 20:07

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-2-22 08:01 PM 發表
A君媽叉英國總督察,當然永世不得入境喇,都唔知訂既,腦荀都未生埋

我親身經歷:廿幾年前,某個美國入境關卡,有個南亞人同入境人員嘈,「拒絕入境」,即時遣返
而家唯有去澳洲

好似話讀書無功課、工作無壓力、仲樓平舖平飲食平添
作者: lclau2011     時間: 2021-2-22 20:09

引用:

DkLM黃L曱甴抵L死,笑死我
作者: BUSYMAN     時間: 2021-2-22 20:09

紳士愛財,莫財莫問,請回!
作者: freemind1     時間: 2021-2-22 20:12

真係講粗口,拒絕入境,呢十二件垃圾送返香港

呢12個岸狗,教醒你啦,因為你班仆街嘈,嗌囗號,外國人通常最憎嘈,重要在入境區,嘈著人做野,一定踢你走。入境區關員只要話懷疑你偷道或做黑市,已經唔洗同上頭講
作者: wk221ab     時間: 2021-2-22 20:13

引用:
儍強喎
民主自由國喎
咁黑
作者: 錦衣夜行     時間: 2021-2-22 20:13

真事?哈哈,真係反政府反到上腦。
作者: 綠腳趾     時間: 2021-2-22 20:13

引用:
原帖由 freemind1 於 2021-2-22 08:12 PM 發表
真係講粗口,拒絕入境,呢十二件垃圾送返香港

呢12個岸狗,教醒你啦,因為你班仆街嘈,嗌囗號,外國人通常最憎嘈,重要在入境區,嘈著人做野,一定掟你走。入境區關員只要話懷疑你偷道或做黑市,已經唔洗同上頭講
見到班癲狗喺度吠,梗係咪俾佢地入境
作者: siupercy     時間: 2021-2-22 20:13

黃屍曱甴 on 9 真唔係扮。

但係點解彈佢地番黎呀?
作者: 錦衣夜行     時間: 2021-2-22 20:15

引用:

週薪£1500?送咩外賣?合唔合法?
作者: XEO     時間: 2021-2-22 20:16

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2021-2-22 07:31 PM 發表

事主們的自己朋友有可能知道
"A君回港後心深不忿,找到當日該名華籍官員的照片,起了底,還用他的照片在網上開個帳戶批鬥他。
當然這一切,都已紀錄在該華籍官員及英使館的眼底下,相信不只兩年,此12人應該一世都入不了英國境。"

當事人都未必知道呢一點,事主朋友又點會知.
作者: ki2007     時間: 2021-2-22 20:16

引用:

各位準備去主子國黃屍, 一定要破解呢個謠言, 每人去到海關, 一齊影相打卡, 表示主子幾咁自由, 最好搵埋海關人員一齊影, 更有說服力。祝好運
作者: freemind1     時間: 2021-2-22 20:17

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-2-22 08:13 PM 發表

見到班癲狗喺度吠,梗係咪俾佢地入境
你估英國傻咩,有邊個要收垃圾,又冇錢,一定踢走。
作者: josonlai     時間: 2021-2-22 20:17

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-2-22 08:07 PM 發表

而家唯有去澳洲

好似話讀書無功課、工作無壓力、仲樓平舖平飲食平添
小心身上啲窿,魔總話佢哋澳洲有職場強插文化。。
作者: kenchan42015     時間: 2021-2-22 20:19

黃狗快點去啦!!
作者: judylam651     時間: 2021-2-22 20:20

引用:

真可惜 ! 俾12隻曱甴,未來暴徒自由西,冚家返回香港 !

作者: wilsonkf     時間: 2021-2-22 20:22

點解要送返黎呀頂.
作者: x747x     時間: 2021-2-22 20:22

我覺得係假。

咁嘅人應該住緊精神病院,無機會飛去英國。
作者: freemind1     時間: 2021-2-22 20:24

抗議英國拒曱甴入境,懷疑對曱甴種族清洗滅絕,加拿大政府一定要出聲

圖片附件: Screenshot_20210222_202224.jpg (2021-2-22 20:24, 377.54 KB) / 該附件被下載次數 6

作者: xx1233xx     時間: 2021-2-22 20:26

最慘係曱甴一家咁玩法,所有英聯邦國家都唔比佢地入
趕唔走佢地
作者: 一個中國人!

作者: kenchan42015     時間: 2021-2-22 20:28

去做狗都周圍吠,未見識過世界標準!!
作者: cannabisbaby

作者: DiDiDum     時間: 2021-2-22 20:40

屈人轉寫小說了?但劇情誇張失實,令人對作者厭惡。
作者: 空空奇談     時間: 2021-2-22 20:42

引用:
原帖由 DiDiDum 於 2021-2-22 08:40 PM 發表
屈人轉寫小說了?但劇情誇張失實,令人對作者厭惡。
閣下是12門逃中的第幾位?
作者: Tokyo2040     時間: 2021-2-22 20:45

假新聞。朋友個朋友揸BNO入境,英國關員列隊歡迎,仲有人下跪哀求朋友個朋友帶多啲高汁黃絲曱甴嚟。
作者: andonlyu     時間: 2021-2-22 20:46

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-22 07:38 PM 發表
發生過咁多野, 起過底, 應該好易搵到相關人同事, 等睇有無人放多d料...
係. 若真有其事, 相信應該網上搵到個位被起底既華人警察.
呢篇都係"友人"故事. 都唔好跟車太貼.
作者: se7endays     時間: 2021-2-22 20:49

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-2-22 19:14 發表

「英倫朋友」是誰?
你咪試吓去美國入境大堂影相,睇吓受到咩禮遇!

好多香港人都係刁民,以為自己大晒!
作者: songsong17     時間: 2021-2-22 20:52

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-2-22 08:46 PM 發表

起英國人底, 外媒應該唔客氣會報...不過可能係黃人群私傳...

不過呢刻,我只當傳言...
作者: 肥妹呀見過     時間: 2021-2-22 20:53

引用:

人離鄉賤
作者: rinrinrinrin     時間: 2021-2-22 20:57

引用:

除左講恭喜,重可以講乜?
作者: rinrinrinrin     時間: 2021-2-22 20:58

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-2-22 07:14 PM 發表

「英倫朋友」是誰?
可能係你老母,死曱甴
作者: kitty2000     時間: 2021-2-22 21:02

引用:
這人大鄉里出城未見過世面,基本全世界海關都是甘惡,我以前去美国,部手提電腦無電不給我帶上機要沒收,幸好航空公司幫我寄倉才上到機。
作者: 武德鼎     時間: 2021-2-22 21:03

黃屍喺香港惡慣,以為全世界都買佢怕
作者: 哪singh     時間: 2021-2-22 21:03

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-2-22 07:41 PM 發表

一定係假嘅,200幻黃人千萬不要信,去到英國大叫黑警係唔會有問題嘅,英國十分民主自由,更加唔會連基本人權都無,點會迫張照都拉人呀。200幻黃人一定要快啲移民英國,英國脫歐之後大把前途,一定好好環境嘅。
冇错!假的!
米国有好过香港的失业救济金成二仟几磅一个月!亦好歡迎港人移民
作者: 泛民假仁假義     時間: 2021-2-22 21:06

引用:

「英倫朋友」是誰?
A君。
作者: 武德鼎     時間: 2021-2-22 21:08

引用:
原帖由 XEO 於 2021-2-22 07:30 PM 發表
係條黃曱自己擺上網

圖片附件: 1.jpg (2021-2-22 21:08, 105.04 KB) / 該附件被下載次數 3

圖片附件: 2.jpg (2021-2-22 21:08, 104.7 KB) / 該附件被下載次數 4

圖片附件: 3.jpg (2021-2-22 21:08, 98.67 KB) / 該附件被下載次數 7

作者: 2007WIN     時間: 2021-2-22 21:08

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2021-2-22 08:45 PM 發表
假新聞。朋友個朋友揸BNO入境,英國關員列隊歡迎,仲有人下跪哀求朋友個朋友帶多啲高汁黃絲曱甴嚟。
我朋友的朋友又係咁..........英國關員不衹一次這樣做,bno萬歳
作者: wow...     時間: 2021-2-22 21:10

如何證實個故事是真的?
作者: longlong7     時間: 2021-2-22 21:14

佢講大話 英國佬咁愛港人(d錢)
作者: deechai     時間: 2021-2-22 21:22

個故事假左d禍。。。。。
邊有人咁,仲要話人係黑警,邊有咁on 9
我真係唔信。。。。n
作者: 胡姫爸爸     時間: 2021-2-22 21:23

引用:

幾interesting
作者: 武德鼎     時間: 2021-2-22 21:24

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-2-22 08:46 PM 發表

相中人就係英國那位華人警察
作者: 泛民假仁假義     時間: 2021-2-22 21:25

引用:

嗰十二隻黃畜不代表香港人。
作者: 光棍man     時間: 2021-2-22 21:27

人材嚟㗎,做乜唔俾佢哋入境
作者: tam_n     時間: 2021-2-22 21:29

引用:
原帖由 泛民假仁假義 於 2021-2-22 09:06 PM 發表

A君。
A君用BNO,係12「門逃」之一,叫做「英倫朋友」唔多合理。
作者: hkcl614     時間: 2021-2-22 21:31

冇錯,一定係假既,Facbook講既一定係假既,仲要係喺黄人既群組講,一定係假既。。。

你哋千祈唔好比佢嚇到,阻礙你哋既走難計劃,一定要去英國呀,要勇往直前,成個香討都支持你哋走難架。。。
英國有自由既空氣,最多排隊入境果陣唔好叫口號住囉,忍多一陣,入咗境先至叫啦。。。點叫都得,裸跑都得呀,好自由架。。。。
黃人一定要去呀,唔好縮呀。。。
作者: 暴徒黑衣人     時間: 2021-2-22 21:31

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-2-22 08:15 PM 發表

週薪£1500?送咩外賣?合唔合法?
每日只做三小時,係得咁少㗎喇
作者: eliskw2000     時間: 2021-2-22 21:32

引用:

「英倫朋友」是誰?
呢個手法同黃人成日傳既"事實"係咪好似呢。
作者: 小寶人     時間: 2021-2-22 21:33

班黄人已經成為傻人嘅代表,好心你地咪鬼成日取笑人啦!
作者: johntt     時間: 2021-2-22 21:36

潑冷水?應該鼓勵🤭
作者: 場上靠隊友     時間: 2021-2-22 21:37

曱甴又染出國際,笑到標淚。
作者: 隔夜忠心的馬     時間: 2021-2-22 21:38

曱甴跳落海好了!香港再不養曱甴!

圖片附件: Screenshot_20201228_091235_edit_208850605140527.jpg (2021-2-22 21:38, 73.17 KB) / 該附件被下載次數 4

作者: o_0     時間: 2021-2-22 21:39

睇完,笑爆嘴,好硬9做埋D低能野禁入境2年
作者: SayYouSayMe     時間: 2021-2-22 21:43

引用:
原帖由 siupercy 於 2021-2-22 08:13 PM 發表
黃屍曱甴 on 9 真唔係扮。

但係點解彈佢地番黎呀?
佢哋喺外國嘈吓就畀人趕番嚟,佢梗係返嚟嘈我哋啦!曱甴只有喺香港先最巴撚閉㗎!
作者: uturn2     時間: 2021-2-22 21:45

引用:

佢死佢賤🐷
作者: ngben     時間: 2021-2-22 21:46

死曱甴
作者: nashwan     時間: 2021-2-22 21:50

希望呢則只係一個老作嘅笑話. 如果唔係就真係慨嘆黃絲嘅智商點解會係咁. 最慘係送唔到佢哋去英國, 遺害香港呀.

作者: 紅星加盈     時間: 2021-2-22 22:05

抵屎
作者: kingkong_hk     時間: 2021-2-22 22:08

過關唔好做多餘動作是常識吧
作者: choopper     時間: 2021-2-22 22:14

雖然黃屍係on9, 但呢個故事作得好假,d人咁都J得落。。。。。。。
作者: 海邊笨拙的榴槤     時間: 2021-2-22 22:15

引用:

黃屍7出世界
作者: wow...     時間: 2021-2-22 22:23

引用:
原帖由 暴徒黑衣人 於 2021-2-22 21:31 發表

每日只做三小時,係得咁少㗎喇
周薪1500鎊係高薪一族
作者: starr     時間: 2021-2-22 22:27

唔緊要! 仲有美澳加,逐個試啦! 
作者: 望見灰象棋     時間: 2021-2-22 22:27

用曱甴套路在英國會死得好難睇,香港太自由了
作者: 20381766     時間: 2021-2-22 22:28

捉拿黃畜牲,還香港人和平。
作者: 叻B仔     時間: 2021-2-22 22:31

引用:

「英倫朋友」是誰?
英倫朋友唔係毒果就肯定係肥佬黎☺️
作者: 暴徒黑衣人     時間: 2021-2-22 22:32

引用:
原帖由 wow... 於 2021-2-22 10:23 PM 發表

周薪1500鎊係高薪一族
我兩個朋友係波牛-----"阿傑斯同逼陷",十幾年前都幾萬鎊周薪
作者: 股壇垃圾佬     時間: 2021-2-22 22:33

引用:

曱甴永遠認為自己是對的,佢講嘅嘢有幾多成真,大家應該心中有數啦!

作者: Simon3504     時間: 2021-2-22 22:44

引用:

「英倫朋友」是誰?
我覺得係作文
因為黃人出到外國一定死狗咁,點會好似係香港咁惡
作者: wtf_name     時間: 2021-2-22 22:47

似假,但好笑
作者: 嫖、賭、飲、吹

作者: 巴巴先生     時間: 2021-2-22 22:54

引用:
原帖由 望見灰象棋 於 2021-2-22 10:27 PM 發表
用曱甴套路在英國會死得好難睇,香港太自由了
佢地會響機場扮乖,變死狗,入左英國就變大支野去痴埋班白右度去搞死當地華社......

曼撤斯特班華人組識已經俾佢地搞死左,佢地用番香港既黑暴手段令當地華人收聲,將話語權搶過黎......
作者: 家中富有師兄     時間: 2021-2-22 22:54

引用:

「英倫朋友」是誰?
黃屍一定唔信!