標題: 港女Staycation熟睡竟有便服男入房港威酒店先否認後稱個別事件|好食玩飛 [打印本頁]

作者: 愛1c蛋     時間: 2021-2-19 17:30

在香港酒店Staycation為求開心渡假,不過近日就有網民在四星級的港威酒店遇上「爆門」事件憤而退房。《香港01》旅遊記者整理事主所分享的事發經過

咁都得? 如果條女係裸睡咪蝕晒底? 分分鐘俾人非禮輪姦都有之! 報警啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/旅遊/589206/港女staycation熟睡竟有便服男入房-港威酒店先否認後稱個別事件
作者: 初級投資者     時間: 2021-2-19 17:35

AV情節,以為入黎嗰個係男朋友,做完之後,先知係第二個。
作者: 愛1c蛋     時間: 2021-2-19 17:36

酒店話個別例子=真有其事
作者: ntworks     時間: 2021-2-19 17:37

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-2-19 05:30 PM 發表
在香港酒店Staycation為求開心渡假,不過近日就有網民在四星級的港威酒店遇上「爆門」事件憤而退房。《香港01》旅遊記者整理事主所分享的事發經過

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210219/439479380045991936482165.jpeg/tzsDbLp0g1cZpnJ8wSuMO8dSpPWblYiF_Qa3o_0Gt6M

...
小姐,需唔需要服務?
作者: free33sky     時間: 2021-2-19 17:38

商業糾紛? 沒關門?

如果個男既有唔錯質素, 可能有不同結局

作者: 愛1c蛋     時間: 2021-2-19 17:39

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-2-19 05:37 PM 發表

小姐,需唔需要服務?
大陸都有G敲門, 但唔會自己入房
作者: 幪面超人     時間: 2021-2-19 17:46

我都試過,入咗房一個鐘到有人襟鐘,我都未行去開得切門,個女工自己用咭入我房,都離晒譜。
作者: 笨豬傻咪     時間: 2021-2-19 17:48

酒店房間租出比酒店住客之後
無經住客同意就入去房間
不論男與女,咁樣已經係一個大問題啦
作者: ansonkpl     時間: 2021-2-19 17:50

酒店保安又真係做得差喎,呢間酒店應該要入黑名單啦
作者: 新用户     時間: 2021-2-19 17:54

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-2-19 05:30 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210219/439479380045991936482165.jpeg/tzsDbLp0g1cZpnJ8wSuMO8dSpPWblYiF_Qa3o_0Gt6M

...
仲有人去酒店唔反鎖門?
又有一個人去鬧市酒店staycation斋訓?
可能一
搞完嘢,男嘅走先,女嘅被砌散了,起唔到身鎖門……
可能二
约炮,男嘅見到事主真人就掉頭走,
女方不甘损失房费,所以……
作者: 愛1c蛋     時間: 2021-2-19 17:57

引用:
原帖由 新用户 於 2021-2-19 05:54 PM 發表

仲有人去酒店唔反鎖門?
可能一
可能二
知唔知酒店度門唔使反鎖都要門咭/鎖匙先開到門
作者: 新用户     時間: 2021-2-19 18:12

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-2-19 05:57 PM 發表

知唔知酒店度門唔使反鎖都要門咭/鎖匙先開到門
咁你知唔知酒店有master key
作者: 愛1c蛋     時間: 2021-2-19 18:13

引用:
原帖由 新用户 於 2021-2-19 06:12 PM 發表

咁你知唔知酒店有master key
咁咪係酒店管理問題, 如果你反鎖度門你有乜意外就好危險
作者: paulchen     時間: 2021-2-19 18:14

好明顯係一般商業糾紛
作者: karenchan     時間: 2021-2-19 18:26

如果有門恤,一定要恤好道門
作者: simon_mme     時間: 2021-2-19 18:33

Sexcation
作者: laws168168     時間: 2021-2-19 19:53

有試過,同家人3人住香港某酒店,
約下午4~5時,那時外出瘋玩完睡回魂午覺,
突然有人開門。。。立即驚嚇到沒晒睡意,
(雖是酒店清潔姐姐),但有客入住都入去。。。哎!
作者: 16610joey     時間: 2021-2-19 19:59

如果係洋腸就歡迎光臨
作者: 山山山風     時間: 2021-2-19 21:18

引用:
原帖由 新用户 於 2021-2-19 05:54 PM 發表

仲有人去酒店唔反鎖門?
可能一
可能二
哩個分析好合理👍😁
作者: edi907     時間: 2021-2-19 22:29

呃房租
作者: 返工會暈     時間: 2021-2-19 22:46

我信
我試過喺大陸嘟卡入房
竟然已經有個女住客喺度
好彩佢落左防盗鏈我入唔到去
但門隙互望到大家
作者: chifaiba111     時間: 2021-2-19 23:08

益你啦
作者: Anthony。。So     時間: 2021-2-19 23:26

特別服務 唔係人人接受到㗎🤣🤣
作者: Jackishere     時間: 2021-2-19 23:34

點解唔報警
作者: rambotam2008     時間: 2021-2-19 23:34

點解唔鎖門呀 或者撳請勿騷擾 咁就唔會有咁嘅情況 不過工作人員應該都可以改善 如果冇接到資料 未退房嘅 就唔好用鎖匙入去啦
作者: 木伽四點     時間: 2021-2-19 23:38

系咪入到房見到真人,貨不對辦
作者: 將軍漢     時間: 2021-2-19 23:46

AV情節 ,希志個引退都有呢一幕
希志佢係酒店著住溫泉浴衣瞓到朝早,無化妝個樣細個好多
突然朝早一個男優靜靜揭起張被,衝埋去直接砌,希志即刻嚇左一跳,
你係邊個 做咩呀 然後見到caM用手擋臉,個男優不停砌
諗起都懷念條片
作者: 咕咕700     時間: 2021-2-19 23:47

有冇咁恐怖
作者: Brian668     時間: 2021-2-19 23:48

幻覺!
作者: mochu     時間: 2021-2-19 23:53

逢入住酒店房後必須鎖防盗鏈
作者: T1-Faker     時間: 2021-2-20 00:07

咁驚
作者: 古時滴滴OL     時間: 2021-2-20 00:52

白痴,唔鎖仲危险!
作者: 古時滴滴OL     時間: 2021-2-20 00:52

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-2-19 06:13 PM 發表

咁咪係酒店管理問題, 如果你反鎖度門你有乜意外就好危險
偷晒嘢都唔
作者: 古時滴滴OL     時間: 2021-2-20 00:54

引用:
原帖由 將軍漢 於 2021-2-19 11:46 PM 發表
AV情節 ,希志個引退都有呢一幕
希志佢係酒店著住溫泉浴衣瞓到朝早,無化妝個樣細個好多
突然朝早一個男優靜靜揭起張被,衝埋去直接砌,希志即刻嚇左一跳,
你係邊個 做咩呀 然後見到caM用手擋臉,個男優不停砌
諗起都懷念條片
真人真
作者: ame3738     時間: 2021-2-20 02:10

會唔會係送錯外賣?
作者: tomhung1016     時間: 2021-2-20 02:26

乜地方都好… 防盜鏈我入房一定落
作者: Hung196108     時間: 2021-2-20 03:25

引用:

...
佢目的不外乎係想話俾人知,咁大個女未住過酒店,定係大小姐無基本平民生活常識?
酒店通常會有「防盜鍊」,係俾住客在房時落扣,免得他人誤入。
酒店職員通常都有百合匙,可以進入所有或某些級別房間,方便工作。
例如負責房務的可以進入所有客房,機電工可以進入電掣/空調/鍋爐房等。
我在外住酒店,如果間房度門無「防盜鍊」(未見過無囉),我一定會搵野(一般點都會有椅子)頂一頂度門。
作者: 宇宙野生的主席     時間: 2021-2-20 06:13

Cecil Hotel
作者: 隔離地獄旅程     時間: 2021-2-20 06:37

不安全
作者: ET0804     時間: 2021-2-20 07:13

係國安凸擊搜查,报警無用
作者: seven3137     時間: 2021-2-20 07:17

去錯房唔出奇
但入到房就離奇
作者: ivanhohoho2     時間: 2021-2-20 08:04

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2021-2-19 11:34 PM 發表
點解唔鎖門呀 或者撳請勿騷擾 咁就唔會有咁嘅情況 不過工作人員應該都可以改善 如果冇接到資料 未退房嘅 就唔好用鎖匙入去啦
你以為啦!我試過已經掛左請勿騷擾在門囗,示意是日不需清潔,但個女清潔工好似見唔到咁,衝左入黎,我大叫不需清潔才走返出房
作者: 宇宙野生的主席     時間: 2021-2-20 09:00

純粹AV情節
作者: rambotam2008     時間: 2021-2-20 09:06

引用:
原帖由 ivanhohoho2 於 2021-2-20 08:04 AM 發表

你以為啦!我試過已經掛左請勿騷擾在門囗,示意是日不需清潔,但個女清潔工好似見唔到咁,衝左入黎,我大叫不需清潔才走返出房
咁就好過份
作者: 袋中野性的牛     時間: 2021-2-21 17:13

引用:

...
本店鴨王入黎睇下妹妹有乜需要啫,貼身服務
作者: HNls2     時間: 2021-2-22 10:27

AV情節