標題: 「F35不敵F16」 五角大樓辯解忙!!!!!! [打印本頁]

作者: cwilson1     時間: 2021-1-24 08:54

是2015年的新聞.

但見到美國夾以色列為F35包裝, 至今F35仲有近9百個問題未解決, 台灣寧買F16唔唔揀F35, 德國法國更拒買F35

說明美國的F35都係大銀鑊了

原來2015年, F35的模擬戰更敗給F16, 說明F35被神化了來坑契弟錢
水魚啊, 水魚!!!

https://www.bbc.com/zhongwen/tra ... 16_pentagon_defence
作者: 摸胸呻吟屈非禮     時間: 2021-1-24 10:44

冇得救,但係又 too big to fail ! 嘆為觀止~
作者: cwilson1     時間: 2021-1-24 10:53

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2021-1-24 10:44 AM 發表
冇得救,但係又 too big to fail ! 嘆為觀止~
睇規格, F35應輸俾F16.

如F35冇隠形功能就更加輸硬.

在中國週邊天網下, F35的隠形功能失效, 所以南海美國想搗亂中國, F35無功而還
作者: TibetChina     時間: 2021-1-24 19:04

还是我大笔尖岛有远见,你们还说我花2倍F35的价格买F16是凯子?
作者: 口沬遮攔     時間: 2021-1-24 19:20

所以台仔寧願用貴過 F35嘅價錢買F16V
作者: Peter_H

作者: cwilson1     時間: 2021-1-24 20:38

引用:
原帖由 TibetChina 於 2021-1-24 07:04 PM 發表
还是我大笔尖岛有远见,你们还说我花2倍F35的价格买F16是凯子?
咁係咪都被掠了最少起碼90億美金丫?

唔買先叫聰明嘛,而家明明花了貴過f35的價錢去買f16v,  明顯就係水魚啦,扮咩醒目呀
作者: cwilson1     時間: 2021-1-24 20:40

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-1-24 07:31 PM 發表
你哋打過咩~問下伊朗同敘利亞軍咪知囉 晚晚任人自出自入
中國戰機都自出自入台灣領空啦,又唔見你贊中國戰機
作者: cwilson1     時間: 2021-1-24 20:49

引用:
原帖由 口沬遮攔 於 2021-1-24 07:20 PM 發表
買f35同買富貴貓返去養冇分別,唔打得但要照顧佢的費用甚高

F35食油,航程短機速慢,又做唔到超音速巡航30分鐘,又要温度及濕度恆温機庫,每次出巡回來又要揾專人查察有否頭髮絲刮痕,又就要執隱形漆。。。。。如超音速行過某過鐘數,原來高温會燒壞隱形漆層,引擎,甚至內部某些零件!

咁身嬌身貴,出咩黎打仗丫,本末倒置!

作者: motiwe     時間: 2021-1-24 22:43

好尴尬 。。。。哈哈哈哈   
作者: motiwe     時間: 2021-1-24 22:48

引用:
原帖由 口沬遮攔 於 2021-1-24 07:20 PM 發表

作者: cwilson1     時間: 2021-1-24 22:50

引用:
原帖由 motiwe 於 2021-1-24 10:43 PM 發表
好尴尬 。。。。哈哈哈哈   
拜登政府而家改訂返f16, 瘀爆特朗普
作者: lubet     時間: 2021-1-26 11:00

有個揸刀的賊,隊瓜左有槍的警員,可否視為熱兵器不敵冷兵器
作者: cwilson1     時間: 2021-1-26 12:30

引用:
原帖由 lubet 於 2021-1-26 11:00 AM 發表
有個揸刀的賊,隊瓜左有槍的警員,可否視為熱兵器不敵冷兵器
F35,同f16都有機炮,都孭導彈,何來渣刀 vs 槍?
作者: 輪皇     時間: 2021-1-26 13:41

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-1-24 07:31 PM 發表
伊朗和敘利亞好似冇F16同F35喎,點比較呢?
作者: 白鴿眼黨2     時間: 2021-1-26 21:26

引用:
啱㗎啦, 恰細路
作者: cwilson1     時間: 2021-1-27 00:25

引用:
原帖由 白鴿眼黨2 於 2021-1-26 09:26 PM 發表

啱㗎啦, 恰細路
人地bbc的報導明明都已講咗, 係美軍在自己在愛德華基地上空進行這場對戰, 亦講咗F35輸的問題

"F35在格斗中顯示爬升時最大仰角不足,導致飛機在格斗中顯得格外「笨重」。
此外,原本因該給駕駛員提供「360度」視角、每頂單價成本超過50萬美元的飛行員頭盔,結果因為駕駛艙的狹小設計而難以正常生效; 簡單說來,頭盔在現有駕艙內顯得太大了。...."

佢做美打手真係洗腦, 連美國主子自己的測試都唔信, 叫人信根本軍備麻麻的敍利亞喎,

背叛啦,