標題: [趣聞評論] 政Whats噏:接街坊投訴竟搵對手求助網民斥陳梓維無能 [打印本頁]

作者: ichthys2    時間: 2021-1-14 04:15 PM

處理地區事務一直都係區議員嘅恒常工作,之但係自上任以嚟就備受關注嘅油尖旺區議員陳梓維日前接到居民求助,但佢就以冇大廈法團........

看來區議員的職責相當之容易完成,任何居民有投訴,只要將投訴「彈指一射」到競爭對手一方,自己只需要動一動手指頭就可以了。

難怪香港有不少人都爭著競選區議員。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210114/bkn-20210114153754844-0114_00822_001.html

圖片附件: Untitled.png (2021-1-14 04:15 PM, 478.87 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: top11    時間: 2021-1-14 04:16 PM

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-14 04:15 PM 發表

處理地區事務一直都係區議員嘅恒常工作,之但係自上任以嚟就備受關注嘅油尖旺區議員陳梓維日前接到居民求助,但佢就以冇大廈法團........

看來區議員的職責相當之容易完成,任何居民有投訴,只要將投訴「彈指一射」到競爭對手一方,自己只需要動一動手指頭就可以了。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210114/bkn-20210114153754844-0114_00822_001.html
今次呢四年的區議員可能唔會有咩作為...
下一屆要大翻盤...
作者: timmm    時間: 2021-1-14 04:18 PM

自己投既自己受

咪咁多嗲
作者: type100q    時間: 2021-1-14 04:18 PM

自爆果到先好笑
作者: ngblowwater-a1    時間: 2021-1-14 04:19 PM

果區d人自己選佢出黎, 有咩好嘈
作者: vanga    時間: 2021-1-14 04:19 PM

低能係咁
作者: 台灣小榴槤    時間: 2021-1-14 04:19 PM

選一個吾識字又智障既做議員!一早預咗啦!
作者: 摸胸呻吟屈非禮    時間: 2021-1-14 04:21 PM

拎白卡仲要高薪厚職,遇到問題又唔識處理。條友唔屎都冇L用
作者: 年月是流水    時間: 2021-1-14 04:21 PM

咁呢條友又真係疑似智障
作者: sylm01    時間: 2021-1-14 04:25 PM

引用:
原帖由 年月是流水 於 2021-1-14 04:21 PM 發表

咁呢條友又真係疑似智障
點會呢, 投票比佢嗰啲先係
作者: lmkandy    時間: 2021-1-14 04:25 PM

抵撚死喇,自己揀個弱智嘅做自己區嘅衰耳猿,開香檳都開唔切啦 
作者: o12345o    時間: 2021-1-14 04:29 PM

哦!仲識得打電話既,咁智商都仲有7-80,只係輕度弱智姐 😝

香港黃人加油!
作者: 半夏善良的黑頭    時間: 2021-1-14 04:32 PM

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-14 04:19 PM 發表

何止佢一件係咁做,我區嗰件垃圾都係咁人哋做完即時叫咪去領功但根本唔係佢去搞
作者: jumboleung    時間: 2021-1-14 04:32 PM

智障唔等於無能。
作者: ansonkpl    時間: 2021-1-14 04:34 PM

佢無請助理咩,咁簡單嘅嘢咪叫助理跟進囉,點做議員㗎,雖然佢射波畀上手議員都可以,但係樣衰啲囉
作者: xxcxxc    時間: 2021-1-14 04:34 PM

呢個陳梓維都算好啦, 起碼會去叫前區議員幫手, 其他曱甴區議員人影都唔見, 淨袋糧支.
作者: wk221ab    時間: 2021-1-14 04:36 PM

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-14 04:15 PM 發表

新聞來源連結:
就係白痴港豬選黃不選能
作者: ngblowwater-a1    時間: 2021-1-14 04:36 PM

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-14 04:32 PM 發表

何止佢一件係咁做,我區嗰件垃圾都係咁人哋做完即時叫咪去領功但根本唔係佢去搞
不樓多票都唔代表叻架啦
所以泛人次次都選舉年先出手..........

養兵千日ar

大把區係咁...........
重要好多唔係住果區......怕人摷出門啦........

作者: bbb_www    時間: 2021-1-14 04:38 PM

成棚人靠嗌一句口號當選既,想佢地有能力? 諗多咗
作者: cskch    時間: 2021-1-14 04:39 PM

我同大家睇法唔同, 呢個一定要比佢選立會. 佢代表黃人係最適合的.
作者: juniorcow    時間: 2021-1-14 04:39 PM

唔單止呢個區議員冇能,去投訴嘅街坊都係冇腦
作者: 火爆判官    時間: 2021-1-14 04:39 PM

即係傻仔維都覺得對家做到野
作者: team123456    時間: 2021-1-14 04:39 PM

條友本身好似唔係咁出名,做過d咩令仆街黃甴投佢票,唔通無其他黃畜已員同佢爭?
作者: CatTooQQ    時間: 2021-1-14 04:44 PM

對投佢票嘅人講聲:抵死!
作者: 阿爾拔    時間: 2021-1-14 04:44 PM

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-14 04:19 PM 發表

我淨係喺佢嗰區返工無份選,嘈唔嘈得?
作者: 奧林巴斯    時間: 2021-1-14 04:45 PM

陳議員係擊敗建制派猛將、油尖旺區議會主席葉傲冬當選的

今天竟然要搵手下敗將去幫手處理地區事務,唔會有人覺得你醒目只會覺得你廢到冇朋友...
作者: pton99    時間: 2021-1-14 04:45 PM

引用:

新聞來源連結:
咁維維唔識做唔緊要,最緊要識請人👍👍
作者: 誰說我無堅不催    時間: 2021-1-14 04:46 PM

黃黃人大部分都智力有問題,
唔係我講,係D黃黃人辯方律師講,
又話佢地有病,低能,弱智,黃黃人律C有時都幾過份
作者: ngblowwater-a1    時間: 2021-1-14 04:46 PM

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2021-1-14 04:44 PM 發表

我淨係喺佢嗰區返工無份選,嘈唔嘈得?
其實佢可能都唔係住果區......
作者: big3624    時間: 2021-1-14 04:46 PM

有乜選民有乜質素議員
作者: 愛1c蛋    時間: 2021-1-14 04:47 PM

引用:

新聞來源連結:
樓主真係要求過高, 睇埋呢位衰已完嘅背景就清楚晒啦
深圳出位嘅新移民, 中學會考零分嘅精英分子

作者: 再來荷蘭橙    時間: 2021-1-14 04:48 PM

引用:
原帖由 top11 於 2021-1-14 04:16 PM 發表

今次呢四年的區議員可能唔會有咩作為...
下一屆要大翻盤...
首先 . 下次有冇得選區會呢 ?

就算有得選 , 亞爺會唔會出手干預呢 ?

假如有得選亞爺又唔干預 , 贏既一定係黃畜曱甴 , 冇腦 YC 全部都係政治行先 , 話之理民生死活呢 ..
作者: 消失的香蕉    時間: 2021-1-14 04:50 PM

燒豬嚟睇
作者: 奇異果博士    時間: 2021-1-14 04:50 PM

引用:

呢啲咪所謂一人一票嘅民主選舉囉😁!啲YC成日吹話民主選舉4年後可以用選票趕走佢,但你宜家去問吓油尖旺啲居民,問吓佢哋嚟緊幾年點頂呀!唔係嘅話可以去問吓啲美國人,佢哋應該可以話到俾你😁
作者: 石器貧民    時間: 2021-1-14 04:50 PM

跟本係一條廢柴呃飯食
作者: 張寶成打老虎    時間: 2021-1-14 04:52 PM

轉介比人唔係問題, 不過仲出聲明 大大聲話係自己做 
作者: simonfdf    時間: 2021-1-14 04:52 PM

佢根本啦知點跟進 (做)
作者: abc1200    時間: 2021-1-14 04:53 PM

選個弱能人士出來預左四年冇人做嘢
作者: ngblowwater-a1    時間: 2021-1-14 04:53 PM

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2021-1-14 04:50 PM 發表

呢啲咪所謂一人一票嘅民主選舉囉😁!啲YC成日吹話民主選舉4年後可以用選票趕走佢,但你宜家去問吓油尖旺啲居民,問吓佢哋嚟緊幾年點頂呀!唔係嘅話可以去問吓啲美國人,佢哋應該可以話到俾你😁
1) 不樓票多唔代表叻架啦
2) 選果班好弱智架jar......…
3) 任期點做到野, 都敵唔過選前1個月黑記狂抹黑+老屈

作者: rsmdpan    時間: 2021-1-14 04:53 PM

引用:

新聞來源連結:
物以類聚,智障選民投咗個智障區議員
作者: wwwvv0701    時間: 2021-1-14 04:54 PM

廢物選廢人,無辦法!
作者: japan2064    時間: 2021-1-14 04:55 PM

幾皮請垃圾係咁上下啦。有料仲會做呢D工咩
作者: 紅軍迷    時間: 2021-1-14 04:55 PM

呢個就係零分果個
抵死, 選果d自己受番
作者: abc1200    時間: 2021-1-14 04:55 PM

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2021-1-14 04:19 PM 發表

選一個吾識字又智障既做議員!一早預咗啦!
都唔知點解會選個咁嘅智障出來
作者: 張寶成打老虎    時間: 2021-1-14 04:55 PM

未見兩登有呢個post , 搵人過去表揚佢地手足
作者: 愛1c蛋    時間: 2021-1-14 04:56 PM

引用:
原帖由 abc1200 於 2021-1-14 04:55 PM 發表

都唔知點解會選個咁嘅智障出來
黃屍選佢出黎, 黃屍本來就係白痴
作者: 生果金    時間: 2021-1-14 04:57 PM

智障區議員唔係浪得虛名嘅!
🤭
作者: Duncan_Nadal    時間: 2021-1-14 04:58 PM

多謝選民
作者: djimavic    時間: 2021-1-14 04:58 PM

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2021-1-14 04:21 PM 發表

拎白卡仲要高薪厚職,遇到問題又唔識處理。條友唔屎都冇L用
曱甴所謂的民主精神
作者: lpj88    時間: 2021-1-14 04:58 PM

搵佢幫手, 佢只識不停講"五大訴求, 缺一不可"
作者: 高佬中坑    時間: 2021-1-14 04:58 PM

引用:

新聞來源連結:
選嗰陣刀睇得出佢無能啦!唔係而家先知呀?定係投佢票嗰啲低能呀?低能選無能!!!
作者: janjanjanus    時間: 2021-1-14 04:59 PM

自作自受有咩好嘈?
作者: touya08    時間: 2021-1-14 05:01 PM

引用:

新聞來源連結:
乜d黃油而家先知佢係「無能」架? 咁又係, d黃友智商都同維維差唔多, 如果唔係都唔會係黃油
作者: 黑色勇士    時間: 2021-1-14 05:01 PM

弱智仔幾皮嘢個月!唔怪得個個都狗叫五大素球搵食
作者: chris2015    時間: 2021-1-14 05:02 PM

除咗同投佢票的街坊講「抵死」外 都唔知仲有乜嘢可以講🤣
作者: ing.baring    時間: 2021-1-14 05:02 PM

引用:
原帖由 sylm01 於 2021-1-14 04:25 PM 發表

點會呢, 投票比佢嗰啲先係
投票俾佢嗰啲黃畜一向都甩皮甩骨架啦,你睇上到法庭,唔係自閉症就有認知障礙症,唔係輕度智障就有過度活躍症
作者: chris2015    時間: 2021-1-14 05:03 PM

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-14 04:34 PM 發表

佢無請助理咩,咁簡單嘅嘢咪叫助理跟進囉,點做議員㗎,雖然佢射波畀上手議員都可以,但係樣衰啲囉
佢請助理的唯一條件係智商唔可以高過佢🤣
作者: andy92    時間: 2021-1-14 05:04 PM

儍雄區已完
作者: ninebirds    時間: 2021-1-14 05:04 PM

香港都好民主吖, 傻嘅都做到區議員
作者: waltzno2    時間: 2021-1-14 05:05 PM

民主選舉喎,係你地投個無能出嚟,咁佢做返自己又有乜錯
作者: ckn929    時間: 2021-1-14 05:05 PM

有抆💩豉油,咪都搞掂
作者: makm    時間: 2021-1-14 05:05 PM

人蠢真係冇藥醫㗎! 鬼叫選佢嗰D係低B兼白痴咩!
作者: chris2015    時間: 2021-1-14 05:07 PM

引用:
原帖由 waltzno2 於 2021-1-14 05:05 PM 發表

民主選舉喎,係你地投個無能出嚟,咁佢做返自己又有乜錯
老美咪一樣選個傻侵出來🤣
作者: mc4870    時間: 2021-1-14 05:07 PM

油尖旺區!哈哈哈. 議員自己選. PK唔好喊. 
作者: kkyan_hk    時間: 2021-1-14 05:07 PM

自己選自己受,白痴仔做議員,香肛獨有生物,,
作者: 場上靠隊友    時間: 2021-1-14 05:08 PM

種瓜得瓜,選件咁嘅智障預咗啦!
作者: Perfect    時間: 2021-1-14 05:09 PM

弱智人士之中算叻㗎喇
作者: 香港雞蟲    時間: 2021-1-14 05:09 PM

議員自己揀
作者: kaman2020    時間: 2021-1-14 05:10 PM

咁廢都做到議員, 輸比佢嗰個有幾廢, 可想而知. 
作者: 87er    時間: 2021-1-14 05:10 PM

引用:

新聞來源連結:
佢都可以做到區議員,
佢父母親人唔知有冇笑。
作者: 愛1c蛋    時間: 2021-1-14 05:10 PM

叻仔黎架! 人工就自己逗, 嘢就叫人做
作者: ken61680    時間: 2021-1-14 05:10 PM

公就我贏,字就你輸!完全立於不敗之地!佢自己以為!乜嘢選民會選啲咁嘅人出嚟?
作者: 愛1c蛋    時間: 2021-1-14 05:11 PM

引用:
原帖由 kaman2020 於 2021-1-14 05:10 PM 發表

咁廢都做到議員, 輸比佢嗰個有幾廢, 可想而知. 
係選佢班人賤同廢
作者: montejo    時間: 2021-1-14 05:11 PM

引用:

新聞來源連結:
有智障選民自然有智障議員
作者: Samthegreat999    時間: 2021-1-14 05:11 PM

弱智投弱智
作者: 出入肉肉高潮    時間: 2021-1-14 05:12 PM

字都5識寫,5知係玩佢定玩大左
作者: fiogermi    時間: 2021-1-14 05:12 PM

自己選出來自己受返
作者: 奇異果博士    時間: 2021-1-14 05:12 PM

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-1-14 04:58 PM 發表

搵佢幫手, 佢只識不停講"五大訴求, 缺一不可"
https://youtu.be/T982i8O1HfM
作者: abc1200    時間: 2021-1-14 05:12 PM

弱智人士做耳猿,預左幫唔到手
作者: chriswong1010    時間: 2021-1-14 05:13 PM

一個會考零分嘅弱智仔,想佢做到啲乜丫
作者: 愛1c蛋    時間: 2021-1-14 05:13 PM

引用:
原帖由 出入肉肉高潮 於 2021-1-14 05:12 PM 發表

字都5識寫,5知係玩佢定玩大左
DSE得零分, 唔好要求佢識齊26個英文字母, 識晒0到9數字已經算叻
sorry 應該係仲低要求嘅中學會考得零分

作者: 引人入性的校裙    時間: 2021-1-14 05:13 PM

圖片附件: mobile_1.jpg (2021-1-14 05:13 PM, 80.71 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: 香港雞蟲    時間: 2021-1-14 05:14 PM

仲有3 年,慢慢受啦
作者: benben999    時間: 2021-1-14 05:15 PM

引用:
原帖由 vanga 於 2021-1-14 04:19 PM 發表

低能係咁
呢個樣明係弱智
作者: Vanillaq_L    時間: 2021-1-14 05:16 PM

引用:

新聞來源連結:
弱智都可以做區議員!!!死未!!
作者: yeungph    時間: 2021-1-14 05:16 PM

搞錯,人哋明明係弱智,點可以話佢無能呢!
作者: 自在放下    時間: 2021-1-14 05:16 PM

引用:

佢有提供廉燶牆供曱甴天使駛用喎,都叫有貢獻啦
作者: pk_man_11    時間: 2021-1-14 05:16 PM

呢個直頭有料代表犯民選立法會
作者: 愛1c蛋    時間: 2021-1-14 05:16 PM

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2021-1-14 05:16 PM 發表

弱智都可以做區議員!!!死未!!
香港真係無歧視
作者: ktbcbb    時間: 2021-1-14 05:17 PM

乜鳩都唔識,仲喺FB立帖證明。確實喺好撚戇鳩。民主係要「輔出」,居民幫吓議員手啦,議員攪唔撚掂呀。
作者: kaman2020    時間: 2021-1-14 05:17 PM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-14 05:11 PM 發表

係選佢班人賤同廢
考第二嗰個話考第一嗰個廢, 原因係改巻比分嗰個仲廢........呢啲係乜野concept?
作者: abc1200    時間: 2021-1-14 05:17 PM

弱智有樣睇
作者: lionking9    時間: 2021-1-14 05:18 PM

引用:

新聞來源連結:
自作自受,無得埋怨!
作者: ChatLaw    時間: 2021-1-14 05:19 PM

引用:
原帖由 vanga 於 2021-1-14 04:19 PM 發表

低能係咁
選佢個班先低能
作者: 奇異果博士    時間: 2021-1-14 05:19 PM

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-1-14 05:02 PM 發表

投票俾佢嗰啲黃畜一向都甩皮甩骨架啦,你睇上到法庭,唔係自閉症就有認知障礙症,唔係輕度智障就有過度活躍症
呢啲咪黃圈嘅核心成員,唔係點會拉親嘅都係呢啲人啫!所以我唔明點解有啲人咁鍾意認自己係黃囉🤣
作者: 俊楠    時間: 2021-1-14 05:19 PM

街坊投票,後果負負
作者: 愛1c蛋    時間: 2021-1-14 05:20 PM

引用:
原帖由 kaman2020 於 2021-1-14 05:17 PM 發表

考第二嗰個話考第一嗰個廢, 原因係改巻比分嗰個仲廢........呢啲係乜野concept?
即係改卷條友係白痴改錯晒卷, 你話考生廢? 你有份投佢票?
作者: ballpro    時間: 2021-1-14 05:22 PM

白痴選傻仔
作者: lionking9    時間: 2021-1-14 05:22 PM

腦殘弱智都做到議員,幾咁勵志,黃屍應倍感欣慰🤣🤣🤣
作者: 石硤美男子    時間: 2021-1-14 05:22 PM

智障的,可要求啲乜?
又係你地自己投佢,抵死。