標題: 美首屈一指中國問題專家: 中國高超音速武器比我們技術先進,因為他們偷了我們的技術 [打印本頁]

作者: 笑看流浪犬     時間: 2021-1-12 04:09

美首屈一指中國問題專家: 中國高超音速武器比我們技術先進,因為他們偷了我們的技術

作者: 笑看流浪犬     時間: 2021-1-12 04:10

就像5g一样,美国为什么没有,就是被中国偷走了呗

所以自己沒有了是嗎!!??

作者: 一個局外人     時間: 2021-1-12 06:08

引用:
原帖由 笑看流浪犬 於 2021-1-12 04:10 AM 發表

肯定係,除非唔係。
作者: 必佬     時間: 2021-1-12 07:05

最先進嘅技術必須要先在老尾系出現,否則就係偷咗老尾個臭系嘅技術
作者: 人黄腦自殘     時間: 2021-1-12 07:38

偷唔偷係另一回事,D黃畜唔係成日話中國高超音速武器比美國先進純屬自high?

現在美國自己承認,今次點兜?
作者: suzume     時間: 2021-1-12 09:49

偷走了的技術
會令技術消失?
自己開發唔到?
作者: momo1234

作者: WPHo     時間: 2021-1-12 10:20

你自己都冇,如何偷?神經病嗎?
作者: bondinhk     時間: 2021-1-12 10:23

引用:
原帖由 suzume 於 2021-1-12 09:49 AM 發表
偷走了的技術
會令技術消失?
自己開發唔到?
因為已被偷走了的不只是技術, 係智慧
作者: tradewindrider     時間: 2021-1-12 10:30

引用:
原帖由 笑看流浪犬 於 2021-1-12 04:09 AM 發表
美首屈一指中國問題專家: 中國高超音速武器比我們技術先進,因為他們偷了我們的技術

https://wx4.sinaimg.cn/mw690/8031f80fgy1gmjwtoex9pj20ku0ungob.jpg
https://wx1.sinaimg.cn/mw690/8031f80fgy1gmjwtp1kc4j20ku0pijup.jpg
https://wx4.sinaimg.cn/mw690/8031f80fgy1gmjwtpgkqoj20ku0objuh.jpg
公開資料叫偷
中國4大發明
你老美全國都是賊?
作者: tongtong2047     時間: 2021-1-12 13:43

可笑的白痴!
先進過你就係偷你果然係智障大國
作者: DocHolliday     時間: 2021-1-12 14:29

引用:
原帖由 tongtong2047 於 2021-1-12 01:43 PM 發表
可笑的白痴!
先進過你就係偷你果然係智障大國
偷你技術又點可以比你更先進呢?最多咪一樣。唔通我抄你功課可以高分過你?
作者: kingking99     時間: 2021-1-12 15:07

引用:
原帖由 WPHo 於 2021-1-12 10:20 AM 發表
老美的心態還停留在西方古代地主霸權的時候,平民所有東西,就算自己生產出來的東西,都是地主的,沒經地主批准使用就是偷了主人的東西,那怕主人從來沒見過,甚至不知道那東西的存在
作者: GP03SE     時間: 2021-1-12 15:14

作者: 人類仔     時間: 2021-1-12 15:18

引用:
原帖由 笑看流浪犬 於 2021-1-12 04:09 AM 發表

https://wx4.sinaimg.cn/mw690/8031f80fgy1gmjwtoex9pj20ku0ungob.jpg
https://wx1.sinaimg.cn/mw690/8031f80fgy1gmjwtp1kc4j20ku0pijup.jpg
https://wx4.sinaimg.cn/mw690/8031f80fgy1gmjwtpgkqoj20ku0objuh.jpg
要怪就怪美國有內鬼賣國,你貪錢將部件,關鍵技術賣左俾中國就係咁GA下場
作者: leslielo     時間: 2021-1-12 17:17

引用:
原帖由 笑看流浪犬 於 2021-1-12 04:10 AM 發表

偷走咗當然沒有啦!寫在筆記本上,沒用電腦沒backup
作者: 笑看流浪犬     時間: 2021-1-12 18:30

美國現在是 已經因為 反共反中 失智
這才是 美國要失勢的 原因 
作者: 古時捉牛     時間: 2021-1-12 18:46

呢也能編
作者: Arthur_Everett     時間: 2021-1-12 19:00

又係姓賴嘅!
作者: ookiroppi     時間: 2021-1-12 19:47

美首屈一指精神問病患者, 説被人偷了他們現在仍未能掌握的技術!

🤭🤭🤭
作者: TWSK73     時間: 2021-1-12 19:52

引用:

神經邏輯
作者: hkfc002     時間: 2021-1-12 20:03

哈哈哈,你開心就好
作者: 6674     時間: 2021-1-12 20:11

偷師竟然青出於藍而勝於藍,老尾不覺羞愧嗎?
以後,所有科學論文要經過國土安全部審查才可發表。
作者: 生生不息2014     時間: 2021-1-12 20:19

引用:
原帖由 suzume 於 2021-1-12 09:49 AM 發表
偷走了的技術
會令技術消失?
自己開發唔到?
因為將個腦偷咗,味無腦研發囉😂😂😂
作者: 8d     時間: 2021-1-12 21:58

白皮豬邏輯混亂,引人發笑
作者: 色香的龜頭     時間: 2021-1-12 22:11

概念係美國,代表專利?注冊左味呀
作者: lonely_wanderer     時間: 2021-1-12 22:20

引用:
原帖由 bondinhk 於 2021-1-12 10:23 AM 發表

因為已被偷走了的不只是技術, 係智慧
還有西人嘅智商
作者: SkyBlue2046     時間: 2021-1-12 23:52

呢個專家講嘢都幾得意
作者: 6674     時間: 2021-1-13 00:11

最令他難受是中國在七十年間,由零至接近或甚至超越。
更可怕的是依據此幾何曲線,不出廿年便全方位軍事及經濟不落下風。西方民主不敵中國特色社會主義,情何以堪?
作者: 生果金     時間: 2021-1-13 01:51

呢個老美磚家算老幾?!
更智障嘅柒朗普鳩都噏咗4年喇!
作者: 海灣強勁的桌布     時間: 2021-1-13 02:14

唔偷唔通自己研發咩 世上有個國家話 大話講一萬次就係真話
作者: DocHolliday     時間: 2021-1-13 03:49

引用:
原帖由 leslielo 於 2021-1-12 05:17 PM 發表

偷走咗當然沒有啦!寫在筆記本上,沒用電腦沒backup
好似武俠片時代D祕笈咁,偷咗就冇,之後對方練成絕世武功。
作者: Wachi師兄     時間: 2021-1-13 10:24

引用:

美國會山莊被攻佔的技術,都係美國偷香港的
作者: 末日戰狂     時間: 2021-1-13 10:57

引用:
原帖由 GP03SE 於 2021-1-12 03:14 PM 發表
美首屈一指中國問題專家: 中國高超音速武器比我們技術先進,因為他們偷了我們未有的技術
中美兩國的高超音速武器原理基本上是不同的,前者用火箭引擎推動並用錢學森彈道原理,在真空下行進,利用大氣表面改變軌道, 已經進入量產階段; 而後者用可變循環噴氣發動機推動,可在稀薄空氣下推進,不過由於技術要求太高,到今日為止多次試飛均失敗,最長一次只飛行分半鐘就墜毀.
作者: 6674     時間: 2021-1-13 11:04

練武之道五花八門,阻止吾黎。

傳説,楊露禪混入陳家,偷學陳家太極,及後成一代宗師。steal
覺遠大師吾覺意學了九陽神功。Unconscious/unaware
楊過得洪七公授打狗棒法招式,再因緣巧合得黃蓉傳口缺心法。combine
歐楊鋒俾黃蓉銑鑊金,但逆轉經脈倒練九陰真經。即係依家所謂 reverse engineering

但凡事不可狗衝。葵花寶典開首記之曰:欲練神功必須自宫。但卷末有一行小字:若不自宮也會成功。
作者: GP03SE     時間: 2021-1-13 13:25

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2021-1-13 10:57 AM 發表

中美兩國的高超音速武器原理基本上是不同的,前者用火箭引擎推動並用錢學森彈道原理,在真空下行進,利用大氣表面改變軌道, 已經進入量產階段; 而後者用可變循環噴氣發動機推動,可在稀薄空氣下推進,不過由於技術要求太高,到今日為止多次試飛均失敗,最長一次只飛行分半鐘就墜毀.
我可以話你知中國兩種彈道方式都在用
作者: Hung196108     時間: 2021-1-13 17:28

引用:
原帖由 人黄腦自殘 於 2021-1-12 07:38 AM 發表
偷唔偷係另一回事,D黃畜唔係成日話中國高超音速武器比美國先進純屬自high?

現在美國自己承認,今次點兜?
NASA發言人話「載人登月技術」無左,都兜唔到啦!
作者: Hung196108     時間: 2021-1-13 17:30

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-1-13 02:14 AM 發表
這個國家是美國?
作者: ivan00000     時間: 2021-1-13 18:49

第一得一個,中國從美國偷走了超音速武器第一地位
作者: cwilson1     時間: 2021-1-13 19:10

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-1-13 02:14 AM 發表
一聽你咁講就知係台灣這個趴街打靶啦, 不過佢未係國, 只係省
作者: banjo.     時間: 2021-1-13 19:46

原來美國係咁柒廢, 啲嘢好易偷.
作者: 大林林     時間: 2021-1-13 23:20

引用:

中國又山寨美國2049科技
作者: 9wai     時間: 2021-1-13 23:42

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2021-1-12 02:29 PM 發表

偷你技術又點可以比你更先進呢?最多咪一樣。唔通我抄你功課可以高分過你?
YC話抄佢功課,但係啲字靚過佢,所以高分啲囉!

如果手字都計分嘅話
作者: fouly123     時間: 2021-1-13 23:49

美麗國: 中國肯定造咗時光機去到未來,偷走我哋嘅技術
作者: 海灣強勁的桌布     時間: 2021-1-14 04:29

引用:
原帖由 Hung196108 於 2021-1-13 05:30 PM 發表

這個國家是美國?
講得岩 唔係美國唔通中國咩
作者: nashwan     時間: 2021-1-14 10:17

引用:
原帖由 WPHo 於 2021-1-12 10:20 AM 發表
佢哋想過就係佢哋發明先嫁啦。
作者: 6674     時間: 2021-1-14 10:43

中國有很多厲害科學家,看其型便知其意。
查實你我都得,只是level問題。看筆電丶擴音機等等佈局,便略知八九。
作者: 神殿老子     時間: 2021-1-14 10:43

用美製cpu製造的電腦和方程式所設計製造的東西就是偷?
作者: sing9304     時間: 2021-1-14 12:32

自大的老美玻璃心
作者: 帶刺的橄欖枝     時間: 2021-1-14 15:02

我又唔信美國有咁多駝鳥,好可能是阻止中國輸入美國科技產品的借口。但這種方法只能為美國的霸權吊命,美國社會的撕裂再加上現在的大清算,白右窮L會向精英層報復,金融大鱷同政治精英保安嚴密,易落手的會是科研人才,美國的人才要考慮找個安定的新環境……
作者: 情商为零的人     時間: 2021-1-14 20:02

好笑!
作者: 笑看英犬     時間: 2021-1-14 23:59

引用:
原帖由 Wachi師兄 於 2021-1-13 10:24 AM 發表

美國會山莊被攻佔的技術,都係美國偷香港的
美國暴動 沒有 香港專業
沒有 美國使領館 培訓
作者: 笑看英犬     時間: 2021-1-15 00:01

發現越來越多這種意識形態至上的白癡 
作者: motivate

作者: motiwe     時間: 2021-1-18 03:11

西方已經民主成魔了
白癡