標題: 死啦台灣,可能你地真係激怒了中國,巨浪三型導彈參上! [打印本頁]

作者: cwilson1     時間: 2020-12-12 19:37

台灣你玩大d囉,想設立美駐台大使館,大量引入大殺傷力武器,結果就只有令大陸核平你台灣!

https://youtu.be/8K-GvUXVXKY

作者: cwilson1     時間: 2020-12-12 20:05

巨浪-3(JL-3)
類型        潛射彈道導彈
原產地         中國
服役記錄
服役期間        試射
使用方         中國人民解放軍海軍
基本規格
彈頭        核武器, 單個或多個彈頭

作戰範圍        12000 km以上[1][2]
發射平台        09VI型核潛艇

都好, 台灣班友貪婪好色, 淫慾横流, 有如聖經上的所多瑪俄摩拉,

係應被天火婪城, 消失世上的

民進黨貪好不知輸, 係要勾結外國倒中, 怪不得中國
作者: ichthys2     時間: 2020-12-12 20:07

奸邪妖獸頻頻想惹惱中國,迫得中國出手,然後又來制裁中國數十年。
作者: cwilson1     時間: 2020-12-12 20:12

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-12 08:07 PM 發表
奸邪妖獸頻頻想惹惱中國,迫得中國出手,然後又來制裁中國數十年。
但台灣恃中國不想對同胞出手, 係要踩鋼線, 係要掘空庫房, 做潛艇, 做導彈艦, 要五角大楼指揮國軍來向中國開戰, 更要美國在台設大使館,
最近更聯美國, 日本向中國下戰書.

如現在唔收佢皮, 星火可燎原
作者: cwilson1     時間: 2020-12-12 20:19

近日, 馬英九又一如既往的出來大喊十咁叫菜菜子收手, 又係得過嗌但就冇嘢出嗰隻

都唔知係做戲的, 都唔好國民黨出來抗爭,

大陸請再不見國民黨做唔到嘢, 就咪俾佢拖下去, 因該是在夾埋民進黨做戲居多

可以一齊消滅!

https://youtu.be/I0bAPxfPmJ8
作者: freeyauchan     時間: 2020-12-12 21:58

草祭英文吾知幾想2岸開戰!  一旦戰爭發生  第一時間  着草去美國成立臨時政府  立哂台灣放係美國d黃金同外匯!  佢理鳩你地生定死 關人撚事  4個大字!
作者: oyear     時間: 2020-12-12 22:44

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-12 08:19 PM 發表
近日, 馬英九又一如既往的出來大喊十咁叫菜菜子收手, 又係得過嗌但就冇嘢出嗰隻

都唔知係做戲的, 都唔好國民黨出來抗爭,

大陸請再不見國民黨做唔到嘢, 就咪俾佢拖下去, 因該是在夾埋民進黨做戲居多

可以一齊消滅!

https://youtu.be/I0bAPxfPmJ8
大陸趕制緊 056,一系列攻台利器。
003 都就下水測試,緊係想拖到所有利器都出場,壓制美帝太平洋艦隊啦,減低傷亡咯。

佢夠膽就即刻台獨,中共味局即刻打咯
作者: wuenxiao     時間: 2020-12-12 23:36

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-12 07:37 PM 發表
台灣你玩大d囉,想設立美駐台大使館,大量引入大殺傷力武器,結果就只有令大陸核平你台灣!

这个蛋蛋可轮不到湾湾吃
作者: 笑看流浪犬     時間: 2020-12-12 23:53

台灣就當個笑話  好了 
作者: cwilson1     時間: 2020-12-13 00:26

引用:
原帖由 oyear 於 2020-12-12 10:44 PM 發表

大陸趕制緊 056,一系列攻台利器。
003 都就下水測試,緊係想拖到所有利器都出場,壓制美帝太平洋艦隊啦,減低傷亡咯。

佢夠膽就即刻台獨,中共味局即刻打咯
中國仲有第二批8隻的055B, 如能及時而出, 美航母群會埋骨海底
作者: cwilson1     時間: 2020-12-13 00:29

引用:
原帖由 笑看流浪犬 於 2020-12-12 11:53 PM 發表
台灣就當個笑話  好了 
大陸唔係同佢講笑, 動用094以上的潛艇配埋巨浪三型核彈, 以說明美國再攪就來核攻擊,

巨浪三唔射台都可以毁滅關島, 甚至打入美國本土.

美國唔知好識收只落得大家玉石俱焚.
作者: cwilson1     時間: 2020-12-13 01:13

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2020-12-12 11:36 PM 發表

这个蛋蛋可轮不到湾湾吃
好難講, 菜菜子再亂來, 把幾火, 話唔埋架
作者: 陰陽眼     時間: 2020-12-13 06:33

核武係用黎嚇敵,用到核武就係世界末日。
作者: cwilson1     時間: 2020-12-13 08:34

引用:
原帖由 陰陽眼 於 2020-12-13 06:33 AM 發表
核武係用黎嚇敵,用到核武就係世界末日。
因為台灣同意讓五角大楼直接指標國軍作戰, 日本亦話會參戰來對付中國

所以等同美國來參戰,

台灣係要選擇中國發動世界核戰, 冇計
作者: PETERAAAA12345     時間: 2020-12-13 09:43

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-13 12:29 AM 發表

大陸唔係同佢講笑, 動用094以上的潛艇配埋巨浪三型核彈, 以說明美國再攪就來核攻擊,

巨浪三唔射台都可以毁滅關島, 甚至打入美國本土.

美國唔知好識收只落得大家玉石俱焚.
美國核武數量係中國幾倍喎
作者: cwilson1     時間: 2020-12-13 09:54

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2020-12-13 09:43 AM 發表

有咩分別?? 一刀就可自盡, 你家有幾百把, 對你黎講又有何分別?

幾百支核彈已可將人類歸零, 你幾千支核彈都係人類歸零
你有幾千條命去捱晒美國核彈嗎??

作者: kingking99     時間: 2020-12-13 10:05

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-13 08:34 AM 發表

因為台灣同意讓五角大楼直接指標國軍作戰, 日本亦話會參戰來對付中國

所以等同美國來參戰,

台灣係要選擇中國發動世界核戰, 冇計
美國冇咁傻,台灣只是一隻用來對付中國的棋子,棋子失去可以行另一步,不會為一隻棋子壞了全局,甚至賠上老本
作者: 花花AMAY

作者: 情商为零的人     時間: 2020-12-13 11:13

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-12 07:37 PM 發表

大陆永远都是慈母,小动作可以放任的!
作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2020-12-13 12:47

引用:

打臺灣唔使巨浪三,用火箭炮就得啦。
作者: 人類仔     時間: 2020-12-13 17:28

引用:

中國人WOR,邊有咁易激怒呀,仲讀緊仁義禮智,孔孟之說嫁
作者: 人類仔     時間: 2020-12-13 17:30

引用:
原帖由 情商为零的人 於 2020-12-13 11:13 AM 發表

大陆永远都是慈母,小动作可以放任的!
無事發生,咩都睇唔到米算囉
作者: cwilson1     時間: 2020-12-13 18:18

引用:
原帖由 人類仔 於 2020-12-13 05:28 PM 發表

中國人WOR,邊有咁易激怒呀,仲讀緊仁義禮智,孔孟之說嫁
但中國人又有句 佛都有火喎,菜菜子咁大攪勾結外國勢力,想組盟軍台日美來分裂國土,就佛都有火
作者: cwilson1     時間: 2020-12-13 18:20

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-12-13 12:47 PM 發表

打臺灣唔使巨浪三,用火箭炮就得啦。
可能因為巨浪4出咗,所以揾台灣或關島來試巨浪3掛
作者: PETERAAAA12345     時間: 2020-12-13 18:49

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-13 09:54 AM 發表

有咩分別?? 一刀就可自盡, 你家有幾百把, 對你黎講又有何分別?

幾百支核彈已可將人類歸零, 你幾千支核彈都係人類歸零
你有幾千條命去捱晒美國核彈嗎??
幾百件核武冇可能做戍末日級災難啩?
作者: 黃昏黎明

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 明亮的晨星二     時間: 2020-12-13 23:09

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-13 12:26 AM 發表

中國仲有第二批8隻的055B, 如能及時而出, 美航母群會埋骨海底
而家仲未起喎,要全部入役,起碼7-8年喇

不過我認為阿爺應該盡量忍,忍到004,第二批055入役,才一舉收復台灣,不過可能要等多十年
作者: 車站雀躍的神童

作者: 車站雀躍的神童

作者: generala     時間: 2020-12-14 02:02

引用:
原帖由 kingking99 於 2020-12-13 10:05 AM 發表

美國冇咁傻,台灣只是一隻用來對付中國的棋子,棋子失去可以行另一步,不會為一隻棋子壞了全局,甚至賠上老本
X2

大陸對一片廢墟沒有興趣
作者: generala     時間: 2020-12-14 02:06

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-12-13 11:09 PM 發表

而家仲未起喎,要全部入役,起碼7-8年喇

不過我認為阿爺應該盡量忍,忍到004,第二批055入役,才一舉收復台灣,不過可能要等多十年
都等左幾十年
唔心急個幾年
呆灣又唔會過幾年沉沒太平洋
空心菜多攪幾隻船又唔會識飛去火星
等下勝算更大既話為何唔等
作者: 笑看流浪犬     時間: 2020-12-14 02:20

台灣真是有點像癩蛤蟆
就是惡心人的 
作者: 明亮的晨星二     時間: 2020-12-14 09:10

引用:
原帖由 generala 於 2020-12-14 02:06 AM 發表

都等左幾十年
唔心急個幾年
呆灣又唔會過幾年沉沒太平洋
空心菜多攪幾隻船又唔會識飛去火星
等下勝算更大既話為何唔等
福克蘭戰役,阿根廷太早開戰,導致失敗,中國應引以為鑑

我認為等多8-10年差不多。等多幾年,「中國製造2025」完成,芯片技術再發展,不怕老美制裁;而且老美反制東風速遞既新款驅逐艦十年後大概只能生產幾艘,未能影響大局

但最多等十年,再等就不好
作者: 建國川     時間: 2020-12-14 09:58

唔係講笑一開戰台灣連還擊的機會都無
作者: TibetChina     時間: 2020-12-14 11:32

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2020-12-13 09:43 AM 發表

你知道苏联在上世纪70年代那个时期,靠那个时代的生产力,一年都能造出几千颗核弹吗?
作者: 公園捉屋     時間: 2020-12-15 10:09

对台独分子不能手软啊
作者: type100q     時間: 2020-12-15 10:54

只是美國想你們內戰而已
美國已經阻止唔到中國發展,無計可施..最後殺著攪台獨
當然要台灣配合先成事啦
台獨,中國一定出手,要就要看出手快唔快解決
無論發展如何,最受害的,只有台灣
作者: 元勝     時間: 2020-12-15 13:22

傳得好利害: 東部戰區實彈演習進行中.....用彈藥量比平時訓練多幾十倍...全實彈..所有軍官/官兵要交出手提.....不準離營.......有Youtuber估將有動作...... ...............我噚日睇到果條視頻已永被剷走.......梧桐.... ...
作者: 危機     時間: 2020-12-16 01:28

大陸搞死香港就預咗永遠同台灣分離 因為台灣人不會再相信中國共產黨
作者: 6674     時間: 2020-12-16 01:42

引用:
原帖由 危機 於 2020-12-16 01:28 AM 發表
大陸搞死香港就預咗永遠同台灣分離 因為台灣人不會再相信中國共產黨
係台灣佬搞死香港,吾想一國兩制成功。你米搞錯。
作者: cwilson1     時間: 2020-12-16 03:59

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2020-12-13 06:49 PM 發表

幾百件核武冇可能做戍末日級災難啩?
看看大陸用的係甚麼核武器吧, 北星之光是甚麼???4代核武的威力有多大??
作者: 猪猪絕戀     時間: 2020-12-16 12:41

兩岸統一唔得拖了
作者: 秋日恭介     時間: 2020-12-19 18:43

巨大口水浪
全職出貼員
今日食飯未?
作者: cwilson1     時間: 2020-12-19 19:43

引用:
原帖由 建國川 於 2020-12-14 09:58 AM 發表
唔係講笑一開戰台灣連還擊的機會都無
咁仲唔嗱嗱臨,等1450網軍連咀炮都冇埋
作者: 輪皇     時間: 2020-12-20 00:29

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-12 08:05 PM 發表
巨浪-3(JL-3)
類型        潛射彈道導彈
原產地         中國
服役記錄
服役期間        試射
使用方         中國人民解放軍海軍
基本規格
彈頭        核武器, 單個或多個彈頭

作戰範圍        12000 km以上[1][2]
發射平台        09VI型核潛艇

都好, 台灣班友貪婪好色, 淫慾横流, 有如聖經上的所多瑪俄摩拉,

係應被天火婪城, 消失世上的 ...
一睇段片就知是外行拍的巨浪3射程12000公里,福建沿海到台灣只有2百幾公里,最遠都只有3百幾公里,要打台灣只要用短程地對地導彈即可,巨浪3是為美國准備的。
作者: cwilson1     時間: 2020-12-20 00:57

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-12-20 12:29 AM 發表

一睇段片就知是外行拍的巨浪3射程12000公里,福建沿海到台灣只有2百幾公里,最遠都只有3百幾公里,要打台灣只要用短程地對地導彈即可,巨浪3是為美國准備的。
打佢關島嘛, 有乜依郁, 先炸關島, 斷了關島的核彈近攻, 斷了美國攻東海的支援都係要的.
但唔包會不順手冧埋台灣, 殺到火遮眼時, 到時難料.