標題: 台灣宣布台軍接受5角大樓指揮,抗戰大陸統一 [打印本頁]

作者: cwilson1     時間: 2020-12-9 13:58

看來國軍的統領真係大陸來就投降,而岸統一,根本不用見兄弟相殘,見血收場

但民進黨唔批,看來似剝了國軍指揮權交予美國統領,民進黨要徹底賣台,要台灣人血流成河,可惡!

https://youtu.be/Rc9uxVZ-WvE
作者: ichthys2     時間: 2020-12-9 15:05

看來兩岸可真要兵戎相見了。
作者: 花花AMAY

作者: cwilson1     時間: 2020-12-9 16:22

引用:
原帖由 花花AMAY 於 2020-12-9 03:14 PM 發表
美军系正规军,台军就系民夫,果然台军当皇协军更顺手一些
民進黨啦擺明就知國軍諗住議和,接受和平統一,所以撤去國軍統領的權,由美軍統領,軍令如山,就可迫國軍出戰,到時血流成河,死的就係台灣同胞,但費就美軍同民進黨分,好賤格囉!

其實大陸一黎就在8月攻台,唔俾民進黨有機部署及勾結美軍來變陣,那時會比現今的阻力少得多!

唔明當時大陸會忘了兵貴神速這幾個字!如今國軍死真係被推出去死,流血的始終是中國同胞

菜英文通番賣國,真係人人得而誅之!
作者: cwilson1     時間: 2020-12-9 16:24

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-9 03:05 PM 發表
最慘國軍今次真係俾美國推出去死!那一方死的都係中國人,得益的就只有美國!

好卑鄙的漢奸民進黨!
作者: freeyauchan     時間: 2020-12-9 19:30

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-9 04:22 PM 發表

民進黨啦擺明就知國軍諗住議和,接受和平統一,所以撤去國軍統領的權,由美軍統領,軍令如山,就可迫國軍出戰,到時血流成河,死的就係台灣同胞,但費就美軍同民進黨分,好賤格囉!

其實大陸一黎就在8月攻台,唔俾民進黨有機部署及勾結美軍來變陣,那時會比現今的阻力少得多!

唔明當時大陸會忘了兵貴神速這幾個字!如今國軍死真係被推出去死,流血的始終是中國同胞

菜英文通番賣國,真係人人得而誅 ...
賣國?佢幾時出賣日本? 何來賣國!  人地大大聲講左吾係中國人 賣咩國?  係台灣島d南島裔人岸鳩者!  我吾覺台灣島有中國人居住!
作者: freeyauchan     時間: 2020-12-9 19:37

岸鳩到叫岩守正男  係漢奸   李登輝幾時講過自己係漢人  中國人?  漢咩奸?
作者: 末日殖民犬     時間: 2020-12-9 19:38

真的假的哦  
作者: 末日殖民犬     時間: 2020-12-9 19:39

中國還不打算 武統嗎  
這都忍嗎 
作者: 人類仔     時間: 2020-12-10 13:39

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-9 01:58 PM 發表
看來國軍的統領真係大陸來就投降,而岸統一,根本不用見兄弟相殘,見血收場

但民進黨唔批,看來似剝了國軍指揮權交予美國統領,民進黨要徹底賣台,要台灣人血流成河,可惡!

https://youtu.be/Rc9uxVZ-WvE
國共內戰2.0
作者: cwilson1     時間: 2020-12-10 14:06

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2020-12-9 07:37 PM 發表
岸鳩到叫岩守正男  係漢奸   李登輝幾時講過自己係漢人  中國人?  漢咩奸?
岸鳩好似係你喎,認個死咗的?

台灣得佢一個被日軍強姦的後裔?即係雜種?佢代表民進黨,但唔代表台灣!

作者: 黑蟑螂群毆     時間: 2020-12-10 14:08

奴才君
作者: cwilson1     時間: 2020-12-10 14:11

做漢奸咁賤格,當然唔敢及冇面目認係中國人啦!
作者: paoon     時間: 2020-12-10 14:13

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-10 02:06 PM 發表

台灣得佢一個被日軍強姦的後裔?即係雜種?佢代表民進黨,但唔代表台灣!
好混亂呀

究竟係美帝從大日本帝國手上奪取台灣係邪惡?
定大日本帝國繼續台灣統治係邪惡?
作者: cwilson1     時間: 2020-12-10 15:10

引用:
原帖由 paoon 於 2020-12-10 02:13 PM 發表

好混亂呀

究竟係美帝從大日本帝國手上奪取台灣係邪惡?
定大日本帝國繼續台灣統治係邪惡?
亂就跟大家學嘢!

日本當時已被中國軍在1945年打走趕出台灣,何來,美國?

反而美國想幫日本霸佔中國釣魚臺就真!
作者: freeyauchan     時間: 2020-12-10 15:18

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-10 02:06 PM 發表

玩呀   出左事想閃?  你問下台灣居民  是否中國人!  去南島尋親又係邊個!  南島裔人 又閃又站邊  玩呀 東亞病夫!
作者: paoon     時間: 2020-12-10 15:19

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-10 03:10 PM 發表

亂就跟大家學嘢!

日本當時已被中國軍在1945年打走趕出台灣,何來,美國?

反而美國想幫日本霸佔中國釣魚臺就真!
嘩,你係想篡改歷史,定真心不學無術。

https://zh.wikipedia.org/wiki/臺灣光復

1945年9月2日,盟軍最高統帥麥克阿瑟發布《一般命令第一號指示各地日本軍同盟國投降,命令中規定在中國滿洲除外)、臺灣、越南北部的日軍向代表同盟國的蔣中正將軍投降,蔣中正隨後委派中國陸軍總司令何應欽將軍為其負責受降事宜的全權代表,何應欽則委派陳儀將軍為其在臺灣受降的代表。擔任降方代表的臺灣總督日本陸軍第10方面軍司令官安藤利吉將軍,依照《一般命令第一號》之規定於10月25日在臺北公會堂(今臺北中山堂)向受降主官陳儀投降並簽署受領文件[6][7]
作者: freeyauchan     時間: 2020-12-10 15:19

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-9 03:05 PM 發表
吾打吾得拉  南島裔人入侵華人土地 可以就咁算?
作者: GP03SE     時間: 2020-12-10 15:39

一批就觸犯<<反分裂國家法>>啦
作者: cwilson1     時間: 2020-12-10 16:53

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2020-12-10 03:18 PM 發表

玩呀   出左事想閃?  你問下台灣居民  是否中國人!  去南島尋親又係邊個!  南島裔人 又閃又站邊  玩呀 東亞病夫!
而家係美國病夫呀,你頭腦仲停在1937年?

美國而家面數超過1千5百萬人染疫,cdc估計應是超過5千萬美國人染疫,你連美國呢d第一都唔識!!

看來你
作者: cwilson1     時間: 2020-12-10 16:57

引用:
原帖由 paoon 於 2020-12-10 03:19 PM 發表

嘩,你係想篡改歷史,定真心不學無術。

https://zh.wikipedia.org/wiki/臺灣光復

1945年9月2日,盟軍最高統帥麥克阿瑟發布《一般命令第一號》指示各地日本軍向同盟國投降,命令中規定在中國(滿洲除外)、臺灣、越南北部的日軍向代表同盟國 ...
咁1945蔣介石咪攞返台,趕走班日本強犯囉!好似菲律賓咩197x年仲有日本皇軍留守,仲未被趕走喎!

連美國都唔認台灣係日本的要交還返俾中國,而家的台灣日本強姦種簡直係亂臣賊,想篡奪中國的國土,

抵打
作者: cwilson1     時間: 2020-12-10 17:04

當想到台灣有份害死1998年印尼排華被殺的華人,煽動佢地唔上回大陸的撤退船隻!

最後是上十萬至數十萬的華人被姦殺,被撕殺及殘殺。。。。

台灣人再冥頑不靈,最後只有大陸要島不要人時,就唔好怪大陸反面不認同胞情,因為台灣實在太過份了!
作者: paoon     時間: 2020-12-11 13:18

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-10 04:57 PM 發表

咁1945蔣介石咪攞返台,趕走班日本強犯囉!好似菲律賓咩197x年仲有日本皇軍留守,仲未被趕走喎!

連美國都唔認台灣係日本的要交還返俾中國,而家的台灣日本強姦種簡直係亂臣賊,想篡奪中國的國土,

抵打
你冇睇清楚,美帝指令蔣中正將軍(唔係蔣委員長)代美帝領導的盟軍接受台灣島上的皇軍投降。
作者: cwilson1     時間: 2020-12-11 15:15

引用:
原帖由 paoon 於 2020-12-11 01:18 PM 發表

你冇睇清楚,美帝指令蔣中正將軍(唔係蔣委員長)代美帝領導的盟軍接受台灣島上的皇軍投降。
蔣介石當時係戰中國最高的將軍喎,美國人咁叫係出於佢文化,一戰爭美國總統都會變5星上將,或將軍,你理得佢怎叫啫!?

中國攞返台灣,入去趕清賴死唔走日軍就係事,你唔係諗住要美軍代清嘛?

但最重要是美國在歷史確認,行動確認,台灣是中國的,民進黨想叛國分裂台灣?死罪就有!
作者: paoon     時間: 2020-12-11 15:21

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-11 03:15 PM 發表

蔣介石當時係戰中國最高的將軍喎,美國人咁叫係出於佢文化,一戰爭美國總統都會變5星上將,或將軍,你理得佢怎叫啫!?

中國攞返台灣,入去趕清賴死唔走日軍就係事,你唔係諗住要美軍代清嘛?

但最重要是美國在歷史確認,行動確認,台灣是中國的,民進黨想叛國分裂台灣?死罪就有!
對,蔣中正當時係中國戰區最高的將軍,如果係中國或蔣中正打敗日本,根本不須美帝的指示就可進入台灣,踢走皇軍。

但而家事實係美帝打敗皇軍,唔係中國或蔣中正打敗皇軍,美帝指令蔣中正以盟軍將軍身份,而唔係中國領導人身份,代盟軍接收台灣。
作者: 寒冬委屈的白襪     時間: 2020-12-11 15:28

所以台軍就係第一波,最最前果一批,如果唔上去死就軍法處死。美軍只需要係五角大樓落指令。