標題: [本港新聞評論] 周梓樂死因庭|庭上首播疑似周梓樂墮樓片段官:相信黑影就係梓樂跌落去 (11:25) - 20201204 - 港聞 [打印本頁]

作者: productdesigner    時間: 2020-12-4 12:37 PM

科大生周梓樂的死因研訊今日(4日)繼續。庭上首度播放疑似周梓樂墮樓一刻的事發片段。廣新閣地面的2號閉路電視鏡頭,拍下一個黑影從尚德停車場A跌下,但畫面未確實顯示停車場樓層,亦未見黑影附近有其他人。裁判官稱「相信黑影就係(周)梓樂跌落去」。

原來黑醫護啲供詞有問題,真相就黎出現

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20201204/s00001/1607050901841/周梓樂死因庭-庭上首播疑似周梓樂墮樓片段-官-相信黑影就係梓樂跌落去
作者: productdesigner    時間: 2020-12-4 12:48 PM

救護員口供有問題?

另外,高官又指,他翻看了其他涉及救護車A334停泊及救護員離開的閉路電視片段,發現片段紀錄的時間與救護員的證供不太吻合,故死因庭決定將消防處列為有利害關係人士,已去信消防處處長。
作者: howevera    時間: 2020-12-4 12:49 PM

比假口供, 防礙司法公正
作者: ngblowwater-a1    時間: 2020-12-4 12:51 PM

廣新閣地面的2號閉路電視鏡頭,拍下一個黑影從尚德停車場A跌下

佢訓係2樓wor………..地面的2號閉路電視鏡頭向上影???
作者: johntt    時間: 2020-12-4 12:55 PM

明眼人都睇到係佢高估自己瀬嘢😭依家揾人孭鑊👎
作者: skng2011    時間: 2020-12-4 01:03 PM

一條笨同是坐在圍欄上,  一時不慎, 判斷錯唔, 各後傾, 反應不及直墮5米….
作者: Peter_H    時間: 2020-12-4 01:07 PM

冇知覺識爬牆 識特易功能
明知會跳落去都爬果度 神乎其技
白牆爬上去會冇鞋印
又會偏偏發生在果段特別時間

如有兇徒、應不是熟當區環境人

作者: 為香港人鼓掌    時間: 2020-12-4 01:11 PM

好明顯,消防/救護的供詞有好大可疑,不可信!!
作者: 壓力山大大    時間: 2020-12-4 01:17 PM

引用:
原帖由 howevera 於 2020-12-4 12:49 PM 發表

畀假口供
作者: aasddfgg    時間: 2020-12-4 01:18 PM

曱甴抵L死,活該😁
作者: kenkenwah    時間: 2020-12-4 01:41 PM

嘩!仲未搵到片段砌警察,浪費時間~結論自己跌死
作者: 年月是流水    時間: 2020-12-4 01:45 PM

結論自己跌死,然後黑救護員俾假口供 
作者: 明日純情的馬    時間: 2020-12-4 01:46 PM

當日有警察結婚
黑暴吹雞攞景贈興
自願做黑暴哨兵玩parkour技術不足失手跌死
講完

圖片附件: download (94).jpeg (2020-12-4 01:47 PM, 18.5 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: images - 2020-12-03T214830.623.jpeg (2020-12-4 01:48 PM, 13.41 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: Ppx8mng.jpg (2020-12-4 01:48 PM, 84.17 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: lamlampeter1    時間: 2020-12-4 02:04 PM

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-12-4 01:11 PM 發表

消防、救護嗰D出車人動記錄,都係收隊後什至收工憑記臆先寫,時間同真實有出入就一定啦!
個黃官好似刻意拖延審訊!
作者: 扒龍舟    時間: 2020-12-4 02:35 PM

其實點解呢個時候,周爸爸仲戴黑色口罩?好明顯係支持黒暴黃屍的標記,如果唔係佢應該阻止個仔去犯險,而唔係叫個仔小心,整件事上最可憐其實係周媽媽。
作者: pk_man_11    時間: 2020-12-4 02:39 PM

引用:
原帖由 扒龍舟 於 2020-12-4 02:35 PM 發表

其實點解呢個時候,周爸爸仲戴黑色口罩?好明顯係支持黒暴黃屍的標記,如果唔係佢應該阻止個仔去犯險,而唔係叫個仔小心,整件事上最可憐其實係周媽媽。
根本佢父母都係曱甴所以曱甴死全家
作者: cwaichan1    時間: 2020-12-4 03:18 PM

呢條片真係一大巴車落去尋日作供果位黑醫護醫生到。
作者: kkwgm    時間: 2020-12-4 03:21 PM

佢地只想知個結果系差佬做,其他細節無興趣知
作者: cwilson1    時間: 2020-12-4 03:23 PM

證據確鑿,隻曱甴是自已硬膠失足跌死的!
作者: cwilson1    時間: 2020-12-4 03:24 PM

引用:
原帖由 pk_man_11 於 2020-12-4 02:39 PM 發表

真,佢咁嘅父母都有份害死個仔的!
作者: cwilson1    時間: 2020-12-4 03:26 PM

引用:
原帖由 kkwgm 於 2020-12-4 03:21 PM 發表

佢地只想知個結果系差佬做,其他細節無興趣知
根本曱甴以為差人揾唔到真相,想用自己編作故事來煽動學生,繼續破壞香港!

其實,科大教出咁嘅一班曱甴學生,都難辭其咎!
作者: Newpopcorn2    時間: 2020-12-4 03:28 PM

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-4 01:07 PM 發表

白牆爬上去會冇鞋印

好奇咩? 明知傻侵輸9硬仲夾硬話有400票嘅懵L我都見過呀

圖片附件: elect 02.jpeg (2020-12-4 03:28 PM, 86.2 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: cwilson1    時間: 2020-12-4 03:29 PM

那急症室醫似有專登做假嫌之嫌,以想為這個案件攪些風,又落下雨咁,應被撤查!
作者: kkwgm    時間: 2020-12-4 03:34 PM

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-4 03:26 PM 發表

根本曱甴以為差人揾唔到真相,想用自己編作故事來煽動學生,繼續破壞香港!

其實,科大教出咁嘅一班曱甴學生,都難辭其咎!
搵到真相無用架,實話一早夾埋,全部証據都系偽做。
之前陳x霖單野有版你見,話佢家人一早比人殺晒,佢媽系演員! 總之佢地眼中只有一個答案,就系一定差佬做,講完。

作者: siuhung    時間: 2020-12-4 03:37 PM

如何證明黑影是周梓樂呢?有沒有錄影片段時「鏡頭的拍攝位置和時間」去確定呢?即使黑影是周梓樂,但只拍到黑影,又可以證明得到是自殺還是他殺?
裁判官是基於「錄影片段」去推斷醫護證供不吻合,而不會憑醫護證供去反推斷「錄影片斷」中的黑影並非周梓樂,這就是裁判官不夠專業了。
作者: Duncan_Nadal    時間: 2020-12-4 03:39 PM

之前睇某人Facebook 原來係仇警撚樣,依家仲要Deleted 埋戶口,無私顯見私,佢已無資格作供,所作口供應列為不可信証人,警方調查有人在法庭作假口供,醫務委員會應介入調查有人專業失德。
作者: Brownie903    時間: 2020-12-4 03:40 PM

引用:
原帖由 cwaichan1 於 2020-12-4 03:18 PM 發表

輪到黑醫護一個大話冚一個大話!
作者: 宇宙野生的主席    時間: 2020-12-4 03:40 PM

玩死個黃屍醫生,啱啱先話俾人掟落去。
作者: cwilson1    時間: 2020-12-4 03:41 PM

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-4 01:07 PM 發表

白牆爬上去會冇鞋印

凶徒咩嘢?又作?法官都話只見一個身影,週邊冇人

根本就同先前無線發放那套車場cctv脗合,都見兩件曱甴們在那裡先後玩parkour, 差d步周的後塵!

根本在車場玩呢d嘢就係禁止,那裡是泊車唔係進行這些活動!

所以死因根本係條友硬膠,冇得怨人!
作者: suzume    時間: 2020-12-4 03:43 PM

捕風捉影?
作者: briancccc    時間: 2020-12-4 03:43 PM

引用:

白牆爬上去會冇鞋印

你都識講啦,無知覺識爬牆?如果最後證實係跌死,咁個醫護咪係比假口供囉。
作者: cwilson1    時間: 2020-12-4 03:43 PM

引用:
原帖由 kkwgm 於 2020-12-4 03:34 PM 發表

之前陳x霖單野有版你見,話佢家人一早比人殺晒,佢媽系演員! 總之佢地眼中只有一個答案,就系一定差佬做,講完。
冥頑不靈,黃痴瘋今天咪就係佢地前途囉!
作者: 睇天做人    時間: 2020-12-4 03:44 PM

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-12-4 02:04 PM 發表

消防、救護嗰D出車人動記錄,都係收隊後什至收工憑記臆先寫,時間同真實有出入就一定啦!
有人話救護車有定位 有無假 易查
作者: xanavi23    時間: 2020-12-4 03:44 PM

庭上夠膽比假口供
老防
作者: 秋天的人話    時間: 2020-12-4 03:44 PM

引用:
原帖由 pk_man_11 於 2020-12-4 02:39 PM 發表

係佢曱甴老豆送個仔一程,曱甴可恥
作者: kkwgm    時間: 2020-12-4 03:46 PM

引用:
原帖由 宇宙野生的主席 於 2020-12-4 03:40 PM 發表

玩死個黃屍醫生,啱啱先話俾人掟落去。
其實佢系話「推測」同埋「可能」,因為佢主觀既感覺就搞左咁多野出黎
作者: montejo    時間: 2020-12-4 03:46 PM

引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-12-4 12:48 PM 發表

救護員口供有問題?

另外,高官又指,他翻看了其他涉及救護車A334停泊及救護員離開的閉路電視片段,發現片段紀錄的時間與救護員的證供不太吻合,故死因庭決定將消防處列為有利害關係人士,已去信消防處處長。
其實點做假?白車而家好似有定位喎
作者: ar2man    時間: 2020-12-4 03:47 PM

引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-12-4 12:37 PM 發表

科大生周梓樂的死因研訊今日(4日)繼續。庭上首度播放疑似周梓樂墮樓一刻的事發片段。廣新閣地面的2號閉路電視鏡頭,拍下一個黑影從尚德停車場A跌下,但畫面未確實顯示停車場樓層,亦未見黑影附近有其他人。裁判官稱「相信黑影就係(周)梓樂跌落去」。

https://fs.mingpao.com/ins/20201204/s00001/b75d1ba50aabe2196ab8206a24c815e6.jpg ...
咁其實段片有無影到係

1. 自己跳落去呢?
2. 比人掉落去呢?

睇左咁多報道都無人講過,咪即係個個都靠估
作者: andywong196922    時間: 2020-12-4 03:48 PM

引用:
原帖由 howevera 於 2020-12-4 12:49 PM 發表

如果係咪又有人要走佬?
作者: montejo    時間: 2020-12-4 03:48 PM

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-12-4 02:04 PM 發表

接call,報到場,報離場,全部報電台喎!
好似而家救護車有定位
作者: kkwgm    時間: 2020-12-4 03:49 PM

引用:
原帖由 siuhung 於 2020-12-4 03:37 PM 發表

如何證明黑影是周梓樂呢?有沒有錄影片段時「鏡頭的拍攝位置和時間」去確定呢?即使黑影是周梓樂,但只拍到黑影,又可以證明得到是自殺還是他殺?
裁判官是基於「錄影片段」去推斷醫護證供不吻合,而不會憑醫護證供去反推斷「錄影片斷」中的黑影並非周梓樂,這就是裁判官不夠專業了。
咁個醫護都系話推測同可能姐 咁又可以確定個死因系跌落樓前巳比人打死?
斷估既野都可以講出黎

作者: acacac    時間: 2020-12-4 03:49 PM

黃雀在後
專登唔公佈有片
曱甴一鋪清袋
作者: 原始世k    時間: 2020-12-4 03:49 PM

點解拆週圍cctv?方便作古仔
作者: Newpopcorn2    時間: 2020-12-4 03:49 PM

引用:
原帖由 siuhung 於 2020-12-4 03:37 PM 發表

使乜講咁多呀? 一句"能夠幫手屈警先至係專業裁判官"咪得囉 個官判嘞咩? 咁緊張, 人地話要再傳召消防呀. 要屈警依然有少少機會架
作者: Newpopcorn2    時間: 2020-12-4 03:50 PM

引用:
原帖由 kkwgm 於 2020-12-4 03:34 PM 發表

你樓下正正有個人辦
作者: montejo    時間: 2020-12-4 03:50 PM

引用:

私人樓CCTV 係咪實時?
我見過有啲大廈差成個鐘頭,法團無錢整
作者: captkkk    時間: 2020-12-4 03:50 PM

所以話

圖片附件: Anti 3.png (2020-12-4 03:50 PM, 319.41 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: ultraman-zero    時間: 2020-12-4 03:51 PM

https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20201204/s00001/1607050901841/周梓樂死因庭-庭上首播疑似周梓樂墮樓片段-官-相信黑影就係梓樂跌落去

庭上首度播放疑似周梓樂墮樓一刻的事發片段。廣明苑廣新閣地面的2號閉路電視鏡頭,拍下一個黑影從尚德停車場A跌下,但畫面未確實顯示停車場樓層,亦未見黑影附近有其他人。裁判官稱「相信黑影就係(周)梓樂跌落去」。
作者: Newpopcorn2    時間: 2020-12-4 03:51 PM

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-12-4 03:39 PM 發表

之前睇某人Facebook 原來係仇警撚樣,依家仲要Deleted 埋戶口,無私顯見私,佢已無資格作供,所作口供應列為不可信証人,警方調查有人在法庭作假口供,醫務委員會應介入調查有人專業失德。
抵L死
作者: 丁常唔多旺    時間: 2020-12-4 03:52 PM

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-4 12:51 PM 發表

廣新閣地面的2號閉路電視鏡頭,拍下一個黑影從尚德停車場A跌下

佢訓係2樓wor………..地面的2號閉路電視鏡頭向上影???
好岀奇咩?
作者: krolik    時間: 2020-12-4 03:58 PM

黃絲仆街死
作者: mtchan    時間: 2020-12-4 04:00 PM

吾使問一定是外星人做
作者: 丁常唔多旺    時間: 2020-12-4 04:00 PM

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 03:50 PM 發表

私人樓CCTV 係咪實時?
我見過有啲大廈差成個鐘頭,法團無錢整
差6年都可以,但只要用現實時間同cctv顯示時間做對比就可以計算岀影片真實錄影時間,所以你嘅懷疑唔成立。
作者: 泛民假仁假義    時間: 2020-12-4 04:01 PM

引用:

白牆爬上去會冇鞋印

曱甴暴徒私了佢之後稼禍警察!
作者: montejo    時間: 2020-12-4 04:01 PM

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-12-4 04:00 PM 發表

差6年都可以,但只要用現實時間同cctv顯示時間做對比就可以計算岀影片真實錄影時間,所以你嘅懷疑唔成立。
現實時間係指取帶當時,唔能夠證明錄影當時的時差
作者: eliskw2000    時間: 2020-12-4 04:02 PM

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-4 12:51 PM 發表

你覺得庭入面既人無諗過呢個問題?
作者: ericlkyuen    時間: 2020-12-4 04:03 PM

佢老豆仲話真相逐步浮現,但佢想要嘅所謂真相好明顯同事實有好大出入
作者: 泛民假仁假義    時間: 2020-12-4 04:03 PM

引用:

急症室條友扮法醫仲可疑!
作者: poponotebook    時間: 2020-12-4 04:04 PM

引用:

同意 ! 就算搵到周同學個鬼魂上黎話自己跌死,
佢地都祗會話係受到閻羅王政治壓迫的假口供 !
作者: ing.baring    時間: 2020-12-4 04:09 PM

黃畜真係好乸麻煩,生就累人,死就累街坊,件件黃畜都要浪費公帑去研究佢點死,乜乸野貢獻都無,卻要全香港人幫佢埋呢張單,應該捉佢地老豆老母出黎鞭打先啱
作者: 割C字    時間: 2020-12-4 04:13 PM

引用:
原帖由 扒龍舟 於 2020-12-4 02:35 PM 發表

帶得呢D咁既色既mask, 都知係咩料啦,

睇cctv, 姓周全身黑, 好極有限, 做長輩既, 咁夜仲比佢出來攪攪陣
作者: tabgo367367    時間: 2020-12-4 04:18 PM

搵個死人嚟搞,畜牲都不如,明知係佢自己跳錯位,仲嘈乜呢!每日報道死因庭,有無理佢家人感受。
結果出黎咪又係自已失足,意外啦,你班黃畜真係無人性架!
作者: wilsonabcd    時間: 2020-12-4 04:21 PM

我懷疑是不是「周同學」墮樓後被黑暴、黑醫和黑消防扮救傷,真殺害「周同學」嫁禍警方!如是真能可聯合消防和各安保部門的保安局長有很大問題
作者: malan111    時間: 2020-12-4 04:24 PM

阿bob個老婆話識通靈窝
作者: 半夏善良的黑頭    時間: 2020-12-4 04:24 PM

引用:

其實父母都不可憐…最可憐係香港人因佢個仔去搞人婚禮後玩跳欄跌死咗比曱甴有藉口去搞事破壞香港
作者: wilsonabcd    時間: 2020-12-4 04:25 PM

引用:
原帖由 tabgo367367 於 2020-12-4 04:18 PM 發表

搵個死人嚟搞,畜牲都不如,明知係佢自己跳錯位,仲嘈乜呢!每日報道死因庭,有無理佢家人感受。
結果出黎咪又係自已失足,意外啦,你班黃畜真係無人性架!
黃屍追求攬炒!禍及家人必定的,唔係連大學生唔識「攬炒」的意思?
作者: 烈火雄雄    時間: 2020-12-4 04:27 PM

引用:

白牆爬上去會冇鞋印

你有2個手足企在周跌倒的身旁好耐時間,叫佢2個好出嚟唔好走路呀!
作者: 200888    時間: 2020-12-4 04:28 PM

最後裁定:死於on9。
作者: toman118    時間: 2020-12-4 04:28 PM

好明顯真相就係周梓樂俾班手足叫去搞事,失足而死。
曱甴送周梓樂去死,毫不自責之餘,仲想利用佢既死去屈警。
曱甴簡直連畜生都不如。
作者: C皇    時間: 2020-12-4 04:28 PM

引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-12-4 12:37 PM 發表

https://fs.mingpao.com/ins/20201204/s00001/b75d1ba50aabe2196ab8206a24c815e6.jpg ...
個黃醫生都係
作者: 87er    時間: 2020-12-4 04:29 PM

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 03:48 PM 發表

接call,報到場,報離場,全部報電台喎!
好似而家救護車有定位
消防呢?
義務救護呢?
其他證人呢?
咁多人的時間唔夾就一定嘅啦,
爭少少時間唔同實有。
如果係夾都係夾埋比假口供。
作者: montejo    時間: 2020-12-4 04:31 PM

引用:
原帖由 87er 於 2020-12-4 04:29 PM 發表

消防呢?
義務救護呢?
其他證人呢?
咁多人的時間唔夾就一定嘅啦,
爭少少時間唔同實有。
如果係夾都係夾埋比假口供。
一般上庭,時間誤差五分鐘都係合理
作者: 習主食    時間: 2020-12-4 04:33 PM

以為條9官好精明有乜嘢重大發現,係人都知條曱甴跌落嚟喇!真係笑死人呀!
作者: HKusers    時間: 2020-12-4 04:33 PM

引用:

一定要公開片段 俾香港人欣賞下
作者: 丁常唔多旺    時間: 2020-12-4 04:33 PM

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 04:01 PM 發表

儍仔,有log睇架,我做cctv嘅,你唔洗同我拗啦。
作者: 384    時間: 2020-12-4 04:34 PM

引用:

想問個官佢講呢番話時,佢記唔記得幾點幾分講架?🤭
作者: 最緊要有女2    時間: 2020-12-4 04:34 PM

扮型抵撚死
作者: 烈火雄雄    時間: 2020-12-4 04:35 PM

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-4 03:29 PM 發表

那急症室醫似有專登做假嫌之嫌,以想為這個案件攪些風,又落下雨咁,應被撤查!
D十幾歲義務急救員,學一陣間野,個官都話有急症室醫生嘅水平,可想而知,急症室醫生既水平,個官係睇唔起佢地架。
作者: myth1320    時間: 2020-12-4 04:37 PM

大笨周自己on99玩跳樓,跌死咗怪得邊個呀?
作者: 17698lam    時間: 2020-12-4 04:37 PM

比假口供刑事,坐下監先啦,精彩人生。
作者: wk221ab    時間: 2020-12-4 04:38 PM

引用:
原帖由 cwaichan1 於 2020-12-4 03:18 PM 發表

黑醫只係按劇本老作
作者: 烈火雄雄    時間: 2020-12-4 04:40 PM

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-4 03:43 PM 發表

冥頑不靈,黃痴瘋今天咪就係佢地前途囉!
黃痴瘋買貝沙灣,可能有D人希望向佢學習,激到想搵到金主照顧。
作者: 阿努阿圖瓦圖    時間: 2020-12-4 04:43 PM

非常重要影像就係有個黑影跌下?
作者: thanks123654    時間: 2020-12-4 04:43 PM

俾人殺.................
作者: ngcaddy    時間: 2020-12-4 04:44 PM

引用:
原帖由 thanks123654 於 2020-12-4 04:43 PM 發表

嗰個人就系佢自己
作者: 佛口蛇心十一    時間: 2020-12-4 04:45 PM

唔係「疑似雪糕筒」嗰條嘛。。。
作者: 旦旦旦    時間: 2020-12-4 04:45 PM

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 04:31 PM 發表

一般上庭,時間誤差五分鐘都係合理
有D人覺得一分一秒都好重要, 記錯時間就已經係不誠實証人, 口供並不可信

2020/8/14 11.02 灣仔被控管有攻擊性武器等三罪 官指警員證供有出入及不理想
去年 11 月 2 日港島遊行中,工程師陳俊賢被指於灣仔港鐵站外,搜出電磨機、電鑽及無線電收發器等,被控管有攻擊性武器或適合作非法用途的工具等三罪。裁判官何俊堯裁決指,警員李家駿及嚴凱華對涉案的袋位置、便衣人士到場的時間等供詞有出入,並不理想,不能放心依賴警員證供,裁定被告所有罪名不成立。
作者: montejo    時間: 2020-12-4 04:46 PM

引用:
原帖由 旦旦旦 於 2020-12-4 04:45 PM 發表

有D人覺得一分一秒都好重要, 記錯時間就已經係不誠實証人, 口供並不可信

2020/8/14 11.02 灣仔被控管有攻擊性武器等三罪 官指警員證供有出入及不理想
去年 11 月 2 日港島遊行中,工程師陳俊賢被指於灣仔港鐵站外,搜出電磨機、電鑽及無線電收發器等,被控管有攻擊性武器或適合作非法用途的工具等三罪。裁判官何俊堯裁決指,警員李家駿及嚴凱華對涉案的袋位置、便衣人士到場的時間等供 ...
呢啲係夾硬嘅理由啫
作者: manlam    時間: 2020-12-4 04:46 PM

曱甴佬生d曱甴仔係要來玩笨豬跳嘅
作者: ufo2018    時間: 2020-12-4 04:51 PM

其實點先可以屈到警察呢?
假口供都出埋都屈唔到?曱甴黑暴同周梓一齊死咗佢啦
作者: 烈火雄雄    時間: 2020-12-4 04:53 PM

引用:
原帖由 thanks123654 於 2020-12-4 04:43 PM 發表

手足唔好走路。
作者: 石破天惊    時間: 2020-12-4 04:57 PM

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-4 04:01 PM 發表

唔好當警察白痴,一定會將其它時段及其它位置cctv對照,就會得出是不是有時差,相差多少。
作者: 石破天惊    時間: 2020-12-4 04:58 PM

引用:
原帖由 泛民假仁假義 於 2020-12-4 04:03 PM 發表

急症室條友扮法醫仲可疑!
法醫都冇佢咁專業,咁好推斷力。
作者: fongkinshun    時間: 2020-12-4 04:59 PM

引用:

嗰黑醫生除佢牌啦,大話連篇。
作者: fongkinshun    時間: 2020-12-4 05:04 PM

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-12-4 01:11 PM 發表

急救室醫生更大話連篇,盤骨震碎都話比人掟落街。
作者: rayip    時間: 2020-12-4 05:04 PM

一樓跌落去地下,我諗要一秒,其實一秒可以做幾多種反應呢?
作者: freeyauchan    時間: 2020-12-4 05:04 PM

引用:

早知今日何必當初!  含撚如虎養到個仔咁大 死Q埋  做咩帶毒果日報 返屋企比小朋友睇  從小種下仇恨  一經煽動衝去做死士!
作者: 熊本肥熊    時間: 2020-12-4 05:05 PM

自己跳來跳去點知失足
作者: tonysummer    時間: 2020-12-4 05:05 PM

養不教,父母之害
作者: michael    時間: 2020-12-4 05:07 PM

比假口供刑事