標題: 輝瑞疫苗有冇伏? [打印本頁]

作者: 佛肥

作者: robin09     時間: 2020-12-3 11:38

玩“畜群免疫”的政权,
奉行丛林法则的政权。

对老百姓生命毫不负责的政权。
辉瑞有没有伏,对奴隶主是没有关系的,反正它们不会先打先试,不妨拿屁民做实验。
反正,大不了就是把这批奴隶主选下台,换另一派的奴隶主上台,又有什么大碍?
这就是西方“票选民主”的好处:根本不用负责  
作者: banjo.     時間: 2020-12-3 11:42

要等大陰蒂國啲人民打咗, 先話得俾你知.
作者: sclee1209     時間: 2020-12-3 12:13

呢次疫苗從研發到上市都係超速趕進度
時間越短表示臨床試驗樣本不夠廣泛
到時邊個唔好彩出左問題,只可以講你自求多福
反正打疫苗都會簽同意書,有後遺症或死傷殘疾冇得賠

最重要係歐美咁急,係因為聖誕節要到
經濟已經夠慘
如果接下黎聖誕節到跨年都報消,更加雪上加霜
為左救聖誕
疫苗冇法唔提早上市
到時政府可以宣揚,大家唔駛怕有疫苗,聖誕節可以照常過
作者: kit05hk     時間: 2020-12-3 22:27

只有內地疫苗至係安全。
作者: gotowin123     時間: 2020-12-5 08:14

雖然科學家自1990年代初已開始研究mRNA疫苗,但目前從來沒有mRNA疫苗的足夠驗證。能產生多少免疫力、抗體能否中和病毒、RNA會否易被酵素破壞,都是未知之數。
作者: wilsonkf     時間: 2020-12-5 08:19

有無伏都唔緊要, 有幾千萬人做白老鼠, 好快知.
作者: daniel47877     時間: 2020-12-5 15:32

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-12-3 11:24 AM 發表
英國佬咁快俾人打
好快又話瀨嘢
作者: kit05hk     時間: 2020-12-5 22:47

外國新冠疫苗有冇伏就唔知,但流感疫苗好伏,好多人打完便併發症死亡。
作者: nigel212

作者: kit05hk     時間: 2020-12-6 16:37

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-12-6 03:25 PM 發表
一般疫苗前期測試,很少會接種在年紀大的人身上,因為身體老年化會影響測試結果的穩定性。而英國就先接種在老年人身上,除非輝瑞有足夠説服力的測試結果給與英國,否則英國政府都的行為是非常不負責任。
由疫情開始也未見過他們負過任何責任。
作者: withorwithoutu     時間: 2020-12-6 16:44

西方白人處事方式
係唔介意為左解決一個問題
後續引伸出三個問題出黎
我比較相信呢劑疫苗作用
可解決到短期政治同經濟問題
但對病毒好可能引發多麻煩出黎
作者: 油站自我的工人