標題: 港媒 ; 傳英國最強航母停靠台灣, 震中國懾 [打印本頁]

作者: highbury64

作者: 建國川     時間: 2020-11-30 16:29

台灣有呢個膽 就放心了
作者: highbury64

作者: halltone     時間: 2020-11-30 16:37

真賤,美國航母唔敢黎想搵英國送死
作者: tommysow     時間: 2020-11-30 16:42

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-11-30 04:27 PM 發表
https://hk.appledaily.com/china/20201130/2BDTI5ZTAFGBTEVJBZ67JWY6QI/
英國首相約翰遜(Boris Johnson)近日宣佈將於明年派出「伊莉莎白女王號」(HMS Queen Elizabeth)航空母艦到亞洲巡弋。日本八卦小報《夕刊富士》曾爆料指,記者聲稱從美國情報官員獲取消息,美國有計劃讓英國海軍最新銳航空母艦「伊莉莎白女王號 ...
樓主, 你既意思即係英國航母係全球最強? 咁即係暗示美國果D航母係次貨?
作者: ilovenikita     時間: 2020-11-30 16:49

想中國幫你維修,嘛大聲講囉出來囉,中國實幫你,去台灣激中國,只怕你沉系台海中國唔來救你
作者: paoon     時間: 2020-11-30 17:00

引用:
原帖由 建國川 於 2020-11-30 04:29 PM 發表
台灣有呢個膽 就放心了
武統6大前提之一的有外軍部署,其實寫得好模糊。
戰艦停泊可以解讀為非"部署"。

等睇中共到時走數。
作者: 魔教周周     時間: 2020-11-30 17:04

借夠戰機未
作者: molittlemo     時間: 2020-11-30 17:10

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-11-30 04:27 PM 發表
https://hk.appledaily.com/china/20201130/2BDTI5ZTAFGBTEVJBZ67JWY6QI/
英國首相約翰遜(Boris Johnson)近日宣佈將於明年派出「伊莉莎白女王號」(HMS Queen Elizabeth)航空母艦到亞洲巡弋。日本八卦小報《夕刊富士》曾爆料指,記者聲稱從美國情報官員獲取消息,美國有計劃讓英國海軍最新銳航空母艦「伊莉莎白女王號 ...
全球最強英國皇家海軍?

請問依家英國皇家海軍仲有D咩?
作者: Arthur_Everett     時間: 2020-11-30 17:12

出航一次成本幾千萬,"醫死阿伯號"夠錢來亞洲轉圈?
作者: molittlemo     時間: 2020-11-30 17:25

引用:
原帖由 魔教周周 於 2020-11-30 05:04 PM 發表
借夠戰機未
佢話隻艦黎, 冇包飛機
作者: starr     時間: 2020-11-30 17:31

引用:
原來係毒果
作者: HEYAYA     時間: 2020-11-30 17:50

樓主竟然話最強海軍不是美國是英國

"美國有計劃讓英國海軍最新銳航空母艦「伊莉莎白女王號」閃電停靠台灣...", 美國原來是英國的宗主國, 仲可以隨意調動皇家海軍做炮灰啦

「伊莉莎白女王號」明年唔去台灣正PK呀 !

作者: 天下唯攻2.0     時間: 2020-11-30 17:53

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-11-30 05:10 PM 發表

全球最強英國皇家海軍?

條友睇得007太多,仲以為英國好勁。
作者: 天下唯攻2.0     時間: 2020-11-30 17:54

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-11-30 05:25 PM 發表

佢話隻艦黎, 冇包飛機
和平之艦,友誼第一呢。
作者: 出入夜婆仔     時間: 2020-11-30 18:00

如果航母唔來,樓主要唔要自宮?
作者: jaccjacc     時間: 2020-11-30 18:45

引用:
原帖由 建國川 於 2020-11-30 16:29 發表
台灣有呢個膽 就放心了
英國有呢個膽我也放心了。
作者: Wachi師兄     時間: 2020-11-30 20:00

引用:
到時中國軍機將會在台灣上空飛行,睇下邊個夠膽開第一槍,只要台灣開第一槍,咁英航母就震懾啦
作者: jimsonweed     時間: 2020-11-30 20:30

引用:
大忽裂癲日落閉國有乜野可以震懾中國呢?
召喚一堆黃屍白痴表演食屎?仲要全球直播嗎?如果係就即刻叫痴瘋,週停 solo一下啦!
作者: jimsonweed     時間: 2020-11-30 20:33

引用:
原帖由 出入夜婆仔 於 2020-11-30 06:00 PM 發表
師兄你有所不知啦!樓🐷一早行左宮刑架啦!
作者: muilow     時間: 2020-11-30 20:34

漏水根治了嗎?

https://www.youtube.com/watch?v=WsWxQstvFNg
作者: 情商为零的人     時間: 2020-11-30 20:40

伊丽莎白号就来观光而已,她有什么战斗力?
作者: Hung196108     時間: 2020-11-30 20:57

引用:
「傳」,講完!
作者: Hung196108     時間: 2020-11-30 21:02

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2020-11-30 08:33 PM 發表

師兄你有所不知啦!樓🐷一早行左宮刑架啦!
咁樂觀?行宮刑都叫做曾經擁有。
有一種叫做「天閹」,就是從未有過,因此也不會失去。
作者: 心很想     時間: 2020-11-30 21:05

到時遼寧/山東雙航母, 一架075兩棲艦, 兩架055大驅, 兩架052D係附近軍演, 得你一架阿婆漏水航母仲無F35戰機隨行, 兩架蚊型護衛艦想撐灣灣菜婆, 唔好笑死人
作者: 今生何求     時間: 2020-11-30 22:11

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-11-30 03:27 AM 發表
   湊唔湊得齊航空母艦戰鬥群嘅數都唔知得唔得?
作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2020-11-30 22:31

引用:
夠膽?紫石英號的教訓忘記了嗎?
作者: 佢係乜水     時間: 2020-11-30 22:59

美國都未夠膽軍艦停靠台灣, 英國這二流國家敢?!  我就唔相信
作者: momo481716

作者: 輪皇     時間: 2020-12-1 00:37

引用:
伊利沙白號行到咁遠咩?一陣行行吓漏水又要拖返去修理。
作者: sandy1211

作者: 大林林     時間: 2020-12-1 01:47

引用:
中國派最弱果兩艘航母戰鬥群訪問呀根庭,唔知約翰遜會唔會失禁、中風
作者: 大林林     時間: 2020-12-1 01:48

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-11-30 04:34 PM 發表

傳英國幫佢壯胆
南海多個人工珊瑚焦
作者: 大林林     時間: 2020-12-1 01:52

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-11-30 05:25 PM 發表

佢話隻艦黎, 冇包飛機
醫死呀伯號主要運鴉片去亞洲犯賣
作者: 天網恢恢疏不漏     時間: 2020-12-1 02:14

今日先知原來以前美國出左咁多次航母都冇震攝力,要出英國先掂
作者: 生果金     時間: 2020-12-1 03:26

引用:
毒果作文  貼來把撚
作者: slv4     時間: 2020-12-1 03:58

多D來 ,密D手 ! DF17 可以 Try try
作者: 邊際星     時間: 2020-12-1 04:43

別讓你 主人 破船 壞在 半道 了哦 

那你主人就丟人丟大了  
作者: alexso     時間: 2020-12-1 08:59

都好而家海洋生態缺乏。整多人工瑚礁都唔錯。可以保育
作者: molittlemo     時間: 2020-12-1 09:04

64仔什至黃屍既搬龍門技巧:

Title: 傳英國最強航母停靠台灣 
英國得返一架, 最強係佢, 最弱都係佢.

但64仔同D 黃屍自己腦補成:
中國見到全球最強英國皇家海
作者: type100q     時間: 2020-12-1 10:47

美國自己又唔泊.搵隻狗的泊
怕中國打沉佢嗎..英國果隻好以艦機都無隻的喎
作者: Peter_H

作者: tongtong2047     時間: 2020-12-1 12:01

好想見到佢點收東風快遞
作者: 13個加速馬達     時間: 2020-12-1 12:06

其實咩嘢係"震中國懾"?
作者: banjo.     時間: 2020-12-1 12:14

有個'傳'字, 啲反中L已經扯L哂旗.
作者: 高達回收的腳毛     時間: 2020-12-1 13:16

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-11-30 04:34 PM 發表

傳英國幫佢壯胆
錯,係台灣幫大英帝國壯膽至真
作者: bondinhk     時間: 2020-12-1 13:30

震就係震,笑到震!
作者: 後不見來者     時間: 2020-12-1 14:12

引用:
上次看到你在投訴版 哀嚎、下跪、求版主解禁,好卑賤的樣子啊
作者: Frankie佬     時間: 2020-12-1 14:58

引用:
原帖由 type100q 於 2020-12-1 10:47 AM 發表
美國自己又唔泊.搵隻狗的泊
怕中國打沉佢嗎..英國果隻好以艦機都無隻的喎
就因無戰机、當货船、安全D。中國係唔會擊沉货船的。
作者: Visita     時間: 2020-12-1 15:43

引用:
原帖由 Frankie佬 於 2020-12-1 02:58 PM 發表

無戰鬥能力的大分裂癲航母是要來做主題公園/海上賭船。
作者: kingking99     時間: 2020-12-1 15:56

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-12-1 12:37 AM 發表

伊利沙白號行到咁遠咩?一陣行行吓漏水又要拖返去修理。
咁就有藉口拖去台灣修理,然後賴死唔走,再用高價賣比台灣,
不過比個地球菜菜子做胆,都只敢放在碼頭做擺設
作者: yeungph     時間: 2020-12-1 16:26

好彩話係英國最強,唔係全球最強。 唔係死左火咩?
作者: ray99hk     時間: 2020-12-1 17:11

引用:
美國有11艘航母,要搵英軍頂替?
作者: 出入夜婆仔     時間: 2020-12-1 17:38

引用:
原帖由 yeungph 於 2020-12-1 04:26 PM 發表
好彩話係英國最強,唔係全球最強。 唔係死左火咩?
英國得1首用得的航母來柯in。 真係信者得永生。
作者: 香港殺牠死     時間: 2020-12-1 22:52

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2020-11-30 05:50 PM 發表
樓主竟然話最強海軍不是美國是英國

"美國有計劃讓英國海軍最新銳航空母艦「伊莉莎白女王號」閃電停靠台灣...", 美國原來是英國的宗主國, 仲可以隨意調動皇家海軍做炮灰啦

「伊莉莎白女王號」明年唔去台灣正PK呀 !
明年唔去台灣正PK呀
明年唔停泊臺灣正契弟
但係大陰帝國到時會話我不嬲都認係pk同契弟啦!

作者: mflyer     時間: 2020-12-1 23:33

日畢落帝國, 都係靠 鴉片 發$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$!!! 
作者: chriswong1010     時間: 2020-12-2 07:36

引用:
唔使驚,我哋中國香港有全球最強死曱甴,派佢哋去掟兩個汽油彈,英國航母都被嚇走
作者: treo000     時間: 2020-12-2 11:37

特朗普無意交出權力, 做戰時總統。 如果打小國可能好快完結,消息指特朗普有意同時對南海和伊朗出兵, 並要求歐洲, 日本配合牽制俄羅斯。
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-2 12:08

英國呢啲軍事小國都係算吧啦!
作者: chenflie     時間: 2020-12-2 12:44

咁當然,美國航母有無煙筒?
英國航母,孖煙筒!
作者: chenflie     時間: 2020-12-2 12:46

引用:
原帖由 Frankie佬 於 2020-12-1 02:58 PM 發表

係郵輪
作者: chenflie     時間: 2020-12-2 12:47

引用:
原帖由 Visita 於 2020-12-1 03:43 PM 發表

無戰鬥能力的大分裂癲航母是要來做主題公園/海上賭船。
上大陸 明斯克航母主體公園啦。
作者: ntworks     時間: 2020-12-2 14:23

引用:
美艦唔敢去,要英國去試下東風導彈威力?

作者: Anunnaki     時間: 2020-12-2 14:41

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-11-30 17:25 發表

佢話隻艦黎, 冇包飛機
英國同泰國航母,都係無機裸奔。
作者: ikeafoot     時間: 2020-12-3 12:43

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-11-30 16:27 發表
有外國軍隊晌呆灣
即係叫老解武統
作者: danelee     時間: 2020-12-3 12:46

話時話,英國有幾首航母。邊架最勁。邊架一般,邊架唔掂?
作者: 人類仔     時間: 2020-12-3 14:59

引用:
大英帝國海上霸王白人至上主義回歸
作者: QK130     時間: 2020-12-4 00:39

引用:
英國窮到冇護衞艦和戰鬥機,咁都叫航空母艦?
作者: 邊際星     時間: 2020-12-4 02:25

英國是癩蛤蟆嗎

美國都沒做到

蠅國 ????

笑死人
作者: 邊際星     時間: 2020-12-4 02:29

引用:
原帖由 tommysow 於 2020-11-30 04:42 PM 發表

樓主, 你既意思即係英國航母係全球最強? 咁即係暗示美國果D航母係次貨?
應該就是過嘴癮

蠅國把 霉國 放在哪裡

作者: 邊際星     時間: 2020-12-4 02:31

蠅國 鴉片吸多了嗎 

還最強呢 
作者: Anunnaki     時間: 2020-12-4 09:15

咁大隻靶船,有咩咁震懾呀?
作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2020-12-4 10:27

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-11-30 05:10 PM 發表

全球最強英國皇家海軍?

忘記了“紫石英號”的教訓,要被打多一次才可長記性。
作者: michael     時間: 2020-12-4 22:57

傳英國.............................
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-4 23:56

英國呢個沒落小國都係算吧啦!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-4 23:57

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2020-11-30 05:53 PM 發表

條友睇得007太多,仲以為英國好勁。
呢條友出曬名係傻!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-4 23:58

引用:
原帖由 出入夜婆仔 於 2020-11-30 06:00 PM 發表
佢條啫切完又切!切咗好多次㗎喇喎!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-4 23:59

引用:
原帖由 jaccjacc 於 2020-11-30 06:45 PM 發表

英國有呢個膽我也放心了。
講咋嘛!邊有人當真㗎!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:00

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2020-11-30 08:30 PM 發表

大忽裂癲日落閉國有乜野可以震懾中國呢?
召喚一堆黃屍白痴表演食屎?仲要全球直播嗎?如果係就即刻叫痴瘋,週停 solo一下啦!
雖然呢個係事實,不過都畀班曱甴打飛機啦!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:01

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-11-30 08:57 PM 發表

「傳」,講完!
佢係慣匪!傳咗幾百次都有喇! 呃下啲低能黃絲曱甴都可以嘅!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:02

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-11-30 09:02 PM 發表

咁樂觀?行宮刑都叫做曾經擁有。
有一種叫做「天閹」,就是從未有過,因此也不會失去。
天生冇啫?會唔會係女人嚟呀?
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:04

引用:
原帖由 心很想 於 2020-11-30 09:05 PM 發表
到時遼寧/山東雙航母, 一架075兩棲艦, 兩架055大驅, 兩架052D係附近軍演, 得你一架阿婆漏水航母仲無F35戰機隨行, 兩架蚊型護衛艦想撐灣灣菜婆, 唔好笑死人
會唔會直接俘虜 !拉押返去大連呢?
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:06

引用:
原帖由 心很想 於 2020-11-30 09:05 PM 發表
俘虜之餘可能順便打沉埋台灣嗰幾隻阿爺佩理級古董艦呢?
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:08

引用:
原帖由 今生何求 於 2020-11-30 10:11 PM 發表

湊唔湊得齊航空母艦戰鬥群嘅數都唔知得唔得?  
配條撚戰鬥群咩!佢單拖一條大方板冇飛機航母過嚟,擺空城計! 引誘解放軍將佢俘虜!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:10

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-11-30 10:31 PM 發表

夠膽?紫石英號的教訓忘記了嗎?
英國呢啲三流國家!應該自動靠邊站啦! 仲想扮勁! 笑大人個口!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:12

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2020-11-30 10:59 PM 發表
美國都未夠膽軍艦停靠台灣, 英國這二流國家敢?!  我就唔相信
信樓主一成都死啦!唔使認真! 呢條友出曬名鍾意鳩噏! 國安處應該快啲拉鸠呢條撚樣
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:12

引用:
原帖由 大林林 於 2020-12-1 01:47 AM 發表

中國派最弱果兩艘航母戰鬥群訪問呀根庭,唔知約翰遜會唔會失禁、中風
撐阿根廷收返福克蘭群島啦!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:13

引用:
原帖由 大林林 於 2020-12-1 01:47 AM 發表

其實依家英國咁撚弱!都係時候阿根廷武力收返福克蘭群島!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:14

引用:
原帖由 大林林 於 2020-12-1 01:52 AM 發表

東印度公司醫死阿伯號!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:15

引用:
原帖由 大林林 於 2020-12-1 01:52 AM 發表

東印度公司,醫死阿伯號!
作者: 大林林     時間: 2020-12-5 00:16

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2020-12-5 12:13 AM 發表

其實依家英國咁撚弱!都係時候阿根廷武力收返福克蘭群島!
可惜呀根庭無經濟,中國又唔會幫人打仗,好難收番
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:16

引用:
原帖由 生果金 於 2020-12-1 03:26 AM 發表

毒果作文  貼來把撚
呢個係佢嘅工作! 雖然不道德!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:19

引用:
原帖由 大林林 於 2020-12-5 12:16 AM 發表

可惜呀根庭無經濟,中國又唔會幫人打仗,好難收番
賣軍火畀佢,幫佢培訓軍隊, 實現現代化! 可以租基地或者用農產品頂數!
作者: 大林林     時間: 2020-12-5 00:20

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2020-12-5 12:04 AM 發表

會唔會直接俘虜 !拉押返去大連呢?
押去朝鮮
等肥仔同生意失敗傾
作者: 大林林     時間: 2020-12-5 00:22

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2020-12-5 12:19 AM 發表

賣軍火畀佢,幫佢培訓軍隊, 實現現代化! 可以租基地或者用農產品頂數!
佢係篤篤,除非去南極,唔係無乜價值,中國已經同呀根庭買好多肉同粟米大豆
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:23

引用:
原帖由 大林林 於 2020-12-5 12:20 AM 發表

押去朝鮮
等肥仔同生意失敗傾
送畀北韓,叫肥仔金擺隻核彈上去,駛過去東京灣自爆! 隻船一出朝鮮半島日本仔炸佢又唔係,唔炸佢又唔係! 因為有核彈喺上面! 玩大佢 !幾好玩呀!
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:25

引用:
原帖由 大林林 於 2020-12-5 12:22 AM 發表

佢係篤篤,除非去南極,唔係無乜價值,中國已經同呀根庭買好多肉同粟米大豆
咁割讓一個省出嚟啦!應該值得! 因為中國好難喺南美洲插支旗!
作者: 大林林     時間: 2020-12-5 00:27

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2020-12-5 12:23 AM 發表

送畀北韓,叫肥仔金擺隻核彈上去,駛過去東京灣自爆! 隻船一出朝鮮半島日本仔炸佢又唔係,唔炸佢又唔係! 因為有核彈喺上面! 玩大佢 !幾好玩呀!
長期泊係華盛頓四海里,拜登要年年進貢,歲歲來朝
作者: SkyBlue2046     時間: 2020-12-5 00:29

引用:
原帖由 大林林 於 2020-12-5 12:27 AM 發表

長期泊係華盛頓四海里,拜登要年年進貢,歲歲來朝
核臨城下,迫佢簽城下之盟! 中國為父美國為子! 名正言順屌佢老母!
作者: 大林林     時間: 2020-12-5 00:31

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2020-12-5 12:25 AM 發表

咁割讓一個省出嚟啦!應該值得! 因為中國好難喺南美洲插支旗!
中國唔要人地一寸土地