標題: 由今朝大妓院大造假事件講到台灣 / 美國的媒體良知 [打印本頁]

作者: yariscross

作者: sclee1209     時間: 2020-11-24 23:10

FOX電台係挺特朗普挺到過晒火
但係面對大是大非仍然保持新聞業底線
侵侵早前一直批評CNN假新聞,要取消CNN記者白宮採訪證
FOX呢次反過黎支持同業CNN,反對侵侵咁做
台灣? 中天被關
其他同業綠媒拍手叫好,其他藍媒寒蟬效應,唔敢出聽公然支持中天
冇辦法啦,據講下年就輪到TVB換牌照
敢得公然同蔡政府唱反調,下年你就知死
仲有一單
FOX雖然好偏頗
但係錯左會認
台灣媒體故意散播謠言,事後真相出黎,邊間媒體會道歉?
毒果果類更加唔駛講,假新聞製造工廠
幾時為報錯新聞道歉?

控死人投票竟是烏龍 川粉主播認錯了
先前指控喬治亞州的老兵布拉洛克竟然能死人投票,但事後證明為其遺孀以婚後全名投票,對此《福斯新聞》主播卡爾森表示抱歉。圖為卡爾森。(美聯社)

作者: naly     時間: 2020-11-25 07:25

美媒反中係會只報導大陸負面新聞, 或者誇大, 但始終唔會好似綠媒法輪功咁多假新聞
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-11-25 08:37

點解淨係講台灣/美國媒體良知?
點解唔講大6媒體造假?
因為大6媒體就是沒良知?

作者: 聞敬鑾     時間: 2020-11-25 14:05

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-11-25 01:25 PM 發表

2021 TVBS隨時好似中天新聞咁,不獲延續!

到時藍營更弱!

甚至可能成個中時集團被菜菜子清洗!報復中美港合力,清洗壹淫媒 + 大妓院!

到時隨時係台灣呻淫,全部變哂綠營!

十足1966-1976,內地文革黑暗十年!(中華民族五千年來,最黑暗的十年!)
啊~
你話赤共文革仲衰過14年抗戰國民黨滿清入關隋煬帝戰國時代~
作者: 貓男     時間: 2020-11-25 16:19

美國佬信有"錢"就係真,冇"錢"就係假,
只要派"錢"派得多,可信性就高。
若係派夠"錢",正都可以拗返攣。
但如果冇"錢",乜正嘅都假!

美媒唔係唔識"良知",不過當言論影響到"糧支"嘅話,
所有"良知"就會突然變成華麗嘅藉口伸張正義。
作者: woltif     時間: 2020-11-25 17:46

一個成日祈求全台灣人,包括埋愛中國的要統一的,通通都死的學人講良知!

作者: sclee1209     時間: 2020-11-25 18:54

良知兩個字,我覺得太沉重
簡單講,就係新聞從事業者的職責
美國大選有冇舞弊,咁嚴重大事
唔理咩野政治立場主流媒體
網路謠言,幾乎都一一破解晒
呢啲係媒體應該要做,去追查一下真假有幾咁難?
反觀香港媒體,好多事不明不白
爆眼女為例
假計有個黑女人話示威時畀美國警察爆眼
咁大件事,個黑女人從頭到尾冇現身面對,唔肯出示檢傷報告
之後仲人間蒸發左
有咁奇怪既事,大家認為美國媒體會唔會放過唔去追到底?
太子站死咁多人,冇間媒體追到真相,唔係呀?
美國除左身為記者職責,仲有係個人榮譽
追到人地追唔到既新聞,分分鐘可以攞普立茲新聞獎
呢啲係新聞從業員最高榮譽

作者: sclee1209     時間: 2020-11-25 22:59

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-11-25 09:36 PM 發表

冇錯!

新聞媒體最基本天職!

所以,美國傳統新聞界,因此於上世紀,尤其冷戰時期,廣受世界信任!

但壹淫媒 / 大妓院連呢D最基本都唔做不特止,仲要主動大量造謠!

抵而家,俾中美一齊大力反對!
肥佬黎條港奸
先唔講佢政治立場
佢連新聞從業基本要遵守道德規範都唔識
有何資格辦媒體?
好幾年以前睇過佢上台灣節目專訪
講到成日挖人隱私做獨家
佢話對方如果唔想報,可以出個價買返條新聞
佢可以唔報都得
有冇搞L錯?
唔係話知情權,佢辦媒體為左要揭發真相,尤其係公眾人物真實一面
原來可以出錢買,即係黑社會暗口費?
有名嘴記者曾經打過佢工
蔡大嬸當年出位做左政治人物,仲係黨主席時代
佢本雜誌想做一篇有關大嬸經歷,其中包括性向
最後蔡大嬸專題冇出黎,傳言可能有人用錢買返,要佢唔好報
條友就算唔搞政治,連辦媒體基本責任都冇
講真果句,有咩野咁大不了,都推動同性戀合法結婚
自己係或唔係出黎講清楚會好難?
一把年紀仲怕人笑老處?

作者: 聞敬鑾

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-1 14:13

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-11-25 06:54 PM 發表
爆眼女為例
之後仲人間蒸發左
有咁奇怪既事,大家認為美國媒體會唔會 ...
唔好乘機抽水喇~
香港記者追到底問睇完報告嘅李桂華
佢竟然唔敢答喎
根據你邏輯,明眼人都知道答案了:

李桂華今否認接獲少女來信或聯絡

傳媒在記者會上追問警方審視有關少女的醫療報告後,警方的調查進展如何,到底少女眼睛的傷害是否由布袋彈造成。而少女曾表示已去信警方,但不獲回覆,警方有什麼回應。李桂華表示,沒有接獲少女的聯絡,又稱其警司在8月12日已去信少女,他仍在等待女事主回覆。

李桂華表示,案情對少女非常重要,「砌圖砌得七七八八,爭最重要嘅部份」,如果取得少女的口供後,便可得知811當日晚上6時40分後的混亂場面,少女在該位置出現的原因、當時其身處的位置,以及與暴力示威者的距離。當有這些資訊後,可以清楚知道當時的情況。警司寄予少女的信件中已交代所有資料,亦有警方電話、電郵、地址。

記者追問警方取得醫療報告後,是否可以確認右眼傷勢是否由警方造成,李桂華指今次事件需要事主口供,需要少女口供才可以評論其傷勢,「唔可以咁快話查唔到,但佢個口供係最重要。」李桂華指已向開槍警員作出了解,他表示不可以公開其說法,因尚未取得少女口供,對雙方亦不公平。他指不能向傳媒透露醫療報告的資料,

仲有趕記者唔俾消防救護入帶傷者遊地鐵河少咗3個傷者(全部紅色)事後要求消防删除10名傷者記錄

【8.31 Fact Check.4】大批防暴事後湧現石硤尾站 B2 出口成閉路電視盲點
https://www.thestandnews.com/pol ... 現石硤尾站-b2-出口成閉路電視盲點/
作者: 神經箭     時間: 2020-12-1 16:26

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-11-24 22:30 發表
今日大妓院竟然話中共操控選舉結果!三歲細路都唔信!黃綠黑淫營再次衝擊智力下限!

有一個好高質的回應

https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29558203&page=1&pid=528063757#pid528063757

好在美國仲有唔少有良知媒體

NBC / ABC / CNN
紐約時報 / 華盛頓郵報
...
美国衰嘢做慣咗,以為全世界一样。
小人之心。
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-1 16:51

赤共最害怕就係公平選舉
光明公正公義社會
怕到媒體律師連徐曉冬都要打
用權力保護馬保国等騙子橫行

作者: 神經箭     時間: 2020-12-1 23:16

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-1 16:51 發表
赤共最害怕就係公平選舉
光明公正公義社會
怕到媒體律師連徐曉冬都要打
用權力保護馬保国等騙子橫行
公平选举?公正公平公义?
发开口夢?
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-2 09:01

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-12-1 11:16 PM 發表

公平选举?公正公平公义?
发开口夢?
赤共最喜歡黑暗討厭光明
徐曉冬講實力,騙子集團給瓦解了大家公平了權力便沒價值沒利益
變成了公僕而唔係大爺
齋出糧冇佣收冇生意做
作者: banjo.     時間: 2020-12-2 09:10

睇大妓院作文, 係浪費生命.
作者: 神經箭     時間: 2020-12-2 09:38

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-12-2 09:10 發表
睇大妓院作文, 係浪費生命.
啱!
作者: 神經箭     時間: 2020-12-2 09:41

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-2 09:01 發表

赤共最喜歡黑暗討厭光明
徐曉冬講實力,騙子集團給瓦解了大家公平了權力便沒價值沒利益
變成了公僕而唔係大爺
齋出糧冇佣收冇生意做
Banjo 讲得啱,我唔再浪费生命了。
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-2 10:12

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-11-24 10:30 PM 發表
今日大妓院竟然話中共操控選舉結果!三歲細路都唔信!黃綠黑淫營再次衝擊智力下限!

有一個好高質的回應

https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29558203&page=1&pid=528063757#pid528063757

好在美國仲有唔少有良知媒體

NBC / ABC / CNN
紐約時報 / 華盛頓郵報
...
大妓院走晒去台灣?
都好喎,方便中央一次過清晒D垃圾,唔使週圍揾
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-2 10:23

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-12-2 09:41 AM 發表

Banjo 讲得啱,我唔再浪费生命了。
徐曉冬你唔識?
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-2 10:25

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 08:37 AM 發表
點解淨係講台灣/美國媒體良知?
點解唔講大6媒體造假?
因為大6媒體就是沒良知?
喺你心目中大陸幾時有良知過?幾時冇做假過?所以哩個大陸做假論冇討論空間!
相反而家喺你心目中神性嘅所謂民主大國做假喎,唔值得討論咩?定還是你一早已經知道民主自由大國根本就冇良知同鍾意做假?
作者: 神經箭     時間: 2020-12-2 10:40

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 10:25 發表

喺你心目中大陸幾時有良知過?幾時冇做假過?所以哩個大陸做假論冇討論空間!
相反而家喺你心目中神性嘅所謂民主大國做假喎,唔值得討論咩?定還是你一早已經知道民主自由大國根本就冇良知同鍾意做假?
有人九噏,無谓陪佢浪费生命。😊
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-2 11:45

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 10:25 AM 發表

咁你話人嘛~
講我心目中做咩?
你知你冇資格話人咪得囉
作者: sclee1209     時間: 2020-12-2 12:08

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-12-2 10:40 AM 發表

有人九噏,無谓陪佢浪费生命。😊
早就講版上有啲法輪L
大家唔好浪費時間理佢地
尤其係呢個粉腸
我早就叫佢唔好黎煩我
養狗都教得聽
佢講唔聽,係都要引我言
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-2 12:20

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-12-2 12:08 PM 發表

早就講版上有啲法輪L
大家唔好浪費時間理佢地
尤其係呢個粉腸
我早就叫佢唔好黎煩我
養狗都教得聽
佢講唔聽,係都要引我言
上public forum怕成咁?
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-2 12:29

做乜講嘢語無倫次咁呀?俾我講中你啲衰嘢呀?
第二D我唔敢講,但係嗰D鍾意雙重標準,只管州官放火,不許百姓點燈嘅福街,我就有資格指住嚟話!!!
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-2 12:32

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 12:29 PM 發表
做乜講嘢語無倫次咁呀?俾我講中你啲衰嘢呀?
第二D我唔敢講,但係嗰D鍾意雙重標準,只管州官放火,不許百姓點燈嘅福街,我就有資格指住嚟話!!!
3隻手指指住自己果隻呀?
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-2 12:54

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-2 12:32 PM 發表

3隻手指指住自己果隻呀?
好心啦,咁大個人仲玩埋D細路仔嘢,兜唔到就唔好學人死兜硬兜啦,好肉酸,好醜怪㗎!!

作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-2 13:25

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 12:54 PM 發表

好心啦,咁大個人仲玩埋D細路仔嘢,兜唔到就唔好學人死兜硬兜啦,好肉酸,好醜怪㗎!!
我係講事實
你唔雙重標準?
咁多雙重標準嘅藍絲你有冇小?
你唔小佢地就係雙重標準
你自己雙重標準唔小自己都係1種雙重標準
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-2 15:29

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-2 01:25 PM 發表

我係講事實
你唔雙重標準?
咁多雙重標準嘅藍絲你有冇小?
你唔小佢地就係雙重標準
你自己雙重標準唔小自己都係1種雙重標準
所以話呢黃絲戇鳩真係唔係扮㗎,若果按照閣下嘅理論邏輯,咁多雙重標準嘅黃絲你又有冇小先?你唔小佢哋即係代表你都係雙重標準啦,不過你梗會話黃絲冇錯,所以不存在雙重標準!咁同理,我夠覺得藍絲做得啱啦,咁我做咩小佢哋呀?咁我又何來雙重標準先?
所以你嗰套理論係完全站不住腳嘅,亦即係你因為反駁唔到所以先至用語無倫次嚟掩飾你嘅詞窮理虧!
作者: rainrain1984     時間: 2020-12-2 15:37

引用:
原帖由 sclee1209 於 2/12/2020 12:08 PM 發表

早就講版上有啲法輪L
大家唔好浪費時間理佢地
尤其係呢個粉腸
我早就叫佢唔好黎煩我
養狗都教得聽
佢講唔聽,係都要引我言
冇計啦,尼度唔係某燈果d好有自由既討論區,可以有自由咁禁人言,冇自由係要死忍架啦。
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-2 15:48

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 03:29 PM 發表

所以話呢黃絲戇鳩真係唔係扮㗎,若果按照閣下嘅理論邏輯,咁多雙重標準嘅黃絲你又有冇小先?你唔小佢哋即係代表你都係雙重標準啦,不過你梗會話黃絲冇錯,所以不存在雙重標準!咁同理,我夠覺得藍絲做得啱啦,咁我做咩小佢哋呀?咁我又何來雙重標準先?
所以你嗰套理論係完全站不住腳嘅,亦即係你因為反駁唔到所以先至用語無倫次嚟掩飾你嘅詞窮理虧!: ...
即係你樓上講嘅嘢要收返啦!
人地同你1樣咁諗係你詞窮理虧!
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-2 17:21

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-2 03:48 PM 發表

即係你樓上講嘅嘢要收返啦!
人地同你1樣咁諗係你詞窮理虧!
冇説話駁就一直九唔搭八,語無論次遊花園咪就係你囉,點啫?唔夠膽答我問題未啫?
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-2 17:28

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 05:21 PM 發表

冇説話駁就一直九唔搭八,語無論次遊花園咪就係你囉,點啫?唔夠膽答我問題未啫?
好明顯俾我講中晒冇任何嘢可以反駁!
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-2 17:33

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-2 05:28 PM 發表

好明顯俾我講中晒冇任何嘢可以反駁!
又嚟耍無賴呢一招?冇用㗎啦,閣下嘅為人係點已經馳名省港澳,揚威海外,威震宇宙啦,鄉土有晒文字紀錄,以為咁就想同你自己遮醜呀?
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-2 21:04

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 05:33 PM 發表

又嚟耍無賴呢一招?冇用㗎啦,閣下嘅為人係點已經馳名省港澳,揚威海外,威震宇宙啦,鄉土有晒文字紀錄,以為咁就想同你自己遮醜呀?
無謂自欺欺人喇你~
根本句句都係用返你子矛子盾
同啲野蠻人講任何道理都係得罵詞
用佢說話插返佢c眼就啱架喇
唔通同啲無賴鬥罵咩~
作者: 正字     時間: 2020-12-2 21:54

美國衰極有限,因為人地知道媒體最終要對社會問責。所以就連共和黨大台Fox News都唔會完全倒向川普。中國人冇呢個概念,所以無論香港定係台灣,都只係將社會導向死亡。

作者: 百厭超人     時間: 2020-12-3 09:34

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-2 09:04 PM 發表

無謂自欺欺人喇你~
根本句句都係用返你子矛子盾
同啲野蠻人講任何道理都係得罵詞
用佢說話插返佢c眼就啱架喇 :smile ...
你唔使轉移視線遊花園喇,講乜都掩飾唔到閣下嘅為人,講返正是題啦!

「喺你心目中大陸幾時有良知過?幾時冇做假過?所以哩個大陸做假論冇討論空間!

夠薑答問題未啫?
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-3 09:56

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-3 09:34 AM 發表

你唔使轉移視線遊花園喇,講乜都掩飾唔到閣下嘅為人,講返正是題啦!

「喺你心目中大陸幾時有良知過?幾時冇做假過?所以哩個大陸做假論冇討論空間!
相反而家喺你心目中神性嘅所謂民主大國做假喎,唔值得討論咩?定還是你一早已經知道民主自由大國根本就冇良知同鍾意做假?」

夠薑答問題未啫?
你唔使轉移視線遊花園喇,講乜都掩飾唔到你樓上俾我子矛子盾嘢嘢入插到無力招架!
呢段廢話只係你自己J嘅定性,又唔見你唔討論黑社會走去討論黑警~唔夠薑,定係你都知道警隊同黑社會1樣咁黑?
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-3 10:03

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-3 09:56 AM 發表

你唔使轉移視線遊花園喇,講乜都掩飾唔到你樓上俾我子矛子盾嘢嘢入插到無力招架!
呢段廢話只係你自己J嘅定性,又唔見你唔討論黑社會走去討論黑警~唔夠薑,定係你都知道警隊同黑社會1樣咁黑?
哈哈哈!原來你真係唔夠薑答!
警隊裡面的確係有害群之馬嘅黑警,例如出賣同袍以及貪污嗰D!
嗱,我講咗喇,到你答喇公公
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-3 10:28

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-3 09:56 AM 發表

閣下咁鍾意义開話題,不如我哋又嚟討論下澳洲士兵屠殺阿富汗平民是真是假啦好冇?
閣下又夠唔夠薑討論先?
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-3 14:19

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-3 10:03 AM 發表

哈哈哈!原來你真係唔夠薑答!
警隊裡面的確係有害群之馬嘅黑警,例如出賣同袍以及貪污嗰D!
嗱,我講咗喇,到你答喇公公
哈哈哈!原來你真係唔夠薑認警隊濫權違紀知法犯法
害群之馬咪鄧炳強囉
721警黑合作,5大紀律部隊首長聯署公開信籲緊守崗位
唔好話公公,傻嘅都知咩事
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-3 14:20

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-3 10:28 AM 發表

閣下咁鍾意义開話題,不如我哋又嚟討論下澳洲士兵屠殺阿富汗平民是真是假啦好冇?
閣下又夠唔夠薑討論先?
閣下咁鍾意義開話題,不如我哋又嚟討論下中共8964權鬥開槍碌豬軍事政變啦好冇?
閣下又夠唔夠薑討論先?
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-3 15:41

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-3 02:19 PM 發表

哈哈哈!原來你真係唔夠薑認警隊濫權違紀知法犯法
害群之馬咪鄧炳強囉
721警黑合作,5大紀律部隊首長聯署公開信籲緊守崗位
唔好話公公,傻嘅都知咩事
講咗啦,你閱讀方面有困難?
所謂721你哋有證有據嘅咪控告警隊囉,日日係度鳩叫有用咩?定抑或你哋根本冇證冇據真係鳩噏當秘笈先?
你捨得答我問題未啫?公公
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-3 15:44

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-3 02:20 PM 發表

閣下咁鍾意義開話題,不如我哋又嚟討論下中共8964權鬥開槍碌豬軍事政變啦好冇?
閣下又夠唔夠薑討論先?
又係你鍾意岔開話題講先嘅,家陣營合你你又唔鍾意呀?
一單還一單,你答咗我問題先講啦,公公!
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-4 10:28

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-3 03:41 PM 發表

講咗啦,你閱讀方面有困難?
所謂721你哋有證有據嘅咪控告警隊囉,日日係度鳩叫有用咩?定抑或你哋根本冇證冇據真係鳩噏當秘笈先?
你捨得答我問題未啫?公公
你唔好推
你只係講咗去“出賣同袍”(即唔肯同違憲違法黑警隊同流合污)同貪污罪果度心虛廻避
根據7犬豬警司案例大把片影住黑警犯法大把人要坐
同埋係冇出賣罪的,你撐香港黑警隊知法犯法徇私枉法也不要9up
有8間警署觸犯了防止賄賂條例,收受了利益,根據湯顯明事件(廉政公署護主後發出歷史上第1次公開道歉),食物也是禮物

市民報案指「反黑組王sir」買4.4萬飲品拖數逾年 質疑有人冒警
https://www.hk01.com/社會新聞/555940/市民報案指-反黑組王sir-買4-4萬飲品拖數逾年-質疑有人冒警
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-4 10:31

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-3 03:44 PM 發表

又係你鍾意岔開話題講先嘅,家陣營合你你又唔鍾意呀?
一單還一單,你答咗我問題先講啦,公公!
總之你3隻手指指住自己!
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-4 15:09

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 10:28 AM 發表

你唔好推
你只係講咗去“出賣同袍”(即唔肯同違憲違法黑警隊同流合污)同貪污罪果度心虛廻避
根據7犬豬警司案例大把片影住黑警犯法大把人要坐
同埋係冇出賣罪的,你撐香港黑警隊知法犯法徇私枉法也不要9up
有8間警署觸犯了防止賄賂條例,收受了利益,根據湯顯明事件(廉政公署護主後發出歷史上第1次公開道歉), ...
唔好講咁多廢話啦,答咗我問題先啦,你係唔敢答嘅咪出句聲囉,怕醜呀?
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-4 15:10

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 10:31 AM 發表

總之你3隻手指指住自己!
指邊個都好啦,夠膽答我問題未啫?公公!
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-4 20:44

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-4 03:09 PM 發表

唔好講咁多廢話啦,答咗我問題先啦,你係唔敢答嘅咪出句聲囉,怕醜呀?
係你怕醜唔敢面對我當面拆穿你廻避真黑警
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-4 20:46

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-4 03:10 PM 發表

指邊個都好啦,夠膽答我問題未啫?公公!
你果啲先係廢話囉
扯開話題係你唔夠膽表現
點解我講啲嘢你都係唔夠膽面對
側側膊答咗去第2度
肉酸到呢~
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-5 00:03

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 08:44 PM 發表

係你怕醜唔敢面對我當面拆穿你廻避真黑警
係男人就答咗我問題先啦!
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-5 00:03

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 08:46 PM 發表

你果啲先係廢話囉
扯開話題係你唔夠膽表現
點解我講啲嘢你都係唔夠膽面對
側側膊答咗去第2度
肉酸到呢~
你係男人就得咗問題先啦!
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-5 10:28

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-5 12:03 AM 發表

係男人就答咗我問題先啦!
你嘅冇膽就係用呢啲小學G把戲掩飾?
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-5 12:21

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-5 10:28 AM 發表

你嘅冇膽就係用呢啲小學G把戲掩飾?
掩你條毛咩,識唔識規矩㗎?識唔識分前後呀公公?
唔夠薑答人問題就喺度玩無賴?
得!答咗我問題先啦公公
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-6 11:43

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-5 12:21 PM 發表

掩你條毛咩,識唔識規矩㗎?識唔識分前後呀公公?
唔夠薑答人問題就喺度玩無賴?
得!答咗我問題先啦公公
唔係我條毛
咪清楚指出咗係掩飾你冇膽面對扯開廻避黑警囉
作者: chan198999     時間: 2020-12-6 12:30

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-11-25 06:54 PM 發表
爆眼女為例
之後仲人間蒸發左
有咁奇怪既事,大家認為美國媒體會唔會 ...
唔好傻啦!

美國主流媒體是受兩個大家族控制,第一是羅富齊,第二是洛克菲勒。

他們會有種看此中立手法慢慢去偽造真相。

好像有報導說特朗普說認輸了。。。

事實是特朗普從沒有認輸,而是媒體不停用同一個類似話題,誤導特朗普說出認輸了。。。(事實是特朗普當時前置條件是說,沒有作幣,他才會認輸)

另一種把真的變成假的手法,就是首先暴露一個真相和涉入一些假的東西,後來,不停把這個真相誇張化,並找一個演員踢爆是假的,並形容這個假的東西是他的製作,這樣就可以使大部份人覺得這個事件是假的。

看來香港好多人,從來不清楚美國媒體怎樣把真變假,把假變真。

他們已經好熟悉怎樣去誤導觀眾,好多外國人都已經好清楚這些把戲,所以他們有一套方法去尋找真相,而不是只信主流媒體。

在反送中運動中,一部份網絡黃粉打手就係用這種手法既初段,去騙更多人出去投入運動。(所以無美國人教佢地,我唔信)

作者: 百厭超人     時間: 2020-12-6 18:01

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-6 11:43 AM 發表

唔係我條毛
咪清楚指出咗係掩飾你冇膽面對扯開廻避黑警囉
警界中黑警嘅問題一早答咗你啦,扮盲呀?
扯開話題,左閃右避嗰個係你呀,公公!
唔夠膽答我問題咪出句聲講:我「聞敬鑾」唔夠薑囉!成個白痴峯咁!
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-6 20:08

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-6 06:01 PM 發表

警界中黑警嘅問題一早答咗你啦,扮盲呀?
扯開話題,左閃右避嗰個係你呀,公公!
唔夠膽答我問題咪出句聲講:我「聞敬鑾」唔夠薑囉!成個白痴峯咁!
長氣有用?
證實同歷屆警務處長1樣1講真黑警就左閃右避
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-7 14:52

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-6 08:08 PM 發表

長氣有用?
證實同歷屆警務處長1樣1講真黑警就左閃右避
答咗我問題先講廢話啦公公!
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-8 17:19

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-7 02:52 PM 發表

答咗我問題先講廢話啦公公!
啲真公公同歷任警務處長1樣
捉其他犯法警員就係威係勢大義凛然10分重視操守絶不姑息云云關公包公上身
1牽涉政治就立即口軟左右言他態度曖昩法治綱紀無存嘰嘰咭咭唔知講咗去邊關公變公公
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-8 17:34

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-8 05:19 PM 發表

啲真公公同歷任警務處長1樣
捉其他犯法警員就係威係勢大義凛然10分重視操守絶不姑息云云關公包公上身
1牽涉政治就立即口軟左右言他態度曖昩法治綱紀無存嘰嘰咭咭唔知講咗去邊關公變公公
答咗我問題先講廢話啦公公!莫薑呀?
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-8 20:57

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-8 05:34 PM 發表

答咗我問題先講廢話啦公公!莫薑呀?
你咪同歷屆警務處長1樣莫薑囉
作者: 百厭超人     時間: 2020-12-9 00:57

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-8 08:57 PM 發表

你咪同歷屆警務處長1樣莫薑囉
答咗我問題先啦,莫薑copycat!
作者: 聞敬鑾     時間: 2020-12-9 14:54

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-9 12:57 AM 發表

答咗我問題先啦,莫薑copycat!
你先係1直莫薑copycat!