標題: [本港新聞評論] 眾志三子認罪︱首度入獄 周庭專訪:我的未來被奪去 [打印本頁]

作者: 愛1c蛋    時間: 2020-11-23 02:31 PM     標題: 眾志三子認罪︱首度入獄 周庭專訪:我的未來被奪去

「你有警察,我有人民。我們在包圍警察總部,大家快來聲援!」這是周庭去年6.21的fb貼文,當時未有7.21、8.31及真槍實彈,但港人對6.12催淚彈、布袋彈和橡膠彈的痛已無法釋懷,勢要追究警暴。一年後,黃之鋒、周庭、林朗彥承認煽惑圍警總。有別於另外兩名男孩子,這是周庭首次被...

狗停入冊學習磨豆腐配合架仔AV要求!

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/local/20201123/UJW72XFXORGWXIXHWNVICQWHAE/
作者: 剎華    時間: 2020-11-23 02:33 PM

老師!甚麼叫磨豆腐?
作者: healchu    時間: 2020-11-23 02:33 PM

出獄後可以去日本發展
作者: bobo5354    時間: 2020-11-23 02:35 PM

恭喜周庭,賀喜周庭,人生從此更精彩
作者: cskch    時間: 2020-11-23 02:37 PM

其實都係犯左法, 去坐牢咁解姐.

比起潛逃仲要好, 起碼出番來可以改過自身咯.
作者: 我是中國香港人    時間: 2020-11-23 02:37 PM

周庭專訪:我的未來被奪去?
香港的未來已被班黃屍破壞奪去!!

圖片附件: 新加坡報紙一幅諷刺香港的漫畫.jpg (2020-11-23 02:40 PM, 98.81 KB) / 該附件被下載次數 9

作者: robin09    時間: 2020-11-23 02:41 PM

认罪伏法,几年后是清白之身。
反之,偷渡台湾,被分尸藏在铁桶。 做鬼都是冤死鬼。
作者: ntworks    時間: 2020-11-23 02:43 PM

周庭,你嘅未來係被奪去,定係自己斷送呀?
自己認罪,又賴落人哋頭上。無恥就係無敵!
作者: miumiujorden    時間: 2020-11-23 02:43 PM

入去渡假幾個月, 然後出到來眾籌, 再申請移民去美英澳加, 完美人生.
作者: 明日純情的馬    時間: 2020-11-23 02:44 PM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-23 02:31 PM 發表

「你有警察,我有人民。我們在包圍警察總部,大家快來聲援!」這是周庭去年6.21的fb貼文,當時未有7.21、8.31及真槍實彈,但港人對6.12催淚彈、布袋彈和橡膠彈的痛已無法釋懷,勢要追究警暴。一年後,黃之鋒、周庭、林朗彥承認煽惑圍警總。有別於另外兩名男孩子,這是周庭首次被...

https://hk.appledaily.com/resizer/V4E1JHyIKY6RrvecFSFt3WQrNv4=/5472x3078/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/5FBKGBVHGFBE7HJO5CBCJ6B67M.JPG
其實真係好樣衰

圖片附件: IMG_20201122_222339.jpg (2020-11-23 02:44 PM, 55.89 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: images - 2020-11-22T220846.634.jpeg (2020-11-23 02:44 PM, 10.33 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: chowting_5xtRv_300x300crop.jpeg (2020-11-23 02:45 PM, 9.84 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: images - 2020-11-22T220751.550.jpeg (2020-11-23 02:45 PM, 5.54 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: 輪大碩士仔    時間: 2020-11-23 02:44 PM

"初夜”被奪未?
作者: SOHEUNG    時間: 2020-11-23 02:44 PM

香港有好多人的一生被你奪去, 包括家園性命
作者: andysan4    時間: 2020-11-23 02:45 PM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-23 02:31 PM 發表

https://hk.appledaily.com/resizer/V4E1JHyIKY6RrvecFSFt3WQrNv4=/5472x3078/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/5FBKGBVHGFBE7HJO5CBCJ6B67M.JPG
(K房)唱埋首Donki好落去啦
樓下成村警察等緊你架
作者: bigmouth2006    時間: 2020-11-23 02:47 PM

蚌精
去飲米青啦

仲害香港唔夠?
作者: 天天的幻象    時間: 2020-11-23 02:47 PM

佢既未來比奪去,岩呀,跟得黃痴瘋多未來係畀佢地奪去嘛
作者: Anunnaki    時間: 2020-11-23 02:47 PM

唔好出相好冇?
塊面16:9咁濶!顴骨高過喜馬拉雅山!拉到兩隻眼尾V字形戚起!嘩XXXXX吖!啱啱食完飯,差D嘔X哂出來!

我的午餐被奪去呀!X你!!

作者: lpj88    時間: 2020-11-23 02:49 PM

系時候換個更後生/更靚的女代言人.

周庭Bye Bye.
作者: ricolau88    時間: 2020-11-23 02:51 PM

俾外國搧風,搞獨立不知天高地厚,一事無成搞到香港倒退,唔係以為唔使負責掛?
作者: 單嫖獨賭kaka    時間: 2020-11-23 02:51 PM

叫人圍警總攪事

自己攞黎衰
作者: 前往粗野的樓主    時間: 2020-11-23 02:53 PM

你地好似奪去左好多人唧未來喎😪
作者: 半夏善良的黑頭    時間: 2020-11-23 02:54 PM

垃圾

圖片附件: 1606114452486.jpg (2020-11-23 02:54 PM, 120.45 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: 希夷    時間: 2020-11-23 02:56 PM

做漢奸,根本就無未來,
你都算幸運,生長在現今世紀,
在康熙,誅你九族,
比你害死過百人命。
作者: kangzhenkun    時間: 2020-11-23 02:56 PM

你們正在進入更精彩的人生
作者: 遊鯤    時間: 2020-11-23 02:57 PM

年輕人攬炒倍葬的不在少數
作者: josonlai    時間: 2020-11-23 02:58 PM

引用:
原帖由 andysan4 於 2020-11-23 02:45 PM 發表

(K房)唱埋首Donki好落去啦
樓下成村警察等緊你架
希望Donki幫佢出倒模名器,可以安慰吓手足。。
作者: team123456    時間: 2020-11-23 02:59 PM

出獄後可以出返本獄庭傳呃錢
作者: 何紅申    時間: 2020-11-23 02:59 PM

傻西  入去慢慢嘆
作者: 希夷    時間: 2020-11-23 02:59 PM

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2020-11-23 02:47 PM 發表

唔好出相好冇?
塊面16:9咁濶!顴骨高過喜馬拉雅山!拉到兩隻眼尾V字形戚起!嘩屌你老MH吖!啱啱食完飯,差D嘔L哂出來!

我的午餐被奪去呀!D你!!
認同!
嘔晒
唔好再貼16比9
作者: team123456    時間: 2020-11-23 03:00 PM

引用:
原帖由 希夷 於 2020-11-23 02:56 PM 發表

做漢奸,根本就無未來,
你都算幸運,生長在現今世紀,
在康熙,誅你九族,
比你害死過百人命。
就算係百幾廿百年前已經俾人暗殺左,邊有得坐監好食好住咁好
作者: wkkenneth    時間: 2020-11-23 03:00 PM

證據確鑿,仲邊有得打,準備入去過精彩人生啦
作者: 香港雞蟲    時間: 2020-11-23 03:01 PM

條路自己揀,仆x都唔好喊
作者: 奧雲二世    時間: 2020-11-23 03:01 PM

引用:

其實明明係犯左法....講到好似屈佢咁...

係你自己唔自愛姐....好人好姐邊個得閒拉你...

要怪就怪誤交河童.....

作者: dhammika2    時間: 2020-11-23 03:01 PM

引用:

嘩。。。後邊真係好有高潮。
作者: lunlunka    時間: 2020-11-23 03:02 PM

你自己無啦啦走去圍警總,咁都可以入其他人數

你唔願意無人可以迫倒你犯法,你既未來......係比你自己搞死架
作者: 奧雲二世    時間: 2020-11-23 03:04 PM

引用:
原帖由 lunlunka 於 2020-11-23 03:02 PM 發表

你自己無啦啦走去圍警總,咁都可以入其他人數

你唔願意無人可以迫倒你犯法,你既未來......係比你自己搞死架
D黃人係咁....放火C鳥個D都講到俾人屈咁....
作者: 希夷    時間: 2020-11-23 03:04 PM

引用:
原帖由 team123456 於 2020-11-23 03:00 PM 發表

就算係百幾廿百年前已經俾人暗殺左,邊有得坐監好食好住咁好
咁又係,
日戰時已經無命
作者: bhotspur    時間: 2020-11-23 03:05 PM

我們以前的香港己被這些漢奸奪去
作者: 2013gundam    時間: 2020-11-23 03:05 PM

自己犯法 然後認罪 之後再指責
就好似妓女講自己係處女(心靈上)一樣
作者: arhon009    時間: 2020-11-23 03:06 PM

黃屎標準, 自己犯法, 罪不在己....
不知所謂, 你的未來就係快啲去死, 唔好再害人害物
作者: 鼠貓    時間: 2020-11-23 03:06 PM

應該係人生更精彩。
作者: 山邊變態的留言    時間: 2020-11-23 03:10 PM

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-11-23 02:44 PM 發表

其實真係好樣衰
化妝p圖
作者: CC_CHAN256    時間: 2020-11-23 03:12 PM

有你地呢班垃圾,香港前途被奪去先真呀!
作者: 金光大盜    時間: 2020-11-23 03:12 PM

呢條傻西,經常係日笨d傳媒鳩up,妖言惑眾,搏乜?
作者: 繼續加速    時間: 2020-11-23 03:12 PM

收咗幾錢冇人提
作者: 肥肥白白的膠樽    時間: 2020-11-23 03:13 PM

咁11.11被暴徒飛磚害死的羅伯呢?!
唔該周庭出黎講吓邊個奪去佢嘅人生吧!
狗娘養的乞兒曱甴, 你坐監係自作自受, 罪有應得.

有種你就繼續奶美做漢奸,
你嘅罪孽將全數報响你父母身上!
作者: tomymt    時間: 2020-11-23 03:13 PM

被咗痴瘋??
作者: wannersam    時間: 2020-11-23 03:14 PM

係犯左法, 去坐牢咁解姐. 
作者: lunlunka    時間: 2020-11-23 03:14 PM

引用:
原帖由 奧雲二世 於 23/11/2020 03:04 PM 發表

遲下如果佢撈唔掂要下海拍AV,唔知會唔會又賴係香港人迫佢
作者: fiogermi    時間: 2020-11-23 03:14 PM

話撚知你貞操被奪去,快9 d 入去做監躉先講
作者: eriealan    時間: 2020-11-23 03:15 PM

入入出出幾次就學會享受...冇相干冇相干
作者: 東方紅    時間: 2020-11-23 03:16 PM

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-11-23 02:44 PM 發表

其實真係好樣衰
做下皮膚美白、做下飛素,化下粧,唔使整,廿零歳都會唔同啲嘅,但講到靚囉喎,就冇咩份嘞…
作者: 你封我唔到    時間: 2020-11-23 03:16 PM

賓州庭去踎監啦!
作者: hli9    時間: 2020-11-23 03:18 PM

根本又係政治籌碼,做比其他同路人睇。
實則犯咗法,
作者: Ct4683    時間: 2020-11-23 03:19 PM

引用:

冇聽過條路自己揀,仆街唔好喊?有人監你犯法?哦,有都係犯民啦,你揾佢地算帳囉。
作者: banjo.    時間: 2020-11-23 03:20 PM

反中反得咁L過癮, 梗係要找數啦.
作者: CP-KELVIN    時間: 2020-11-23 03:20 PM

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-11-23 02:44 PM 發表

"初夜”被奪未?
屎忽都唔敢包
作者: 奧雲二世    時間: 2020-11-23 03:21 PM

呢D報紙成日寫呢D野教壞人, D細佬就係咁一個一個俾佢地攪到坐監.......寫呢D野既人真係好無人性.....
作者: ee333ee    時間: 2020-11-23 03:22 PM

白痴妹,不過都呃唔少星火基金啦。
作者: 明日純情的馬    時間: 2020-11-23 03:23 PM

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-11-23 03:16 PM 發表

做下皮膚美白、做下飛素,化下粧,唔使整,廿零歳都會唔同啲嘅,但講到靚囉喎,就冇咩份嘞…
搵沈旭暉D公司做下四百萬形象工程
作者: samsampigpig    時間: 2020-11-23 03:24 PM

坐過監既AV女優, 應該都幾有話題性 
作者: skng2011    時間: 2020-11-23 03:24 PM

暴民自宮攬炒, 只活在夜郎自大 坐井觀天 的白日夢  蒙口蒙面  四處放火,  打砸搶燒 於事無補 有破壞冇建設 小人物想做大英雄 為求政治目的不擇手段  出賣港人    大喊罷工罷市罷課  塞機場阻交通設路障燒路軌 逼人罷工, 行私刑  襲擊不同意見人士,  造謠生事  抹黑誣蔑   惡行滔天,  叫人去衝  然後鬆人 逃避責任 畏罪走佬    煽動仇恨  撕裂香江     拖跨中國, 英美得益   政棍面對暴行袖手旁觀 變相鼓勵縱容 自甘墮落   今日自食惡果 種瓜得瓜  百業蕭條店舖執笠  人人失業唔敢出家 HK人見人憎人怕 何來旅客  何來消費  成功攬炒  求仁得仁  大家齊齊攞綜援  等上公屋,  庫房虛耗  早攞有著數   香港冇得救  快D著草去美英做難民……..
作者: 迷城    時間: 2020-11-23 03:32 PM

號召完當冇事發生? 你地又奪去左幾多人既未來?
作者: Schnauzer    時間: 2020-11-23 03:36 PM

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-11-23 02:44 PM 發表

"初夜”被奪未?
肚臍窿仲未
作者: 愛1c蛋    時間: 2020-11-23 03:40 PM

引用:
原帖由 Schnauzer 於 2020-11-23 03:36 PM 發表

肚臍窿仲未
聽日未
作者: lunlunka    時間: 2020-11-23 03:42 PM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 23/11/2020 03:40 PM 發表

聽日未
佢未來幾日或者幾個月應該都會係
作者: PKdickson    時間: 2020-11-23 03:43 PM

引用:
原帖由 healchu 於 23/11/2020 14:33 發表

出獄後可以去日本發展
AV女優
作者: mingtak75    時間: 2020-11-23 03:47 PM

你哋已經搵夠黑金、而家要找數啦!
作者: betterbetter    時間: 2020-11-23 03:47 PM

應該改為 周庭:我的(監房)初夜被奪去
作者: chriswong1010    時間: 2020-11-23 03:47 PM

你的未來唔係被奪去,你係自毁
作者: Peterboy32    時間: 2020-11-23 03:50 PM

有女丫 香土ching 可以打飛機叫雞
作者: 愛1c蛋    時間: 2020-11-23 03:58 PM

引用:
原帖由 lunlunka 於 2020-11-23 03:42 PM 發表

佢未來幾日或者幾個月應該都會係
遲D玩得仲激補數: 玩兩頭蛇
作者: charlir2005    時間: 2020-11-23 04:00 PM

引用:
原帖由 healchu 於 2020-11-23 02:33 PM 發表

出獄後可以去日本發展
好多日本A片都係用監獄做題材

作者: pton99    時間: 2020-11-23 04:01 PM

引用:

無人奪你,是求仁得仁
作者: 絕世小魚    時間: 2020-11-23 04:01 PM

引用:
原帖由 robin09 於 2020-11-23 02:41 PM 發表

认罪伏法,几年后是清白之身。
反之,偷渡台湾,被分尸藏在铁桶。 做鬼都是冤死鬼。
唔使分屍咁過火~
而且佢應該係去日本發展
唔知點解
佢係日本受歡迎
作者: 沙漠默默的幻象    時間: 2020-11-23 04:02 PM

明明主動就講到係被動,作嘔
作者: CC_CHAN256    時間: 2020-11-23 04:02 PM

鸠庭呢條妖女,害到香港雞毛鴨血!😬😬
作者: 口腔花花留言    時間: 2020-11-23 04:04 PM

引用:
原帖由 cskch 於 2020-11-23 02:37 PM 發表

其實都係犯左法, 去坐牢咁解姐.

比起潛逃仲要好, 起碼出番來可以改過自身咯.
出来金主会照顾,美帝需要label。
作者: kenchan42015    時間: 2020-11-23 04:07 PM

睇黎佢都坐慣左,以後都唔想出來!!
作者: 東方紅    時間: 2020-11-23 04:09 PM

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2020-11-23 03:24 PM 發表

坐過監既AV女優, 應該都幾有話題性 
女囚701号 さそり ?
作者: karsonsexy    時間: 2020-11-23 04:11 PM

又唔係處女被奪去,算把啦
作者: 絕世小魚    時間: 2020-11-23 04:12 PM

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2020-11-23 03:04 PM 發表

咁我又相信
放火私了汽油彈呢d
佢冇份做
因為 精人出口
佢地呢類成日上鏡嘅咁錫身
點會自己落手
作者: 東方紅    時間: 2020-11-23 04:16 PM

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2020-11-23 04:02 PM 發表

鸠庭呢條妖女,害到香港雞毛鴨血!😬😬
一日都係垃圾會個議席,引到不知幾多人垂涎,數下數下,計下計下,油雞、娘仲痕、長毛老妖、唔聞軟、州亭、河童、彈dup志…都係因一個議席…
所謂人為財死,鳥為食亡,而家啲人,做嘢唔識按步就班,累積自己能量,只求快手,快速成名,以求名成利就,結果身陷囹圄…

所以強烈要求減薪,服務社會,每名耳完,支取最低工資,開會要打卡,遲到要扣錢,唔開會要病假紙,請事假要預早一日通知兼無薪,每年遲到不少於五次及無請假,額外發勤工獎300元,咁社會就唔會有咁多戾氣了。

作者: 貓腩    時間: 2020-11-23 04:17 PM

引用:

分左成千幻安家費
作者: 貓腩    時間: 2020-11-23 04:19 PM

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-11-23 04:16 PM 發表

一日都係垃圾會個議席,引到不知幾多人垂涎,數下數下,計下計下,油雞、娘仲痕、長毛老妖、唔聞軟、州亭、河童、彈dup志…都係因一個議席…
所謂人為財死,鳥為食亡,而家啲人,做嘢唔識按步就班,累積自己能量,只求快手,快速成名,以求名成利就,結果身陷囹圄…
眾籌先係大茶反,羅三七都掠左成千個走
作者: 誰說我無堅不催    時間: 2020-11-23 04:19 PM

人地坐就人生更精彩。
自己坐就未來被奪去。
作者: vanga    時間: 2020-11-23 04:19 PM

抵你死
作者: 東方紅    時間: 2020-11-23 04:20 PM

引用:
原帖由 貓腩 於 2020-11-23 04:19 PM 發表

當然,但唔快速成名又如何能眾籌呢?
作者: 貓腩    時間: 2020-11-23 04:21 PM

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-11-23 04:20 PM 發表

當然,但唔快速成名又如何能眾籌呢?
周庭都分左紅
作者: 東方紅    時間: 2020-11-23 04:21 PM

引用:
原帖由 貓腩 於 2020-11-23 04:19 PM 發表

你知佢地啦,一分一毫都要舐到盡的。
作者: dan_dan524    時間: 2020-11-23 04:22 PM

引用:
原帖由 bobo5354 於 2020-11-23 02:35 PM 發表

恭喜周庭,賀喜周庭,人生從此更精彩
佢地計過數,吾會死錯人。
作者: 唔岩就要鬧    時間: 2020-11-23 04:24 PM

引用:

講到自己咁偉大,咁做乜要跪低認罪呢!
作者: A5和牛    時間: 2020-11-23 04:25 PM

好多年青人嘅將來都被你班PL誤導害死!
作者: Man208    時間: 2020-11-23 04:25 PM

人生更精彩
作者: dada5988    時間: 2020-11-23 04:26 PM

犯左法,就要面對法律制裁!
懲罰既其中一個方法就係監禁!
唔好粉飾罪行,亦不容掩飾所返過錯!
作者: funsun13    時間: 2020-11-23 04:26 PM

今日個處被誰奪去
作者: 貓腩    時間: 2020-11-23 04:27 PM

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-11-23 04:21 PM 發表

你知佢地啦,一分一毫都要舐到盡的。
周庭依D貨色,唔出來搅點比人叫女神
作者: 明亮的晨星二    時間: 2020-11-23 04:28 PM

引用:
原帖由 我是中國香港人 於 2020-11-23 02:37 PM 發表

周庭專訪:我的未來被奪去?
香港的未來已被班黃屍破壞奪去!!
今晚被破處,佢話自己處女之身將被奪去
出黎行,遲早要還,無得怨既
作者: johnny9236    時間: 2020-11-23 04:29 PM

所以話你周庭ON膠就無錯,
催淚彈、布袋彈和橡膠彈? 解釋乜L??
老美日日用緊鎮壓暴民, 
維護社會安秩序係必要.
既然妳周小姐選擇呢條路就唔好怪他人喇.
作者: Forbetter    時間: 2020-11-23 04:30 PM

引用:
原帖由 剎華 於 2020-11-23 02:33 PM 發表

老師!甚麼叫磨豆腐?
你個樣好下流,好咸濕。
作者: peter925    時間: 2020-11-23 04:30 PM

你無嘅嘢無人可以奪去你的。