標題: 【大棋盤】胡志偉涂謹申引退民主黨洗牌 [打印本頁]

作者: tktprim    時間: 2020-11-17 07:50 PM     標題: 【大棋盤】胡志偉涂謹申引退民主黨洗牌

全國人大常委會上周三通過決定,撤銷郭榮鏗等四名民主派立法會議員的資格,觸發另外十五名民主派議員集體「總辭」抗議。總辭行動遭到國務院港澳辦和中

想拍吓囉友鬆人?找數先!

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/politics/article/1424666/政治-時局解碼-大棋盤-胡志偉涂謹申引退民主黨洗牌
作者: tktprim    時間: 2020-11-17 07:54 PM

港區國安法真是偉大發明,一出台,一種害港妖孽陸續夾住尾巴「引退」,包括陳慌xx,陳熟x,香港眾志,現在到逃緊生, 胡至穢
作者: ax7ax    時間: 2020-11-17 08:07 PM

咁快縮沙,真無恥
作者: tam_n    時間: 2020-11-17 08:08 PM

又話齊上齊落?點解逃緊身、胡至萎咁快落㗎?
作者: peter925    時間: 2020-11-17 08:12 PM

全部身有屎,走為上著。
作者: Domson    時間: 2020-11-17 10:42 PM

唔係洗底,係滅黨啊d黨羽快d三退保全家
作者: 十月四    時間: 2020-11-17 10:44 PM

準備著草。
作者: dhammika2    時間: 2020-11-17 10:46 PM

引用:
原帖由 Domson 於 2020-11-17 10:42 PM 發表

唔係洗底,係滅黨啊d黨羽快d三退保全家
原來法輪功係叫泛民三退保全家!
作者: 黑白的界線    時間: 2020-11-17 10:47 PM

退(民主)黨保全家😂😂😂
作者: 中國香港001    時間: 2020-11-17 10:51 PM

引用:
原帖由 黑白的界線 於 2020-11-17 10:47 PM 發表

退(民主)黨保全家😂😂😂
胡志偉而家畀大公文滙狙擊,相信呢一劫避唔過。
作者: 假如白滑的獅子    時間: 2020-11-17 11:04 PM

引用:
原帖由 tktprim 於 2020-11-17 07:50 PM 發表

全國人大常委會上周三通過決定,撤銷郭榮鏗等四名民主派立法會議員的資格,觸發另外十五名民主派議員集體「總辭」抗議。總辭行動遭到國務院港澳辦和中

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/03db67d089139e14f4071d291afc3915/stheadline/inewsmedia/20201116/_2020111607385773043.jpg
大祸臨頭,走來唔唞。
作者: 大王來巡山    時間: 2020-11-17 11:15 PM

咩叫無畏無惧
作者: 阿聞    時間: 2020-11-17 11:19 PM

準備著草?
作者: chimingchan2014    時間: 2020-11-17 11:25 PM

玩政治又唔識玩,學埋啲小學雞,仲要跟埋班港獨儍仔一齊,現在搞到泛民全部都無得玩,呢啲咪叫做全軍覆沒囉。
作者: 流星star    時間: 2020-11-17 11:26 PM

叛國賊
作者: 波濤性感的羊    時間: 2020-11-17 11:44 PM

兩隻賣國畜牲走乜撚!慷慨就義啦,好過做喪家犬東藏西躲😄
作者: hoishui    時間: 2020-11-17 11:50 PM

民主黨滅黨!好嘢!
作者: hoishui    時間: 2020-11-17 11:51 PM

死去美國中肺炎
作者: hoishui    時間: 2020-11-17 11:53 PM

以後唔駛見呢兩条撚樣,好嘢!
作者: ckw5201314    時間: 2020-11-17 11:59 PM

好快!想清楚都系唔總辭啦!又話為香港人守關喎!
作者: Hotdrink829    時間: 2020-11-18 12:00 AM

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2020-11-17 23:44 發表

兩隻賣國畜牲走乜撚!慷慨就義啦,好過做喪家犬東藏西躲😄
只可以話支持民主決心不夠堅定.
作者: laws168168    時間: 2020-11-18 12:03 AM

AV黨要不要又向呆灣佬買船著草?
作者: 傑豬仔    時間: 2020-11-18 12:03 AM

引用:
原帖由 大王來巡山 於 2020-11-17 11:15 PM 發表

咩叫無畏無惧
無畏恐懼先啱。
作者: Freemantho    時間: 2020-11-18 12:03 AM

叫G暴力大話黨終于死喺老漢胡手上, 善哉, 善哉 !
作者: 城裡的月亮    時間: 2020-11-18 12:06 AM

背後老闆唔再撐
之前玩到咁大 係時候要還
作者: Wwwlll2123    時間: 2020-11-18 12:13 AM

張超雄都話唔玩啦
作者: 車站雀躍的神童    時間: 2020-11-18 12:20 AM

兩隻契弟無撚用
作者: Anthony。。So    時間: 2020-11-18 12:22 AM

依家先走 太遲喇🤔
作者: 瑪卡    時間: 2020-11-18 12:23 AM

引用:
原帖由 tktprim 於 2020-11-17 07:54 PM 發表

港區國安法真是偉大發明,一出台,一種害港妖孽陸續夾住尾巴「引退」,包括陳慌xx,陳熟x,香港眾志,現在到逃緊生, 胡至穢
正苦無能,23年乜都做唔到🤔🤔
作者: teddysignal    時間: 2020-11-18 12:25 AM

引用:
原帖由 tktprim 於 2020-11-17 07:50 PM 發表

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/03db67d089139e14f4071d291afc3915/stheadline/inewsmedia/20201116/_2020111607385773043.jpg
點解民主黨一唔掂,12瞞徒既家人就集體消失左。前排自稱12瞞徒家人成日走出黎要求政府求人架,而家去晒邊?係咪冇糧支,所以深潛左?
民主黨失勢,香港市民終於可以安居樂業,過返正常生活。
作者: lpj88    時間: 2020-11-18 12:25 AM

民主黨最錯就系選左胡志偉做主席.

睇佢成個亡國之君咁嘅樣.
作者: 冇希望    時間: 2020-11-18 12:25 AM

搵夠, 還唔鬆人
作者: 工廠男    時間: 2020-11-18 12:26 AM

胡志偉真係最差。
一手滅絕民主黨。
作者: 大林林    時間: 2020-11-18 12:28 AM

唔做等我做
作者: 返工會暈    時間: 2020-11-18 12:32 AM

送完班白癡入冊自己就引退
作者: 割C字    時間: 2020-11-18 12:33 AM

所以明白點解打死唔比你立23, 

就係賣國有價, 

依家有咗23條代用品, 

立即變過街老鼠
作者: 916430    時間: 2020-11-18 12:34 AM

搵夠啦 dllm!
作者: 倉底之蛙    時間: 2020-11-18 12:38 AM

引用:

對!人家鬆人,狗奴才就永遠服侍主人😆😂
作者: k1l    時間: 2020-11-18 12:44 AM

途狗轉行生產軍用帽子(軍帽係什麽色的??)
作者: ww4565555    時間: 2020-11-18 12:44 AM

引用:
原帖由 tktprim 於 2020-11-17 07:54 PM 發表

呢班攪事者應該要秋後算賬,現在引退如果無須付上刑責,便宜左牠們,希望一個都不能少,送上法庭。
作者: Eric_So_2730333    時間: 2020-11-18 12:44 AM

胡志徫是最廢一個政治人物 ;同金奶威有得揮
作者: ep905    時間: 2020-11-18 12:52 AM

抵九死
作者: timoteo    時間: 2020-11-18 12:53 AM

人地跟住換個朵下年選立法會咋
作者: ww4565555    時間: 2020-11-18 12:56 AM

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-11-18 12:23 AM 發表

正苦無能,23年乜都做唔到🤔🤔
要中央出手立國安法,才控制到亂局,等於中央一巴掌打落港府領導層官員面上,諗下都醜。
作者: freddieking    時間: 2020-11-18 12:56 AM

綠帽塗借D意想鬆人?找埋條受靶數先
作者: kitkityuan    時間: 2020-11-18 12:57 AM

牛鬼蛇神
作者: photoman    時間: 2020-11-18 01:03 AM

民主黨主席胡志偉表示,今次作「政治判斷」,難免會有支持者不願接受,但強調是「兩害取其輕」,不將「議會戰線」雙手奉上,免政府可予取予求。

果日用爛借口延任議會,
今日總辭及引退推翻晒,
重有人盲撐?
作者: manhong1128    時間: 2020-11-18 01:03 AM

引用:
原帖由 tktprim 於 17-11-2020 07:50 PM 發表

挑... 有本事撐落去,收下𡃁起個新社團名做大佬啦
作者: Mike13    時間: 2020-11-18 01:11 AM

所謂一鷄死一鷄鳴,呢班人玩咗咁多年,都玩唔到什麼花臣,直到上年被港獨份子騎劫,佢地先至醒覺要用暴力先能爭取到支持,但係,佢地發夢也估不到中央推出一條港版國安法嚟收搭你班人,到下年立法會選舉嘅時候,除了建制派之外,其餘報名參選嘅人,就係真真正正嘅港獨份子。
作者: funnysunday    時間: 2020-11-18 01:11 AM

引用:

漢奸捉光,漸漸走向太平了!
作者: 2013gundam    時間: 2020-11-18 01:13 AM

引用:
原帖由 photoman 於 2020-11-18 01:03 AM 發表

民主黨主席胡志偉表示,今次作「政治判斷」,難免會有支持者不願接受,但強調是「兩害取其輕」,不將「議會戰線」雙手奉上,免政府可予取予求。

果日用爛借口延任議會,
今日總辭及引退推翻晒,
重有人盲撐?
犯民係今次總辭上 可謂進退失據
之前中央批准延任一年
延唔延任 都已經搞左一場關公災難出黎
所調民調 就要睇下啱唔啱自己心水 選擇性用
到想將民調用黎做自己決策基礎時
就tune到自己想要既結果
好喇 好不容易就延任一事上 算係搵到下台階 繼續佢地既"糧支"
為左挽回聲譽 將市民焦點轉移
咪又玩拉布 玩左咁耐 都未出過事
無成本 又可以玩野 唔係唔玩呀

點知 今次中央就出手 DQ4 果幾條友真係抵撚死
然後犯民就拿拿聲話總辭
今次總辭 有無做過乜野公投 民調咁呢

不過無所謂啦
佢地班人搞咁大場龍鳳 不外乎兩樣野
1. 妄圖引起外國關注 希望外國向中央施壓
2. 佢地聞到燶味 想藉總辭 意圖要中央安撫

總之結果就係 一大班人 以為自己好醒 其實係豬頭炳
作者: 韓風黃色神童    時間: 2020-11-18 01:18 AM

引用:
原帖由 Wwwlll2123 於 2020-11-18 12:13 AM 發表

張超雄都話唔玩啦
佢摸頂買左樓無幾耐,無糧支供樓呢次大檸樂
作者: 棧道    時間: 2020-11-18 01:20 AM

係咪招安左,全退保屎忽
作者: siuchungyu    時間: 2020-11-18 01:27 AM

真係估唔到全世界最多漢奸同戇鳩响晒香港
作者: hanE    時間: 2020-11-18 01:30 AM

引用:

連做狗都冇資格呢啲真係人渣中的極品!香港頭號漢奸逃緊生搵夠走得過,胡塗偉就on9咯!
作者: 袋中野性的牛    時間: 2020-11-18 01:38 AM

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-11-17 11:25 PM 發表

玩政治又唔識玩,學埋啲小學雞,仲要跟埋班港獨儍仔一齊,現在搞到泛民全部都無得玩,呢啲咪叫做全軍覆沒囉。
香港人玩政治,得啖笑啦!衰過文革。東歐啲傻佬都冇咁癲要打爛自己屋企,同中東敘利亞,非洲利比亞啲白痴大學生有得揮!
作者: 龍潭老鼠    時間: 2020-11-18 01:38 AM

引用:

呢几年泛民反常举动,学者,老師,专业医生,社工……等议员变爛仔行为,这样豁出去,如果没有终極目标,打死我也不信!
估计第二梯隊人马会出选来屆立法会,当中会有名暗民主派人仕,而建制中亦有很多牆头草。
我认为国安法震不住呢班禍港汉奸,必定捲土重來。
这十来年应有一帮大学牲接受多年陪训,被迷感去創歷史史命,为人生譜上光環。
作者: law31    時間: 2020-11-18 01:39 AM

搵夠錢當然銷聲匿跡,,河童已經係一個樣板..
國安法雖然講咗冇追索期...但係受關注人士過往行為已經紀錄在案..
有乜行差踏錯..新仇舊恨一起算...
作者: iapple2    時間: 2020-11-18 01:43 AM

原來民主黨除左反對外,咩都吾識做
作者: 火爆判官    時間: 2020-11-18 01:47 AM

說好的核爆都唔割呢
作者: 北斗七星    時間: 2020-11-18 01:56 AM

真面目
作者: law31    時間: 2020-11-18 01:58 AM

呢篇文寫得幾好  (80、90年代間香港的GDP等於中國的25%)濫暴派就係眷戀這個年代...
反對派犯了7個大錯
4名反對派立法會議員的資格一直備受爭議,人大常委周三一錘定音,講清楚了標準,這4名議員不能夠留下,另外17名反對派同盟中,有15名議員表示同上同落,一起辭職。
這事件緣起於7月30日這4位人士收到選舉主任的通知,他們競選立法會議員的資格不符《基本法》要求,因而被取消,但立法會的選舉突然因疫情而延期一年才舉行,時任議員可多留一年,已被通知不符資格的4名議員不願離開,但其資格卻已備受質疑。
此事無先例,我估計政府也不知如何處理,官方消息說是林鄭主動請人大常委裁決,這不似是她做事的風格,而且張建宗在人大常委拍板前一天還表示取消議員資格純屬揣測,反映他不太清楚事件的來龍去脈。我猜測人大常委的提案應不是林鄭主動提出,而是有重要人士提醒她可以用她的名義這樣做,她也可以因而為中央及港人立下一點汗馬功勞。
誤以為內地很倚靠香港
經此一役,反對派在建制中的空間將大幅縮減,明年立會選舉時,這4名被DQ的議員必然無法參選,不喜歡他們的市民可以耳根較為清靜,其餘的15人就算還是希望參選,除非面皮足夠厚,總會感到情何以堪。反對派的政治資源與能量都會大跌,這不是高叫幾句口號自我陶醉便可化解的。為何他們會跌入此政治生命大大縮短的困局?我隨手一算,也可看出他們犯了7大錯誤而仍不自知。
第一錯是他們完全不懂博弈要有實力作基礎,實力不同,策略便不能一樣。他們不懂分析國情港情,誤以為內地十分倚靠香港,他們只要挾持香港,或佔據中環,威力便有如核彈般,中央對他們的訴求就不得不從。我自2010年初開始便多次撰文指出香港相對於內地的實力江河日下,反對派的判斷愚蠢至極,可惜忠言逆耳,一錯再錯,不斷搞挑釁。
第二錯是不懂得如何去補救自己的實力不足。本來最正道的方法是努力為港建設,增進香港在全國的經濟地位。《基本法》之所以有很多有利香港的條文,正是得益於80、90年代間香港的GDP等於中國的25%,香港經濟對中國不可或缺,港人無論立場如何,中央也十分重視。今天香港的實力已是俱往矣,反對派不思進取,竟然鋌而走險,以為與外國勢力眉來眼去便可增加自己實力,迫使中央讓步,殊不知效果只可能是剛好相反,自己的實力無法增加,更使中央下定決心早日把國家安全的隱患清除。
第三錯是部分反對派成了港獨分子,另一些所謂較溫和的又拒絕跟激進暴力的港獨攬炒分子切割。中國共產黨革命成功,原因之一是他們明白首要任務是搞清誰是朋友誰是敵人。宣稱核爆也不割席,等於提醒中央,自己是中央的敵人。
中央治港辣招陸續有來
第四錯是或明或暗的支持攬炒,以為損害無辜港人的利益便可要脅香港及中央政府,使其讓步。如此可笑的理論竟也敢獻世,反映港人中政治巨嬰滿街都是,效果也只是有二︰一是在中央眼中,香港的價值更低,做決定時更不會投鼠忌器;二是得罪了大量港人,我遇過不計其數的港人,只要看到中央下重手,他們便額手稱慶。
第五錯是反對派似乎毫無自我檢討的能力,他們顯然染上了特朗普的惡習,事事甩鍋諉過於人。有時看他們的論述、邏輯鏈斷裂,敘事荒腔走板的例子層出不窮,真替他們捏一把汗。不懂檢討便不會改錯,路只會愈走愈窄。
第六錯是不懂中央的處事風格。在中央眼中,港人在資本主義社會中生活,是統戰團結對象,不是敵人。但若有一些敵對分子顯露出來,中央視這些人為敵人,互相的關係便變為敵我矛盾,不是人民內部矛盾,那麼中央所會用的手段將會是徹底的,滴水不漏。未來的一段時間內,香港的管治漏洞會被一一填補。更辣的政策會陸續而來,那些喜歡寬鬆環境的港人,實應埋怨反對派的「累街坊」,若非他們的不懂進退、不停挑釁,何堪至斯?
第七錯是反對派的議員戀棧權力與議會提供的薪酬與資源,4名議員被裁定應DQ後,不懂得立時揮一揮衣袖,不帶走一片雲彩,以為留在議會中只搞破壞便是盡了責任。市民眼中會看到這是在浪費公帑,不斷製造流會而坐享厚幣,是很不討好的事,就算反對派內部,對此也大有人反對。
有此7錯,這批反對派的政治生涯能不萎縮嗎?
(本欄逢周五刊登)
本文轉載自《晴報
link  https://inews.hket.com/article/2801821?r=cpsdlc
作者: Samam    時間: 2020-11-18 02:12 AM

等緊拉埋人妖杰呢條福佳😡
作者: 沉淪緊的腥港    時間: 2020-11-18 02:26 AM

成班垃圾人渣買國賊應該下地獄
作者: Samam    時間: 2020-11-18 02:29 AM

走啦福街!見到你班犯狗火都起埋dllm😡🔥
作者: 快活下半場    時間: 2020-11-18 02:32 AM

逃緊生
都呃食民主狗飯幾十年啦
民主狗冇市場
自然冇收入
😭😭
作者: opclk99    時間: 2020-11-18 02:42 AM

一班垃圾
作者: 至愛不渝    時間: 2020-11-18 02:48 AM

淫蟲偉,你揼得骨多骨軟晒呀?埋埋條單先好走。
綠帽涂,跟住淫蟲偉想佢彈條骨妹你補番個空虛?
作者: 天之方厥    時間: 2020-11-18 02:50 AM

引用:

國安法一出就要退了 咁就反証咗佢哋以前所做嘅嘢係違反咗國安法
作者: kitty2000    時間: 2020-11-18 03:08 AM

黃絲根本是貪錢怕死之徒,攪革命是自己要生命去赴死,一有國安法班黃人就亀縮,同阿爺玩野都未夠班
作者: 米達麥亞    時間: 2020-11-18 03:15 AM

唔講胡志偉本身其實都想退落黎,就算中央使橫手,令今屆個啲泛民以後都唔比佢地出黎再選,都唔代表泛民會無人出黎選。除非你中央DQ哂所有支持泛民選民既投票資格,否則下屆選舉,咪又係泛民得到過半選票,議席直迫35+。如何唔係,林鄭唔會為保建制,整個國內投票議案,對消泛民優勢。過多十年八年,你建制靠廢老鐵票仲可以頂幾耐?一個淨係識投讚成票既禮義廉,林鄭都串佢地無人材。一個自己都爆響口講過永遠企係工人對面既工聯會。新一代香港人邊個會支持佢地?
作者: beegeejk    時間: 2020-11-18 03:23 AM

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-11-17 22:51 發表

胡志偉而家畀大公文滙狙擊,相信呢一劫避唔過。
骨場偉呃政府錢
https://www.youtube.com/watch?v=5pMjSFwFZck&ab_channel=肥仔傑
作者: 東方紅    時間: 2020-11-18 03:26 AM

引用:

你班友,水浸眼眉都未知死,一朝得志,語無倫次,等你35+吖嗱?
作者: 東方紅    時間: 2020-11-18 03:34 AM

引用:
原帖由 米達麥亞 於 2020-11-18 03:15 AM 發表

唔講胡志偉本身其實都想退落黎,就算中央使橫手,令今屆個啲泛民以後都唔比佢地出黎再選,都唔代表泛民會無人出黎選。除非你中央DQ哂所有支持泛民選民既投票資格,否則下屆選舉,咪又係泛民得到過半選票,議席直迫35+。如何唔係,林鄭唔會為保建制,整個國內投票議案,對消泛民優勢。過多十年八年,你建制靠廢老鐵票仲可以頂幾耐?一個淨係識投讚成票既禮義廉,林鄭都串佢地無人材。一個自己都爆響口講過永遠企係工人對面既工 ...
咪傻啦,板塊移動條數唔係咁計嘅。
你估而家黃嘅,到咗30-40歳,仍然係黃嗎?政治取向,一兩年就會唔同,今日深黃都一樣會變,尤其當年紀漸長嘅同社會閱歷深咗的時候。
我反而覺得政府要擔心嘅係由藍變黃,根本上,所謂藍嘅,本質上都唔支現在的所謂高官或建制,只係支持個制度同法理框架,並非真係支持佢地個人,佢地所作所為,亦有眼見,呢班人其實對現狀也不滿,最後點變,冇人知曉。
作者: cattiedog    時間: 2020-11-18 03:36 AM

想著草?
作者: mingtak75    時間: 2020-11-18 03:39 AM

仲唔走博拉呀、個個都鬥快閃、又冇錢搵
作者: chimpanzee11    時間: 2020-11-18 03:40 AM

引用:
原帖由 沉淪緊的腥港 於 2020-11-18 02:26 AM 發表

成班垃圾人渣買國賊應該下地獄
x2,好!做人做到呢班人甘重有乜義意?好做唔做,係都要做賣國汉奸。。抵佢地死。。。
作者: Jackishere    時間: 2020-11-18 03:42 AM

引用:

兩條柒頭
作者: kauser    時間: 2020-11-18 03:46 AM

引用:
原帖由 十月四 於 2020-11-17 10:44 PM 發表

準備著草。
咁咪又要眾籌
作者: mingtak75    時間: 2020-11-18 03:53 AM

許智峯都消失哂、好清靜!
作者: ls79ad    時間: 2020-11-18 04:06 AM

攬炒成功......
oh, 原來係自炒
作者: 随心,随缘。    時間: 2020-11-18 04:11 AM

好,快啲走。政府有多谢你。又幫政府悭钱?👍🏻
作者: 随心,随缘。    時間: 2020-11-18 04:13 AM

最好全部走晒。反正祖国话事唔需要你哋依班人,快走!
作者: 莫小問    時間: 2020-11-18 04:13 AM

一舖成個黨都玩完
作者: ngaishiuwasam    時間: 2020-11-18 04:20 AM

隻白鴿燒咗嚟食?可能到三白眼做主席變成激進不民主黨或者結合埋人民力量
作者: ET0804    時間: 2020-11-18 04:29 AM

重有数未找,共产党会照顾你的
作者: 莫小問    時間: 2020-11-18 04:42 AM

民主黨洗牌?再開一個叫白鴿黨咪得囉,名之嘛
作者: 我係IQ博士    時間: 2020-11-18 05:00 AM

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2020-11-18 12:20 AM 發表

兩隻契弟無撚用
老婆跟的士佬走佬的綠帽廢柴。
作者: 我係IQ博士    時間: 2020-11-18 05:01 AM

抆屎黨全部去食屎。
作者: 落漠大灰狼    時間: 2020-11-18 05:12 AM

引用:
原帖由 Mike13 於 2020-11-18 01:11 AM 發表

所謂一鷄死一鷄鳴,呢班人玩咗咁多年,都玩唔到什麼花臣,直到上年被港獨份子騎劫,佢地先至醒覺要用暴力先能爭取到支持,但係,佢地發夢也估不到中央推出一條港版國安法嚟收搭你班人,到下年立法會選舉嘅時候,除了建制派之外,其餘報名參選嘅人,就係真真正正嘅港獨份子。
入吾入到閘? 已經係ㄧ個問题, 之後會吾會俾人DQ?? 又係ㄧ個問題. 出年垃圾會選舉, 犯民吾會多過10值.
作者: jipyrbo    時間: 2020-11-18 05:23 AM

引用:

無錢搵又怕拉,走鬼啦,等的黃人傻仔上位等國安拉。
作者: 颱風小子    時間: 2020-11-18 05:50 AM

引用:

大佬,之前月月有糧出,又有眾籌

而家冇得撈,眾籌又被人知係洗黑錢,仲玩,未被人通輯就快快鬆人啦
作者: 飛天盒仔    時間: 2020-11-18 05:51 AM

引用:

呢兩條友驚到咁???
作者: 青年幹探    時間: 2020-11-18 05:57 AM

引用:
原帖由 freddieking 於 2020-11-18 12:56 AM 發表

綠帽塗借D意想鬆人?找埋條受靶數先
呢條撚樣當年匯標事件
唔搞佢,已經賺撚咗!

如果唔係濕鳩耳猿身份,
比著普通市民應該靶都受完!
作者: 寒冬富有蝦仁    時間: 2020-11-18 06:18 AM

垃圾
作者: k808964    時間: 2020-11-18 06:36 AM

滙標事件
作者: 鬼屋加加速神童    時間: 2020-11-18 06:50 AM

引用:

最好是離開香港,否則肯定要找數。
作者: k808964    時間: 2020-11-18 06:51 AM

引用:
原帖由 快活下半場 於 2020-11-18 02:32 AM 發表

逃緊生
都呃食民主狗飯幾十年啦
民主狗冇市場
自然冇收入
😭😭
佢去美国做人上人啦
作者: Colour    時間: 2020-11-18 06:54 AM

知道瀨野,唔想人生精彩,要保住d收獲,唯有退黨走先
作者: dunbinexy    時間: 2020-11-18 07:03 AM

天滅犯狗政棍?
退狗黨保全瓜?
唔使擔心,車公顯靈。
天網恢恢疏不漏。
犯狗政棍排隊坐。