標題: DF17 空中投放版本 [打印本頁]

作者: 獷妖彤系大話精     時間: 2020-11-1 23:25

https://www.navalnews.com/naval- ... r-launched-missile/

作者: cwilson1     時間: 2020-11-1 23:30

無用的, 唔打出來. 只齋宣示的, 係冇人知驚

一支會掃人的AK47,肯定震攝力勁過你擺度都唔用的DF17

中國諗清楚吧, 要治國唔係只得文治, 仲要武功架, 只得文治, 久而久之, 真係曱甴唔都怕你,

日本想參戰台海, 就揾佢祭旗吧!

作者: 明亮的晨星二     時間: 2020-11-2 13:02

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-11-1 11:30 PM 發表

中國諗清楚吧, 要治國唔係只得文治, 仲要武功架, 只得文治, 久而久之, 真係曱甴唔都怕你,

同意。點解警察有槍,一個十幾歲甲由竟敢徒手/用棍襲警?就係因為佢覺得警察唔會掹槍,掹左都唔敢開槍
作者: 人類仔     時間: 2020-11-2 19:03

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-11-1 11:30 PM 發表

14億銅牆鐵壁守死美日台,澳洲應該淆底,印度一定等汁雞
https://www.youtube.com/watch?v=Hom5wESglMo
作者: 香港.鶴雞輸甩褲     時間: 2020-11-2 21:06

武桶呆島時,055 將發射DF17
作者: 明亮的晨星二     時間: 2020-11-3 09:03

引用:
原帖由 香港.鶴雞輸甩褲 於 2020-11-2 09:06 PM 發表
武桶呆島時,055 將發射DF17
是否已有縮小版DF17?
作者: 呢個外圍的獅子     時間: 2020-11-3 15:44

引用:

冇办法,可能与思想有关,近代我国战争都是被迫还手的,没有一个迫不得已的理由是不会轻易开战的。日本也不敢参战台海,日本知道中国一直在等待一个报复日本的机会来血洗前耻