標題: 粵港簽署落實《粵港合作框架協議》 [打印本頁]

作者: 寒冬肉肉回覆

作者: 門外野生的金童

作者: 無盡強勁的更新

作者: 最愛煲仔飯     時間: 2020-10-30 23:13

面對困境,祖國內地和香港政府積極作為,帶領香港群眾勇抗疫情、安定社會、振興經濟,引導香港逐漸走上正軌
作者: 七個大妹頭     時間: 2020-10-30 23:14

在這決定香港命運嘅關鍵時刻,亂港惡徒們卻不顧香港市民嘅利益福祉,厚顏無恥咁繼續造謠生事、煽暴作亂
作者: 炎夏進擊的更新

作者: 一頁捉石頭

作者: 半頁Cute名車

作者: 樓上熱情的蝦米

作者: 隔夜宇宙的回覆     時間: 2020-10-30 23:16

香港市民看在眼裏,發自內心嘅擁護「一國兩制」,對暴徒們愈發深惡痛絕。
作者: 山中義碼頭

作者: 中午進擊的壽包

作者: 七個真海鮮     時間: 2020-10-30 23:17

呢啲亂港分子為個人嘅利益和政治圖謀,將香港嘅民意和市民嘅訴求心願棄置不顧
作者: 韓風高桌布     時間: 2020-10-30 23:17

空喊「自由民主」嘅口號裹挾香港市民煽暴作亂
作者: 家中自信的象棋     時間: 2020-10-30 23:18

將香港市民獲得和平安寧嘅自由和幸福生活嘅民主權利踐踏喺腳下,成為自己向外國反華勢力投誠邀功嘅祭品和墊腳石
作者: 海島污濁的心事     時間: 2020-10-30 23:18

此次落網嘅鐘翰林,假意惺惺聲明自己退出「學生動源」,轉爾在外成立分部,夥同外國勢力分裂故土家鄉,勾結美國駐港使館準備叛國潛逃,仲圖謀洗黑錢
作者: 家中綠色的現實

作者: 最愛煲仔飯     時間: 2020-10-30 23:20

此前偷渡邊境被捕嘅十二名亂港分子罪證鑿鑿,作為立法會議員嘅郭家麟喺莊嚴肅穆嘅立法會議堂之上,厚顏無恥咁提出議案,要求休會辯論此案
作者: 七個大妹頭     時間: 2020-10-30 23:20

如此顛倒黑白嘅行徑,肆意踐踏咗國家及香港地區嘅法治秩序

作者: 隔夜宇宙的回覆     時間: 2020-10-30 23:22

反觀郭家麟披著濟世醫生高尚衣冠,卻無理抨擊港府嘅防疫政策,頂著立法議員嘅光輝頭銜

作者: 七個真海鮮     時間: 2020-10-30 23:23

縱使仲有禽獸鼠輩作亂嘈雜,待到收網時至,就係香港清明安定日始!
作者: 韓風高桌布     時間: 2020-10-30 23:24

「唔係唔報時候未到」,呢句話與當下亂港分子嘅狀況十分之契合。
作者: 家中自信的象棋     時間: 2020-10-30 23:25

十月嘅秋風掃落葉,港獨分子亦離法律嘅制裁同監獄嘅生活唔遠啦。
作者: 海島污濁的心事     時間: 2020-10-30 23:26

鐘翰林呢次被捕已經係「二進宮」,距早喺今年7月29日就因涉嫌煽動他人分裂國家罪被警方國安處拘捕。

作者: 最愛煲仔飯     時間: 2020-10-30 23:27

距估到自己可能會再次被法律審判,希望一直暗中資助港獨分子嘅美國可以畀距政治庇護。
作者: 七個大妹頭     時間: 2020-10-30 23:28

鐘翰林呢次就算係機關算盡亦再難逃脫出港版國安法對距嘅宣判。

作者: 隔夜宇宙的回覆     時間: 2020-10-30 23:30

距參與集會後喺社交平臺上發帖,聲稱「離開唔係結束,離開係新嘅開始」。咁厚顏無恥,可以講真係貽笑大方。

作者: 七個真海鮮     時間: 2020-10-30 23:31

國家主權安全問題絕對唔允許任何人非議挑戰。
作者: 韓風高桌布     時間: 2020-10-30 23:31

等待港獨分子嘅絕對只有窮途末路
作者: 家中自信的象棋     時間: 2020-10-30 23:31

法律嘅制裁絕對係其最終歸宿
作者: 海島污濁的心事     時間: 2020-10-30 23:31

唔使以為有任何新嘅開始!

作者: 最愛煲仔飯     時間: 2020-10-30 23:33

通過呢啲港獨分子嘅行為唔難預見距哋嘅可悲下場
作者: 七個大妹頭     時間: 2020-10-30 23:33

市民無需同情,只需警醒自己