標題: [本港新聞評論] 林榮基促支援港青 傳蓬佩奧不悅 [打印本頁]

作者: fb2f8099d435b1    時間: 2020-10-28 10:32 AM     標題: 林榮基促支援港青 傳蓬佩奧不悅

美國國務院次卿克拉奇早前率團訪台三日,對台灣是空前大事,台灣蔡英文政府上下十分重視。克拉奇除了會見台灣政府高層,還抽空會見了一些異見人士...

林榮基促美支援留台港暴,林走狗在港時巳胡言亂語屈國家不是,他本人著草呆台後也死心不息地要把同為呆台嘅亂港之徒包庇到底,好等這批反中亂港嘅種子再死灰復燃過來

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/daily/hk/891660/日報-港聞-林榮基促支援港青-傳蓬佩奧不悅
作者: 阻住地球轉    時間: 2020-10-28 10:40 AM

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 10:32 AM 發表

美國國務院次卿克拉奇早前率團訪台三日,對台灣是空前大事,台灣蔡英文政府上下十分重視。克拉奇除了會見台灣政府高層,還抽空會見了一些異見人士...

林榮基促美支援留台港暴,林走狗在港時巳胡言亂語屈國家不是,他本人著草呆台後也死心不息地要把同為呆台嘅亂港之徒包庇到底,好等這批反中亂 ...
台灣又買毒豬,又買武器,但講一下自己既請求就被忽視
有好人唔做,係要做賤鬼
作者: FX2036    時間: 2020-10-28 10:41 AM

美國政棍:要呢班火魔法師來美,容不易美國一夜變天。
作者: hamsomeking    時間: 2020-10-28 10:42 AM

期待武統台灣之後, 捉曬啲班死漢姦
作者: IMS    時間: 2020-10-28 10:43 AM

克拉奇笑你正儍仔
作者: 瑪卡    時間: 2020-10-28 10:43 AM

天蓬元帥任期已是倒數階段🤔🤔
作者: fb2f8099d435b1    時間: 2020-10-28 10:46 AM

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2020-10-28 10:40 AM 發表

有好人唔做,係要做賤鬼
香港可悲在自己土地上出了一批又一批亂港之徒,這批人不愛不助香港也算數,但還要反過來似血海深仇般聯上外人來毁港到底
作者: 直線國國王    時間: 2020-10-28 10:47 AM

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 10:32 AM 發表

林榮基促美支援留台港暴,林走狗在港時巳胡言亂語屈國家不是,他本人著草呆台後也死心不息地要把同為呆台嘅亂港之徒包庇到底,好等這批反中亂 ...
在他有生之年,中國該已統一台灣了,他還能躲哪?
看著統一步伐一步步接近,便是林的最大折磨。
作者: 13個加速馬達    時間: 2020-10-28 10:52 AM

支援,𢲡屎上身。
不支援如送中送港,食人血饅頭。

老篷會唔識邊樣好?
作者: 消失的香蕉    時間: 2020-10-28 10:53 AM

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-10-28 10:43 AM 發表

天蓬元帥任期已是倒數階段🤔🤔
珠百介
作者: fb2f8099d435b1    時間: 2020-10-28 10:53 AM

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-10-28 10:47 AM 發表

問題這批禍港人渣很懂看時勢,那裡有點風聲不對徑,他們又再逃到別處繼續向白人世界裝可鄰作古仔屈國家不是,走他們反中亂港發財嘅道路
作者: 冷漠的香港人    時間: 2020-10-28 10:56 AM

做狗唔好咁多事。
作者: 瑪卡    時間: 2020-10-28 11:05 AM

引用:
原帖由 消失的香蕉 於 2020-10-28 10:53 AM 發表

珠百介
天蓬元帥照鏡🤔🤔
作者: ATA6038    時間: 2020-10-28 11:28 AM

幾愛國

圖片附件: 1603855763753.jpg (2020-10-28 11:29 AM, 200.86 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: simonfdf    時間: 2020-10-28 11:30 AM

誰人要聽誰人講?
作者: 中國香港001    時間: 2020-10-28 11:31 AM

老老實實答我,喺呆灣呢段時間林你有冇叫雞。
作者: fb2f8099d435b1    時間: 2020-10-28 11:37 AM

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-10-28 11:31 AM 發表

點會認呢,佢地班人玩得政治呢味野,一定要好聖潔㗎,比清水還清比白紙還白
作者: 門前送行    時間: 2020-10-28 11:38 AM

雞蟲基貓哭老鼠
作者: simonfdf    時間: 2020-10-28 11:39 AM

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-10-28 11:31 AM 發表

無就一定呃你啦
作者: paulchen    時間: 2020-10-28 11:40 AM

成班曱甴黃人自以為是
覺得老尾一定會撐暴徒
著草去呆灣又變成domdom
作者: yeungph    時間: 2020-10-28 11:47 AM

呢個垃圾作家仲要作怪。作故仔最叻。
作者: dhj    時間: 2020-10-28 11:48 AM

漢奸基 件事吹到內地公安捉佢上洗頭艇,但事實係佢自己上深圳叫G比公安拉,信黃屍0.0000000000000001% 都死得
作者: MoonRackers    時間: 2020-10-28 11:49 AM

隔離屋陳師奶話你老竇老母無民主、無人權,叫做仔女嘅,反咗佢!

仔女同父母反晒面後,搬咗出外面住,話畀陳師奶聽:外面搵食艱難、生活困難,叫陳師奶幫幫手喎!

陳師奶心諗,佢煽動人家仔女搞佢父母,現在人都搬走囉,根本就係再無利用價值,佢睬你班細路都儍呢?
作者: ericlkyuen    時間: 2020-10-28 11:49 AM

引用:
原帖由 IMS 於 2020-10-28 10:43 AM 發表

克拉奇笑你正儍仔
得一想二,上得床來掀被冚,人永遠就係貪得無厭
作者: 9wai    時間: 2020-10-28 11:50 AM

乜狗可以命令主人做嘢㗎咩?做狗就做番好做狗嘅本份!
作者: 人之初大大    時間: 2020-10-28 11:50 AM

condom命運
作者: 香港雞蟲    時間: 2020-10-28 11:50 AM

雞蟲大話基,當自己係乜
作者: 邦之星    時間: 2020-10-28 11:51 AM

五毛又high了
作者: eclipseone    時間: 2020-10-28 11:51 AM

多鳩餘
作者: 年月是流水    時間: 2020-10-28 12:00 PM

幫下d condom啦 
作者: 宇宙野生的主席    時間: 2020-10-28 12:17 PM

佢當埋自己係港青
作者: 香港空氣好    時間: 2020-10-28 12:21 PM

你睇下鍾瀚霖嘅下場,點解響美國領事館門口畀人拉?
擺明就係用完即棄啦!
作者: 舍与得    時間: 2020-10-28 12:24 PM

台狗宇宙第一
作者: 流晶花園    時間: 2020-10-28 12:25 PM

引用:

美狗彩你理垃圾都傻,都唔可以係hk 攪事,仲邊有價值,仲要養你,安能九
作者: Sprewall    時間: 2020-10-28 12:26 PM

都話呢班流亡廢青注定係用完即棄既condom啦,講你又唔信
作者: paul-lo    時間: 2020-10-28 12:27 PM

克拉奇心裡已在孖叉:
[你條雞精,在大陸養妹仔幫你賣禁書,有事就走先賴低人地受靶,我地啲特工仄得一清二楚,你重係度扮正氣.]
作者: 零死04    時間: 2020-10-28 12:28 PM

唔好笑死人,台灣住都生活唔到,去美國有得?
作者: 鬼屋加加速神童    時間: 2020-10-28 12:28 PM

引用:

不知天高地厚的一群賤種,當美國係垃圾站,分不清主次。
作者: fb2f8099d435b1    時間: 2020-10-28 12:29 PM

引用:
原帖由 香港空氣好 於 2020-10-28 12:21 PM 發表

你睇下鍾瀚霖嘅下場,點解響美國領事館門口畀人拉?
擺明就係用完即棄啦!
對,好大可能美館人員預先內定去報警來捉班狗青,美要求養的狗要好似黃痴瘋咁出名又好英文嘅,唔係通街啲雜種犬來門口就可入內被照顧㗎
作者: 最愛收息股    時間: 2020-10-28 12:31 PM

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 11:37 AM 發表

點會認呢,佢地班人玩得政治呢味野,一定要好聖潔㗎,比清水還清比白紙還白
對,佢地係聖人嚟架,係佢地思想裡唔會有唔公義既想法,所以佢地都要求依個世界既人都要同佢地一樣,否則就嬲嬲豬,唔同你玩
作者: fb2f8099d435b1    時間: 2020-10-28 12:31 PM

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-10-28 12:28 PM 發表

不知天高地厚的一群賤種,當美國係垃圾站,分不清主次。
白人都識選犬來養的,只怪港青們嘅社會經驗太淺看不透世情
作者: 87er    時間: 2020-10-28 12:34 PM

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 10:46 AM 發表

香港可悲在自己土地上出了一批又一批亂港之徒,這批人不愛不助香港也算數,但還要反過來似血海深仇般聯上外人來毁港到底
香港專門出產漢奸!
作者: rtrtrt2006    時間: 2020-10-28 12:35 PM

引用:
原帖由 FX2036 於 28-10-2020 10:41 發表

黃絲不覺得美國在搞霸權,因為黃絲自己也是美國霸權的一部分,當局者迷。
作者: fb2f8099d435b1    時間: 2020-10-28 12:35 PM

引用:
原帖由 paul-lo 於 2020-10-28 12:27 PM 發表

克拉奇心裡已在孖叉:
[你條雞精,在大陸養妹仔幫你賣禁書,有事就走先賴低人地受靶,我地啲特工仄得一清二楚,你重係度扮正氣.]
對,美國佬大把天眼又識中文𥄫實晒㗎,呢班港班廢人又要攪事又要出名但又要冇錢。。
作者: krolik    時間: 2020-10-28 12:36 PM

你班漢奸敗走咗去22K省仲有L用咩
作者: 倉底之蛙    時間: 2020-10-28 12:37 PM

引用:

邊個傳?又係狗奴才傳?
作者: 054D    時間: 2020-10-28 12:40 PM

我係咪要笑出聲?

香港同台灣文同書,大家都用繁體字,廢青過去無得撈生活困難,要美國收D廢物?
作者: fb2f8099d435b1    時間: 2020-10-28 12:41 PM

引用:
原帖由 零死04 於 2020-10-28 12:28 PM 發表

唔好笑死人,台灣住都生活唔到,去美國有得?
對,呢班賤民連自己中國台灣省嘅土地都攪不掂,台灣巳經是用中文講國語咁都撈唔掂。。。休想去歐美白人世界可活下來,做個三等難民可能夠資格嘅
作者: 054D    時間: 2020-10-28 12:44 PM

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 12:41 PM 發表

對,呢班賤民連自己中國台灣省嘅土地都攪不掂,台灣巳經是用中文講國語咁都撈唔掂。。。休想去歐美白人世界可活下來,做個三等難民可能夠資格嘅
三等都無資格啦。

班廢柴一路食老豆老母無搵過錢,去人地旅行洗錢人地當佢係客佢就當正自己係人地上賓。

而家香港人個名,係台灣同泰國都臭左。
作者: MICMIC_2ND    時間: 2020-10-28 12:46 PM

過橋抽板。
作者: 春雨彎刀    時間: 2020-10-28 12:46 PM

哈!叫🐷頭奧收港產廢物💩
黃廢幻想症又發作🤪
作者: edbe    時間: 2020-10-28 12:46 PM

林榮基只係狗奴才一隻
何需操心主人做乜
作者: SandyBB1995_2    時間: 2020-10-28 12:46 PM

最好笑是,香港暴徒支持BLM, 即是反川普!
作者: fcw99    時間: 2020-10-28 12:48 PM

利用完就掉,班白痴on9黃屍仲以為自己好有影響力
作者: 台灣小榴槤    時間: 2020-10-28 12:48 PM

美國佬只係當香港曱甴係旗子
作者: 真忠心的鞋抽    時間: 2020-10-28 12:49 PM

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 10:46 AM 發表

X2
作者: Schnauzer    時間: 2020-10-28 12:49 PM

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-10-28 10:47 AM 發表

我想問什麽時候統一,我等到花也謝了,我恨鐵不成鋼,中南海的領導們,你們究竟在想什麽?怕打輸了共產黨政權不保嗎?
作者: townace177    時間: 2020-10-28 12:50 PM

鷄虫基講句嘢隻肥豬就5開心,當自已老幾呀,鷄🐛一條咋
作者: iamsamuel    時間: 2020-10-28 12:51 PM

雞虫基留係呆灣醫梅毒
作者: 隨風的平淡人    時間: 2020-10-28 12:53 PM

Joker Pom!
作者: 直線國國王    時間: 2020-10-28 12:55 PM

引用:
原帖由 Schnauzer 於 2020-10-28 12:49 PM 發表

我想問什麽時候統一,我等到花也謝了,我恨鐵不成鋼,中南海的領導們,你們究竟在想什麽?怕打輸了共產黨政權不保嗎?
反正跑不掉,在挑時間何時下手最合乎中華民族復興啊!
這要從國家的視角衡量,我對中共領導層收台決心是百份百信任的。
作者: hahawin@    時間: 2020-10-28 12:56 PM

点解賣書會變異見人仕嘅? 咁賣毒品系咪異見人仕? 重可以叫人養佢成世? 幾好喎.
作者: tktprim    時間: 2020-10-28 12:56 PM

Hong Kong Anti government gangs are so stupid.
作者: 等埋首副    時間: 2020-10-28 12:57 PM

又係傳!!
作者: Boomber123    時間: 2020-10-28 12:57 PM

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 10:53 AM 發表

問題這批禍港人渣很懂看時勢,那裡有點風聲不對徑,他們又再逃到別處繼續向白人世界裝可鄰作古仔屈國家不是,走他們反中亂港發財嘅道路
當中國富強起來,呢D漢奸、走狗、賣國賊就會為佢哋所作所為,付出沈重代價,被全世界拋棄。
作者: fb2f8099d435b1    時間: 2020-10-28 01:03 PM

引用:
原帖由 tktprim 於 2020-10-28 12:56 PM 發表

Hong Kong Anti government gangs are so stupid.
totally agree that all
作者: fb2f8099d435b1    時間: 2020-10-28 01:04 PM

引用:
原帖由 Boomber123 於 2020-10-28 12:57 PM 發表

當中國富強起來,呢D漢奸、走狗、賣國賊就會為佢哋所作所為,付出沈重代價,被全世界拋棄。
但願如此
作者: 一生冇求    時間: 2020-10-28 01:04 PM

引用:
原帖由 邦之星 於 2020-10-28 11:51 AM 發表

五毛又high了
汉奸又伤心了。
作者: dan_dan524    時間: 2020-10-28 01:04 PM

引用:

林榮基出賣了還收押在內地的戰友,佢重好意思出來!
作者: pandan07    時間: 2020-10-28 01:07 PM

笑死
作者: Wachi師兄    時間: 2020-10-28 01:08 PM

引用:

美國,有心無力
作者: zhangan    時間: 2020-10-28 01:11 PM

引用:

美國佬只會當呆灣同香港廢青係棋子,要你吠就吠,要你sit就sit,目的只有係反中亂港,當冇價值(曱甴去到呆灣,老美眼中只會係等同垃圾)就即變condom
作者: ngcaddy    時間: 2020-10-28 01:17 PM

引用:

其實當時咩原因捉返大陸?
作者: 番攤士碌架    時間: 2020-10-28 01:19 PM

鹹蟲唔好攪咁多野啦
搵肥菜出左火 就算啦
作者: chiwing1028    時間: 2020-10-28 01:20 PM

冇利用價值做乜要幫你
作者: skyline1123    時間: 2020-10-28 01:20 PM

呢條雞蟲真以為自己係边個,仲有大量垃圾傳媒報佢仲乜鳩
作者: seaapex    時間: 2020-10-28 01:25 PM

引用:

唔知侵華戦爭時,中国的漢奸多,還是現在D港奸多D呢,莫非一代新人勝舊人是真的?。
作者: yariscross    時間: 2020-10-28 01:27 PM

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 10:32 發表

連極度反中的美國,都不滿淫榮gay!

淫榮gay正垃圾!
作者: miumiutravel    時間: 2020-10-28 01:29 PM

引用:

佢只是美國的門口狗, 負責吠, 主人叫佢講咩就講咩啦, 否則冇狗糧啫
作者: 奧林巴斯    時間: 2020-10-28 01:29 PM

崩口人忌崩口碗,叫天蓬元帥支援黑暴咪即是默認美國黑暴係正確的,林榮雞以為自己係邊個...
作者: yariscross    時間: 2020-10-28 01:30 PM

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-10-28 11:31 發表

邊駛俾錢叫!

強姦李倩兒就是!
作者: tam_n    時間: 2020-10-28 01:36 PM

引用:
原帖由 FX2036 於 2020-10-28 10:41 AM 發表

香港啲「火魔法師」去到美國,好小兒科㗎咋。
佢哋見到白人,腳都軟埋,仲有乜鬼魔法?
而且美國黑警唔似香港警察咁克制,亂槍掃一輪,香港曱甴就收皮㗎喇。
不過害蟲始終係有害無益,又係黃種人,除咗少數佢哋一手吹捧出來嗰啲,美國政棍點會歡迎?
作者: sharpx    時間: 2020-10-28 01:39 PM

引用:
原帖由 seaapex 於 2020-10-28 01:25 PM 發表

唔知侵華戦爭時,中国的漢奸多,還是現在D港奸多D呢,莫非一代新人勝舊人是真的?。
肯定香港漢奸多,以前有利益先做漢奸,依家白痴無腦嘅漢奸一大堆
作者: mwt    時間: 2020-10-28 01:40 PM

咸蟲基當自己係民主鬥屎?美國只當你係狗,台灣就當你係寄生蟲,當日你口中經常講言論自由,不如你係台灣出本書係唱衰台灣,唱衰民進黨,話英文係基婆,全部都係事實,睇下你下場係點?
作者: vc14120785    時間: 2020-10-28 01:44 PM

武统開始了
快打
作者: 夜來人    時間: 2020-10-28 01:48 PM

人地fat pig 做得乜
作者: seaapex    時間: 2020-10-28 01:50 PM

引用:
原帖由 sharpx 於 2020-10-28 01:39 PM 發表

肯定香港漢奸多,以前有利益先做漢奸,依家白痴無腦嘅漢奸一大堆
有理由,你講的好貼切。又自動送中,又被裁員,去做難民又被強姦,去揾蔡蔡子生不見人,死不見屍,無名無姓無親無故,乜水都唔知。有少少腦那些荷包脹脹,住貝沙灣,六星酒店啪啪啪,做下區議員,收儿皮一個月。餓了就大把人血饅頭食,開下食店叫下所謂口號,厨師也不用請,賣垃圾也大條白痴無腦排隊食,不過永遠食完比差評,佩服啦。
作者: 海灣捉高峰    時間: 2020-10-28 01:51 PM

邊個係主人邊個係狗都未識分!邊有狗叫點主人
作者: cwbguy    時間: 2020-10-28 01:52 PM

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 28-10-2020 10:32 AM 發表

在美國政棍面前,台灣人只係一隻狗,要識分尊卑,冇大冇細
作者: cwbguy    時間: 2020-10-28 01:55 PM

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 28-10-2020 10:40 AM 發表

有好人唔做,係要做賤鬼
但郭台銘在威斯康辛州開間LCD廠係流的,老點特朗普
作者: hingfai709a    時間: 2020-10-28 01:57 PM

好一個"傳", "據悉", 頭條咁都可以出新聞, 往日傳媒尋根究底的精神, 去了那裡?
作者: cwbguy    時間: 2020-10-28 01:58 PM

引用:
原帖由 IMS 於 28-10-2020 10:43 AM 發表

克拉奇笑你正儍仔
可能差d想爆料,話林榮基眾籌去台灣開書局d錢,都係由美國出的,仲唔心足
作者: 小豬真我    時間: 2020-10-28 02:00 PM

漢奸走狗
兩隻都係畜牲
作者: silverseven    時間: 2020-10-28 02:06 PM

ask for more money
作者: 甩轆    時間: 2020-10-28 02:06 PM

呆岛大總统(梅原英文)受寵若驚,
関你林榮鸡L事咩!
作者: cwmmike    時間: 2020-10-28 02:10 PM

美國佬心諗

圖片附件: B592D27C-02C3-40B6-9A34-A4490D29AD3B.jpeg (2020-10-28 02:10 PM, 18.45 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: fb2f8099d435b1    時間: 2020-10-28 02:23 PM

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-28 01:57 PM 發表

好一個"傳", "據悉", 頭條咁都可以出新聞, 往日傳媒尋根究底的精神, 去了那裡?
這一年多所謂黃媒記者天天助紂為虐,只拿手機影市民被黑暴打至瞓底也不幫半點手,記者們又只愛影受害者不影暴徒樣子,還有那幾位雞蟲啤梨嘅林Y正及滿場粗口嘅高登金毛黑記,這批人也叫記作者傳媒。。。夠了太多太多,他們的惡行比黑道古惑仔更邪惡更無恥,莫再說傳媒精神咁偉大了
作者: PKdickson    時間: 2020-10-28 02:27 PM

棄黄卒 
作者: hingfai709a    時間: 2020-10-28 02:28 PM

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 02:23 PM 發表

這一年多所謂黃媒記者天天助紂為虐,只拿手機影市民被黑暴打至瞓底也不幫半點手,記者們又只愛影受害者不影暴徒樣子,還有那幾位雞蟲啤梨嘅林Y正及滿場粗口嘅高登金毛黑記,這批人也叫記作者傳媒。。。夠了太多太多,他們的惡行比黑道古惑仔更邪惡更無恥,莫再說傳媒精神咁偉大了
謝謝師兄的意見, 原來咁樣就可以"傳", "據悉" 咁寫新聞了, 咁同黃媒又有甚麼分別?
作者: tipp-ex    時間: 2020-10-28 02:38 PM

係呆灣組成曱甴大軍,趕9蔡肉包落台自己做呆灣大腫桶