標題: [國際新聞評論] 美國大選2020|特朗普:我為疫情負全責但病毒來自中國非我的錯 [打印本頁]

作者: 愛1c蛋    時間: 2020-10-23 09:47 AM     標題: 美國大選2020|特朗普:我為疫情負全責但病毒來自中國非我的錯

2020年美國大選的最後一場總統辯論在香港時間10月23日早上舉行,總統特朗普(Donald Trump)與民主黨總統候選人拜登(Joe Biden)繼續鬥法,拜登面

美國肺炎爆發已經超過10個月, 美國人每日中美國肺炎超過5萬人, 中國人每日中美國肺炎少過20人
美國每日死於美國肺炎大慨1000人, 中國每日死於美國肺炎係0人
世界上絕大部份嘅病都係來自不同國家! 為何來自"中國"嘅美國肺炎"柒普話?"美國肺炎死得最多中得最多係美國人?
只有白痴先會認同柒普嘅說話

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/539188/美國大選2020-特朗普-我為疫情負全責-但病毒來自中國非我的錯
作者: lung_block    時間: 2020-10-23 09:48 AM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-23 09:47 AM 發表

2020年美國大選的最後一場總統辯論在香港時間10月23日早上舉行,總統特朗普(Donald Trump)與民主黨總統候選人拜登(Joe Biden)繼續鬥法,拜登面

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201022/396034300060897280786301.jpeg/JNnjR7Xb0hewkPxmhUjWinVsmCPGqTpT0lzHM9JcxzM?v=w1280r16_9 ...
但美國真係多白痴喎...
作者: 愛1c蛋    時間: 2020-10-23 09:48 AM

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-10-23 09:48 AM 發表

香港仲多
作者: ngblowwater-a1    時間: 2020-10-23 09:52 AM

病毒基因唔係咁講
作者: 2013gundam    時間: 2020-10-23 09:53 AM

拜託 連美國研究報告都指出
美國既疫毒係同歐洲果邊同種
不過邊個傳邊個就難講
作者: 愛1c蛋    時間: 2020-10-23 09:56 AM

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-23 09:53 AM 發表

不過邊個傳邊個就難講
病來自邊度唔重要, 最緊要係識得點醫!
解決唔到問題講到天花龍鳳都無撚用
作者: 香港樓奴    時間: 2020-10-23 09:59 AM

99.99999999%來自美國
不過
鬼叫你老共唔夠人強大咩
啞巴食黃連
作者: aesoppqwe    時間: 2020-10-23 10:02 AM

如果你真係負責任應該落台啦,死22萬人啦仆街
轉過頭又話病毒來自中國所以唔係佢嘅錯,即係唔想負責任
求撚奇推卸責任比中國就算
作者: chaolininin    時間: 2020-10-23 10:04 AM

病毒是來自糜蟈的fort detrick
作者: 2013gundam    時間: 2020-10-23 10:05 AM

引用:
原帖由 aesoppqwe 於 2020-10-23 10:02 AM 發表

如果你真係負責任應該落台啦,死22萬人啦仆街
轉過頭又話病毒來自中國所以唔係佢嘅錯,即係唔想負責任
求撚奇推卸責任比中國就算
一路都講話 無事 無問題 totally under control
又話病毒會消失 消毒藥水 紫光燈
之前仲係造勢集會度話美國已經走出疫情
歐洲而家再度爆發

好喇 返番去現實面
係辯論會上 又話會負責
負乜野責 唔係話一直美國做得好好
無佢會死兩百幾萬人 而家只係死22萬 佢夠左180萬人咩

全世界都等113 睇下美國呢個超級大國
會唔會由內部被自己人瓦解
作者: 愛1c蛋    時間: 2020-10-23 10:05 AM

好消息! 連續幾日美國人中美肺都係領先印度! 
睇情況America the first 可以保持
作者: tomlee021239    時間: 2020-10-23 10:05 AM

愛滋病, 梅毒一定係侵侵錯啦
作者: archress    時間: 2020-10-23 10:06 AM

大話講1000次就成真了。
作者: 光棍man    時間: 2020-10-23 10:09 AM

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-23 09:53 AM 發表

不過邊個傳邊個就難講
美國>歐洲>美國
作者: stanley@@    時間: 2020-10-23 10:11 AM

辯論到這一刻為止拜登點數勝。
作者: 愛1c蛋    時間: 2020-10-23 10:18 AM

美國人會選一個只會推御責任嘅總統?
作者: guydan    時間: 2020-10-23 10:57 AM

真係退一萬步講
美國既肺炎係入口造成
但你冇做好防疫
甚至攻擊相關科學家既言論你點負責
作者: 香港雞蟲    時間: 2020-10-23 10:58 AM

DKLM ,垃圾侵侵,又屈中國
作者: kid_a    時間: 2020-10-23 11:01 AM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-23 09:47 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201022/396034300060897280786301.jpeg/JNnjR7Xb0hewkPxmhUjWinVsmCPGqTpT0lzHM9JcxzM?v=w1280r16_9 ...
你美國口大夠惡...咩責任都可以推比人...
自己就啱晒...

以前資訊無咁發達仲可以呃人....依家人人都識睇..
作者: chichunlo    時間: 2020-10-23 11:02 AM

病毒圖譜原型係來自美國囉、
作者: numan123    時間: 2020-10-23 11:02 AM

又唔可以叫個癲佬負全責,選佢班癲人、傻人都有責任😅
作者: benben999    時間: 2020-10-23 11:03 AM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-23 09:48 AM 發表

香港仲多
其實邊度多D, 真係要拎晒出黎比一比, 我都唔敢肯定
作者: benben999    時間: 2020-10-23 11:04 AM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-23 10:18 AM 發表

美國人會選同佢地品性一樣的總統, 剩係呢一點, 拜登一定不能當選
作者: 年月是流水    時間: 2020-10-23 11:08 AM

仲講緊源頭掩飾自己幾廢 
作者: Newpopcorn    時間: 2020-10-23 11:09 AM

引用:

話之你源頭來自外太空啦, 800幾萬人中招死廿幾萬人, 身為總統自己都中埋, 已經證明係抗疫失敗. 應辭職添呀, 仲妄想連任. 而且不斷推卸責任, 只有冇腦YC先會支持呢種廢人.
作者: 五月牛棚    時間: 2020-10-23 11:11 AM

要幾柒先會用死人數字同源頭掛鉤呢
作者: friendchanli    時間: 2020-10-23 11:12 AM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-23 10:18 AM 發表

大多數選民只會識選一個講大話叻的人代表佢,不過呢個大話精唔代表係會幫呢班選民,大精只會盡力量去搵着數比自己。
作者: Ct4683    時間: 2020-10-23 11:12 AM

開放你老美化武實驗室,及公開實驗室報告資料俾世界衛生組織檢查再講。
作者: 前往粗野的樓主    時間: 2020-10-23 11:14 AM

民主制度走沒落了。哩啲辯論,選舉只是用來互相沬黑對方。 與管治政策完全無關。與選民國家福祉完全無關。😔
作者: 鬼屋加加速神童    時間: 2020-10-23 11:14 AM

侵侵唔好賴啦,留番條路比自己,否則你敗選的話中國唔收留你呀。
作者: stanley@@    時間: 2020-10-23 11:14 AM

估計拜登最終會勝出超過10個百份點.
作者: 鬼屋加加速神童    時間: 2020-10-23 11:16 AM

引用:

侵侵本身就係白痴,仲痴過痴瘋,白痴信白痴都唔奇怪。
作者: 小窮鬼    時間: 2020-10-23 11:19 AM

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-10-23 09:48 AM 發表

香港都唔少㗎🤭
作者: 香港樓奴    時間: 2020-10-23 11:20 AM

肺炎病毒應該是從冰鮮的海鮮來到武漢
然後在武漢爆發
這個證據越來越明顯
西方國家都無法抵賴
作者: fb95c9207ee716    時間: 2020-10-23 11:20 AM

引用:

很難說
美國太多人冇腦
作者: kmh623000    時間: 2020-10-23 11:20 AM

仲講呢d黎卸鑊咪死快d
作者: Newpopcorn    時間: 2020-10-23 11:20 AM

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2020-10-23 11:11 AM 發表

咁要幾柒先唔用死人數字同"抗疫能力"掛鉤呢? 避都冇用架. 個源頭冇責任幫你抗疫, 有左疫情你自己就有責任抵抗, 你本人唔係病毒源頭是否你出街唔使戴口罩? 等中招先追究個源頭?

話之你源頭來自外太空啦, 800幾萬人中招死廿幾萬人, 身為總統自己都中埋, 已經證明係抗疫失敗. 應辭職添呀, 仲妄想連任. 而且不斷推卸責任, 只有冇腦YC先會支持呢種廢人.

況且源頭係邊個美國用左成年想推都推唔甩, 賴無可賴, 屈埋WHO譚德塞受賄依家都不了了之喇. 要幾柒嘅人先會逃避呢D事實呀?
作者: fb95c9207ee716    時間: 2020-10-23 11:21 AM

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2020-10-23 11:11 AM 發表

佢叫柒兩舖……
柒一舖唔夠要柒夠兩舖
作者: ROYHIHI    時間: 2020-10-23 11:22 AM

On9, 作為國家領導人抗疫不力已經係死罪,同病毒後自邊度有咩關係?
作者: dogdogchiV    時間: 2020-10-23 11:22 AM

處理疫情手法政策就顯出差距
作者: autobahn    時間: 2020-10-23 11:22 AM

仲講來源? 就是來自那裹又如何? 要唔要做? 講100年?

全球最有資源嘅國家,俾足10個月你攪,攪成點? 還要顯示自己嘅無能?

作者: 五月牛棚    時間: 2020-10-23 11:24 AM

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-10-23 11:20 AM 發表

咁要幾柒先唔用死人數字同"抗疫能力"掛鉤呢? 避都冇用架. 個源頭冇責任幫你抗疫, 有左疫情你自己就有責任抵抗, 你本人唔係病毒源頭是否你出街唔使戴口罩? 等中招先追究個源頭?

話之你源頭來自外太空啦, 800幾萬人中招死廿幾萬人, 身為總統自己都中埋, 已經證明係抗疫失敗. 應辭職添呀, 仲妄想連任. 而且不斷推卸責任, 只有冇腦YC先會支持呢種廢人.:smile_ ...
"咁要幾柒先唔用死人數字同"抗疫能力"掛鉤呢?"<----係得你講啫

我估係得你會囉
作者: contempt    時間: 2020-10-23 11:26 AM

領導人的工作不是諉過他人,否則的話,阿豬阿狗,屋村三姑六婆都有資格做總統,
而是當有事時領導國家,
就當中國最早發生,係的話應該最為嚴重,但情況是中國的疫情比美國輕得多,
再講落去,只是打開肚皮,話自己的領導能力比人差得遠而已
作者: lung_block    時間: 2020-10-23 11:28 AM

引用:
原帖由 stanley@@ 於 2020-10-23 11:14 AM 發表

估計拜登最終會勝出超過10個百份點.
兒登仔見到爆左拜登和拜兒子亨特黑材料好興奮..覺得侵可反勝...
作者: Newpopcorn    時間: 2020-10-23 11:29 AM

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2020-10-23 11:24 AM 發表

"咁要幾柒先唔用死人數字同"抗疫能力"掛鉤呢?"<----係得你講啫

我估係得你會囉
討論抗疫能力和責任唔用染疫同死亡人數去分析?咁用咩?香港染疫數
字一反彈香港政府馬上就被批評抗疫不力喇!
我又聽下你高見吖
作者: ansonkpl    時間: 2020-10-23 11:30 AM

病毒是外地傳入美國的確不是總統錯,錯就錯在總統你統籌不力,輕視疫情,弄至一發不可收拾的地步,這個責任你係不可推卸的。反觀中國,在你看來是疫症發源地,情況應該更嚴重,但事實卻出人意料,確診宗數和死亡數字都較全球不少發達國家低,這就是領導人抗疫態度的問題了。總統是否需要躬身自省,引咎辭職,讓能者居之呢
作者: 沙漠緊慎的P圖    時間: 2020-10-23 11:30 AM

作者: 半夏善良的黑頭    時間: 2020-10-23 11:33 AM

引用:

不過邊個傳邊個就難講
真的假不了

圖片附件: 1603423989730.jpg (2020-10-23 11:33 AM, 321.84 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: toman118    時間: 2020-10-23 11:33 AM

即係邏輯上咁講,就算總統做得幾差都好,搞到個染疫大量人口死亡。
只要病毒唔係來自美國總統本人,就算病毒來自美國,其實都唔可以算係美國總統既錯,係美國既錯。
今次老人痴呆sure win啦。川建國同志再扮都無用,被人識穿啦。

作者: 樓上進擊的羔羊    時間: 2020-10-23 11:33 AM

你點負責呀即刻喺全美國人民面前切腹?夠喇死老嘢。

作者: 赤共    時間: 2020-10-23 11:34 AM

錯在病毒起源国同whO,trump trump 一定要four more yeArs 並要它們找數
作者: 夢醒一切成空    時間: 2020-10-23 11:34 AM

死傻侵
作者: 小小遊艇    時間: 2020-10-23 11:34 AM

尾國嘅疫情系流感唔系新冠
作者: 樓上進擊的羔羊    時間: 2020-10-23 11:35 AM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-23 09:48 AM 發表

香港仲多

樓主我BUY你。

圖片附件: 1603424124807.jpg (2020-10-23 11:35 AM, 236.6 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: 1603424124841.jpg (2020-10-23 11:35 AM, 335.12 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: 1603424124863.jpg (2020-10-23 11:35 AM, 402.76 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: jaccjacc    時間: 2020-10-23 11:36 AM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-23 09:47 發表

信特朗普都白痴嘅,就當疫情來自中國,阿特朗普呀,點解中國可以控制疫情而美國唔得?即係疫情來自邊度唔重要,主要係美國政府做得差囉!真係美國同香港黄人一樣,白痴眾多。
作者: Newpopcorn    時間: 2020-10-23 11:37 AM

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2020-10-23 11:24 AM 發表

我估係得你會囉
嗱, 睇下#46師兄點樣大巴刮你啦,

病毒是外地傳入美國的確不是總統錯,錯就錯在總統你統籌不力,輕視疫情,弄至一發不可收拾的地步,這個責任你係不可推卸的。反觀中國,在你看來是疫症發源地,情況應該更嚴重,但事實卻出人意料,確診宗數和死亡數字都較全球不少發達國家低,這就是領導人抗疫態度的問題了。總統是否需要躬身自省,引咎辭職,讓能者居之呢

要幾柒先會仲想用源頭去甩身逃避責任?
作者: yeungph    時間: 2020-10-23 11:37 AM

美國選到呢D人當總統真好,如果繼續當仲更好。好高興睇到美國繼續內耗係呢D每日謊言內斗上,千其唔好改亦唔駛改,美國會再次偉大---想下好。
作者: 五月牛棚    時間: 2020-10-23 11:37 AM

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-10-23 11:29 AM 發表

討論抗疫能力和責任唔用染疫同死亡人數去分析?咁用咩?香港染疫數
字一反彈香港政府馬上就被批評抗疫不力喇!
我又聽下你高見吖
我係唔明點解人多中招就係源頭

梨睇清楚先衝出黎柒好唔好
作者: 閒話一句    時間: 2020-10-23 11:38 AM

佢都未死點樣負全責,佢自已話後生左20年喎
作者: ansonexpress    時間: 2020-10-23 11:38 AM

引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 23-10-2020 12:35 發表

11742487 11742488 11742489

樓主我BUY你。
終身~~~
香港快撚D有返死刑
判班仆街終身 嘥米飯
作者: 五月牛棚    時間: 2020-10-23 11:38 AM

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-10-23 11:37 AM 發表

嗱, 睇下#46師兄點樣大巴刮你啦,

要幾柒先會仲想用源頭去甩 ...

作者: 普羅旺斯少年    時間: 2020-10-23 11:39 AM

當初叫美國人唔使驚,當流感就好了!
E➕想甩鍋?
作者: banjo.    時間: 2020-10-23 11:41 AM

謊言講足一百次就會成真。
作者: Newpopcorn    時間: 2020-10-23 11:42 AM

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2020-10-23 11:37 AM 發表

邊個話多人中招就係源頭? 另外呢個topic都唔係討論呢樣野, 係講緊trump推卸抗疫責任喎, 你岔到大西洋似乎係你柒喎好唔好?
作者: hkhotdog001    時間: 2020-10-23 11:42 AM

其實美國d病毒邊度傳來,科學界有不同說法。
就算真係中國在一月傳過去的,現在大半年了。中國恢復了唔講,也有西方國家算ok 了,例如紐西蘭(但人地抗疫成功,阿侵又酸過撚,又寸人地個總理). 現在美國死的市民係數以十萬計,而且沒改善跡象。抗疫基本上撤底失敗了,跟其他國家無關,佢要負全責。但美國就係多白痴buy 佢,但香港d白痴就當然更恐怖。
作者: 死蠢無罪    時間: 2020-10-23 11:43 AM

肺炎嚟自美國就會搞得掂,來自中國的話就搞唔掂
作者: Peter_H    時間: 2020-10-23 11:43 AM

美X準備好打仗 🙈還選擇在大城市附近打~志在消滅你經濟!打回原形

作者: Newpopcorn    時間: 2020-10-23 11:46 AM

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2020-10-23 11:37 AM 發表

咁你點解唔同意抗疫能力同死亡人數掛鈎呢? 我等緊你高見呀? 搏懵呀?

==>."咁要幾柒先唔用死人數字同"抗疫能力"掛鉤呢?"<----係得你講啫
我估係得你會囉
作者: kavid0    時間: 2020-10-23 11:47 AM

特朗普幾時再殺多21萬美國人
作者: 五月牛棚    時間: 2020-10-23 11:47 AM

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-10-23 11:42 AM 發表

邊個話多人中招就係源頭? 另外呢個topic都唔係討論呢樣野, 係講緊trump推卸抗疫責任喎, 你岔到大西洋似乎係你柒喎好唔好?

樓主講緊乜?

邊個柒?

圖片附件: mobile_1.jpg (2020-10-23 11:47 AM, 262.84 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: 強仔316    時間: 2020-10-23 11:48 AM

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2020-10-23 11:38 AM 發表

日日係度追究個源頭,但抗疫就做到成pet屎咁,日日咁多人中招死亡,人命來架喎!係唔係追到個源頭,死左嘅人就會返生?中招嘅人就會無晒d後遺症?
作者: 五月牛棚    時間: 2020-10-23 11:48 AM

引用:
原帖由 強仔316 於 2020-10-23 11:48 AM 發表

日日係度追究個源頭,但抗疫就做到成pet屎咁,日日咁多人中招死亡,人命來架喎!係唔係追到個源頭,死左嘅人就會返生?中招嘅人就會無晒d後遺症?
跌吉可以摺埋!

發生左既野唔好提
作者: ep905    時間: 2020-10-23 11:50 AM

引用:

會,因為美國人傻的,以為可以控制世界全世界都要聽美國講
作者: maskman2020    時間: 2020-10-23 11:50 AM

引用:

呢條腫桶仲死撐
作者: 莫小問    時間: 2020-10-23 11:50 AM

係囉,來自中國但人地已經唔洗帶口罩
作者: yanyan115    時間: 2020-10-23 11:52 AM

一個疫情就能清清楚楚睇到各國領導人的能力去到邊
作者: 小肥周    時間: 2020-10-23 11:52 AM

同香港曱甴yc一鳩樣,永遠都係人地錯
作者: 理+誠    時間: 2020-10-23 11:52 AM

一個白癡!
但白癡都有咁多人buy,尾角民智之低,令人大出意外。
作者: billy80    時間: 2020-10-23 11:53 AM

阿侵頂住!美國仆街靠晒你!
作者: FIREKILLER2    時間: 2020-10-23 11:54 AM

美國傻人多
作者: MYPIZZA    時間: 2020-10-23 11:54 AM

引用:

可惜現今現實世界/網絡世界又真係智障多過正正常常!!!
作者: 阿努阿圖阿圖    時間: 2020-10-23 11:55 AM

引用:

負全責?全家族死一百次都補償唔番啦!柒普!
作者: 香港內戰火焚城    時間: 2020-10-23 11:56 AM

言下之意
特朗普:[我負責下令攻打大陸討醫藥費]
作者: Newpopcorn    時間: 2020-10-23 11:56 AM

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2020-10-23 11:47 AM 發表

樓主講緊乜?

邊個柒?
你睇番我第一個Po? 我冇討論源頭.
我問 : 咁要幾柒先唔用死人數字同"抗疫能力"掛鉤呢?
你話得我一個咁講, 又唔肯解釋你嘅高見.....要幾柒先會咁樣避呀?

況且源頭係邊個美國用左成年想推都推唔甩, 賴無可賴, 屈埋WHO譚德塞受賄依家都不了了之喇. 要幾柒嘅人先會逃避呢D事實呀?
作者: 火腿美人    時間: 2020-10-23 11:56 AM

引用:

香港都唔少...............
作者: BenzBear    時間: 2020-10-23 11:56 AM

侵想幫尾國慳番5000至10000億養老金!?
作者: estateman    時間: 2020-10-23 11:57 AM

引用:

香港仲多
冇錯
黃皮膚講廣東話寫中文字卻反共搖美國🇺🇸
作者: 五月牛棚    時間: 2020-10-23 11:57 AM

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-10-23 11:56 AM 發表

你睇番我第一個Po? 我冇討論源頭.
我問 : 咁要幾柒先唔用死人數字同"抗疫能力"掛鉤呢?
你話得我一個咁講, 又唔肯解釋你嘅高見.....要幾柒先會咁樣避呀?

咁要幾柒先唔用死人數字同"抗疫能力"掛鉤呢? 避都冇用架. 個源頭冇責任幫你抗疫, 有左疫情你自己就有責任抵抗, 你本人唔係病毒源頭是 ...
究竟ON9有冇極限呢

睇你..........我估冇
作者: 大大個肚腩    時間: 2020-10-23 11:57 AM

即係無做好防疫
作者: 智若愚    時間: 2020-10-23 11:57 AM

唔好叫Donald Trump了,應該叫Donald Lai
作者: 惡魔9394    時間: 2020-10-23 11:58 AM

有晒片1月時講到美國無事, 又做好晒預防設施, 現在爆到七彩就懶人, 無恥總統第一次見, 係香港班黃屍當佢神咁拜
不過黃屍都一樣垃圾, 永遠有事都係別人的錯, 自己就無錯
作者: mousehunter    時間: 2020-10-23 11:58 AM

如果中國是源頭、中國鄰近交住地區港澳台日韓泰應該最嚴重
作者: 張寶成打老虎    時間: 2020-10-23 11:59 AM

引用:

香港仲多
美國有幾億撐侵侵 香港幾百萬奶西狗遮
作者: 不打醬油    時間: 2020-10-23 12:00 PM

今次病毒似乎同歐美人有親, 可能係基因相同。
作者: 亞裔閹割犬1842    時間: 2020-10-23 12:00 PM

引用:

https://youtu.be/QpDEu8KmNj0
作者: 黄老邪    時間: 2020-10-23 12:01 PM

引用:

火藥來自中國,
咁世界上歷代戰爭又入中國數?
你如何「處理」火藥才是主因。
作者: 旺季失控的科技    時間: 2020-10-23 12:01 PM

引用:

香港仲多
完全同意
作者: 大寶二寶    時間: 2020-10-23 12:02 PM

圖片附件: 1603425742827.jpg (2020-10-23 12:02 PM, 195.92 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: 肯尼先生    時間: 2020-10-23 12:02 PM

引用:

香港仲多
香港盲撐傻浸嗰啲好好笑,我見佢哋會罵拜登,咁萬一拜登當選咗,咁呢班冇腦曱甴,又會唔會轉口叫‘拜爺’?咁到時拜登話肺炎唔關中國事,呢班傻仔又會唔會繼續屈中國?🤔🤔🤔🤔
作者: keungkaka    時間: 2020-10-23 12:03 PM

引用:
原帖由 前往粗野的樓主 於 2020-10-23 11:14 AM 發表

民主制度走沒落了。哩啲辯論,選舉只是用來互相沬黑對方。 與管治政策完全無關。與選民國家福祉完全無關。😔
一直透支未來既錢好咩??
邊個埋單?