標題: 【利豐裁員】利豐員工斥無償解僱利豐:按法例作補償 - 香港經濟日報 - 即時新聞頻道 - 即市財經 [打印本頁]

作者: Suibiu     時間: 2020-10-22 14:31

昔日藍籌股利豐(前上市編號:00494)私有化後進行大規模裁員,有員工指控公司無償解僱,零售、商業及成衣業總工會聯同部分員工到利豐大廈門外請願,要求支付3個月工資作解僱補償、2019年年終酬金、及按年

國泰炒人攪得鬧哄哄全因為他明刀明槍的炒人。利豐這個被聯交所踢出成份股的垃圾公司。這幾年一直暗地裏炒人。佢地一年到尾炒既人一定比國泰一年炒既人多。這個馮是家族才是最應該被批評的。一直肥上瘦下,用人唯親。三世祖不學無術,管理不善,好大喜功。

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2675024/【利豐裁員】利豐員工斥無償解僱 利豐:按法例作補償

圖片附件: mobile_1.jpg (2020-10-22 14:31, 195.64 KB) / 該附件被下載次數 21

作者: Ct4683     時間: 2020-10-22 14:39

引用:
原帖由 Suibiu 於 2020-10-22 02:31 PM 發表
昔日藍籌股利豐(前上市編號:00494)私有化後進行大規模裁員,有員工指控公司無償解僱,零售、商業及成衣業總工會聯同部分員工到利豐大廈門外請願,要求支付3個月工資作解僱補償、2019年年終酬金、及按年

國泰炒人攪得鬧哄哄全因為他明刀明槍的炒人。利豐這個被聯交所踢出成份股的垃圾公司。這幾年一直暗地裏炒人。佢地一年到尾炒既人一定比國泰一年炒既人多。這個馮是家族才是最應該被批評的 ...
資本主義社會打工仔係咁架啦,私人企業,人地腦細唔想做,或者縮規模,或者生意唔好,咪裁員減薪囉,摺埋都仲得,最緊要(依法賠償), 賠多左係腦細大方仁慈,唔係老馮。唔中意被腦細隨時炒魷,就積極爭取食大鑊飯,加入共產黨,共李+x的產囉。LOL!😂😂😂😂😂😂
作者: MarkIV     時間: 2020-10-22 14:43

L&F is rubbish...... from the top to the bottom... 
作者: athlon1126     時間: 2020-10-22 14:52

老實講,有咩好噪,佢地按法例賠,吹佢唔漲喎,同生意佬講感情,道德,真係on99,更何況佢地係家族生意,錢多都唔會益街外人
作者: 買大陸股等中獎     時間: 2020-10-22 14:56

又用mpf 賠錢?
作者: andonlyu     時間: 2020-10-22 14:57

引用:
原帖由 Suibiu 於 2020-10-22 02:31 PM 發表

國泰炒人攪得鬧哄哄全因為他明刀明槍的炒人。利豐這個被聯交所踢出成份股的垃圾公司。這幾年一直暗地裏炒人。佢地一年到尾炒既人一定比國泰一年炒既人多。這個馮是家族才是最應該被批評的 ...
間野越做越唔掂, 其實員工醒水既, 一早就辭職搵過第份工.
作者: 香港雞蟲     時間: 2020-10-22 15:02

點解要比多3個月工資作解僱補償??
作者: 亞視生活     時間: 2020-10-22 15:10

引用:

國泰炒人攪得鬧哄哄全因為他明刀明槍的炒人。利豐這個被聯交所踢出成份股的垃圾公司。這幾年一直暗地裏炒人。佢地一年到尾炒既人一定比國泰一年炒既人多。這個馮是家族才是最應該被批評的。一直肥上瘦下, ...
如果違反勞工法例應該去勞工處投訴,去公司門口示威無用的。
作者: DZDD     時間: 2020-10-22 15:14

引用:

國泰炒人攪得鬧哄哄全因為他明刀明槍的炒人。利豐這個被聯交所踢出成份股的垃圾公司。這幾年一直暗地裏炒人。佢地一年到尾炒既人一定比國泰一年炒既人多。這個馮是家族才是最應該被批評的。一直肥上瘦下, ...
有無犯勞工法例?
作者: 吾輩は猫である     時間: 2020-10-22 15:16

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-22 02:39 PM 發表

資本主義社會打工仔係咁架啦,私人企業,人地腦細唔想做,或者縮規模,或者生意唔好,咪裁員減薪囉,摺埋都仲得,最緊要(依法賠償), 賠多左係腦細大方仁慈,唔係老馮。唔中意被腦細隨時炒魷,就積極爭取食大鑊飯,加入共產黨,共李+x的產囉。LOL!😂😂😂😂😂😂
只要有着数即刻愛共産.....
作者: Ct4683     時間: 2020-10-22 15:24

引用:
原帖由 吾輩は猫である 於 2020-10-22 03:16 PM 發表

只要有着数即刻愛共産.....
唔知在香港搞番個本土共產黨有冇market呢?目標係共4大地產商嘅產 ,長遠係共香港的產,重新分配,做唔做都有人工逗,有樓住。。錢財方面唔使擔心,可以借鑑佢老美印鈔,每個市民派一百萬零花錢,實現均富。😂😂😂😂😂😂😂
作者: HKusers     時間: 2020-10-22 15:27

最好笑係出書教人管理乜乜
作者: hingfai709a     時間: 2020-10-22 15:29

唔跟勞工法例嘅, 咪告佢囉
作者: yifeifei2     時間: 2020-10-22 15:33

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-22 03:02 PM 發表
因為無良,所以要俾多3個月!

阿卓人哥要良知就用 MPF 對沖囉
作者: ansonkpl     時間: 2020-10-22 15:33

跟足勞工法例補償,又真係咬佢唔入,在商言商,梗係賺到盡啦,僱員死活,老闆未必理會
作者: 吾輩は猫である     時間: 2020-10-22 15:34

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-22 03:24 PM 發表

唔知在香港搞番個本土共產黨有冇market呢?目標係共4大地產商嘅產 ,長遠係共香港的產,重新分配,做唔做都有人工逗,有樓住。。錢財方面唔使擔心,可以借鑑佢老美印鈔,每個市民派一百萬零花錢,實現均富。😂😂😂😂😂😂😂
共左産....又会同你講資本主義万歳!

作者: 唔岩就要鬧     時間: 2020-10-22 15:36

“要求支付3個月工資作解僱補償”

俾埋我自己副身家你好無?
工會真係cls
而家我越來越憎工會!
作者: 廚房粗俗的留言     時間: 2020-10-22 15:36

知唔知咩叫自由市場,曱甴攪到香港無啖好食,現在應該享受比人自由炒,
作者: RockMe     時間: 2020-10-22 15:42

所有供應商都唔会可憐呢班利丰员工。
作者: 如果我變成回憶     時間: 2020-10-22 15:42

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-22 02:39 PM 發表

李嘉誠4千幾億,分左好和味
作者: 武德鼎     時間: 2020-10-22 15:44

有員工指控公司無償解僱,零售、商業及成衣業總工會聯同部分員工到利豐大廈門外請願,要求支付3個月工資作解僱補償、2019年年終酬金、及按年資發放獎賞。

真貪心 
作者: jaccjacc     時間: 2020-10-22 15:45

引用:
原帖由 Suibiu 於 2020-10-22 14:31 發表

做生意同間善堂有好大分別。
作者: Ct4683     時間: 2020-10-22 15:49

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2020-10-22 03:42 PM 發表

李嘉誠4千幾億,分左好和味
仲未計新紅雞,痕雞,新世界等等,咁你話嘞,共產主義係咪好好呢👍?😁😁😁
快d報名加入我倡議嘅本土共產黨做創黨第一朝元老。😂😂😂😂😂😂😂
作者: SorManDaJ     時間: 2020-10-22 15:49

引用:
原帖由 MarkIV 於 2020-10-22 02:43 PM 發表
L&F is rubbish...... from the top to the bottom... 
Haha.... How do you know?
作者: MarkIV     時間: 2020-10-22 15:51

引用:
原帖由 SorManDaJ 於 2020-10-22 03:49 PM 發表

Haha.... How do you know?
My sister was working in there.... unbelievable lousy organisation
作者: 再來荷蘭橙     時間: 2020-10-22 15:51

引用:
原帖由 DZDD 於 2020-10-22 03:14 PM 發表

有無犯勞工法例?
有犯既 . 就上晒頭版啦 ..

依家跟足法例都俾人屌到上天花板呀 ..
作者: 睇天做人     時間: 2020-10-22 15:52

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-22 03:02 PM 發表
黑社會老屈甘
作者: 瑪卡     時間: 2020-10-22 15:52

引用:
原帖由 買大陸股等中獎 於 2020-10-22 02:56 PM 發表
又用mpf 賠錢?
呢幾年會用盡🤔🤔
作者: limax     時間: 2020-10-22 15:54

6月是新聞?
作者: SorManDaJ     時間: 2020-10-22 15:54

引用:
原帖由 MarkIV 於 2020-10-22 03:51 PM 發表

My sister was working in there.... unbelievable lousy organisation
Got it...Lucky your sister was not there.. Just out of my curoristy, what did your sister do in Li Fung?
作者: MarkIV     時間: 2020-10-22 15:55

引用:
原帖由 SorManDaJ 於 2020-10-22 03:54 PM 發表

Got it...Lucky your sister was not there.. Just out of my curoristy, what did your sister do in Li Fung?
If my memory serves me right, she was the PA of a Regional VP
作者: C皇     時間: 2020-10-22 15:56

引用:

呢 d中間人角色公司十年前就知冇前途!
你仲走去做找死
作者: Cire     時間: 2020-10-22 15:57

資本主義係咁
無錢賺就炒人架啦
唔通想共產主義
作者: SorManDaJ     時間: 2020-10-22 15:58

引用:
原帖由 MarkIV 於 2020-10-22 03:55 PM 發表

If my memory serves me right, she was the PA of a Regional VP
Wow... Not bad...
作者: 錦衣夜行     時間: 2020-10-22 16:00

以前剛剛出黎搵工,已經有朋友話利豐呢間野千祈唔好入去做
作者: 一個中國人!

作者: tongtong2047     時間: 2020-10-22 16:05

只能說200幻成功增取回來的結果! RIP
作者: 如果我變成回憶     時間: 2020-10-22 16:06

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-22 03:49 PM 發表

仲未計新紅雞,痕雞,新世界等等,咁你話嘞,共產主義係咪好好呢👍?😁😁😁
快d報名加入我倡議嘅本土共產黨做創黨第一朝元老。😂😂😂😂😂😂😂
歷史話我聽 幾百年就一次改朝換代
作者: mc4870     時間: 2020-10-22 16:10

小弟當年都做過呢間公司. 真係垃圾到無人有. 個朵嗅足全行. LUCKILY 我走行快. 
作者: manhong1128     時間: 2020-10-22 16:11

引用:
原帖由 Suibiu 於 22-10-2020 02:31 PM 發表

舊聞當新聞 ?
作者: manhong1128     時間: 2020-10-22 16:12

引用:
原帖由 andonlyu 於 22-10-2020 02:57 PM 發表

其實好多人搏炒諗住賠多 D
作者: freddypoon     時間: 2020-10-22 16:12

引用:
要求三年人工丫嘛⋯⋯
作者: chowcn     時間: 2020-10-22 16:12

馮氏家族出名孤寒,食完股東再食員工,搵陰塞錢。
作者: 大林林     時間: 2020-10-22 16:13

引用:

商業及成衣業總工會聯同部分員工到利豐大廈門外請願,要求支付3個月工資作解僱補償
點解唔要求30年工資作解僱補償
作者: icantstop     時間: 2020-10-22 16:16

引用:
原帖由 Suibiu 於 22-10-2020 02:31 PM 發表

人地虾罰畢業架!重係嚇座教授潻!😹
作者: 大林林     時間: 2020-10-22 16:16

引用:

唔明點解工會罷工遊行要一國兩制,但係炒尤、失業就要社會主義制
作者: 大林林     時間: 2020-10-22 16:17

引用:
原帖由 買大陸股等中獎 於 2020-10-22 02:56 PM 發表
又用mpf 賠錢?
依法辦事
作者: Ct4683     時間: 2020-10-22 16:17

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2020-10-22 04:06 PM 發表

歷史話我聽 幾百年就一次改朝換代
你有讀歷史係好事,曱甴就係衰唔讀歷史。幾百年後嘅事太遠,睇下英、法兩個國際大賊都冇做明買明賣嘅賊頭好耐,但係,讀過歷史都知道,佢地係賊性難改嘅,總係會離開前留低d雞鳴狗盜嘅小偷響度,佢地將來做內應,等呢班賊頭返黎再搶劫。曱甴永遠都唔會知道自己係呢d賊仔內應。
作者: icantstop     時間: 2020-10-22 16:18

引用:
原帖由 andonlyu 於 22-10-2020 02:57 PM 發表

我都請左個痢瘋逃兵,醒目架,所以三年前走難過來!😹
作者: 綠色獅子     時間: 2020-10-22 16:20

引用:
我都唔明 ...... 政府條例有寫明解僱要比多三個月咩?
作者: wwwvv0701     時間: 2020-10-22 16:23

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-22 03:24 PM 發表

本來與中國共產黨合作,可以做到議員,入到議會與民建聯合作修改勞工法例,保障打工仔利益。
可惜,上年開始既一場暴黑色暴動,打破咗亞爺對香港人既信任,把亞爺推向地產商.企業巨頭,香港打工仔利益最終要被出賣。
請多謝黑暴曱甴成功爭取國安法,出賣打工仔.弱勢市群利益。
作者: keho4     時間: 2020-10-22 16:23

用利豐股票賠比你囉
作者: 台灣小榴槤     時間: 2020-10-22 16:24

曱甴攬炒成功!恭喜曬!
作者: 倉田哲夫     時間: 2020-10-22 16:26

引用:
原帖由 athlon1126 於 2020-10-22 02:52 PM 發表
老實講,有咩好噪,佢地按法例賠,吹佢唔漲喎,同生意佬講感情,道德,真係on99,更何況佢地係家族生意,錢多都唔會益街外人
非常同意,唔通僱主會照顧你一世咩,d 人輸打贏要,垃圾
作者: ifung5     時間: 2020-10-22 16:27

引用:
原帖由 chowcn 於 2020-10-22 04:12 PM 發表
馮氏家族出名孤寒,食完股東再食員工,搵陰塞錢。
簡而清,一針見血
作者: QK130     時間: 2020-10-22 16:28

引用:

利豐係夕陽工業,遲早被市場淘汰
作者: Goldstone3     時間: 2020-10-22 16:28

日期:2020/06/19
作者: 200888     時間: 2020-10-22 16:28

你哋要記住,係200萬蠢人支持攬炒香港,破壞香港道路、鐵路、航機、迫人罷工、阻人放工、襲擊遊客警察市民,你哋趕走既,係每年注入320,000,000,000港元既6000萬人次自由行,無哋呢畢錢,香港未來主人翁必定食屎。
作者: Ct4683     時間: 2020-10-22 16:29

引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-22 04:16 PM 發表

唔明點解工會罷工遊行要一國兩制,但係炒尤、失業就要社會主義制
佢地唔明白自己就係根正苗紅嘅共產主義信徒。

犯民多年黎打嘅就係香港政府庫房主意,想共香港政府的產!
佢地工會向雇主要求呢樣個樣,又唔准雇主秋後算帳,根本就係想做埋雇主。
工會本身係成立黎統一員工談判力量,係同雇主談判員工福利,薪酬,工作條件等,但係佢地竟然將工會變成政治團體,成為反政府,提政治訴求嘅工具!
當社會上有反對佢地嘅聲音,佢地會以群體聚集,打壓反對意見方式滅聲,工會已經唔係工會,佢地係獨裁政黨。
作者: 漆哥     時間: 2020-10-22 16:30

唔係呀,富三代Stephen好優秀㗎!

作者: simonlam1987     時間: 2020-10-22 16:31

引用:

所以外國咪有工會

其實就係互相制衡
作者: 崖上的地獄     時間: 2020-10-22 16:32

舊經濟冇得玩
作者: 崖上的地獄     時間: 2020-10-22 16:35

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-22 04:29 PM 發表

佢地唔明白自己就係根正苗紅嘅共產主義信徒。

犯民多年黎打嘅就係香港政府庫房主意,想共香港政府的產!
佢地工會向雇主要求呢樣個樣,又唔准雇主秋後算帳,根本就係想做埋雇主。
工會本身係成立黎統一員工談判力量,係同雇主談判員工福利,薪酬,工作條件等,但係佢地竟然將工會變成政治團體,成為反政府,提政治訴求嘅工具!
當社會上有反對佢地嘅聲音,佢地會以群體聚集,打壓反對意見方式滅聲,工會已經唔 ...
即係犯民先最愛國,都話所謂爱國人士都係走資派,黑五類
作者: goldenfat     時間: 2020-10-22 16:37

呢間公司不嬲炒人都好狠。係內面做既人都應該有心理準備。
作者: Ct4683     時間: 2020-10-22 16:38

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-10-22 04:35 PM 發表

即係犯民先最愛國,都話所謂爱國人士都係走資派,黑五類
錯嘞,犯民唔係愛共產黨,係愛自己有份嘅共產黨,佢地要打倒共產黨,只因為中國共產黨佢地冇份。
作者: Ct4683     時間: 2020-10-22 16:40

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-10-22 04:31 PM 發表

所以外國咪有工會

其實就係互相制衡
我冇乜留意外國工會有罷工救國喎。
作者: skinbanana     時間: 2020-10-22 16:40

引用:

HSBC同所有IBANK都係咁LA~
邊個公司唔係?
作者: 露線圖     時間: 2020-10-22 16:41

引用:

無償解僱
作者: 漆哥     時間: 2020-10-22 16:41

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-22 04:38 PM 發表

錯嘞,犯民唔係愛共產黨,係愛自己有份嘅共產黨,佢地要打倒共產黨,只因為中國共產黨佢地冇份。
師兄叻仔
作者: JamesJamesLau     時間: 2020-10-22 16:52

欖炒唔係點
作者: MGPAKC     時間: 2020-10-22 16:53

有本事自己做老细
作者: goggo     時間: 2020-10-22 16:54

如無償解僱就報勞工署啦,觸犯勞工法例判得重過掟汽油彈㗎。
作者: estateman     時間: 2020-10-22 16:59

引用:
原帖由 athlon1126 於 2020-10-22 02:52 PM 發表
最高$25股價
去到0.5
我細佬$18買
揸到冇曬
作者: simonlam1987     時間: 2020-10-22 17:04

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-22 04:40 PM 發表

我冇乜留意外國工會有罷工救國喎。
外地罷工一定多過香港LA

當然你都要睇邊個國家
作者: 韮王飯煮慈菇能     時間: 2020-10-22 17:04

引用:

劈炮跳槽時,有冇諗下老細?
作者: 33444433     時間: 2020-10-22 17:08

引用:

派錢,印返幾萬億港紙,一萬面額一張
作者: IPOMan     時間: 2020-10-22 17:09

點解中國大陸 公司不可對冲 社保,規定 N X 1 月薪補償俾遣散 員工,中國香港就只剩下  MPF ?
作者: Ct4683     時間: 2020-10-22 17:10

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-10-22 05:04 PM 發表

外地罷工一定多過香港LA

當然你都要睇邊個國家
我唔係話外國冇罷工,係話外國工會有政治罷工咩?一間機構嘅工會究竟係做咩架?
作者: simonlam1987     時間: 2020-10-22 17:13

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-22 05:10 PM 發表

我唔係話外國冇罷工,係話外國工會有政治罷工咩?一間機構嘅工會究竟係做咩架?
一定有LA 政府政策而令到罷工絕對出現過
一諗已諗到法國
作者: Ct4683     時間: 2020-10-22 17:19

引用:
原帖由 33444433 於 2020-10-22 05:08 PM 發表

派錢,印返幾萬億港紙,一萬面額一張
嗱,你要派錢唔係唔得,有冇錢派唔是問題,冇錢可以印,但係首先你要有權派,唔可以被d無謂人制衡,咁即係點呢?即係首先你要一黨專政,好似中國咁, 或者要將在野黨整死,即係好似灣灣咁,咁你想點做都得啦。個重點係你要獨裁。😁😁😁😁😁😁👍👌
作者: 股場小呻仙     時間: 2020-10-22 17:23

引用:

係國泰炒罷工者賠償不對沖強積金,做成不合理先例。
作者: 摘星之光     時間: 2020-10-22 17:24

引用:
又用mpf 賠錢?
職工盟教咁賠架嗎
作者: Ct4683     時間: 2020-10-22 17:24

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-10-22 05:13 PM 發表

一定有LA 政府政策而令到罷工絕對出現過
一諗已諗到法國
咁係政府政策影響到工人福利等等,可以理解,但係外國工會會唔會on9到因為d逃犯條例去罷工,關佢地9事?

工人會因為個人原因例如支持人權出黎遊行示威,但係唔會以工會名義囉。
作者: 殘廁變態的豬豬     時間: 2020-10-22 17:26

So what? 黃屍最崇尚嘅美國資本主義就係咁現實。。。
作者: Hugo238     時間: 2020-10-22 17:26

佢公司賺唔到錢炒人都好合理,
公司用唔到咁多生產力,留住個人白出糧冇可能的,

你因為錢而去找工作、公司到頭來因為錢而收回工作,
其實好合理。
作者: DZDD     時間: 2020-10-22 17:26

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-10-22 03:51 PM 發表

有犯既 . 就上晒頭版啦 ..

依家跟足法例都俾人屌到上天花板呀 ..
重記得之前荔枝角"和你柒"一班人形物體喺利豐行出黎轉行做企街...
只能講句"扺撚死"
作者: 普通話太難學     時間: 2020-10-22 17:30

個個都想食“肥雞餐”,但哪有這麼多肥雞?
作者: devil2006     時間: 2020-10-22 17:32

曱甴應有此報,正常人慘避連累
依家應該知社會穩定同經濟既重要
作者: esprithk     時間: 2020-10-22 17:34

保就業只是延遲了情況。

因為疫情日日仍爆發。 估計有部份企業捱不過年底。
或者是借每年(農曆或新曆)的未來新一年投資計劃作出重要決定(包括大裁員或直接全線結業)。
作者: ahongkongpeople     時間: 2020-10-22 17:36

相對利豐,國泰真係良心雇主啦,遣散費唔使用MPF供款對沖,仲有多一個月添,之前要攬炒嘅飛雞都唔知嘈乜!
作者: ryderdralpha     時間: 2020-10-22 17:36

利豐喺行內出名係廢,之前做起都係靠佢老細買啲名牌嚟做.

而家呢班廢人出咗去都唔使旨意搵到工,轉行做保安吧

作者: 絕世小魚     時間: 2020-10-22 17:41

引用:
我都想問
唔係跟勞工條例就得?
作者: kavid0

作者: 天恩圓夢     時間: 2020-10-22 17:42

引用:
如果班友好似韓國或日本咁, 公司唔掂, 自己科水撐公司, 買公司股票,
或0薪, 義工幫公司渡過難關, 都可以話, 公司無道德姐,

唔係既話, 大家都係合約關係
作者: marcominnie     時間: 2020-10-22 17:49

垃圾公司
作者: nigelraphe     時間: 2020-10-22 17:51

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-10-22 02:57 PM 發表

其實08年海嘯已經炒左一批人,加上alibaba搶咗唔少生意,
早已風光不再,而家被炒嗰批,其實真係冇得怨
作者: 腸旦丁麵     時間: 2020-10-22 17:58

按足勞工法例賠償仲有乜好講,俾多就人情,俾足就道理。
作者: conghua     時間: 2020-10-22 17:59

咁嘅股票
20幾跌去個幾私有化

作者: ifung5     時間: 2020-10-22 18:03

依班員工又好似國泰咁,冇人同情,自己又唔諗下當初在職果陣時寸貢貢
作者: 台風變態的樓盤     時間: 2020-10-22 18:05

香港唔洗講法律,不如當街搶啦,工會?人渣代表團黎咋,泛狗係民生方面做過乜撚野呀?