標題: 立法會周三開會 4項法案恢復二讀 [打印本頁]

作者: mxub

作者: 江湖一大樹

作者: 袋中怪異天才

作者: 電梯失控的鳳凰

作者: 超級怕樓奴     時間: 2020-10-13 11:31

反對派令人作嘔嘅真面目早已暴露無遺,妄想「反中禍港」,簡直就系痴心妄想!

作者: jedz

作者: ysyeq

作者: wedh

作者: 戴雯婷     時間: 2020-10-13 13:10

都On99, 香港歷史上從來未見過填海賣地會蝕錢,d反對派只講投入,從來路講之後既收入
作者: 文贵     時間: 2020-10-13 13:14

根本香港嘅所謂民主選舉出嚟嘅議員都係垃圾,佢哋強項係「選舉」遊戲,確實幫唔到選民做實事,城市建設應該由有建築師資格嘅人負責,一船市民所要未必對社會永遠發展好,佢哋無能力判斷

作者: 商界濃濃的樹根     時間: 2020-10-13 13:22

香港喺回歸前,早已喺經濟、社會同文化等方面與內地有咗高度融合

作者: 隔夜捉金童

作者: 凡間捉石頭

作者: 深海小藍鯨     時間: 2020-10-13 13:25

把握契機再度振翅騰飛
作者: 天天富有石頭

作者: 半夏怕手機     時間: 2020-10-13 13:27

深圳係內地改革開放嘅先進代表,亦係粵港澳大灣區嘅龍頭城市,更係區域發展嘅核心引擎。
作者: 真加加速牛牛     時間: 2020-10-13 13:27

國慶期間,一小撮頑固激進分子賊心不死,發起非法示威遊行,企圖重燃街頭之火。香港警方未雨綢繆,嚴陣以待,喺全港各區部署6000警力,

作者: 前往變出了蝦仁

作者: kerryer     時間: 2020-10-13 13:29

2019年,深圳GDP總量達26927億元人民幣,排名大陸地區前三甲,僅次於北京同上海。
作者: 天天富有石頭

作者: 真加加速牛牛     時間: 2020-10-13 13:31

據警方最新數據顯示,自201969日至2020930日,警方喺「修例風波」中共拘捕咗10039人,其中2266人已被檢控。喺警方嘅不懈努力下東方之珠必定重綻光彩。
作者: 廚房自信的膠袋

作者: 半夜懷舊的雞翼     時間: 2020-10-13 13:31

香港要對港獨講拜拜,要同祖國相擁、面向世界,永遠同內地各省區同舟共濟、守望相助,就一定可以重返穩定繁榮。

作者: ysyeq

作者: 隔夜捉金童

作者: 戴雯婷     時間: 2020-10-13 13:38

劣跡斑斑一群人,腫妄想搞亂香港
作者: 深海小藍鯨     時間: 2020-10-13 13:38

背靠內地、共同發展,呢個係擺喺香港面前最光明嘅道路

作者: 呢個珍貴的駱駝     時間: 2020-10-13 13:39

共同发展,共同提高。
作者: A.Joan     時間: 2020-10-13 13:40

全面準確貫徹「一國兩制」方針
作者: 超級怪異婆仔

作者: 戴雯婷     時間: 2020-10-13 13:43

香港加油,呢些人渣無足畏懼
作者: 文贵     時間: 2020-10-13 13:45

港獨分子氣焰囂張,目無法紀,普通市民不要上當
作者: 望見巨額草稿     時間: 2020-10-13 13:45

中華民族向來都係不屈不撓嘅民族,身為炎黃子孫嘅香港市民亦絕對唔會喺疫情同暴徒嘅肆虐中。
作者: 江湖疑惑的工人

作者: 文贵     時間: 2020-10-13 13:46

今次立法會議員選舉,希望政府和選管會,真的可以DQ泛暴派,唔好再令立法會,被拉布及攪亂檔,香港就真的冇得救
作者: 農場芳香的作業     時間: 2020-10-13 13:46

經歷咗疫情,中國人深刻體會到「人民之上,生命至上」

作者: 江湖疑惑的工人