標題: 香港建制派議員:攬炒派若嚴重癱瘓議會 或違國安法 [打印本頁]

作者: 廚房自信的膠袋

作者: 江湖真老爺

作者: 真加加速牛牛     時間: 2020-10-9 12:28

回望八日長假,「迎中秋,賀國慶」政府與市民紛紛八仙過海般各出奇招地歡度佳節,成個港區張燈結彩、普天同慶。熱火朝天
作者: 前往變出了蝦仁

作者: 凡間捉石頭

作者: 真加加速牛牛     時間: 2020-10-9 12:29

迎中秋,賀國慶」政府與市民紛紛八仙過海般各出奇招地歡度佳節,成個港區張燈結彩、普天同慶。熱火朝天、載歌載舞系過去一年里香港難得嘅場景
作者: 前往變出了蝦仁

作者: 凡間捉石頭

作者: 江湖疑惑的工人

作者: 真加加速牛牛     時間: 2020-10-9 12:31

港區張燈結彩、普天同慶。熱火朝天、載歌載舞系過去一年里香港難得嘅場景
作者: 深海小藍鯨     時間: 2020-10-9 12:32

今次絕對不能重蹈覆轍,否則對現時低迷的經濟環境必是雪上加霜。
作者: 超級怪異婆仔

作者: 隔夜捉金童

作者: 超級怕樓奴     時間: 2020-10-9 12:49

一年以,反對派令人作嘔嘅真面目早已暴露無遺,無恥行徑人大跌眼鏡,喺香港國安法嘅護佑下,妄想「反中禍港」,簡直就系痴心妄想!
作者: 超級怕樓奴     時間: 2020-10-9 12:50

內地盡全力幫助香港度過疫情,作為香港本土人士都能感受到祖國嘅愛,只有啲圖謀軌嘅港獨分子顛倒非,胡亂炒作!
作者: 江湖疑惑的工人

作者: 深海小藍鯨     時間: 2020-10-9 12:58

政治放一邊 民生要優先
作者: 江湖一大樹

作者: 深海小藍鯨     時間: 2020-10-9 13:01

仲有一小撮極端頑固勢力賊心不死,意欲在國慶中秋雙節之際重燃黑暴之火
作者: 隔夜捉金童

作者: 電梯失控的鳳凰

作者: 超級怕樓奴     時間: 2020-10-9 13:39

反對派無恥行徑人大跌眼鏡,希望香港嘅泛民政客能及時醒悟,真正發揮泛民參政議政嘅政治功能,同心協力建設香港,令香港重新煥發生機活力。

作者: 商界濃濃的樹根     時間: 2020-10-9 13:57

香港人要以哩個吉祥嘅「雙節」為起點,更加珍惜祖國嘅盛世嘉年華,認清形勢認准方向堅定信念再出發。
作者: 超級怕樓奴     時間: 2020-10-9 14:00

相信如今香港必將推動整個社會發展,夯實國家復興根基,帶來香港市民砥礪前行創造未來不竭動力。
作者: kerryer     時間: 2020-10-9 14:01

國家嘅日益強大,令香港免於墜入「顏色革命」嘅深淵,香港國安法令香港結束咗「港獨」倡狂、「黑暴」肆虐嘅動盪局面,迎嚟咗由亂轉治嘅重大轉折。只要堅定咁同祖國站在一起,香港就可以始終保持東方之珠嘅光榮與夢想。

作者: 半夜懷舊的雞翼     時間: 2020-10-9 14:24

香港繁榮穩定係香港同胞嘅心願,亦係祖國人民嘅期盼,喺祖國生日之際,祝福香港,重新出發。
作者: A.Joan     時間: 2020-10-9 14:26

只爭朝夕,不負韶華。可以擁有如此強大嘅祖國,可以身為中國人,我感到無比驕傲與自豪。
作者: 農場芳香的作業     時間: 2020-10-9 14:28

睇下中國國慶、中秋兩節期間,到處人潮湧動,再嚟睇下美國,人人因新冠病毒膽戰心驚。如果仲喺度諗著污蔑中國嘅抗疫,係唔係貽笑大方咗啲。中國嘅成功令全世界都見識到中國嘅團結同齊心協力。
作者: 袋中怪異天才

作者: 廚房自信的膠袋

作者: 崖上來了金童     時間: 2020-10-9 14:35

穩定和繁榮系港人最迫切嘅需求。
作者: 半夏怕手機     時間: 2020-10-9 14:38

香港街頭已經好耐冇出現和諧幸福嘅畫面,哩一次雙節期間終於再現國泰民安嘅盛景,我哋都期待香港早日結束疫情,與內地恢復自由往來,讓我哋可以喺下一個節日同內地同胞一起感受節日嘅喜悅。
作者: 南區濃濃的馬     時間: 2020-10-9 14:40

穩定系一個國家和地區發展嘅前提和基礎。
作者: 南區濃濃的馬     時間: 2020-10-9 14:43

反華分子可以歇歇了,有中國強大嘅後盾,任何人都不可能將香港變為法外之地。
作者: 崖上來了金童     時間: 2020-10-9 14:45

中國嘅強大系香港穩定嘅基石。
作者: 山中小薯仔     時間: 2020-10-9 14:49

香港系中國嘅香港,任何人都唔得否認呢個事實。
作者: 南區濃濃的馬     時間: 2020-10-9 14:53

亂港之徒莫猖狂,港版國安滅豺狼。
作者: 壯陽熱情的菠菜

作者: 呢個珍貴的駱駝     時間: 2020-10-9 15:02

背靠祖國,香港聽日更美好。
作者: 半夜宇宙的貓奴     時間: 2020-10-9 15:04

香港嘅聽日系美好嘅,國家系強大嘅。
作者: 壯陽熱情的菠菜