標題: 發覺印度有咗陣風之後,已經有信心必勝中國 [打印本頁]

作者: highbury64

作者: 大林林     時間: 2020-10-7 12:55

有信心係好事,
但要分清自信同自大有何後果
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-10-7 13:07

冇隱形,打和都難,唔好講打贏。
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-10-7 13:11

印度只有俄國預警機,同陣風之間冇數據鏈,只可以靠語音通報大概位置,請問點樣打?

作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-10-7 13:22

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 01:17 PM 發表

J-10同埋su27可以隱形咩
J20,攻擊11
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-10-7 13:24

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 01:18 PM 發表

可以問美國買,
又或者問台灣租E2k
買咗先嚟講啦,買完仲要訓練一大輪,又要搞改裝。
作者: ichthys2     時間: 2020-10-7 14:42

奸邪妖獸又來吹噓印度戰力,幸好軍事版總有高人澄清。

我看印度現在雖有少量陣風戰機,但要形成戰力,則為時尚遠。
作者: lung_block     時間: 2020-10-7 15:03

印度好有信心又有一種機型會在印度控制下墜機..

必會令中國嚇一跳...
作者: stormy10     時間: 2020-10-7 15:13

印度明顯係自卑心作祟,要買貴野炫耀拾回自信。
作者: chan198999     時間: 2020-10-7 15:14

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 12:50 PM 發表
https://www.ettoday.net/news/20201006/1825866.htm
根據《今日印度》報導,巴達里亞5日表示,飆風戰機的軍力整合,使印度在空戰競爭中佔有優勢,包括「先發制人」和「深入打擊」的能力,在未來5年,「我們將開始引進83架LCA Mark 1A光輝戰鬥機,同時還訂購了HTT-40教練機(印度國產初級教練機)和輕型戰鬥直升機(LCH)。」

巴達烏里亞稱, ...
印度又嚟自我催眠。。。

報道中的殲20戰鬥機是第五代戰鬥機。。。

即是說印度已有第六代戰鬥機???

這代表什麼?

代表印度戰機除了強過中國,還強過世界第一軍事強國美國😅😅😅😅😅😅

作者: stormy10     時間: 2020-10-7 15:24

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 03:22 PM 發表

J20未有引擎,現在只係模型機
印度有你做軍師。

作者: hkfc002     時間: 2020-10-7 15:27

兩億刀,當然近啦,哈哈哈
作者: vanga     時間: 2020-10-7 15:31

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 03:24 PM 發表

殲20 無引擎無相控陣雷達仲要有鴨翼吾隱身,
現階段只係模型機無戰鬥力
不如話 960 萬平方公里領土及 14 億人其實是不存在的喇
作者: chenflie     時間: 2020-10-7 15:36

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 03:24 PM 發表

你有咁重要個情報,點解唔親自去印度報告?
作者: chan198999     時間: 2020-10-7 15:37

引用:

你係唔係過去時空返唔到出去??

中國都展示新型第五戰機殲-31。。。
作者: chan198999     時間: 2020-10-7 15:38

引用:
原帖由 chan198999 於 2020-10-7 03:37 PM 發表

你係唔係過去時空返唔到出去??

中國都展示新型第五戰機殲-31。。。
還有人地有埋影片。。。

作者: chan198999     時間: 2020-10-7 15:46

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 03:40 PM 發表

用咩引擎用咩雷達用咩武器?
咩都無咪即係模型機
人地依個版本是殲系列是量產化既五代隱形戰機。。。

已量產化

作者: chan198999     時間: 2020-10-7 15:50

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 03:40 PM 發表

用咩引擎用咩雷達用咩武器?
咩都無咪即係模型機
還有

第五代戰機是指具備一定程度的匿蹤、可進行超音速巡航和高度整合航電設備的軍用飛機。

即是是第五代戰機都具有隱形系統。

美國都認從人造衛星見到中國有第五代戰機。。。你居然還幻想他沒有。

作者: chan198999     時間: 2020-10-7 15:52

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 03:49 PM 發表

用咩引擎用咩雷達用咩武器先?
渦十五都做吾掂,殲20點量產?
你自己搵....部分資料網上有公佈。

還有印度人從來都係自誇自己啲野幾百倍。

信佢一成都哂氣。。。你未信佢囉!🤪
作者: teddy88hk     時間: 2020-10-7 15:52

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 12:50 PM 發表
https://www.ettoday.net/news/20201006/1825866.htm
根據《今日印度》報導,巴達里亞5日表示,飆風戰機的軍力整合,使印度在空戰競爭中佔有優勢,包括「先發制人」和「深入打擊」的能力,在未來5年,「我們將開始引進83架LCA Mark 1A光輝戰鬥機,同時還訂購了HTT-40教練機(印度國產初級教練機)和輕型戰鬥直升機(LCH)。」

巴達烏里亞稱, ...
茶埋神油刀槍不入添呀

作者: chan198999     時間: 2020-10-7 15:53

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 03:51 PM 發表

Fake news
你繼續幻想囉!

失敗往往就是拒絕認同別人開始。
作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2020-10-7 16:03

引用:

巴達烏里亞稱, ...
中國出一架J20即可吊打印度的所有陣風。
作者: li9999     時間: 2020-10-7 16:03

連阿叉屎忽都奶

作者: chan198999     時間: 2020-10-7 16:10

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 04:06 PM 發表

俾條link
https://www.google.com.hk/amp/s/ ... 200716005919-260417
作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2020-10-7 16:15

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 04:06 PM 發表

殲20仲未有引擎用
已部署咗兩架上高原啦
作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2020-10-7 16:16

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 04:07 PM 發表

陣風可以橫掃中國現役戰機
發夢!
作者: chan198999     時間: 2020-10-7 16:17

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 04:07 PM 發表

陣風可以橫掃中國現役戰機
看來64仔係以前不停吹噓印度勁果位網友。。。
作者: chan198999     時間: 2020-10-7 16:29

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-10-7 04:15 PM 發表

已部署咗兩架上高原啦
https://www.hk01.com/議事廳/528528/台海局勢緊張-網傳殲20現身大陸沿海省份

有一部很明確泊在浙江衢州,
作者: 後不見來者     時間: 2020-10-7 16:31

引用:

巴達烏里亞稱, ...
黄尸大部分都是同性恋,思想下流,胡乱性交,聚众淫乱,必须严厉打击
作者: 大林林     時間: 2020-10-7 16:43

引用:
原帖由 chan198999 於 2020-10-7 04:10 PM 發表

https://www.google.com.hk/amp/s/www.chinatimes.com/amp/realtimenews/20200716005919-260417
64仔:屌!又話殲20識隱型,點解可以比攝影機拍到
64仔理想隱型戰機係咁樣

圖片附件: 心神.png (2020-10-7 16:43, 328.5 KB) / 該附件被下載次數 7

作者: 大林林     時間: 2020-10-7 16:47

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 01:17 PM 發表

J-10同埋su27可以隱形咩
地球唯一只有你祖家呢架先可以稱得上隱形戰機

圖片附件: 心神.png (2020-10-7 16:47, 328.5 KB) / 該附件被下載次數 5

作者: 大林林     時間: 2020-10-7 16:50

引用:
原帖由 chenflie 於 2020-10-7 03:36 PM 發表

你有咁重要個情報,點解唔親自去印度報告?
64仔咁靚仔,返到印度實比鄉里輪姦
作者: 大林林     時間: 2020-10-7 16:53

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 03:53 PM 發表
美國話凡係有鴨翼都吾係隱形機
原來美國6代機唔識隱形

作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-10-7 16:56

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 03:22 PM 發表

而家J20有中等涵道比嘅發動機啦,美國佬F-35咪一樣係用中等涵道比發動機。
作者: cwilson1     時間: 2020-10-7 17:17

引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-7 04:53 PM 發表

原來美國6代機唔識隱形
https://i2.kknews.cc/SIG=j40a02/ctp-vzntr/2n2q1250qq0s451o93rr28oqpo1o6qor.jpg
今次輪到你一巴重手摑到佢應一應

網上都笑緊美國係咪抄中國用鴨翼在6代戰機上,佢仲停留在胡思亂想之中
作者: 大林林     時間: 2020-10-7 17:24

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-7 05:17 PM 發表

今次輪到你一巴重手摑到佢應一應

網上都笑緊美國係咪抄中國用鴨翼在6代戰機上,佢仲停留在胡思亂想之中
家下連菊花同山寨仔都唔敢講有鴨翼唔隱身,只有64蛙死唔斷氣
作者: lyk898     時間: 2020-10-7 17:41

客觀來睇,兩邊都喺度不停吹水,目的都唔喺話俾其他人聽,只喺想昆九自己國民。
其實中印兩國都好似
作者: stormy10     時間: 2020-10-7 17:45

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-10-7 04:56 PM 發表

而家J20有中等涵道比嘅發動機啦,美國佬F-35咪一樣係用中等涵道比發動機。
涵道比好似都江堰作用。
作者: cwilson1     時間: 2020-10-7 17:55

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-10-7 05:41 PM 發表
客觀來睇,兩邊都喺度不停吹水,目的都唔喺話俾其他人聽,只喺想昆九自己國民。
其實中印兩國都好似
咪用台灣民風係咁就當大陸都係咁

印度佬攬住部中國製造的手機都話比中國優越,印度儍,係樓主先同佢一擔 担!
作者: cwilson1     時間: 2020-10-7 17:57

印度佬乜嘢智慧?真唔明會有人當佢地嗡的都可以打飛機

https://youtu.be/Fo6kj00EcGE
作者: 黃金肥牛     時間: 2020-10-7 18:20

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 03:51 PM 發表

Fake news
64大佐承繼朱仔成大元帥之位,升咗級做64大將,吹捧印度軍力,貶低天朝軍力…64大將香港都有個添馬艦天朝據點等你攻破
作者: suplx     時間: 2020-10-7 18:56

引用:

巴達烏里亞稱, ...
白痴仔,又來搞笑了?😃😃😃
作者: 剛峰     時間: 2020-10-7 18:57

陣風到貨5架,改變成個局面?64大佐真係傻傻地
作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2020-10-7 19:13

引用:
原帖由 chan198999 於 2020-10-7 04:29 PM 發表

https://www.hk01.com/議事廳/528528/台海局勢緊張-網傳殲20現身大陸沿海省份

有一部很明確泊在浙江衢州,
中國已經有幾十架J20,目前來講是夠用的。
作者: ho3218     時間: 2020-10-7 19:30

引用:

巴達烏里亞稱, ...
直接到地面戰術,必死决心!
作者: Wildgarden     時間: 2020-10-7 19:39

topic closed

作者: simpson777     時間: 2020-10-7 20:46

其實咖哩才是自信心源泉
跟陣風戰機無乜關係

作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2020-10-7 21:01

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 08:38 PM 發表

但係一台渦十五都無,
50 架J20=模型機,
印度佬叫你打少d飛機
到時印度D陣風都唔知咩事就陣曬落地了
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-10-7 21:11

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 08:39 PM 發表

推力有幾多呀?
淮動比幾多呀
勁過乜風嗰個。

作者: lyk898     時間: 2020-10-7 22:17

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-7 05:55 PM 發表

咪用台灣民風係咁就當大陸都係咁

印度佬攬住部中國製造的手機都話比中國優越,印度儍,係樓主先同佢一擔 担!
大陸人手揸iPhone, 咪又日日話中國先進過美國,你剛剛好就印證左兩國一擔擔
作者: cwilson1     時間: 2020-10-7 22:47

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-10-7 10:17 PM 發表

大陸人手揸iPhone, 咪又日日話中國先進過美國,你剛剛好就印證左兩國一擔擔
中國華為而家世界出貨排名又真係高過iphone.  中國人係講事實.
而iphone有5G嗎???玩住5GE先囉
作者: cwilson1     時間: 2020-10-7 22:51

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-10-7 10:17 PM 發表

美國人評陣風不如殲16喎

信印度佬膠嗡??

https://xw.qq.com/cmsid/20200912A08B1S00

莫迪而家煩緊怎救困在高山上的4萬印軍喎, 叫佢揾陣風去救囉
作者: chenflie     時間: 2020-10-8 00:01

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-10-7 09:01 PM 發表

到時印度D陣風都唔知咩事就陣曬落地了
咁又唔好話唔知咩事,單單都有根有據架。統一稱呼:飛行事故。
印度有個世界紀錄。 就係一個國家將現役軍機其中一個機型完全損毀。 其他國家就算打世界大戰都無試過全部一個機型打曬。
法國個幻象2000型戰鬥機。印度採購59架。 59架全部飛行事故,全部墜機。如果計所有戰機類型個總數。印度平均一個月就有一架戰機墜毀。

老解其實就係企係度睇戲最實際。因為拖佢一年半載。估計呢批陣風就無曬咯
所以點解鬼佬咁鐘意賣軍火過印度。因為其他國家。軍火係耐用型消費品。好襟使架。起步起碼十幾年。係印度,軍火係用完即棄型消費品。馬上就又要再入貨

作者: chenflie     時間: 2020-10-8 00:18

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-7 10:51 PM 發表

信印度佬膠嗡??

https://xw.qq.com/cmsid/20200912A08B1S00

莫迪而家煩緊怎救困在高山上的4萬印軍喎, 叫佢揾陣風去救囉 ...
莫迪明顯就唔係戰略軍事家啦。兵馬未動,糧草先行。邊有人派左上山再考慮物資補給架。 而且佢真係唔係從基層行政人員升上去,所以無經驗咯。 為幾千米高山區4萬幾人補充物資,係一個驚人個經濟數。
唔好話幾千米啦。你試下叫香港政府組織一次4萬人新界露營一個月啊。我估計班人馬上辭職咯。 組織物資,分派,運輸,最好分散到各家各戶,仲要有醫護,要有緊急救護站。
就組織後勤服務,都搞死咯。仲未係打仗。
作者: 大林林     時間: 2020-10-8 00:41

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-7 10:51 PM 發表

信印度佬膠嗡??

莫迪而家煩緊怎救困在高山上的4萬印軍喎, 叫佢揾陣風去救囉 ...
64仔話唔係來自美國國防部,無討論價值
作者: 40342     時間: 2020-10-8 00:52

引用:
原帖由 chenflie 於 2020-10-8 12:18 AM 發表

莫迪明顯就唔係戰略軍事家啦。兵馬未動,糧草先行。邊有人派左上山再考慮物資補給架。 而且佢真係唔係從基層行政人員升上去,所以無經驗咯。 為幾千米高山區4萬幾人補充物資,係一個驚人個經濟數。
唔好話幾千米啦。你試下叫香港政府組織一次4萬人新界露營一個月啊。我估計班人馬上辭職咯。 組織物資,分派,運輸,最好分散到各家各戶,仲要有醫護,要有緊急救護站。
就組織後勤服務,都搞死咯。仲未係打仗。 ...
師兄又太睇小香港人,單以童軍會之力,攪個4千人一星期的大露營在西貢湾仔都完全不是問題。

當然大雪封山又是另一回事。

印度人的思維是我們無法想像的,聚集大批士兵,被人一輪炮火轟擊,死傷多少?現代戰爭人多有用?
作者: starstar2000     時間: 2020-10-8 00:56

有信心咪開戰⋯
作者: chenflie     時間: 2020-10-8 01:00

引用:
原帖由 40342 於 2020-10-8 12:52 AM 發表

師兄又太睇小香港人,單以童軍會之力,攪個4千人一星期的大露營在西貢湾仔都完全不是問題。

當然大雪封山又是另一回事。

印度人的思維是我們無法想像的,聚集大批士兵,被人一輪炮火轟擊,死傷多少?現代戰爭人多有用? ...
我無話小睇,我係比喻嗻,一個幾月喔。就唔係咁易啦。何況係喜馬拉雅山區。
印度人思維我都唔明,睇落佢地對世界個認知同我地係唔同
作者: sheung1009     時間: 2020-10-8 02:21

引用:

中國人喜歡IPHONE?
你的資料超過時,IPHONE中國市占率越來越低,由2015的14%跌至2019的7%,連APPLE總裁都說中國市場失敗了。
別人說又不找資料就信,很笨。
作者: cwilson1     時間: 2020-10-8 04:19

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-7 08:45 PM 發表

又係fake news

睇d真嘢啦
https://read01.com/zh-hk/yyNd8gd.html#.X324Ircrhkw
苦等6年殲-20B面世,渦扇-15難產
你的消息來源,,,

據俄衛星通訊社可能7月13日的報道喎
作者: Thomas-wang     時間: 2020-10-8 05:44

应该先去联合国报备,这次中印战争开打后,双方被占领的领土不予归还!😎😎😎
作者: ckl997     時間: 2020-10-8 08:08

引用:

巴達烏里亞稱, ...
太幼稚,無用腦的人
作者: ckl997     時間: 2020-10-8 08:13

引用:

模型機都可以打贏你
作者: archress     時間: 2020-10-8 08:29

印度必勝
作者: wangqion

作者: Wachi師兄     時間: 2020-10-8 09:48

引用:

巴達烏里亞稱, ...
有信心就好,就怕佢冇哂信心啫
作者: 帶刺的橄欖枝     時間: 2020-10-8 11:39

印度受諸神眷顧,自信是必然到,可惜遇上……
作者: GP03SE     時間: 2020-10-8 13:12

我都好有信心來年做李+x
作者: 天下唯攻2.0     時間: 2020-10-8 16:39

引用:

巴達烏里亞稱, ...
利害,得幾架機就咁巴閉?
作者: 地獄硬硬的貓奴     時間: 2020-10-8 16:42

好似很少提及,中國那款戰機可發射核彈頭?
作者: 豆腐魚腩     時間: 2020-10-8 17:08

如果其他機到齊,就可稱霸宇宙
作者: 天下唯攻2.0     時間: 2020-10-8 17:13

引用:
原帖由 地獄硬硬的貓奴 於 2020-10-8 04:42 PM 發表
好似很少提及,中國那款戰機可發射核彈頭?
轟六J帶長劍應可配核彈頭架。
作者: 地獄硬硬的貓奴     時間: 2020-10-8 18:04

咁就大劑還以為J20, J16 高速機可搭載,轟六太大太慢了,怎突破對方防空網,長劍又是巡航導彈又不是超音速,而且只有1500公里射程,怎打擊第二島鏈國家,应j20, j16 可搭載才是,高速突破一倍路程,就算打一支都是好。
作者: stormy10     時間: 2020-10-8 18:10

引用:
原帖由 地獄硬硬的貓奴 於 2020-10-8 06:04 PM 發表
咁就大劑還以為J20, J16 高速機可搭載,轟六太大太慢了,怎突破對方防空網,長劍又是巡航導彈又不是超音速,而且只有1500公里射程,怎打擊第二島鏈國家,应j20, j16 可搭載才是,高速突破一倍路程,就算打一支都是好。 ...
第二島鏈接替第一島鏈,聽到未。
作者: tongtong2047     時間: 2020-10-8 18:22

陣風一陣風咁就比人打左落離

作者: stormy10     時間: 2020-10-8 19:44

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-8 07:25 PM 發表

陣飛肯定得
轟六僈過烏龜跑步,算吧啦
有敵機迎面呢咪令敵機快唔呢,咁同行戰機快速迎戰咪得囉。
作者: 天下唯攻2.0     時間: 2020-10-8 19:55

引用:
原帖由 地獄硬硬的貓奴 於 2020-10-8 06:04 PM 發表
咁就大劑還以為J20, J16 高速機可搭載,轟六太大太慢了,怎突破對方防空網,長劍又是巡航導彈又不是超音速,而且只有1500公里射程,怎打擊第二島鏈國家,应j20, j16 可搭載才是,高速突破一倍路程,就算打一支都是好。 ...
用東風咪得囉,大把型號都掂。用得核武器,有乜理由祗靠機射架?點會大劑呢。
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-10-8 19:56

引用:
真係孤陋寡聞,你知唔知有一款氫彈係俾強五用嘅哩。
作者: 地獄硬硬的貓奴     時間: 2020-10-8 20:12

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-8 07:25 PM 發表

陣飛肯定得
轟六僈過烏龜跑步,算吧啦
J20, J16 慢極都快過轟6 掛,如全靠陸基攻擊,對方有太多時间 欄截,特別對方科技高你不少,故應如子母彈一樣小型核彈頭,不須要準最主要大面積破壞殺傷,特別航母艦隊子母中子彈最理想。
作者: Kenny~     時間: 2020-10-8 20:42

引用:

巴達烏里亞稱, ...
阿差都好信嘅