標題: 港夫婦為七歲女移英甘做收銀員 [打印本頁]

作者: larry64

作者: 香港雞蟲     時間: 2020-9-27 16:29

自己想移民,又賴落個女度
作者: 瑪卡     時間: 2020-9-27 16:31

最高汁要文煮唔使食飯👍👍👍
作者: mm170240279     時間: 2020-9-27 16:31

有時毒果你當小說睇其實幾撚有趣架,
著晒武裝的警察??
警察一係著制服, 一係便裝
著便裝你又話人鬼祟, 一係又話人唔係警察,
著軍裝你又要講成什麼武裝
作者: 香港雞蟲     時間: 2020-9-27 16:31

YM去年都有一家穿上黑衣參與遊行

又係曱甴
作者: LauLQ     時間: 2020-9-27 16:32

youtub 無咪通上老翻youtube版既 youku囉
作者: 豬木屍吃河童     時間: 2020-9-27 16:32

真係取消香港身份証先好, 唔係一陣撈唔惦又要死返來攞福利

作者: 中國香港001     時間: 2020-9-27 16:33

寧做賤種,不要自由。
去到就知香港幾自由。
作者: 人之初大大     時間: 2020-9-27 16:33

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 04:26 PM 發表
【財經專題】英國政府因應港版國安法實施,讓擁有BNO護照港人明年1月申請到英國居留,並讓港人以Leave Outside The Rules(LOTR)的過渡形式提早入境;上周二更新詳情,提到合乎BNO資格港人可攜子女、子女配偶和其子女一同以LOTR入境,意味有BNO就可三代...

YM一家暫時在利物浦住Airbnb,認為當地生活壓力較小;但被問及會否懷念香港時她不禁哽咽,慨嘆香港變成極權社會 ...
有收銀你做先算啦
作者: sony99hk     時間: 2020-9-27 16:33

打壓你地?哈哈,YC真係無腦!
作者: BritHK1842

作者: tam_n     時間: 2020-9-27 16:34

引用:
原帖由 mm170240279 於 2020-9-27 04:31 PM 發表
有時毒果你當小說睇其實幾撚有趣架,
著晒武裝的警察??
警察一係著制服, 一係便裝
著便裝你又話人鬼祟, 一係又話人唔係警察,
著軍裝你又要講成什麼武裝 ...
作文、洗腦需要,唔係咁寫唔夠字數,又唔夠煽情。

作者: 人之初大大     時間: 2020-9-27 16:36

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-9-27 04:31 PM 發表
YM去年都有一家穿上黑衣參與遊行

又係曱甴
睇佢洗腦式標準文宣用語就知係冇腦曱甴—族

作者: mm170240279     時間: 2020-9-27 16:37

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 04:35 PM 發表

佢喺香港可能係高層 但係都寧願去英國做收錢
你意思即係佢以前係香港個位係買番來的???
人地英國人就算中學畢業, 好多都搵到個文員仔做下,
係香港做高層去英國洗廁所
作者: smallboy     時間: 2020-9-27 16:37

又係好x煩的曱甴黑暴家庭, 早走早著, 唔好係香港獻世。

作者: 瑪卡     時間: 2020-9-27 16:39

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 04:35 PM 發表

佢喺香港可能係高層 但係都寧願去英國做收錢
可以拍一套on9移民編做追蹤,等大家見識見識🤔🤔

作者: andyivan     時間: 2020-9-27 16:40

第時比【高貴】既英國白皮歧視同打 唔該唔好嘈77同番黎
作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 16:41

等睇佢一家何時中新冠,就知英國人對佢幾好!
自己去到都只能做收銀員,真係想問呢對白痴夫婦希望個女係英國成就了乜嘢?

作者: fiogermi     時間: 2020-9-27 16:42

做收銀?自己諗下香港d 收銀點比d 膠汁港人睇唔起,而家自己過來英國受下就岩

作者: mm170240279     時間: 2020-9-27 16:42

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 04:41 PM 發表

移民去第二度就要從低做起架啦,有乜好笑
咁撚有趣?? 乜做野唔係講實力, 係講你係咪本地出生架??

作者: andyivan     時間: 2020-9-27 16:43

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 04:42 PM 發表

英國一向當bno係自己人

作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 16:43

港青在港都可以做區議會議員,但華人在英又有幾多個做到議員?

咪幻想當真實,華人在英被當3等公民,黑人地位,印度人地位都高過你呀,白痴!

作者: annwong     時間: 2020-9-27 16:48

捱唔掂咪又返番黎, 就係因為有條後路, 個個咪大言不慚話要走囉, 試吓取消香港永久居民資格呀拿
作者: MarkIV     時間: 2020-9-27 16:49

屌!香港份工係穩定洗廁所吖嘛!利物浦預備畀醉酒佬爆鳩你架車同畀人叫ching, ching, ching 啦on9
作者: 腸旦丁麵     時間: 2020-9-27 16:50

曱甴走咗就唔好番嚟,香港政府應註銷用BN0出境人士身分證,唔好俾曱甴有事就躝番嚟。
作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 16:52

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 04:47 PM 發表

融入咗英國社會就吾會分一等二等三等架啦,
你地吾肯融入英國先會被歧視之麻
咪癡人說夢話啦, 除非那華人好叻, 否則, 高薪厚職, 有都俾晒英國人,
華人??你做返餐館
作者: coppercoke     時間: 2020-9-27 16:52

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 04:26 PM 發表
【財經專題】英國政府因應港版國安法實施,讓擁有BNO護照港人明年1月申請到英國居留,並讓港人以Leave Outside The Rules(LOTR)的過渡形式提早入境;上周二更新詳情,提到合乎BNO資格港人可攜子女、子女配偶和其子女一同以LOTR入境,意味有BNO就可三代...

YM一家暫時在利物浦住Airbnb,認為當地生活壓力較小;但被問及會否懷念香港時她不禁哽咽,慨嘆香港變成極權社會 ...
阿YM 香港咁仆街,記得取消香港身分證

作者: MarkIV     時間: 2020-9-27 16:53

曱甴最遠都係去台灣,識條L啦!
作者: 家英哥     時間: 2020-9-27 16:53

一路好走
作者: 明日深情的西瓜     時間: 2020-9-27 16:53

恭喜晒,咁驚梗係移民去英國啦,👍👍👍
Good Job. 毒果良心帖
作者: coppercoke     時間: 2020-9-27 16:54

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2020-9-27 04:32 PM 發表
真係取消香港身份証先好, 唔係一陣撈唔惦又要死返來攞福利
之後返香港一家三口攞綜援
作者: 壯陽粉紅的羊     時間: 2020-9-27 16:54

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-9-27 04:34 PM 發表
個女有時會睇YouTube,我同佢講唔行出嚟,將來可能YouTube都冇得睇
呢個係事實,係大陸已經無得睇YouTube,如果偷偷睇會捉去勞改
咁點解咁多大陸youtuber光明正大咁上youtube嘅?
作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 16:56

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 04:47 PM 發表

融入咗英國社會就吾會分一等二等三等架啦,
你地吾肯融入英國先會被歧視之麻
另外, 請不要自欺欺人啦
鮑喜靜前三個月都小啦, 佢個女入晒藉啦, 溶晒入去啦, 但有疑似新冠, 英國人理白人都唔理,

所以佢個女成3x多天都冇人理, 冇得入院,
幸好不是新冠, 自己杇杇下好返..

我識不少朋友, 都走回來香港, 根本在英, 佢地冇人權的.
作者: bestsinger2     時間: 2020-9-27 16:59

引用:

冇$應該移去民主印度嘛!:lol

毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。
作者: poorsa2     時間: 2020-9-27 16:59

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-9-27 04:29 PM 發表
自己想移民,又賴落個女度
去度果邊個女仲驚,唔止哥哥姐姐,老弱傷殘都被打
作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 16:59

而家英國都窮到趴街, 呢對白痴夫婦以為過去做收銀有錢途喎

剩係英國的搶錢販及高賣都玩死佢地, 賬目比應收的少, 都俾英國的白人小到趴街. 留意當收銀機錢少咗, 佢地會推晒落華人身上, 才考慮佢的白人或黑人做手腳.

兩條懵丙, 大蠢豬
作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 17:00

引用:
原帖由 poorsa2 於 2020-9-27 04:59 PM 發表

去度果邊個女仲驚,唔止哥哥姐姐,老弱傷殘都被打
英國女子行夜街都可以俾三組人強姦三鑊.
作者: CC_CHAN256     時間: 2020-9-27 17:01

呢D正式係一身兒女債
咁多曱甴,天使雞就係比呢D父母縱壞
作者: sniper-ryan     時間: 2020-9-27 17:01

人蠢無藥醫
講緊全部死曱甴

作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 17:02

班友以為移民英國好威, 但忘了,  中國才是現今的大國, 地位比英國仲高不少, 

我地對移民英國的, 

只當佢地係可憐虫而已
作者: MarkIV     時間: 2020-9-27 17:03

有少少錢都唔會去利物浦啦!香港窮L真係特別鐘意產卵去畀藉口自己
作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 17:04

而家係中國世紀呀, 懵兩, 中國人才是世界最有地位的人種之一, 已唔洗睇白人面色的.

作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 17:08

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 04:53 PM 發表

Bno 吾同其他人,
英國會當bno 係自已人
清醒未呀,
BNO是準你去逗留5年咋, 唔係英國公民, 你有病有痛, 係冇福利保障
渣bno只當你係遊客咋, 你真係幻想完未??

5年後當你的錢花光佢就要趕你回來,
成為英國公民條件係要連居當地6年先可入申請表, 人地批先係, 否則住夠6年都可趕你回來呀

作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 17:09

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 05:08 PM 發表

呢一代香港人同英國文化相同,點會俾人打
你完全吾合邏輯
你真係象牙塔出生架??咁天真0既?

作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 17:10

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 05:09 PM 發表

英國吾似香港,只有炒樓先至有前途
英國係窮到炒都炒唔起咋

作者: ifung5     時間: 2020-9-27 17:11

會後悔
作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 17:11

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-27 05:10 PM 發表

英國係窮到炒都炒唔起咋
好似旺角鋪兩年前貴貴都有人租, 但沙頭角鋪呀, 平平都冇人要呀.

作者: MarkIV     時間: 2020-9-27 17:11

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 05:08 PM 發表

呢一代香港人同英國文化相同,點會俾人打
你完全吾合邏輯
我認同你所講嘅!條四眼L唔會畀人打,只會畀人綁住睇班鬼仔屌佢老婆同個女!
作者: ryderdralpha     時間: 2020-9-27 17:12

咁人哋外國就算做收銀或送貨,都係八個鐘頭工作時間,人工又唔太差。你喺香港做私人工分分鐘都做十個鐘頭以上又多ot

作者: MarkIV     時間: 2020-9-27 17:12

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 05:11 PM 發表

人地係利記球迷又話你知咩
利迷乞食邊到揾錢買飛入場啫!

作者: maldini1967     時間: 2020-9-27 17:15

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 04:36 PM 發表

因為佢係大學畢業兼且係專業人士?所以先會咁黃?
咁又點?
咪即係暴大畢業嘅專業曱甴囉!
作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 17:16

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 05:11 PM 發表

On撚鳩
白銀黐啦!
作者: CC_CHAN256     時間: 2020-9-27 17:17

走左第日有事唔好又返黎乞政府幫
作者: 义電機     時間: 2020-9-27 17:18

迫住做收銀
揾唔到其工就真
D黑鬼同歐洲難民都好鐘意亜洲女性
作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 17:18

引用:

On撚鳩
咁大單新聞報了, 你真扮盲定係智力有問題???

https://kknews.cc/zh-hk/world/44mmzg****ml

https://www.jasve.com/zh-tw/guoji/63794630d470dfdb732503f70aac9041.html

https://kknews.cc/world/8bap2k4.html

作者: tinlong     時間: 2020-9-27 17:20

引用:

入各有志, 唔阻你地高薪轉去做casher!
作者: keithyiuchipan     時間: 2020-9-27 17:21

引用:

見武裝警察會驚,見黑衣暴掟汽油彈又如何?

作者: MarkIV     時間: 2020-9-27 17:21

搵到食,有份好工又點會走又怨恨社會捨得離開高薪厚職吖? 甲甴成日鳩吹自己高學歷,高收入,但拉親嘅都係社會地底泥級垃圾就已經係最好證明!BNO移民已經係最L低成本嘅移民,都仲要住L到默西塞特郡,已經證明四眼閪一家好L窮吓!
作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 17:22

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 05:20 PM 發表

死link,
你吾使再講大話
大把LINK呀

你繼續扮盲囉
作者: 屋邨医生     時間: 2020-9-27 17:23

走嘅又攞嚟賤留番嘅又係攞嚟賤
作者: MarkIV     時間: 2020-9-27 17:23

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 05:20 PM 發表

英國治安好好
Completely bullshit

作者: 好逸惡勞     時間: 2020-9-27 17:23

六年後英國拒絕收留你,最後又回來
作者: cwilson1     時間: 2020-9-27 17:23

引用:
原帖由 MarkIV 於 2020-9-27 05:23 PM 發表

Completely bullshit
我都係閃了,我發覺佢好似有些精神問題的

作者: MarkIV     時間: 2020-9-27 17:24

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 05:23 PM 發表

看番內文啦
唔使睇,只有窮是原因!你有錢唔住淺水灣會住天水圍? 面對現實好難咩?

作者: 义電機     時間: 2020-9-27 17:25

被偷或搶50磅以內或罪犯無法辨認
不受理
作者: MarkIV     時間: 2020-9-27 17:28

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-27 05:23 PM 發表

我都係閃了,我發覺佢好似有些精神問題的
Del
作者: workdboy169     時間: 2020-9-27 17:29

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-27 04:52 PM 發表

咪癡人說夢話啦, 除非那華人好叻, 否則, 高薪厚職, 有都俾晒英國人,
華人??你做返餐館
做餐舘老闆同D客都係大陸人喎
作者: wk221ab     時間: 2020-9-27 17:30

引用:

文宣幾屎
作者: wk221ab     時間: 2020-9-27 17:33

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 04:37 PM 發表

佢可能好有錢
樓都買唔起 Liverpool 很便宜
住什麼airbnb
作者: 極速前進     時間: 2020-9-27 17:35

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-27 16:26 發表

咁咪好咯!求仁得仁,香港不需你掛心了,好好做好本份,
享受英國寧靜生活,不要搞搞震,喪失居留機會,最後講句:不要回頭!
作者: lamlampeter1     時間: 2020-9-27 17:37

点解警察打D哥哥姐姐?
乜唔係問点解週圍D野爛晒又著火?

住Airbnb 又未揾到工就飛過去?仲帶埋個女?揾學校咁易?做收银搬貨?你哋英文有幾店呀,好多香港大學畢業英文唔店,揾鬼請你,倒垃圾通渠就有!英國嗰度肺炎咁勁,中左又唔准入院等死,死亡率10%,自己諗下啦!唔好幻想係香港被迫害症啦!