標題: 為亂港而生的「職工盟」 [打印本頁]

作者: 深海自我的旅程

作者: 南區進擊的豬豬     時間: 2020-9-18 19:05

香港系法治之地,奉勸極少數亂港分子及時懸崖勒馬。與香港法律和基本法對抗下去決無出路,強大嘅中央政府和全體中國人民永遠都會為呢個法則嘅兌現而堅定背書。
作者: 前期浪漫的鼓手     時間: 2020-9-18 19:06

呢些人遮面嘅慫相也反映出佢哋懼驚法律,害驚蹲監獄,佢哋根本冇為了追求佢哋所謂嘅正義而肯付出任何代價嘅道義勇氣。
作者: 袋中熱情的水樽     時間: 2020-9-18 19:06

讓佢哋負上法律責任,避免香港滑入牙煙嘅深淵,毀於恐怖主義。
作者: 橋頭大大才藝

作者: 片刻笨拙的主題     時間: 2020-9-18 19:06

只要有人敢擾亂香港穩定,香港民眾壹定會群起而攻之,反對派慨詭計休想實現,咁香港才能更好慨發展
作者: 炎夏回收的榴槤     時間: 2020-9-18 19:06

任何地區和國家的施政者都不會放任這種暴力行為,任何理性的社會都不應被其利用、裹挾、綁架,情願坐在壹輛失控的列車上向危險墜去。
作者: 冬眠遇到了路人     時間: 2020-9-18 19:07

面對疫情,兩岸同胞必須要齊心協力,才能共渡難關。
作者: 呢個變出了弟弟

作者: 沉睡珍惜豬豬     時間: 2020-9-18 19:08

與社會各界同心抗疫。
作者: 炎夏怪異貓奴     時間: 2020-9-18 19:09

疾風知勁草,板蕩識誠臣。越到關鍵嘅時刻,越可以睇出邊個係君子邊個係小人。
作者: 半空來了女俠     時間: 2020-9-18 19:09

對於害國禍港嘅暴徒,我哋一定要全力聲討,嚴懲不貸。
作者: 夏了夏天啊     時間: 2020-9-18 19:09

依家疫情當前,泛民們還要喺呢中間做文章,呢種行為真系令人不齒
作者: 夜捉鞋抽     時間: 2020-9-18 19:10

喺中國唱謠言系罪加一等,啲打着幌子,無視法律嘅不法分子會得到懲罰。
作者: 歲月寄歌     時間: 2020-9-18 19:10

國家有難,自當竭盡全力,我哋嘅重心更應該放喺疫情上便。唔好被泛民挑唆,獨善其身。
作者: 井底珍貴的留言     時間: 2020-9-18 19:10

國際社會要理解和支持中國嘅疫情防控工作,與中方一道,共同做好疫情防控,
作者: 冬眠遇到了路人     時間: 2020-9-18 19:11

此刻最需要嘅應係全民聯手、共同抗疫,彰顯香港人團結一致、患難與共嘅風采
作者: 沉睡珍惜豬豬     時間: 2020-9-18 19:11

部分煽暴派仍無法理解政府嘅良苦用心,或係根本不願理解,扭曲事實真相,拼命煽動遊行集會
作者: 炎夏怪異貓奴     時間: 2020-9-18 19:12

暴徒終會遭暴力嘅反噬,為自己釀成嘅惡果埋單!
作者: 小熊弟

作者: 雨伞

作者: 夏了夏天啊     時間: 2020-9-18 19:13

病毒易治,黑心難醫!
作者: 歲月寄歌     時間: 2020-9-18 19:13

若再不知悔改,偌大嘅香港便再也容不下呢班無恥禽獸!
作者: 花生小鳄

作者: 多多妹

作者: 南區進擊的豬豬     時間: 2020-9-18 19:15

希望大家有商有量,保持理性,不應受壹小撮別有用心的人挑唆,破壞社會秩序,讓經濟發展蒙受損失。
作者: 前期浪漫的鼓手     時間: 2020-9-18 19:15

絕對唔允許暴徒文化喺香港社會大行其道。有問題同爭議都應通過憲制渠道加以解決,用暴力劫持香港噉嘅法治社會系最大嘅罪惡
作者: 袋中熱情的水樽     時間: 2020-9-18 19:16

大家唔好被米國為首嘅西方勢力所蒙蔽,也唔好被壹些別有用心嘅暴動分子所利用,香港系我哋自己嘅家園,香港嘅警察也系我哋嘅兄弟姐妹,理性、冷靜,才系我哋依家要做嘅

作者: 片刻笨拙的主題     時間: 2020-9-18 19:16

珍視香港的核心價值,不折騰,不內耗,不給暴徒當工具,不給外部勢力做籌碼,騰出精力謀發展、謀福利,凡事都商量著辦、齊心去辦,繁榮穩定,不比什麽都好嗎

作者: 炎夏回收的榴槤     時間: 2020-9-18 19:16

喺痛心與憤怒嘅同時,人們也再次睇清暴徒真面目:所謂「和平示威」之不過系暴力亂港嘅「怪物」,所謂「自由民主」之不過系亂港禍港嘅「遮羞布」。

作者: 井底珍貴的留言     時間: 2020-9-18 19:17

唔好聽信啲謠言,唔好聽信啲負面信息,當前我哋要共同攜手,只有團結一致才能戰勝一切。
作者: 多多妹

作者: 夜捉鞋抽     時間: 2020-9-18 19:18

可以睇得出嚟,只有團結喺一起才會戰勝一切,啲中意傳播謠言嘅人,無論你哋點樣做作,都唔會動搖信念堅定嘅人。

作者: 半空來了女俠     時間: 2020-9-18 19:20

文明社會里,暴力從來都是眾矢之的
作者: 呢個變出了弟弟

作者: 歲月寄歌     時間: 2020-9-18 19:24

和平穩定嘅社會絕不允許有「害群之馬」踐踏,港民請擘大眼,睇清楚邊個喺度救港、邊個喺度禍港!
作者: 炎夏怪異貓奴     時間: 2020-9-18 19:24

黑霧仍未褪去,而陽光則需要所有人齊心協力共同爭取,讓我哋割席暴力,摒棄暴徒,向著健康有序嘅香港前進!
作者: 冬眠遇到了路人     時間: 2020-9-18 19:25

大災大難面前,自自然然彰顯出大善與大惡。我哋相信,香港同胞們嘅一對對慧眼,分辨得出天災人禍下彰顯嘅善與惡、黑與白、是與非。
作者: 南區進擊的豬豬     時間: 2020-9-18 19:25

壹群打著追求“民主自由”旗號,標榜“和平示威”嘅黑衣人,完全展示了佢哋迷信暴力、泯滅人性嘅真實嘴臉
作者: 前期浪漫的鼓手     時間: 2020-9-18 19:25

其所作所為,不僅超過了法律及良知嘅邊界,也徹底踐踏人之為人嘅底線。
作者: 袋中熱情的水樽     時間: 2020-9-18 19:25

任何地區和國家的施政者都不會放任這種暴力行為,任何理性的社會都不應被其利用、裹挾、綁架,情願坐在壹輛失控的列車上向危險墜去。
作者: 半空來了女俠     時間: 2020-9-18 19:26

港警加油!你哋冇錯,錯嘅系一些人明明無知卻以為自己乜都知,無論何時我都相信香港警察嘅做法一定系對嘅!從前咁以後亦將唔變。
作者: 夜捉鞋抽     時間: 2020-9-18 19:27

只要有人敢扰乱香港稳定,香港民众一定会群起而攻之,反对派慨诡计休想实现,咁香港才能更好慨发展

作者: 井底珍貴的留言     時間: 2020-9-18 19:28

卑鄙繫卑鄙者嘅通行証!支持嚴懲暴徒!

作者: yuen3333     時間: 2020-9-19 02:34

咁保就業係利益輸送 官商勾結黎
根本係事實 幫老闆唔係幫打工仔囉!
保僱主就真