標題: [本港新聞評論] 12港人拘押深圳涂謹申去信海事處長促公開被截獲位置 (19:15) - 20200917 - 港聞 ... [打印本頁]

作者: 愛1c蛋     時間: 2020-9-18 10:14 AM

12名涉偷越邊境港人在深圳鹽田區看守所被扣押逾3周,民主黨立法會議員涂謹申今日(17日)去信海事處長王天予,促請處方公開12名港人被截獲時的確實位置。

唔怪之得個老婆寧願跟的士佬唔跟綠帽狗! 就算海事處講俾牠知正確位置一撚樣唔信架啦!
呢隻賤狗唔抽12人蛇水抽到家屬謝禮唔會滿足! 到時眾籌子彈費同火葬費收骨灰牠們就最高興

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20200917/s00001/1600339354504/12港人拘押深圳-涂謹申去信海事處長-促公開被截獲位置
作者: 愛1c蛋     時間: 2020-9-18 10:18 AM

豬西敵同綠帽狗簡直係曱甴手足嘅大敵, 唔消費手足到最後一秒都唔肯收手
作者: asd1957     時間: 2020-9-18 10:22 AM

佢要海事處個回覆答案係維多利亞港天星碼頭
作者: lung_block     時間: 2020-9-18 10:25 AM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-18 10:14 AM 發表

12名涉偷越邊境港人在深圳鹽田區看守所被扣押逾3周,民主黨立法會議員涂謹申今日(17日)去信海事處長王天予,促請處方公開12名港人被截獲時的確實位置。

唔怪之得個老婆寧願跟的士佬唔跟綠帽狗! 就算海事處講俾牠知正確位置一撚樣唔信架啦!  ...
之前老婆跟的士佬,
而家老婆生個仔叫"信之"..

明顯有人選擇性"信"任現有老婆.但實際其實應該講佢心知肚明個仔出處..

唔想踢爆,唯有"信之"信之...
作者: 得棚牙     時間: 2020-9-18 10:26 AM

传:将地球调转吧!
利申:黑衣暴畜死全家!
作者: 愛1c蛋     時間: 2020-9-18 10:27 AM

唔知有無驗DNA呢?
引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-18 10:25 AM 發表

之前老婆跟的士佬,

明顯有人選擇性"信"任現有老婆.但實際其實應該講佢心知肚明個仔出處..

唔想踢爆,唯有"信之"信之... ...

作者: lung_block     時間: 2020-9-18 10:27 AM

引用:
原帖由 asd1957 於 2020-9-18 10:22 AM 發表

非法出境點會向海事處通報記錄??

就算海事處俾隻隻船既雷達軌跡,指出佢出左香港水域..
屠狗又會否信該雷達信號記錄係走私個隻船???
作者: kkeerrr     時間: 2020-9-18 10:28 AM

對不同意見既人私了,淋易燃液體燒,用磚頭掟死,又用渠蓋碇頭要攞命,機埸禁錮圍毆、脫褲羞辱,天有眼終於有報應,所以那12個黃屍曱甴暴徒係抵L死嘅,不值得憐憫
作者: 愛1c蛋     時間: 2020-9-18 10:30 AM

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-18 10:27 AM 發表

根本無可能肯定邊個位置捉到人?
作者: tony.hk     時間: 2020-9-18 10:31 AM

佢係咪想話其實12人在旺角信和對面
比國安人員捉走的,而今次國安人員亦都係將佢地帶到西貢,
然後逼佢地上船,相信到內地後每人(每日)身上被打十幾粒釘,
沒有魚枊包止痛,12人每日都生不如死.....
作者: lung_block     時間: 2020-9-18 10:32 AM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-18 10:27 AM 發表

唔知有無驗DNA呢?
人地都特登改個仔名字叫"信之",
當然係講個"信"字..

唔係下下都質疑政府,中國等..
向全世界人表示絕對信任現任老婆和個仔..

"此地無銀三百両,子非己出叫信之"
作者: 瑪卡     時間: 2020-9-18 10:32 AM

引用:
原帖由 asd1957 於 2020-9-18 10:22 AM 發表

吓。。。。個爸爸話南丫島🤔🤔
作者: starr     時間: 2020-9-18 10:32 AM

請向內地執法單位查詢
作者: 愛1c蛋     時間: 2020-9-18 10:33 AM

即係唔係綠帽狗啦! 係無能狗才正確
引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-18 10:32 AM 發表

人地都特登改個仔名字叫"信之",
當然係講個"信"字..

唔係下下都質疑政府,中國等..
向全世界人表示絕對信任現任老婆和個仔..

"此地無銀三百両,子非己出叫信之" ...

作者: snoopy_fa     時間: 2020-9-18 10:33 AM

有案係身仲大大聲, 不如12人先交代點著草先
作者: 瑪卡     時間: 2020-9-18 10:34 AM

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-18 10:25 AM 發表

之前老婆跟的士佬,

的士哥哥KO劣師👍👍
作者: lung_block     時間: 2020-9-18 10:35 AM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-18 10:30 AM 發表

根本無可能肯定邊個位置捉到人?
雷達軌跡可顯示該船在香港境內沒有減速..(當然只係根據時間估計某船係戴十二暪徒既偷渡船)..

捉到人時係該船減速並有其他船隻接近(但香港雷達唔知可唔可以掃到咁遠???)
作者: Anunnaki     時間: 2020-9-18 10:35 AM

犯氓真係要將12瞞徒置諸死地,心腸非常惡毒!!

塗狗身,要問要內地機關。唔好做show,消費12瞞徒,你咁係整死佢地。
作者: 瑪卡     時間: 2020-9-18 10:36 AM

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-9-18 10:31 AM 發表

沒有魚枊包止痛,12人每日都生不如死..... ...
佢地對於書釘好有經血🤔🤔
作者: aded     時間: 2020-9-18 10:36 AM

公開位置後涂議員不當海視察一番就正王八!
作者: lung_block     時間: 2020-9-18 10:36 AM

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-18 10:34 AM 發表

的士哥哥KO劣師👍👍
你估個個會接受柏拉圖式戀愛...
作者: 加燦     時間: 2020-9-18 10:37 AM

我代海事處長答呢隻屠狗身: 又唔係我拉佢哋,我點撚知呀仆街.
作者: IWC-Rolex     時間: 2020-9-18 10:37 AM

汒汒大海,隻走私船又唔會發訊號,因為走私要隱藏,然後問另一個唔在場既人船既位置!
真心想問,問呢個問題個人智商有多少?
作者: 瑪卡     時間: 2020-9-18 10:38 AM

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-18 10:36 AM 發表

你估個個會接受柏拉圖式戀愛...
吓。。。。佢唔得?食瑪卡幫到手🤔🤔
作者: bdove     時間: 2020-9-18 10:40 AM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-18 10:14 AM 發表

唔怪之得個老婆寧願跟的士佬唔跟綠帽狗! 就算海事處講俾牠知正確位置一撚樣唔信架啦!  ...
12瞞徒出發時有否報海事處知,我去(钓魚)偷渡?
作者: kingkong_hk     時間: 2020-9-18 10:40 AM

引用:
原帖由 asd1957 於 18-9-2020 10:22 發表

城門水塘
作者: wilkis333     時間: 2020-9-18 10:40 AM

引用:

點解會有人投票比佢?
作者: miumiujorden     時間: 2020-9-18 10:40 AM

仲係度死唔斷氣,
作者: 愛1c蛋     時間: 2020-9-18 10:41 AM

引用:
原帖由 bdove 於 2020-9-18 10:40 AM 發表

12瞞徒出發時有否報海事處知,我去(钓魚)偷渡?
牠們去街市買魚都未定呢?
作者: 紫縈仙子     時間: 2020-9-18 10:41 AM

大陸海警微博已公關
係佢地唔信之麻
如果唔係香港水域,點俾個地點你呀
作者: lam1252     時間: 2020-9-18 10:41 AM

而家係大陸內海上捉班偷渡客,唔係香港水域,關海事處乜事?岸𠃊狗
作者: glue123     時間: 2020-9-18 10:41 AM

唔知係咪咁,人係大陸捉,海事處未必有準確位置,被捉位置可能都係靠大陸通報
作者: 超級羊     時間: 2020-9-18 10:41 AM

涂謹申  儍撚咗!
作者: arhon009     時間: 2020-9-18 10:41 AM

屌, 逃緊生呢隻狗又出黎吠....漁農處幾時至肯捉鳩佢去人道毁滅
作者: sylm01     時間: 2020-9-18 10:42 AM

又開始老作喺大嶼山之嘛, 仲唔快啲去搵證據 
作者: aesoppqwe     時間: 2020-9-18 10:43 AM

佢真正目的都係做個樣比曱甴睇,證明佢地應該繼續留任
你估佢唔知自己救唔到人,做緊嘅野係多餘咩
作者: 袋中野性的牛     時間: 2020-9-18 10:43 AM

門口狗!有本事上大陸問啦! 戴綠帽都唔見佢咁激動,就算係你屋企大床少你老婆都係戴咗綠帽㗎啦
作者: 幸福財星     時間: 2020-9-18 10:43 AM

直接去深圳救手足
作者: tony.hk     時間: 2020-9-18 10:44 AM

只要香港政府承認中國海警係一個執法機關,
咁根本無必要質疑對方所公報的拘捕地點
逃狗來來去去都係搞屎棍一名,無一次係真正幫到手
作者: stocky1010     時間: 2020-9-18 10:44 AM

收皮啦!反中亂港!!!勾結黑媒及外來勢力,正搞屎棍!!!!帶罪在身棄保潛逃的逃犯,反中議員玩夠未?這些喪盡天良、以肉石軀焚的極端理念去對抗政府及中國政權,煽惑大眾破壞社會祑序安靈!這些罪犯是活該的天理循環!!!

作者: tomymt     時間: 2020-9-18 10:44 AM

黐 9 線!人已在深圳踎緊,再去問埋呢D,有乜意義?
作者: KATSU29     時間: 2020-9-18 10:45 AM

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-9-18 10:31 AM 發表

12隻曱甴係去買球衣,人地還原真相啫!
作者: Samam     時間: 2020-9-18 10:45 AM

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-18 10:27 AM 發表

佢呢d閪人只會尋釁滋事,其他識條撚咩😁
作者: CatTooQQ     時間: 2020-9-18 10:45 AM

都話本身喺尖東海傍釣魚中,無啦啦俾人拘捕咯!
咁樣滿意未
作者: tony.hk     時間: 2020-9-18 10:46 AM

引用:
原帖由 sylm01 於 2020-9-18 10:42 AM 發表

又開始老作喺大嶼山之嘛, 仲唔快啲去搵證據
就快作到入維港內架喇
作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2020-9-18 10:46 AM

逃狗都想走佬要預先知道邊條線和邊個點唔安全,以備日後留意,叻。
作者: @賓尼兔@     時間: 2020-9-18 10:46 AM

點解要問海事處?出左境外點解唔係去信中國海關?
作者: kwokk2014     時間: 2020-9-18 10:46 AM

在大陸海域
作者: ullu     時間: 2020-9-18 10:47 AM

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-18 10:35 AM 發表

雷達軌跡可顯示該船在香港境內沒有減速..(當然只係根據時間估計某船係戴十二暪徒既偷渡船)..

捉到人時係該船減速並有其他船隻接近(但香港雷達唔知可唔可以掃到咁遠???) ...
條!12家屬話佢地去釣魚之嘛,會展對開海面被掟落海,下個月有班叻仔去獻花㗎喇🤣🤣
作者: withorwithoutu     時間: 2020-9-18 10:47 AM

在中國海域內被截
叫香港海事處公開位置
佢條傻佬係咪搵錯人
作者: 飛天盒仔     時間: 2020-9-18 10:47 AM

我都明白涂議員老婆嘅痛苦
引用:

作者: ac_cml     時間: 2020-9-18 10:47 AM

引用:

好明顯唔會公開, 因為一定係越境執法
之前夾走李波同肖建華都做得出, 佢地有乜做唔出
作者: 都没有     時間: 2020-9-18 10:47 AM

涂生,問過12糊塗未?你咁做會唔會侵犯佢哋私隱?
作者: ansonkpl     時間: 2020-9-18 10:48 AM

問內地公安啦,海事處長點知呢,涂議員咪撚柒啦
作者: kwokk2014     時間: 2020-9-18 10:48 AM

在大陸海域被擒,
應該向大陸查詢,
塗綠帽真係柒師!
作者: @賓尼兔@     時間: 2020-9-18 10:48 AM

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2020-9-18 10:37 AM 發表

汒汒大海,隻走私船又唔會發訊號,因為走私要隱藏,然後問另一個唔在場既人船既位置!
真心想問,問呢個問題個人智商有多少?
逃狗個律師牌真係淘番黎....
帶綠帽帶到傻撚左
作者: boymeetsgirl     時間: 2020-9-18 10:49 AM

話明係偷渡,海事處那會有被截位置?
作者: yeungph     時間: 2020-9-18 10:49 AM

"被截獲時的確實位置"

唔係香港水警捉,點知佢咩位置,不如問你主人美國GPS丫笨。
作者: barcam002     時間: 2020-9-18 10:49 AM

引用:

https://fs.mingpao.com/ins/20200917/s00001/1462d3a1fafa57fb992269420b814ba9.jpg

DOG 涂,,每當有人仆街,你就為自己選票跳出來吠,但對12名人蛇毫無幫助,話你卑鄙小人應該唔算過份卦?
作者: lrr174     時間: 2020-9-18 10:50 AM

又係 逃緊生 ?
佢 收左尾角佬錢 日日交少少功課 頂勒
作者: healchu     時間: 2020-9-18 10:50 AM

係內地水域捉到,你走去問香港海事處?
作者: FIREKILLER2     時間: 2020-9-18 10:51 AM

真係多9餘
作者: seven3137     時間: 2020-9-18 10:51 AM

冚家鏟黑暴家庭話去釣魚呀
又甘L啱12個保釋既一齊坐大飛
講一千次大話真係有7碌YC狗信架
冇return home card既垃圾議員又話要救12 YC狗手足
點L樣上去救
作者: 讓球達人     時間: 2020-9-18 10:51 AM

正撚樣,正狗賊
作者: wilsonts     時間: 2020-9-18 10:53 AM

宜家好似係內地水域捉到, 禁關海事處咩事
作者: 一個中國人!     時間: 2020-9-18 10:53 AM

引用:

https://fs.mingpao.com/ins/20200917/s00001/1462d3a1fafa57fb992269420b814ba9.jpg

建議綠帽已完多啲上鄉土索料~~

圖片附件: 1600397613719.jpg (2020-9-18 10:53 AM, 183.71 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: 1600397613757.jpg (2020-9-18 10:53 AM, 18.3 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: 華爾街狼狼     時間: 2020-9-18 10:53 AM

緊身今次收咗幾多錢?日日見佢好落力咁。。。。
作者: wkkenneth     時間: 2020-9-18 10:53 AM

出左香港入左中國水域,關海事處乜事,又唔係佢地拉,要問咪問中國執法機關
作者: lrr174     時間: 2020-9-18 10:53 AM

引用:
原帖由 barcam002 於 2020-9-18 10:49 AM 發表

DOG 涂,,每當有人仆街,你就為自己選票跳出來吠,但對12名人蛇毫無幫助,話你卑鄙小人應該唔算過份卦?
無幫助 都好d, 睇怕 仲難返黎,
佢根本冇為過12件人蛇著想,
只係為尾角做事
作者: athlon1126     時間: 2020-9-18 10:54 AM

黃畜甲甴on9無極限
作者: tony.hk     時間: 2020-9-18 10:54 AM

逃狗

你咁講不如直接去揾一哥,正式落份口供話有港人被人捉走,
等警方正式展開調查.......衰左後果同釘子健一樣啫
作者: sweetandsour     時間: 2020-9-18 10:54 AM

傻L左,叫香港部門復在境外的事件
作者: 飛天盒仔     時間: 2020-9-18 10:55 AM

你估係果班去英國嘆緊嘅手足呀!!!
引用:
原帖由 ac_cml 於 2020-9-18 10:47 AM 發表

好明顯唔會公開, 因為一定係越境執法
之前夾走李波同肖建華都做得出, 佢地有乜做唔出

作者: barcam002     時間: 2020-9-18 10:55 AM

引用:
原帖由 healchu 於 2020-9-18 10:50 AM 發表

係內地水域捉到,你走去問香港海事處?
Dog涂想話被捕12名人蛇,係在香港水域拉的,不過佢忘記左香港係中國地方,香港更是在中國水域以內
作者: 一昔如環     時間: 2020-9-18 10:56 AM

12淫蛇死咗才更有利用價值,塗狗又可年年呃傻人衆籌拜曱甴。
作者: 泛民假仁假義     時間: 2020-9-18 10:56 AM

引用:

之前老婆跟的士佬,

胡塗信之!
作者: bronze18man     時間: 2020-9-18 10:56 AM

唔係應該去信大陸海海事處咩?又扮代表呀?
作者: dunbinexy     時間: 2020-9-18 10:56 AM

佢真係白痴,公安做野國家機密關你隻綠帽狗咩事呢?
作者: teddysignal     時間: 2020-9-18 10:56 AM

引用:

佢唔係以為一隻偷渡既船會實時向海事處報告位置嘛?
條友仔話幫12 隻棄保潛逃既準監躉,到而家都未做過一件半實質性有幫助既事。今次佢真係害到12準監躉死唔眼閉。
作者: lrr174     時間: 2020-9-18 10:56 AM

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2020-9-18 10:53 AM 發表

出左香港入左中國水域,關海事處乜事,又唔係佢地拉,要問咪問中國執法機關
叫佢 問尾角 好過啦, 佢地 d kan諜衛星 唔用當裝飾?
作者: 絕世小魚     時間: 2020-9-18 10:56 AM

引用:

咁殘忍
居然唔俾食 止痛魚柳包
作者: DZDD     時間: 2020-9-18 10:57 AM

引用:

智障即係智障, 問"香港"海事處偷渡入境大陸人蛇係"中國"邊度水域俾人捉.
屌你,重話自己係律師, 劣師吓話.
作者: tktprim     時間: 2020-9-18 10:58 AM

引用:

海事處咪叫佢睇報紙新聞咪知道囉。
作者: lung_block     時間: 2020-9-18 10:58 AM

引用:
原帖由 泛民假仁假義 於 2020-9-18 10:56 AM 發表

胡塗信之!
唔通經手人係現任民主黨胡主席...
作者: estateman     時間: 2020-9-18 10:59 AM

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-18 10:18 AM 發表

豬西敵同綠帽狗簡直係曱甴手足嘅大敵, 唔消費手足到最後一秒都唔肯收手
只要繼續消費12只曱甴
來年耳席更加穩固
死的只是別人孩子
作者: 新丁2015     時間: 2020-9-18 10:59 AM

呢條仆街冚家剷終日只識縮埋香港呱呱嘈
作者: bensonchow     時間: 2020-9-18 10:59 AM

從香港坐大飛偷渡去臺灣點都會進入中國水域駛鬼越界捉人咩。
作者: 絕世小魚     時間: 2020-9-18 10:59 AM

如果係香港
D辯護法官一定講佢地只去出海釣魚
只係船家唔覺意開出咗少少
跟手質疑水警被拘捕的海域真實性

強調係辯護法官唔係辯護律師
我冇打錯
作者: estateman     時間: 2020-9-18 10:59 AM

引用:

內地水堿吾糸去信內地咩
作者: Henrywu18     時間: 2020-9-18 11:00 AM

黑泛真係食人血饅頭食到盡

作者: 阿美蝶     時間: 2020-9-18 11:00 AM

離開咗香港海域,海事處又點知呢
作者: ac_cml     時間: 2020-9-18 11:01 AM

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-9-18 10:55 AM 發表

你估係果班去英國嘆緊嘅手足呀!!!
原來你都係手足 呢個版好多大陸人, 好少遇到手足
作者: 羊谷c叔     時間: 2020-9-18 11:01 AM

含家鏟泥齊送中,公海水域多膠魚。
作者: chancc77     時間: 2020-9-18 11:01 AM

On9, 香港可干預內地事務架? 有口話人。。。。中聯辦講2句又屌人。。。
作者: 漆哥     時間: 2020-9-18 11:02 AM

其實果日掃低晒果十二件,咪冇咁煩囉
庸人自擾?
作者: civic11111     時間: 2020-9-18 11:02 AM

佢要係最後呢一年盡量抽呢件事水
令黑暴以為佢地係幫緊手足
其實係人都知
你兩個垃圾搞得愈緊
大6就揸得愈緊
肉隨拈板上
12曱甴呢云有難了
作者: 絕世小魚     時間: 2020-9-18 11:03 AM

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-18 10:34 AM 發表

的士哥哥KO劣師👍👍
好明顯
他前妻是一個明白人
寧選一個賺辛苦錢的的士司機
也不要一個有高薪厚職的律師

錯了一次.就即時改過
作者: 明日平平美人     時間: 2020-9-18 11:04 AM

逃緊身有冇問過,12瞞逃出海時向海事處申請吖。
人血饅頭好好食,博命食,汁都要Lom埋。
作者: hung663     時間: 2020-9-18 11:04 AM

胡塗新真係冇改错名。
作者: banjo.     時間: 2020-9-18 11:04 AM

泛狗玩到咁L串, 老共實會奉隌.