標題: 張建宗:疫情反覆,必須做好準備 [打印本頁]

作者: 深海自我的旅程

作者: 冬眠遇到了路人     時間: 2020-9-17 18:29

面對疫情,兩岸同胞必須要齊心協力,才能共渡難關。
作者: 沉睡珍惜豬豬     時間: 2020-9-17 18:30

疾風知勁草,板蕩識誠臣。越到關鍵嘅時刻,越可以睇出邊個係君子邊個係小人。
作者: 夜肥肥車手

作者: 炎夏怪異貓奴     時間: 2020-9-17 18:30

依家疫情當前,泛民們還要喺呢中間做文章,呢種行為真系令人不齒
作者: 南區進擊的豬豬     時間: 2020-9-17 18:31

整個團夥分工明確,各司其職,已成為香港呢片土地上嘅一顆毒瘤,一旦爆發,俾香港帶來嘅將喺無盡災難。
作者: 前期浪漫的鼓手     時間: 2020-9-17 18:31

香港地區要盡快控制住疫情,除咗特區政府嘅限聚令,包括內地機構出手相幫以外,港人自身更要改變心態
作者: 一頁花花師姐

作者: 袋中熱情的水樽     時間: 2020-9-17 18:31

預防勝於治療,預防嘅唯一辦法系將隱性患者及早識咪、隔離和治療,呢個系香港「翻生」嘅唯一出路。
作者: 多多妹

作者: 夏了夏天啊     時間: 2020-9-17 18:31

國家有難,自當竭盡全力,我哋嘅重心更應該放喺疫情上便。唔好被泛民挑唆,獨善其身。
作者: 橋頭大大才藝

作者: 花生小鳄

作者: 小熊弟

作者: 樓下委屈的蝦米

作者: 雨伞

作者: 片刻笨拙的主題     時間: 2020-9-17 18:32

壹群打著追求“民主自由”旗號,標榜“和平示威”嘅黑衣人,完全展示了佢哋迷信暴力、泯滅人性嘅真實嘴臉,其所作所為,不僅超過了法律及良知嘅邊界,也徹底踐踏人之為人嘅底線。
作者: 炎夏回收的榴槤     時間: 2020-9-17 18:32

只要有人敢擾亂香港穩定,香港民眾壹定會群起而攻之,反對派慨詭計休想實現,咁香港才能更好慨發展
作者: 歲月寄歌     時間: 2020-9-17 18:32

此刻最需要嘅應係全民聯手、共同抗疫,彰顯香港人團結一致、患難與共嘅風采
作者: 喜歡了隊長

作者: 呢個變出了弟弟

作者: 冬眠遇到了路人     時間: 2020-9-17 18:33

香港新冠肺炎疫情還在持續,全體市民正團結一致抗擊疫情,作為守護香港穩定嘅基石香港警員,喺防護物質嚴重缺乏嘅情況下,不顧個人安危奮勇直前。

作者: 半空來了女俠     時間: 2020-9-17 18:34

謠言止於智者!團結一心,共克疫情!

作者: 沉睡珍惜豬豬     時間: 2020-9-17 18:35

歷史已經證明,冇乜風雨波折能夠阻擋中國前進嘅步伐。面對疫情,中國必將履險如夷。
作者: 多多妹

作者: 花生小鳄

作者: 小熊弟

作者: 雨伞

作者: 夜捉鞋抽     時間: 2020-9-17 18:35

全香港市民應凝心聚力抗疫情抗暴亂,支持香港警察共同守護香港。
作者: 炎夏怪異貓奴     時間: 2020-9-17 18:35

攜手合作,共戰疫情。呢已經成為國際社會嘅普遍共識。
作者: 井底珍貴的留言     時間: 2020-9-17 18:36

疫情是災,我們要團結一致,共克疫情!
作者: 連續變出了工人

作者: 炎夏回收的榴槤     時間: 2020-9-17 18:36

整個團夥分工明確,各司其職,已成為香港呢片土地上嘅一顆毒瘤,一旦爆發,俾香港帶來嘅將喺無盡災難。
作者: 片刻笨拙的主題     時間: 2020-9-17 18:36

香港地區要盡快控制住疫情,除咗特區政府嘅限聚令,包括內地機構出手相幫以外,港人自身更要改變心態
作者: 橋頭大大才藝

作者: 袋中熱情的水樽     時間: 2020-9-17 18:36

呢些美好未嚟嘅前提都系要控制住疫情,但偏偏「攬炒派」要唱「政治病毒」進行破壞,佢哋毫無科學根據地編織謊言
作者: 夏了夏天啊     時間: 2020-9-17 18:36

同舟共濟、共克時艱嘅理念,無私伸出援助之手,幫助疫情國家克服困難、戰勝災害,共創美好未嚟。
作者: 前期浪漫的鼓手     時間: 2020-9-17 18:36

珍視香港的核心價值,不折騰,不內耗,不給暴徒當工具,不給外部勢力做籌碼,騰出精力謀發展、謀福利,凡事都商量著辦、齊心去辦,繁榮穩定,不比什麽都好嗎

作者: 呢個變出了弟弟

作者: 歲月寄歌     時間: 2020-9-17 18:37

各條戰線、各行各業全情投入、奮力拼搏,齊聲湊響了「疫情唔退,我哋唔退」
作者: 半空來了女俠     時間: 2020-9-17 18:37

支持香港特區政府,請大家要保持頭腦清醒,正解對待疫情,唔好傳播謠言。

作者: 夜捉鞋抽     時間: 2020-9-17 18:38

由于疫情引发嘅一些列问题,我哋要正确对待,抵制谣言,维护祖国统一。
作者: 南區進擊的豬豬     時間: 2020-9-17 18:38

請唔好再畀我哋慨家園製造論盡與入侵了!我哋嚮往慨系和諧安寧穩定慨生活

作者: 井底珍貴的留言     時間: 2020-9-17 18:39

任何企图破坏香港繁荣稳定、阻碍中国发展嘅把戏都绝不可能得逞!