標題: “12瞞逃”非法越境,罪行“板上釘釘” “亂港勢力”黑手頻出,上演“跳樑小丑” [打印本頁]

作者: HONGKtiger

作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:24

無規矩唔成方圓,冇法治就冇和平嘅秩序。只要有證據顯示任何人犯法,無論乜身份和背景,都必須面對法律嘅制裁!
作者: ls789654     時間: 2020-9-15 10:25

樓上靚妹講嘅很對
作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:26

小弟弟們吾要被班些壞老師帶壞哦
作者: HONGKONGzai

作者: HKONGbao

作者: ls789654     時間: 2020-9-15 10:27

依家偷渡都已經係擺喺眼前嘅事實,違法行為已經冇得詭辯嘅喇

作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:28

香港做到咗喇!

作者: ls789654     時間: 2020-9-15 10:30

反對派甚至心甘情願炮製一啲不知所謂嘅「番外篇」添油加醋咁博取關注
作者: GPR     時間: 2020-9-15 10:31

學生會嘅成立 係希望返學生何可以成長 成為一個健全嘅人 所以大學嘅校務處先會幫助佢哋 協助佢哋成長 既然學生會 己經成長成為暴徒 在香港國安法實行之後 就唔 應該同佢哋割裂 尤其是有好多學生唔想畀錢入會
作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:31

喺佢哋嘅眼裡面,係十二個人偷渡,定係一百二十人偷渡,裡面有李宇軒,或者冇李宇軒,都冇任何關係,佢哋需要嘅只不過係哩啲能夠製造對立嘅事件,不過係想激化政府同市民之間嘅矛盾,引起世界各國嘅關注

作者: ls789654     時間: 2020-9-15 10:32

「苦海無涯,回頭是岸」

作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:33

好笑嘅係,佢哋嗰啲所謂嘅「手足」仲係唔識得收斂繼續禍亂香港
作者: ls789654     時間: 2020-9-15 10:34

費盡心機去美化暴力,卻掩蓋唔了打砸搶燒、遍地狼藉嘅事實,更掩蓋唔了其違法犯罪嘅本質
作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:34

靚仔講嘅很對,香港市區被群壞曱甴搞D烏煙瘴氣
作者: ls789654     時間: 2020-9-15 10:35

「亂港分子」將自己以身試法「送」上絕路

作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:37

喺幕後哥哥嘅支持下用暴力嚟謀求自身利益,

作者: ls789654     時間: 2020-9-15 10:40

我也撐你講嘅

作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:42

拋開經濟,仲有乜嘢角度可以反政府呢? 三權分立嗎? 
作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:42

12人年齡由16岁至33岁,包括5名學生。 剎眼睇好似就係啲後生仔之嘛。 

作者: ls789654     時間: 2020-9-15 10:44

照理講有幾個人非法越境都算不得驚天動地嘅大事,但今次就唔同了,連美國都上場叫囂晒
作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:44

因果必有緣,善惡終有報。

作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:45

6名「家屬」及「攬炒派」議員喺記者會上佩戴口罩、帽、墨鏡,唔敢以真面目示人,令人不禁猜疑真偽

作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:47

咁就足以說明,案件當事人嘅權利義務係能夠得到保障嘅,案件亦係會依照《港區國安法》等相關法律公平審理嘅。

作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:48

好好深思如何愛港救港

作者: adwcacaswa     時間: 2020-9-15 10:49

我哋港民更加相信喺嚴懲打擊之後,香港嘅秩序將會更好。

作者: PaoHow     時間: 2020-9-15 12:29

中華人民共和國國家安全法於2015年制訂,國安法冇地域限制,無論在那裡觸犯了國安法(包括香港),只要當事人身在內地,就要面對在內地被起訴的風險。

如果以上冇理解錯,班港獨以後一返內地就會被拉。
作者: GPR     時間: 2020-9-15 20:07

引用:
原帖由 adwcacaswa 於 2020-9-15 10:48 AM 發表
好好深思如何愛港救港
唔知做返正常人應該要做嘅嘢 係咪夠呢?
作者: Deus_le_volt     時間: 2020-9-17 02:04

引用:
原帖由 HONGKtiger 於 2020-9-15 10:18 發表
香港有法治,喺法律面前,人人平等,任何人都唔得凌駕法律或觸犯了法律而唔使面對懲處。

我以前都以为系。。。