標題: 中國已在備戰狀態 [打印本頁]

作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-25 18:37

中國同時在南北海域進行大規模實彈軍演, 守國土必先守海疆, 海疆守不住就如同鴉片戰爭時英國艦隊沿海岸線由南北上橫掃中國半壁江山.
中國的備戰係要持續至美國大選後, 因為美國的精神病腫桶行為不可預測, 隨時癲癇症發作而向中國發動突襲戰爭, 侵侵的選情越危急, 對中國發動戰爭的機會越大, 中國要在此時期提升至全國備戰狀態.  
作者: banjo.     時間: 2020-8-25 19:01

解放軍終於可以一展身手.
作者: 人類仔     時間: 2020-8-26 13:22

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-8-25 07:01 PM 發表
解放軍終於可以一展身手.
戰爭是好可怕的喔,港男嫩菊會不保的
作者: lyk898     時間: 2020-8-26 14:58

備戰左幾十年,仲要備多一百年
作者: 天郎     時間: 2020-8-26 17:23

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-26 02:58 PM 發表
備戰左幾十年,仲要備多一百年
笑屎
作者: 棧道     時間: 2020-8-26 18:36

引用:
原帖由 人類仔 於 2020-8-26 01:22 PM 發表

堅打扙,香港好多漢奸會帶隊
作者: ray99hk     時間: 2020-8-26 18:37

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-8-25 06:37 PM 發表
中國同時在南北海域進行大規模實彈軍演, 守國土必先守海疆, 海疆守不住就如同鴉片戰爭時英國艦隊沿海岸線由南北上橫掃中國半壁江山.
中國的備戰係要持續至美國大選後, 因為美國的精神病腫桶行為不可預測, 隨時癲癇症發作而向中國發動突襲戰爭, 侵侵的選情越危急, 對中國發動戰爭的機會越大, 中國要在此時期提升至全國備戰狀態.   ...
今日東方的報導,台灣已經講清楚你D戰機可以飛到邊度

圖片附件: 1598438244095.jpg (2020-8-26 18:37, 261.42 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: ilovenikita     時間: 2020-8-26 18:40

本身實彈演練可能就系到對抗緊/或一早開咗戰
唔想做成混亂,先用公開講"演練"
作者: 今天有点烦     時間: 2020-8-26 19:45

就这几年必武统台湾,仗怎么打,兵就怎么练,台湾不收回东南腹地永远都在受威胁
作者: 人類仔     時間: 2020-8-26 21:42

引用:
原帖由 棧道 於 2020-8-26 06:36 PM 發表

堅打扙,香港好多漢奸會帶隊
為左守著菊花
作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-26 22:07

如果侵侵真係發神經開第一槍, 中國立即用導彈打關島及沖繩機場, 美軍戰機天上有地下無, 如要改飛去日本本土機場, 中國就炸埋東京.
就算美國派出所有航母戰鬥群包圍中國沿海都冇用, 依家唔係捉軍棋, 中國唔會派自己的航母出戰, 因為唔夠班, 而係用東風速递打航母, 中國到時的人造衛星都集中在海岸線上空, 高分衛星做即場直播美國航母的位置.
美國山長水遠打中國, 而中國則以逸待勞, 見一件打一件, 順手解放埋台灣.
作者: 天郎     時間: 2020-8-27 00:12

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-8-26 10:07 PM 發表
如果侵侵真係發神經開第一槍, 中國立即用導彈打關島及沖繩機場, 美軍戰機天上有地下無, 如要改飛去日本本土機場, 中國就炸埋東京.
就算美國派出所有航母戰鬥群包圍中國沿海都冇用, 依家唔係捉軍棋, 中國唔會派自己的航母出戰, 因為唔夠班, 而係用東風速递打航母, 中國到時的人造衛星都集中在海岸線上空, 高分衛星做即場直播美國航母的位置.
美國山長水遠打中國, 而中國則以逸待勞, 見一件打一 ...

作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-27 02:32

仲有, 中國的高分衛星做即場直播的同時, 通知在水底的核動力潛艇, 中國冇能力去進攻美國本土, 但穩守在自己家門口係綽綽有餘, 中國沿海係佈置咗大量中短程導彈, 航母的自身防護力不足就變成海上棺材.
美國軍方依家根本就係發神經, 派偵測機在中國領海外幾十公里飛行, 機師一個唔覺意飛歪咗, 三幾分鐘之內就飛入中國領空, 世人都睇到美國係恃強而亂來.
作者: frankiefung33     時間: 2020-8-27 02:33

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-8-27 02:32 AM 發表
仲有, 中國的高分衛星做即場直播的同時, 通知在水底的核動力潛艇, 中國冇能力去進攻美國本土, 但穩守在自己家門口係綽綽有餘, 中國沿海係佈置咗大量中短程導彈, 航母的自身防護力不足就變成海上棺材.
美國軍方依家根本就係發神經, 派偵測機在中國領海外幾十公里飛行, 機師一個唔覺意飛歪咗, 三幾分鐘之內就飛入中國領空, 世人都睇到美國係恃強而亂來.  ...
打啦,我口水都乾了!
作者: 海灣強勁的桌布     時間: 2020-8-27 05:03

被角可以纖滅對手
作者: GP03SE     時間: 2020-8-27 07:39

兩大強權係唔會直接對,老米好大機會挑起綠共大戰,再叫越南同三哥玩騷擾!
作者: Sin+Cos     時間: 2020-8-27 11:30

如果中國軍隊發放由北斗衛星定位的航母及其戰鬥群實時影像!會否嚇怕美帝?
作者: 大林林     時間: 2020-8-27 12:20

引用:
原帖由 人類仔 於 2020-8-26 01:22 PM 發表

杰妹等左好耐
作者: 大林林     時間: 2020-8-27 12:22

引用:
原帖由 人類仔 於 2020-8-26 09:42 PM 發表

為左守著菊花
杰妹同菊花全做中介
作者: 人類仔     時間: 2020-8-27 12:24

引用:
原帖由 大林林 於 2020-8-27 12:20 PM 發表

杰妹等左好耐
圍他菊花搽
https://www.youtube.com/watch?v=adhNr4dX7l4
作者: 陳晴     時間: 2020-8-27 14:57

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-8-26 10:07 PM 發表
美國山長水遠打中國, 而中國則以逸待勞, 見一件打一 ...
你個邏輯中國打人就用導彈,美國還擊只用航母,美國無導彈
作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-27 17:17

引用:
原帖由 陳晴 於 2020-8-27 02:57 PM 發表

你個邏輯中國打人就用導彈,美國還擊只用航母,美國無導彈
美國的航母本身就係導彈發射群, 但就算美國派出全部航母包圍中國, 艦上的導彈武器數量跟中國比較只係九牛一毛, 航母導彈炸中國只係在地面炸出一個洞窿, 但中國導彈炸中航母就冧包散, 美國唔可以由美國本土向中國發射洲際導彈, 如果係咁即係核戰.
如果美國真係向中國射洲際導彈, 中國還擊互射之後, 中美兩國傷亡慘重, 俄羅斯必定檢便宜向美國射核彈, 令美國癱瘓無還擊之力, 俄羅斯收復阿拉斯加, 美國無單一民族性, 更易亡國.
作者: 崖上地獄     時間: 2020-8-27 18:05

永遠都備戰
作者: 找不到用戶

作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-28 02:59

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-8-27 06:07 PM 發表
敵軍已開火, 中國已在備戰狀態就不會失蹤!
平時果班愛國人士吹到解放軍天下無敵,
現在中國人被軍事攻擊, 需要解放軍出動時候, 解放軍又失蹤.
北韓弱國都敢軍事攻擊中國人, 咁中國仲弱!

北韓巡邏艇開火! 10中國漁船越界捕魚至少3死
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29346210 ...
真係好笑喎, 貼張爛鬼照片就吹到係中國漁船爆炸, 真係人唔笑狗都吠.
正常人都知泡菜國的報紙仲衰過香港平果日報的假新聞, 泡菜佬作新聞真係天下無敵, 又話北韓犬決, 炮決, 又話肥仔金死鳩咗, 鑊鑊都係假新聞.
呢單假新聞係由泡菜佬的[每日朝鮮]作嘢, 由台灣番薯的[自由時報]毒家轉載, 專呃弱智低B仔.
作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-28 20:28

中美兩國現時的軍事實力懸殊, 中國唔會去挑釁美國, 但打鐵仍須自身硬, 美國的航母戰鬥群係超級武器, 所到之處係無可匹敵, 中國現時的航母只可用作威嚇東南亞國家, 所以中國就另起爐灶開發專門克制航母的武器, 即係東風速遞.
有人質疑中國的導彈是否可以打中高速移動的航母? 以中國人的聰明, 問題已解決.
[1] 北斗全面組網及高分衛星的精準, 航母在貼近中國海域一千海里內的行踪冇遮冇掩.
[2] 導彈係以[田]字為群組發射, 即係一次射九支導彈好似一個田字, 只要其中三兩支打中航母就完成任務.
[3] 打沉航母, 戰鬥群便瓦解, 其他艦艇冇鞋挽屐走.

作者: Money-Monster     時間: 2020-8-29 01:52

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-8-29 01:37 AM 發表

解放軍天下無敵, 但唔敢同北韓軍打?
你又天下無敵? 你又敢同人打?
我剩係知你條廢柴唔夠我講就Block我.
作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-29 03:23

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-8-29 01:32 AM 發表

解放軍無力保護中國人, 唯有話假新聞!
中國通海金融財經媒體, 是中資:
北韓巡邏艇對10艘中國漁船非法捕魚開火造成至少3死
https://www.quamnet.com/post/u6B20k1bnniQcF3sp0Ns8 ...
睜大你隻乜眼睇清楚喇, 又係引用相同泡菜報紙的假新聞.
作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-29 03:34

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-8-29 01:37 AM 發表

有病呀???
我幾時講過解放軍天下無敵.
如果你再係在我的帖子內貼來貼去都係假新聞, 講嘢又語焉不詳, 語無倫次, 咁就過主喇, 今次係最後警告.
作者: 公司含情的賤嘴     時間: 2020-8-29 15:30

嘥氣啦,大陸開戰!肥金開炮射死三個漁民,聲都唔出啦死晒狗咁,
作者: markodick     時間: 2020-8-29 16:34

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-8-25 18:37 發表
中國的備戰係要持續至美國大選後, 因為美國的精神病腫桶行為不可預測, 隨時癲癇症發作而向中國發動突襲戰爭, 侵侵的選情越危急, 對中國發動戰爭的機會越大, 中國要在此時期提升至全國備戰狀態.   ...
咁係時候呼喚全世界黨員回國,以免被捕作戰犯!
作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-29 16:35

引用:
原帖由 公司含情的賤嘴 於 2020-8-29 03:30 PM 發表
嘥氣啦,大陸開戰!肥金開炮射死三個漁民,聲都唔出啦死晒狗咁,
中國係應戰, 唔係開戰, 唔識點解就查字典喇.
南韓報紙個幾月前報導肥仔金已經死咗.
中國向南海射咗4支東風導彈, 唔係玩泥沙, 美國最有可能係在南海打第一槍, 中國今次係試射, 下次就來真的.
作者: marcominnie     時間: 2020-8-29 18:11

TR3B都未出
作者: sng850     時間: 2020-8-29 18:26

引用:
原帖由 Money-Monster 於 2020-8-29 01:52 AM 發表

你又天下無敵? 你又敢同人打?
我剩係知你條廢柴唔夠我講就Block我.
正確;唔夠網友講就 block 人者正廢柴!

作者: bizet     時間: 2020-8-29 19:08

引用:

點解打唔贏金仔幾隻兵哥.
作者: bizet     時間: 2020-8-29 19:11

引用:

習大大「強國夢」-- 犯我中華者,雖遠必誅!
點解北韓兵仔亂射亂殺, 習大大無聲出嘅.
作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-29 21:02

引用:
原帖由 bizet 於 2020-8-29 07:11 PM 發表

習大大「強國夢」-- 犯我中華者,雖遠必誅!
大妓院時報講肥仔金死咗喎, 你信唔信?
最好笑係台灣幾條電視台吹水佬講三峽大壩就快崩塌, 真係嚇鬼.
作者: bizet     時間: 2020-8-29 21:15

你唔敢代表習大大答?
作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-30 00:29

引用:
原帖由 markodick 於 2020-8-29 04:34 PM 發表

咁係時候呼喚全世界黨員回國,以免被捕作戰犯!
大妓院講中國共產黨有1億黨員已退黨.
作者: markodick     時間: 2020-8-30 00:44

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-8-29 16:35 發表

中國係應戰, 唔係開戰, 唔識點解就查字典喇.
南韓報紙個幾月前報導肥仔金已經死咗.
中國向南海射咗4支東風導彈, 唔係玩泥沙, 美國最有可能係在南海打第一槍, 中國今次係試射, 下次就來真的. ...
老共忍唔住射了!東風21同26比美國起哂底!今次蝕章了!

作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-30 19:24

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-8-30 06:06 PM 發表

解放軍無力保護中國人, 唯有話假新聞!
中國通海金融財經媒體, 是中資已接受事實.
你話假新聞, 你先要証明假新聞. 你無法証明是假, 即係你無法反對事實, 你唯有話假新聞:
北韓巡邏艇對10艘中國漁船非法捕魚開火造成至少3死
https://www.quamnet.com/post/u6B20k1bnniQcF3sp0Ns8

解放軍無力保護中國人, 不敢對抗北韓軍. 咁 ...
中國已積極備戰. 穩守自己家門口.
莫謂言之不預, 已警告而再犯,
我的[黑名單]裡面只有一條柒碌叫阿柒回龜, 我一般都唔會去黑人, 依家加多一隻.
作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-30 19:26

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-8-30 06:11 PM 發表

北韓兵仔是實戰, 解放軍是空談.
收皮喇, 你搵老同去圍爐取暖喇.
作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-30 21:16

中國在同一時間由不同發射台向南海發射4支導彈, 而且都係在相同落彈區, 我唔識軍事都知道中國已經向美國出咗紅牌警告, 即今次係試射, 下次就係來真料, 根本依家中美兩國係在南海賭一場沙蟹showhand, 以中國今日的導彈控制技術, 要打中航母並非難事.
中國的制海權及制空權都不及美國, 所以中國就埋頭苦幹研究東風速遞精準打擊, 天佑中華.
航母戰鬥群的防導彈能力不高, 因為航母當初的設計係進攻, 唔係防守, 陸基的防空就很全面.
作者: bizet     時間: 2020-8-30 21:24

3書1信流嘅咩? 你寫咗未呀?
作者: 明玉九垂天     時間: 2020-8-30 22:03

中國點解要由不同地區發射導彈? 即係就算你美國炸毀一處導彈基地, 中國內陸仍有無數處地方可以射導彈反擊, 而且依家都係用車載導彈, 靈活及機動性高.
如果下次中國在海南省向南海試射東風導彈, 美國軍艦更係有得震冇得瞓, 因為距離更近南海, 準確度更高, 海南省有火箭發射場, 即係導彈發射基地.