標題: 疑為南海局勢降溫, 中向美表明老解絕不率先開拖 [打印本頁]

作者: 神棍老子     時間: 2020-8-12 13:10

笠水?中向美表明老解絕不率先開拖,疑為南海局勢降溫!美台合作升級大陸反應激烈
https://www.youtube.com/watch?v=_VtiJAZlP2A
作者: cwilson1     時間: 2020-8-12 13:18

繁體字?呢條花靚係乜水?代表大陸發言?
作者: 棧道     時間: 2020-8-12 14:26

敵進我退
作者: caorenjie

作者: 隨風隨緣     時間: 2020-8-13 03:41

引用:
原帖由 神棍老子 於 2020-8-12 01:10 PM 發表
笠水?中向美表明老解絕不率先開拖,疑為南海局勢降溫!美台合作升級大陸反應激烈
https://www.youtube.com/watch?v=_VtiJAZlP2A
弱智果個先會率先開拖
美國軍費支出仲多過全世界第2-9名加埋
邊個咁on狗主動去打佢呀
班西毛把口叫打
自己又話反中,又唔敢去北京反
美國又話乜乜77保護香港人權
全世界都係到打緊嘴炮架啦
作者: 6674     時間: 2020-8-13 08:44

淨係睇樣,不看也罷。
樓主,既然你推廣得,也會略知一二吧。敢問條𨶙仔貴姓,身居何職?那所名校本科生?
作者: 魔教周周     時間: 2020-8-13 08:49

引用:
原帖由 神棍老子 於 2020-8-12 01:10 PM 發表
一直都講緊防衛
作者: 輪皇     時間: 2020-8-13 09:07

美狗係咁吠人,想打交。
作者: lyk898     時間: 2020-8-13 09:15

我軍軍備全世界最先進,連2線戰機都可以輕鬆做低佢老美一線戰機,驅逐艦又喺全世最強,應該動打佢老美
作者: xiel55555

作者: 59804774

作者: 神棍老子     時間: 2020-8-13 14:36

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-13 09:15 AM 發表
我軍軍備全世界最先進,連2線戰機都可以輕鬆做低佢老美一線戰機,驅逐艦又喺全世最強,應該動打佢老美
認同呀,
#J20完勝F22, F35,==>原因:F22太舊, F35甩皮
#055大驅遠勝DDG1000, 宙斯盾軍艦==>原因:055有128支導彈多於美艦, 電磁炮亦可以使用打擊美艦
#001, 002航母勝於美帝航母==>原因: 電磁彈射唔掂, 蒸汽彈射長時間使用要停30分鐘, 呢30分鐘空窗期就擊沉你啦, 仲有大陸有數十萬隻魚船, 一齊落網可以將航母螺旋槳纏繞令其失去動力.
#094,096潛艇==> 原因: 用最新泵推動靜音世界第一, 加上大陸有數十萬隻魚船, 一齊落網可以將潛艇螺旋槳纏繞令其失去動力,
#東風快遞導彈, ==>原因:一支可以擊沉一艘美航母, 中短程東風導彈可以將日本, 菲律賓, 關島美基地摧毀, 長程可以令華盛頓係地圖上消失.
#反隱身雷達/量子雷達 ==>原因:甚麼B2, B2B隱身轟炸機一出動就被探測兼鎖定摧毀
作者: lyk898     時間: 2020-8-13 14:40

引用:
原帖由 神棍老子 於 2020-8-13 02:36 PM 發表

認同呀,
#J20完勝F22, F35,==>原因:F22太舊, F35甩皮
#055大驅遠勝DDG1000, 宙斯盾軍艦==>原因:055有128支導彈多於美艦, 電磁炮亦可以使用打擊美艦
#001, 002航母勝於美帝航母==>原因: 電磁彈射唔掂, 蒸汽彈射長時間使用要停30分鐘, 呢30分鐘空窗期就擊沉你啦, 仲有大陸有數十萬隻魚船, 一齊落網可以將航母螺旋槳纏繞令其失去動力. ...
仲未計激光,電磁,量子三大炮呢,仲有高超音速,炭基芯片,大彊無人機,未出動已經嚇到佢連投降都冇力扯白期。
作者: rambotam2008     時間: 2020-8-13 15:00

其實大陸一向都唔會開火先啦 邊一次係大陸開火先㗎 反而你可以咁講 如果其他國家開火先 必定還擊 即係必定開火 咁樣明明呀
作者: kingking99     時間: 2020-8-13 16:00

中國從來都是講保衛國土,不像美國外出侵略,
美國唔來挑釁,中國想開拖都無處著手
作者: Peter_H

作者: ray99hk     時間: 2020-8-13 21:09

引用:
原帖由 神棍老子 於 2020-8-13 02:36 PM 發表

認同呀,
#001, 002航母勝於美帝航母==>原因: 電磁彈射唔掂, 蒸汽彈射長時間使用要停30分鐘, 呢30分鐘空窗期就擊沉你啦, 仲有大陸有數十萬隻魚船, 一齊落網可以將航母螺旋槳纏繞令其失去動力. ...
樓主鍾意扮小粉紅搞笑,但誇左少少。
作者: 神棍老子     時間: 2020-8-13 22:58

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-13 09:09 PM 發表

樓主鍾意扮小粉紅搞笑,但誇左少少。
師兄你言論小心違反國安法呀, 我講呢d係按網上所收集到的資料
作者: wwwvv0701     時間: 2020-8-13 23:57

引用:
原帖由 神棍老子 於 2020-8-13 10:58 PM 發表

師兄你言論小心違反國安法呀, 我講呢d係按網上所收集到的資料
樓主你發放假消息,唔怕國安法咩?
除非你來自鬼島,或者美加...
作者: 天才小廚師陽一     時間: 2020-8-14 00:06

殺左美國幾十萬人,降咩溫呀
作者: 神棍老子     時間: 2020-8-14 01:12

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2020-8-13 11:57 PM 發表

樓主你發放假消息,唔怕國安法咩?
除非你來自鬼島,或者美加...
我發放假消息?? 你即係話國家網絡人員發放假消息?? 咁我CAP圖報埋駐港國安署同中聯辦舉報你
作者: SCAV係狗     時間: 2020-8-14 01:19

引用:
拋底就拗底啦
作者: wwwvv0701     時間: 2020-8-14 07:38

引用:
原帖由 神棍老子 於 2020-8-14 01:12 AM 發表

我發放假消息?? 你即係話國家網絡人員發放假消息?? 咁我CAP圖報埋駐港國安署同中聯辦舉報你
順便報你以下呢個貼,神棍!
標題:
[剛剛傳來炸裂消息!美終於承認了!解放軍殲-10在福建上空擊落美全球最先進戰機F-22]
作者: amil

作者: 神棍老子     時間: 2020-8-14 15:14

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2020-8-14 07:38 AM 發表

順便報你以下呢個貼,神棍!
標題:
[剛剛傳來炸裂消息!美終於承認了!解放軍殲-10在福建上空擊落美全球最先進戰機F-22]
你知唔知南早係咩料呀?? 大外宣你都敢得罪, 小心小心
作者: nigel212

作者: wwwvv0701     時間: 2020-8-14 17:01

引用:
原帖由 神棍老子 於 2020-8-14 03:14 PM 發表

你知唔知南早係咩料呀?? 大外宣你都敢得罪, 小心小心
標題寫住美國戰機被擊落,如果係事實,請註明來源,否則就是發假消息,製造社會混亂,觸犯國安法,圖已cap,你準備定點解釋,“神棍”老兄。
作者: 前晚忠樹根     時間: 2020-8-14 17:38

作者: mflyer     時間: 2020-8-14 23:32

向來都係 佢老味 輸出戰亂, 睇返 鴉片販子 就知? 
作者: 神棍老子     時間: 2020-8-15 15:02

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2020-8-14 05:01 PM 發表

標題寫住美國戰機被擊落,如果係事實,請註明來源,否則就是發假消息,製造社會混亂,觸犯國安法,圖已cap,你準備定點解釋,“神棍”老兄。 ...
你係度講咩??唔該你分清楚邊條打邊條?? 假消息?? 咁你去查一查下面嘅來源啦
#疑為南海局勢降溫......來源出自南早
https://money.udn.com/money/story/5599/4775709
#美終於承認了!解放軍殲-10在福建上空擊落美全球最先進戰機F-22.....來源自軍武指揮部
https://www.youtube.com/watch?v=zrFC0mmAXH4
作者: wwwvv0701     時間: 2020-8-15 21:47

引用:
原帖由 神棍老子 於 2020-8-15 03:02 PM 發表

你係度講咩??唔該你分清楚邊條打邊條?? 假消息?? 咁你去查一查下面嘅來源啦
#疑為南海局勢降溫......來源出自南早
https://money.udn.com/money/story/5599/4775709
#美終於承認了!解放軍殲-10在福建上空擊落美全球最先進戰機F-22.....來源自軍武指揮部
https://www.youtube.com/watch?v=zrFC0 ...
你條片來自YT叫“軍武指揮部”,所講既擊落美國戰機,全世界新聞都冇報,你發佈/引用假消息新聞,引起混亂,以為中美開戰,一樣觸犯國安法,唔好扮無知,神棍!
作者: Thomas-wang     時間: 2020-8-16 08:13

又开始意淫了?🤣🤣🤣
作者: momo481716

作者: 好人好事     時間: 2020-8-16 19:25

都白痴既,仲乜要無端端開人地拖先 ? 你估係啲黃絲暴徒, 暴力就義 ?
作者: 呢個外圍的獅子     時間: 2020-9-20 03:42

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-13 09:15 AM 發表
你在反串?黃絲?
作者: 你有蟑螂計     時間: 2020-9-20 04:07

引用:
講呢條友系乜水?有冇原文新聞報道?
作者: stormy10     時間: 2020-9-20 09:35

引用:
原帖由 你有蟑螂計 於 2020-9-20 04:07 AM 發表

講呢條友系乜水?有冇原文新聞報道?
YouTuber腦作。
作者: 6674     時間: 2020-9-20 12:36

近排一班文宣在鄉間湧現,搞到低質低智。

有少少理智都吾信。華姐說的才算!
作者: Peter_H

作者: AnFHK     時間: 2020-9-20 14:35

引用:
原帖由 kingking99 於 2020-8-13 04:00 PM 發表
中國從來都是講保衛國土,不像美國外出侵略,
美國唔來挑釁,中國想開拖都無處著手
簡單d黎講,美國打完先講,中國講完都唔打。
作者: Kenny~     時間: 2020-9-20 14:38

引用:
台支蛆多幻想
作者: 黑蟑螂群毆     時間: 2020-9-20 16:25

好似香壇新聞板豬,為黑暴發言保護
作者: lcdtopcon200     時間: 2020-9-20 18:40

唔開拖,美國加速推台灣重返聯合國,點算?

作者: 大林林     時間: 2020-9-20 20:04

引用:
唔洗睇都知係井蛙天然毒
作者: 大林林     時間: 2020-9-20 20:06

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-12 01:18 PM 發表
繁體字?呢條花靚係乜水?代表大陸發言?
家下曱甴失業,想學燒山揾點激錢
作者: 大林林     時間: 2020-9-20 20:07

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-8-13 12:37 AM 發表

我注意到这些说广东话自媒体,吹牛逼好像很厉害
井蛙廢青
作者: 大林林     時間: 2020-9-20 20:10

引用:
貴國臨時政府200萬軍隊只有磚頭、汽油彈,餓幾日k仔就低溫症
作者: AnFHK     時間: 2020-9-20 21:07

引用:
原帖由 momo481716 於 2020-9-20 07:55 PM 發表

韓戰越戰中印中越珍寶島
仲有成吉思汗征服東歐Tim, 我指最近40年ar.