標題: 楊明撞車 樂易玲稱因壓力過大兼疲勞所致 [打印本頁]

作者: tom012345     時間: 2020-8-8 15:11

楊明今日(8日)凌晨零時駕駛的座駕在山頂馬己仙峽道失事撞壆,疑酒後駕駛的他涉嫌拒絕提供血液樣本被捕,由於他報稱不適,被送到醫院治理。

藍絲和警察犯法
常常被放生
今次唔知法官又有咩金句放生
壓力過大同疲勞就是犯法的原因, 所以香港警察比自己藉口成日犯法

新聞來源連結:

https://hd.stheadline.com/life/e ... 楊明撞車-樂易玲稱因壓力過大兼疲勞所致

作者: tom012345     時間: 2020-8-8 15:12

警察醉駕犯法, 只係比錢收買香港政府就得

圖片附件: 1596870818355.jpg (2020-8-8 15:12, 264.82 KB) / 該附件被下載次數 11

作者: martin101     時間: 2020-8-8 15:16

九改不了吃紙
作者: 幪面超人     時間: 2020-8-8 15:16

醉駕講乜都無用
作者: 晚間奔放的樹根     時間: 2020-8-8 15:24

樂小姐咁講是否找藉口支持醉駕?
作者: eriealan     時間: 2020-8-8 15:24

excuse me.....醉駕  drunk driving you know....不是睡着 you know

作者: liuche01     時間: 2020-8-8 15:27

呢條友新聞多多,樂嬸放棄吧啦!
作者: tom012345     時間: 2020-8-8 15:29

壓力過大同疲勞就是犯法的原因, 所以香港警察比自己藉口成日犯法
作者: 2282008     時間: 2020-8-8 15:29

過往慣例醉駕自炒沒有害人初犯罰款停牌 再犯醉駕判有效刑期或社會服務令...就難講🤔
作者: ax7ax     時間: 2020-8-8 16:10

真係唔抵幫
作者: 半夜強勁的樓奴     時間: 2020-8-8 16:19

應該停牌 20 年,幫唔落。
作者: skwongskwong     時間: 2020-8-8 16:29

坐硬...3個月左右
作者: tony.hk     時間: 2020-8-8 16:31

雪硬喇!
作者: Peter_H

作者: 天外有天s     時間: 2020-8-8 16:42

引用:
原帖由 幪面超人 於 2020-8-8 03:16 PM 發表
醉駕講乜都無用
到而家為止,都只係報章傳媒單方面話楊明涉嫌醉酒

警方、醫院都未有公佈楊明醉酒,尤其是醫院班黃絲醫護一定唔會幫藍絲楊明隱瞞

即係到而家都只係報章傳媒單方面靠估,未有正式證明楊明醉酒
作者: .任展鑾.     時間: 2020-8-8 17:10

引用:
原帖由 tom012345 於 2020-8-8 03:12 PM 發表
警察醉駕犯法, 只係比錢收買香港政府就得
茂波跑馬地會所出嚟
話扭親頸唔吹又冇事
作者: .任展鑾.     時間: 2020-8-8 17:11

引用:
原帖由 晚間奔放的樹根 於 2020-8-8 03:24 PM 發表
樂小姐咁講是否找藉口支持醉駕?
樂嬸同所謂警隊班白裇衫一諗樣
作者: 天外有天s     時間: 2020-8-8 21:17

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-8-8 04:42 PM 發表

到而家為止,都只係報章傳媒單方面話楊明涉嫌醉酒

警方、醫院都未有公佈楊明醉酒,尤其是醫院班黃絲醫護一定唔會幫藍絲楊明隱瞞

即係到而家都只係報章傳媒單方面靠估,未有正式證明楊明醉酒 ...
之前我早已講,只係報章傳媒單方面話楊明涉嫌醉酒

楊明撞車後係即刻送去醫院,醫生、護士即時係知楊明有冇飲過酒,若楊明有飲過酒嘅話,醫生、護士仲唔即時向傳媒尤其是向黃媒吹哂雞咩,而家就係醫生、護士冇話楊明有飲過酒
作者: tom012345     時間: 2020-8-9 16:25

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-8-8 09:17 PM 發表

之前我早已講,只係報章傳媒單方面話楊明涉嫌醉酒

楊明撞車後係即刻送去醫院,醫生、護士即時係知楊明有冇飲過酒,若楊明有飲過酒嘅話,醫生、護士仲唔即時向傳媒尤其是向黃媒吹哂雞咩,而家就係醫生、護士冇話楊明有飲過酒 ...
身無屎 唔吹波 藍絲做咩咁唔聽警察話呀
作者: 倉底之蛙     時間: 2020-8-9 16:27

引用:
原帖由 tom012345 於 2020-8-8 03:11 PM 發表
楊明今日(8日)凌晨零時駕駛的座駕在山頂馬己仙峽道失事撞壆,疑酒後駕駛的他涉嫌拒絕提供血液樣本被捕,由於他報稱不適,被送到醫院治理。

藍絲和警察犯法
常常被放生
今次唔知法官又有咩金句放生

新聞來源連結:

https://hd.stheadline.com/life/ent/realtime/1840881/%E5% ...
有高尚情燥就可以免罪,連老不都唔告!
作者: 找不到用戶