標題: 美國一定會打中國~因為打羸左唔洗還錢,同埋會凍結全部外國戶口,拿哂D錢 [打印本頁]

作者: hitmantin     時間: 2020-8-6 12:10

美國空軍全球打擊司令部周二主動公佈,成功從加州向太平洋海域試射一枚未安裝核彈頭的洲際彈道導彈。美國國防部長埃斯珀(Mark Esper)週三明確指出,美國該與中國戰鬥時不會畏戰,並要確保“美國要戰就要贏”。

美國空軍全球打擊司令部(AFGSC)特別公開了試射導彈的視頻片段。當地時間8月4日凌晨0時21分,空軍全球打擊司令部在加州范登堡空軍基地(Vandenberg Air Force Base)發射一枚未安裝核彈頭的“民兵三型”(Minuteman III)洲際彈道導彈。

民兵三型洲際彈道導彈是繼今年二月後的又一次試射。空軍全球打擊司令部指出,這枚未安裝武力的洲際彈道導彈,最後落在距離發射地點四千多英里外(約六千公里)的太平洋島國馬紹爾群島的美國軍事靶場。

美國空軍全球打擊司令部強調,這次試射與全球局勢“無任何關聯”,而是要證明美國的核武器打擊系統是安全、可靠且有效的,美國隨時準備好保衛自己與盟友,是要“讓盟友放心,勸阻侵略者”。
美國衛生部長阿查爾(Alex Azar)即將訪台,大陸環球時報總編輯胡錫進指出,衛生部長在美國內閣中的排序更靠前,因此這次訪問更具挑釁性,是向中方搞地緣政治施壓。大陸要讓台灣清楚,縱容蔡政府以「切香腸」方式升級美台關係是非常危險的,做美國強硬對華戰略的棋子有可能把台灣引向其不可承受的災難。

美國多間常春藤盟校,如今要變成中共黨校了嗎,有消息批漏,美國多間頂尖大學,從2017年開始,共接受來自中國價值約,新台幣17億的捐贈。而這其實也是中國千人計畫的一部分,試圖拉攏並吸收海外頂尖學者,進而竊取知識財產權。對此,美國3位眾議員看不下去,聯合去信給哈佛,要求交代外國捐款細則。而瑞士外交部長也罕見表態,表示中共高層在瑞士銀行擁有大量資產,未來如果中國在有動作,不排除凍結他們的資產,恐怕正中,中共要害。
作者: ray99hk     時間: 2020-8-6 16:45

引用:
原帖由 hitmantin 於 2020-8-6 12:10 PM 發表
美國空軍全球打擊司令部周二主動公佈,成功從加州向太平洋海域試射一枚未安裝核彈頭的洲際彈道導彈。美國國防部長埃斯珀(Mark Esper)週三明確指出,美國該與中國戰鬥時不會畏戰,並要確保“美國要戰就要贏”。

美國空軍全球打擊司令部(AFGSC)特別公開了試射導彈的視頻片段。當地時間8月4日凌晨0時21分,空軍全球打擊司令部在加州范登堡空軍基地(Vandenberg A ...
美國現在就開始不還錢(其實中國只持有一萬億元美債,美債總額是26萬億元),現在就凍結全部外國戶口,不就搞掂哂了嗎?

有哪個國家不順氣,就試下主動攻擊美國,這不是更好嗎?連打中國也不需要了。

我估計加、英、法、德全部不敢主動攻擊美國。
作者: 豆芽生     時間: 2020-8-6 17:04

你肯定中國還唔到拖?用下個腦啦小朋友
作者: 南宮老人     時間: 2020-8-6 17:21

引用:
原帖由 hitmantin 於 2020-8-6 12:10 PM 發表

美國空軍全球打擊司令部(AFGSC)特別公開了試射導彈的視頻片段。當地時間8月4日凌晨0時21分,空軍全球打擊司令部在加州范登堡空軍基地(Vandenberg A ...
師兄, 你係邊度聽到消息呀, 贏咗唔使還錢?? 以現時資料向大陸索償金額係1880萬億美金呀.
https://www.youtube.com/watch?v=g1aqMH6-1Mc

作者: hitmantin     時間: 2020-8-6 17:30

引用:
原帖由 南宮老人 於 2020-8-6 05:21 PM 發表

師兄, 你係邊度聽到消息呀, 贏咗唔使還錢?? 以現時資料向大陸索償金額係1880萬億美金呀.
https://www.youtube.com/watch?v=g1aqMH6-1Mc
疫情D錢另外再賠
作者: hitmantin     時間: 2020-8-6 17:31

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-8-6 05:04 PM 發表
你用下腦LA  依家幾多個打你一個?你數下有幾多人想開你拖?
作者: rambotam2008     時間: 2020-8-6 17:36

引用:
原帖由 hitmantin 於 2020-8-6 05:30 PM 發表

疫情D錢另外再賠
咁咪仲簡單囉 放個核彈去美國 咪唔使還囉
作者: rambotam2008     時間: 2020-8-6 17:45

引用:
原帖由 hitmantin 於 2020-8-6 05:31 PM 發表

你用下腦LA  依家幾多個打你一個?你數下有幾多人想開你拖?
有邊個國家要打中國呢 講出嚟啦 我周圍都研究過睇下美國點樣打中國 冇一個回覆到我 不如你嚟試下啦
作者: 南宮老人     時間: 2020-8-6 17:49

引用:
原帖由 hitmantin 於 2020-8-6 05:30 PM 發表

疫情D錢另外再賠
咁你知大陸手持多少美債, 比夠佢都唔夠2萬億
作者: 星辰大海     時間: 2020-8-6 18:05

引用:
原帖由 hitmantin 於 2020-8-6 12:10 發表

你觉得呢个世界只有中国以及外国?定系只有美国以及中国?
美国如果打中国,先唔讲边个赢,美国打伊拉克打咗十年,咁伊拉克比中国强?如果系咁,就无必要讨论啦,反正你觉得系就系咯。
然后全世界都企定定系度睇戏?仲要睇足十年以上?
首先我系俄罗斯就先扫过去乌克兰,印度就扫过去巴基斯坦,朝鲜就扫过去韩国,土耳其扫过去叙利亚,大陆一定出兵打柒台湾,反正战场都一样。
呢个世界系大国之间相互制衡规则主导既平衡,一旦平衡规则打破,就无人会守规则,世界大战就会出现,所以咁多年都无大国之间战争,都系代理人战争。
作者: 豆芽生     時間: 2020-8-6 18:31

引用:
原帖由 hitmantin 於 2020-8-6 05:31 PM 發表

講出嚟啦我想知有幾多個話打中國
作者: banjo.     時間: 2020-8-6 21:54

你講到老美咁L巴閉,咪嚟打囉,我都想睇吓你老美有幾L叻。
作者: Lorijin     時間: 2020-8-6 22:26

引用:

語無倫次
作者: stunt790     時間: 2020-8-6 22:33

打嬴左地球都死一半人
作者: momo481716

作者: cwilson1     時間: 2020-8-6 23:13

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-8-6 06:31 PM 發表

講出嚟啦我想知有幾多個話打中國
其實, 一開戰, 可能更多想打老美
包括,伊朗, 俄羅絲全部又惡, 又想咬美國來食

反觀所謂五眼聯盟, 個個勾心鬥角, 最好老美死快D仲正, 佢地可脫困.
所以美國聯軍??唔係咁樂觀囉.
作者: 流星邊際     時間: 2020-8-7 00:36

那就打試試
作者: ray99hk     時間: 2020-8-7 00:54

引用:

樓主可以睇下打伊拉克/駐守伊拉克的北約聯軍中,有幾多係英美軍隊,有幾多係北約盟軍,很多國家其實只係派幾架飛機去打,有些則只派工程兵,吾上前線。
作者: ray99hk     時間: 2020-8-7 01:12

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-7 12:54 AM 發表

樓主可以睇下打伊拉克/駐守伊拉克的北約聯軍中,有幾多係英美軍隊,有幾多係北約盟軍,很多國家其實只係派幾架飛機去打,有些則只派工程兵,吾上前線。 ...

當年打伊拉克確實係有多國聯軍,不過大部分係英軍和美軍。

圖片附件: 1596733971868.jpg (2020-8-7 01:12, 198.89 KB) / 該附件被下載次數 16

圖片附件: 1596733971905.jpg (2020-8-7 01:12, 219.58 KB) / 該附件被下載次數 24

圖片附件: 1596733971938.jpg (2020-8-7 01:12, 181.3 KB) / 該附件被下載次數 21

圖片附件: 1596733971967.jpg (2020-8-7 01:12, 136.71 KB) / 該附件被下載次數 20

作者: 棧道     時間: 2020-8-7 03:39

樓主,大局勢點會為果幾萬億呀,今時今日美國一個月都印過萬億啦,咪傻啦
作者: Hung196108     時間: 2020-8-7 03:54

引用:

想中國介入戰爭,只有一個條件,就是要其他國家「先」動手。
不論是實際戰爭還是貿易戰,中國都只是還手。

突然想到一個智力遊戲:
人狼羊菜過河,船只能載其中兩種。
在無人在之下:狼食羊,羊食菜。
如何可以安全地將所有動物及貨物運到彼岸?
作者: simon_mme     時間: 2020-8-7 06:23

如果美國打中國最後益左俄仔。
作者: simon_mme     時間: 2020-8-7 06:27

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-6 11:13 PM 發表

其實, 一開戰, 可能更多想打老美
包括,伊朗, 俄羅絲全部又惡, 又想咬美國來食

反觀所謂五眼聯盟, 個個勾心鬥角, 最好老美死快D仲正, 佢地可脫困.
所以美國聯軍??唔係咁樂觀囉. ...
班契弟國肯唔肯幫你做炮灰都成疑問,圍抽D國仔就陪下你顛姐,而家係圍秋核大國。
作者: simon_mme     時間: 2020-8-7 06:32

引用:
原帖由 流星邊際 於 2020-8-7 12:36 AM 發表
那就打試試
中國神早預左你會玩八國聯軍,所以當年飯都唔食都要整核彈出黎。北韓有樣學樣唔係都神早比美國打左,有左核彈而家肥仔恩彩你都傻,夠膽就哩試下,最多同你一獲熟。
作者: ntworks     時間: 2020-8-7 08:07

引用:

美國空軍全球打擊司令部(AFGSC)特別公開了試射導彈的視頻片段。當地時間8月4日凌晨0時21分,空軍全球打擊司令部在加州范登堡空軍基地(Vandenberg Air Force Bas ...
美國根本就冇打算還任何國債。任何國家都唔敢逼美國還。因為一要美國還國債,美國就立即破產,美債變成軍票。
作者: molittlemo     時間: 2020-8-7 09:42

引用:

有幾多個呀?
作者: ray99hk     時間: 2020-8-7 10:19

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-8-7 03:54 AM 發表

想中國介入戰爭,只有一個條件,就是要其他國家「先」動手。
不論是實際戰爭還是貿易戰,中國都只是還手。

突然想到一個智力遊戲:
人狼羊菜過河,船只能載其中兩種。
在無人在之下:狼食羊,羊食菜。
如何可以安全地將所有動物及貨物運到彼岸? ...
支持日本發展航母,軍售台灣,支持南海國家對抗中國,美國目的都是取漁人之利。

美國支持烏克蘭對抗俄羅斯,最後烏克蘭失去克里米亞,美軍連影都無,倒是有幾個美國人即時入籍烏克蘭,出任財政部要員。
作者: Wachi師兄     時間: 2020-8-7 10:37

引用:

咁我想知,如果美國冇 贏冇輸,結果會點呀?
作者: ray99hk     時間: 2020-8-7 10:39

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-7 01:12 AM 發表

當年打伊拉克確實係有多國聯軍,不過大部分係英軍和美軍。

協助美國在敘利亞打I S l S的聯軍

圖片附件: 1596767957137.jpg (2020-8-7 10:39, 185.48 KB) / 該附件被下載次數 19

圖片附件: 1596767957173.jpg (2020-8-7 10:39, 206.27 KB) / 該附件被下載次數 16

圖片附件: 1596767957201.jpg (2020-8-7 10:39, 200.29 KB) / 該附件被下載次數 14

作者: Hung196108     時間: 2020-8-7 12:45

引用:
原帖由 Wachi師兄 於 2020-8-7 10:37 AM 發表

咁我想知,如果美國冇 贏冇輸,結果會點呀?
美國一定唔會輸!
美軍最興一見勢色唔對,就「撤軍」「緊急撤軍」「非常緊急撤軍」「非常非常非常緊急撤軍」
就好似擂台上打拳,一方見到打唔贏,就跳落台走人。
可能有勝方,但無左負方。
作者: think888     時間: 2020-8-8 21:27

同意。
作者: MRAAA     時間: 2020-8-9 10:53

引用:

打得贏先算啦! 白癡
作者: xiel55555

作者: 天下唯攻2.0     時間: 2020-8-12 10:25

引用:

認真天大笑話,跟本雙方交戰,所動用金額,用幾萬億美金都未必足以找數啦。
作者: molittlemo     時間: 2020-8-12 10:38

引用:

傻西. 自己睇下韓戰啦
作者: kane1101     時間: 2020-8-12 11:15

普京講過中國30枚氫彈難道是擺設?

中國用美債換老美滅國值啦

作者: fb3fd2f22193a7     時間: 2020-8-12 11:27

打輸或打平手甘又點呢?
作者: ilovenikita     時間: 2020-8-12 18:42

美國現在既經濟狀況,印咁能多錢,同中國一打,快上崩潰~~
用下個腦啦,中國是世界第二大經濟體,世界工廠,如果同中國開戰,用唔到美元,唔買(買唔到)美國貨會發生咩事?美元馬上崩潰,仲系到發夢打羸左唔洗還錢
作者: ~JustinBeaver~     時間: 2020-8-12 18:56

冇咗美元霸權要做老二,滷味係會不惜一切,按動嗰粒核彈發射按鈕,中國亦會還拖,最後攬炒
作者: Retired2019     時間: 2020-8-12 18:59

嘩,好驚呀。 大剎傷力又係咀炮。。。。
作者: 大有爺     時間: 2020-8-12 21:03

美国一定唔咁打中国
作者: 江湖老闆     時間: 2020-8-12 21:33

有核彈國家,你認爲會打起來?? 哈哈哈
作者: cwilson1     時間: 2020-8-12 22:12

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-8-12 10:38 AM 發表

傻西. 自己睇下韓戰啦
佢睇漏先啱, 若美國真開戰, 中國已不是獨軍作戰了, 會有不少國家幫拖, 而家美國最怕隨俄羅斯就係伊朗, 所以千方百計要延長伊朗十年的禁運期, 但中俄的兩票否決權斷絶了美國的如意算盤.

相信到今年10月限期一過, 過百駕殲10C會運送到伊朗

伊朗被禁10年, 被迫使用一, 二代戰機才俾美國任意妄為, 但殲10C一到, 美國F35冇運行

作者: cwilson1     時間: 2020-8-12 22:14

引用:
原帖由 江湖老闆 於 2020-8-12 09:33 PM 發表
有核彈國家,你認爲會打起來?? 哈哈哈
特朗普癲架, 用正常人諗佢呀?? 死梗啦!
作者: lyk898     時間: 2020-8-12 22:25

而都開始凍緊了,由果11個人開始
作者: lyk898     時間: 2020-8-12 23:58

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-12 10:12 PM 發表

佢睇漏先啱, 若美國真開戰, 中國已不是獨軍作戰了, 會有不少國家幫拖, 而家美國最怕隨俄羅斯就係伊朗, 所以千方百計要延長伊朗十年的禁運期, 但中俄的兩票否決權斷絶了美國的如意算盤.

相信到今年10月限期一過, 過百駕殲10C會運送到伊朗

伊朗被禁10年, 被迫使用一, 二代戰機才俾美國任意妄為, 但殲10C一到, 美國F35冇運行 ...
喺呀,10月一到,伊朗發現j10太先進,為免被嚇死,所以又冇要到
作者: 華山掌門人     時間: 2020-9-3 15:42

仲可以宣布美元作癈, 印新美元做國際儲備貨幣. 外國銀行持有的美元全部變癈紙, 重新同美國買新美元. 咁美國就衣食無忧
作者: 崖上的地獄     時間: 2020-9-3 17:48

引用:

咁就唔L好中計囉
作者: yuen3333     時間: 2020-9-4 03:14

連登狗好多白痴仔崇洋
想幫傻侵含撚
作者: li9999     時間: 2020-9-4 05:13

如果美國輸左呢?美國可能會烕國喔!
作者: HEYAYA     時間: 2020-9-4 08:48

弱智無極限

美國要唔還錢, 或搶晒別國係佢地銀行系統中的錢, 係唔需要打既, 立條法就得啦.

欠聯合國好多錢都唔還啦, 美國政府已經全無信用可言, 係班YC傻仔才信.
作者: ilovenikita     時間: 2020-9-4 09:23

中國是世界第二大經濟體,用美元最多既國家
美國一同中國開戰,美元馬上崩潰,美國馬上崩潰
作者: 籠中巨額裙     時間: 2020-9-4 14:01

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-8-6 05:04 PM 發表
你用腦講吓點解中國仲未敢打台灣 台灣連護照都換走中國 已經擺明搞台獨 仲講打美國?
作者: 籠中巨額裙     時間: 2020-9-4 14:02

引用:

我想
作者: 豆芽生     時間: 2020-9-4 15:03

引用:
原帖由 籠中巨額裙 於 2020-9-4 02:01 PM 發表

你用腦講吓點解中國仲未敢打台灣 台灣連護照都換走中國 已經擺明搞台獨 仲講打美國?
你都幾好笑,你咪叫美國打中國睇吓中國還唔還拖囉,到而家都未打你又叫中國點還拖呢?仲有第二件事唔好開個一星帳號啦用番自己個主號啦
作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2020-9-4 22:28

美國能打贏嗎?連伊朗北韓都唔敢打,如果美國唔還錢,就割佢一塊地抵償。
作者: 帶刺的橄欖枝     時間: 2020-9-5 00:02

戰場在那?最大幾會是台灣島。前CIA副局長及前美軍參謀聯席會議副主席的兵推,難道你不信你老闆的專家嗎?他倆的專業範疇總比特朗普同蓬佩奧到位吧?
作者: 崖上的地獄     時間: 2020-9-5 17:50

美國使L打人唔還錢咩,無知
作者: QK130     時間: 2020-9-5 18:07

低能。如果美國打唔嬴中國,美元便變成廢紙,中國是黃金儲備大國!
作者: 香港內戰火焚城     時間: 2020-9-5 18:11

尾國全球註軍係防止債主追債
作者: 崖上的地獄     時間: 2020-9-6 15:36

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-9-4 09:23 AM 發表
中國是世界第二大經濟體,用美元最多既國家
美國一同中國開戰,美元馬上崩潰,美國馬上崩潰
呢個好笑
作者: 股市一陽指     時間: 2020-9-6 21:54

Dllm 今時今日講打仗嗰啲都係戇撚柒鳩。
作者: ilovenikita     時間: 2020-9-7 00:15

無知既人嘛覺得好笑囉

同中國打仗,全地球經濟半停擺,美國印咗咁多錢,邊個用?無人用,美元馬上崩
引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-6 03:36 PM 發表

呢個好笑

作者: jalsen8888     時間: 2020-9-7 00:36

打中國? 美國佬咁有錢?

圖片附件: su-30SM 02.jpeg (2020-9-7 00:36, 34.59 KB) / 該附件被下載次數 6

圖片附件: su-30SM 03.jpeg (2020-9-7 00:36, 44.29 KB) / 該附件被下載次數 5

作者: 崖上的地獄     時間: 2020-9-7 12:05

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-9-7 12:15 AM 發表
無知既人嘛覺得好笑囉

同中國打仗,全地球經濟半停擺,美國印咗咁多錢,邊個用?無人用,美元馬上崩

作的咁好笑,梗係好笑
作者: ilovenikita     時間: 2020-9-7 13:46

講得多都無用, 打中咁多好處,仲唔打
而最能ON9同好笑,美國想唔洗還錢同凍結國外戶口,有需要用到開戰做借口?
引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-7 12:05 PM 發表

作的咁好笑,梗係好笑

作者: 崖上的地獄     時間: 2020-9-7 14:58

打就唔會,拆違規建築就好大機會
作者: 華山掌門人     時間: 2020-9-7 16:46

同啲弱智嘅黃絲講軍事會拖低自己嘅智慧。