標題: 原來提一提維尼都有罪, 台灣遊戲國內代理不小心就被定危害國家安全罪 [打印本頁]

作者: laiwingnang3     時間: 2020-7-24 07:52

【還願】中國代理遭吊銷牌照 罪名:危害國家安全!

https://www.hk01.com/遊戲動漫/346938/還願-中國代理遭吊銷牌照-罪名-危害國家安全

個台灣GAME裡面有個超不顯眼既背景圖像恥笑維尼, 竟然搞到連中國代理都要吊銷牌照, 被定危害國家安全
同台灣公司解約都無補於事,

香港將來就系一樣, 細公司員工玩野晤小心植入一D 對習大大不敬既野,
隨時全員訓街再扣社會信用,  又話人權點進步, 就算晤小心進口D 傷到習大大尊嚴既野, 都可以全公司員工PK

作者: pp49pp     時間: 2020-7-24 09:51

對維尼不敬,即係對雜大大不敬。
作者: 路過的人_甲     時間: 2020-7-24 10:35

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 07:52 AM 發表
【還願】中國代理遭吊銷牌照 罪名:危害國家安全!

https://www.hk01.com/%E9%81%8A%E6%88%B2%E5%8B%95%E6%BC%AB/346938/%E9%82%84%E9%A1%98-%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E4%BB%A3%E7%90%86%E9%81%AD%E5%90%8A%E9%8A%B7%E7%89%8C%E7%85%A7-%E7% ...
咁中國代理既老闆,股東, 員工, 家屬等等...... 係點情況呢?

捉哂去坐監定打哂靶呢?
作者: laiwingnang3     時間: 2020-7-24 11:01

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-24 10:35 AM 發表

咁中國代理既老闆,股東, 員工, 家屬等等...... 係點情況呢?

捉哂去坐監定打哂靶呢?
因為入口左個GAME提到維尼,
要人間公司倒閉,上下員工失業都晤夠?
作者: 路過的人_甲     時間: 2020-7-24 11:16

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:01 AM 發表

因為入口左個GAME提到維尼,
要人間公司倒閉,上下員工失業都晤夠?
間公司有幾多人姐
隨時一間酒樓都多過佢
突然又咁關心呢少數人既飯碗
😆😆😆
作者: laiwingnang3     時間: 2020-7-24 11:35

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-24 11:16 AM 發表

間公司有幾多人姐
隨時一間酒樓都多過佢
突然又咁關心呢少數人既飯碗
😆😆😆
我明, 呢D 細公司, 一班賤民對貴黨係不重要, 又唔係個D 打橫行既大企業, 可以為安撫維尼既尊嚴而隨意犧牲
不過香港好多人晤BUY 呢類思想 所以真係不能接受貴黨既管治模式
點解晤關心? 如果係香港人點會晤擔心
當然你晤係香港人當然晤明白

作者: 路過的人_甲     時間: 2020-7-24 11:38

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:35 AM 發表

我明, 呢D 細公司, 一班賤民對貴黨係不重要, 又唔係個D 打橫行既大企業, 可以為安撫維尼既尊嚴而隨意犧牲
不過香港好多人晤BUY 呢類思想 所以真係不能接受貴黨既管治模式
點解晤關心? 如果係香港人點會晤擔心
當然你晤係香港人當然晤明白 ...
任何時候都有大把細公司執笠
有乜出奇

又玩無限上網

作者: laiwingnang3     時間: 2020-7-24 11:57

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-24 11:38 AM 發表

任何時候都有大把細公司執笠
有乜出奇

又玩無限上網
大把細公司執笠, 晤係因為某高官尊嚴而強行搞到執笠喎
任何時候都有大把人死, 跟你既邏輯, 高官隨便殺人都得,
咁你晤好去死
作者: 路過的人_甲     時間: 2020-7-24 11:59

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:57 AM 發表

大把細公司執笠, 晤係因為某高官尊嚴而強行搞到執笠喎
任何時候都有大把人死, 跟你既邏輯, 高官隨便殺人都得,
咁你晤好去死
咁高官隨便殺左幾多人姐

不要樣樣都無限上綱

細公司報笠, 就一定係為左高官樽鹽, 你D邏輯都幾好野.

作者: laiwingnang3     時間: 2020-7-25 09:02

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-24 11:59 AM 發表

咁高官隨便殺左幾多人姐

不要樣樣都無限上綱

細公司報笠, 就一定係為左高官樽鹽, 你D邏輯都幾好野.
你唔好95搭8啦
你話大把細公司執笠, 所以呢D 公司執都冇所謂,  
夠大把人死, 你去死都冇所謂 高官殺人都冇所謂?
而家係恥笑你邏輯幾荒繆, 晤係話高官殺左間公司D 員工,
腦死冇得醫
咁你晤好去死
作者: 路過的人_甲     時間: 2020-7-25 09:06

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-25 09:02 AM 發表

你唔好95搭8啦
你話大把細公司執笠, 所以呢D 公司執都冇所謂,  
夠大把人死, 你去死都冇所謂 高官殺人都冇所謂?
而家係恥笑你邏輯幾荒繆, 晤係話高官殺左間公司D 員工,
腦死冇得醫
咁你晤好去死 ...
哈哈
公司撤出中國
令中國工人失業
你就大力贊好
依家卻為一間小公司
一小撮員工失業而嘈
精神分裂
作者: laiwingnang3     時間: 2020-7-25 09:19

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-25 09:06 AM 發表

哈哈
公司撤出中國
令中國工人失業
你就大力贊好
依家卻為一間小公司
一小撮員工失業而嘈
精神分裂
我幾時因為公司撤出中國令中國工人失業贊好?
就算大陸人幾無知都好, 我係同情佢地, 佢地係一個腐敗政權既受害者,
相反, 你呢D 思維就係普遍變態共匪思想, 賤民死一堆/PK一堆冇所謂,
基本就係變態
作者: 路過的人_甲     時間: 2020-7-25 09:22

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-25 09:19 AM 發表

我幾時因為公司撤出中國令中國工人失業贊好?
就算大陸人幾無知都好, 我係同情佢地, 佢地係一個腐敗政權既受害者,
相反, 你呢D 思維就係普遍變態共匪思想, 賤民死一堆/PK一堆冇所謂,
基本就係變態 ...
你講梗死十萬( 賤民)都算good job呀
話時話
你最欽敬的北歐瑞典
都係佛系治療
任D賤民死乍
作者: laiwingnang3     時間: 2020-7-25 09:49

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-25 09:22 AM 發表

你講梗死十萬( 賤民)都算good job呀
話時話
你最欽敬的北歐瑞典
都係佛系治療
任D賤民死乍
又利用美國轉移視線, 你個賤黨就係永遠只能同美國鬥賤, 好既方面就比人KO,
瑞典人地醫療免費, 醫療水準名列前茅, 一樣有限聚令, 中學大學一樣網上上課, 只係個策略晤同比人民多D 自由,
有工資資助, 各樣支援, 你大陸係得個暫時免費醫療, 大把公司倒閉血本無歸, 人民求乞
作者: 路過的人_甲     時間: 2020-7-25 09:54

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-25 09:49 AM 發表

又利用美國轉移視線, 你個賤黨就係永遠只能同美國鬥賤, 好既方面就比人KO,
瑞典人地醫療免費, 醫療水準名列前茅, 一樣有限聚令, 中學大學一樣網上上課, 只係個策略晤同比人民多D 自由,
有工資資助, 各樣支援, 你大陸係得個暫時免費醫療, 大把公司倒閉血本無歸, 人民求乞 ...
又係在某單項上, 在世界上執到其中一樣最好的
就話KO中國
又係用呢招
講瑞典就淨係識講免費醫療
卻不提收超高税

其實同美國( 一哥)比較
又有乜問題呢?
美國唔係成日自稱一哥既咩
唔同一哥比
咁同三哥比囉
😆😆😆

作者: laiwingnang3     時間: 2020-7-26 18:14

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-25 09:54 AM 發表

又係在某單項上, 在世界上執到其中一樣最好的
就話KO中國
又係用呢招
講瑞典就淨係識講免費醫療
卻不提收超高税

其實同美國( 一哥)比較
又有乜問題呢?
美國唔係成日自稱一哥既咩
唔同一哥比
咁同三哥比囉
😆😆😆 ...
SORRY, 瑞典貧富差距低中國美國好多, 人低點收稅起碼人地社會可以平衡到,
如果你係都要同"一哥" 比既, 點解呢位黨員只有勇氣鬥衰, 因為鬥好既根本就冇得鬥,
要鬥原來係要揀D 最差既個別事故去鬥, 但各項目既整體民生水平基本上都係比美國KO