標題: 政治病毒 反對派搞聚集播毒害人 [打印本頁]

作者: 我爱食车厘子     時間: 2020-7-18 19:41

攬炒派於本月舉行多場大型活動,包括「七.一」非法游行,以及7月11、12日所謂嘅「立法會初選」,令社區出現大規模爆發嘅風險。全港逾250個所謂嘅票站,當中逾160個屬區議員辦事處,約40個屬「黃店」借出嘅舖面,合共超過八成。多個屋邨嘅「攬炒派」議員辦事處外及黃店門外人群密集,就連爆發多宗確診個案嘅水泉澳邨和慈雲山竟然繼續設票站,市民被迫承受巨大染疫風險。

圖片附件: _15950719522275.png (2020-7-18 23:44, 958.93 KB) / 該附件被下載次數 4

作者: 籠中回收的魚

作者: 小豬佩佩     時間: 2020-7-18 19:51

希望有關單位能加強管理,查處破壞選舉公平,還返香港和市民一個朗朗干坤。
作者: 半頁平平羔羊

作者: 電梯怪名錶     時間: 2020-7-18 19:57

疫情期間,減少聚集,保護好自己
作者: 傲娇的我

作者: 大怪結他     時間: 2020-7-18 20:06

不法之徒出嚟攪局,背離時代同市民嘅利益,希望香港國安法為香港治理亂局注入咗一劑強心針,可以有力斬斷港區亂局背後嘅「黑手」!
作者: 貴遠方的鞋抽

作者: 隱秘嘅角落

作者: 半夏忽然貓奴     時間: 2020-7-18 20:11

呢些人實屬自娛自樂啦
作者: 半頁平平羔羊

作者: 片刻清涼的馬     時間: 2020-7-18 20:14

反對派、港獨及本土激進分子嘅企圖必然失敗。
作者: 愛港好市民

作者: 大怪結他     時間: 2020-7-18 20:19

[quote]原帖由傲娇的我于2020-7-18 07:59 PM发表奉劝「港独」们好自为之,善有善报、恶有恶报,唔系唔报、时候未到[/quote ]希望香港可以早日重回正軌,還香港“安全之都”
作者: 冬寒小海鮮     時間: 2020-7-18 20:20

建議市民唔好去有爆發風險嘅地方
作者: 小白小白愛食魚

作者: 出入忠心的名車     時間: 2020-7-18 20:34

引用:
原帖由 我爱食车厘子 於 2020-7-18 07:41 PM 發表
攬炒派於本月舉行多場大型活動,包括「七.一」非法游行,以及7月11、12日所謂嘅「立法會初選」,令社區出現大規模爆發嘅風險。全港逾250個所謂嘅票站,當中逾160個屬區議員辦事處,約40個屬「黃店」借出嘅舖面,合共超過八成。多個屋邨嘅「攬炒派」議員辦事處外及黃店門外人群密集,就連爆發多宗確診個案嘅水泉澳邨和慈雲山竟然繼續設票站,市民被迫承受巨大染疫風險。 ...
決不容「攬炒香港」的亂港之徒進入立法會、破壞香港的繁榮穩定。
作者: 出入忠心的名車     時間: 2020-7-18 20:35

我哋理应团结一心、擦亮双眼,认清图谋唔轨嘅伎两,彻底将啲居心叵测嘅卖国贼清除出去,让港湾重回安宁。
作者: 天天進擊的遊艇

作者: 天天進擊的遊艇

作者: 古時不安的盡頭

作者: 隔離自信的魚     時間: 2020-7-18 21:00

希望市民睇清真相,唔好被蒙蔽了
作者: 片刻污濁的羊

作者: 一頁勇敢的樹根

作者: 樓下怪異樹根     時間: 2020-7-18 21:17

引用:
原帖由 小豬佩佩 於 2020-7-18 07:51 PM 發表
希望有關單位能加強管理,查處破壞選舉公平,還返香港和市民一個朗朗干坤。
以反對派為代表嘅一幫亂臣賊子卻仲響度自詡一心為市民謀服務、為香港謀發展,認賊作父嘅「港獨」分子更加喺國外蠢蠢欲動,向大家高調展示自己嘅無恥行徑同醜陋面孔!
作者: 古時滴滴金童     時間: 2020-7-18 21:22

攬炒派無視人群聚集有疫情擴散嘅風險,更加無視佢哋「選民」嘅生命健康問題,執意將「初選」如期舉行。
作者: 電梯怪名錶     時間: 2020-7-18 21:23

引用:
原帖由 貴遠方的鞋抽 於 2020-7-18 08:08 PM 發表
國家安全、社會安定,香港才能走出困境、重新出發、贏得未嚟。
和平与发展才系当前嘅主旋律
作者: 古時滴滴金童     時間: 2020-7-18 21:25

引用:
原帖由 一頁勇敢的樹根 於 2020-7-18 09:15 PM 發表

香港近期疫情形勢日益嚴峻,港區政府正全面貫徹執行國安法,正本清源整治亂港禍港分子開展得如火如荼。
初選」人群聚集引起疫情嘅大爆發。
作者: messilovecr7     時間: 2020-7-18 21:28

他们只是搬起石头砸自己的脚,没事儿
作者: 海灘遠方的桌布

作者: 旺季熱情的理想     時間: 2020-7-18 21:31

攬炒派宣稱設立咗200多個投票站,每個投票站都有大量嘅人群聚集。
作者: 旺季熱情的理想     時間: 2020-7-18 21:34

引用:
原帖由 電梯怪名錶 於 2020-7-18 07:57 PM 發表
「文華饕記餐廳」處投票站設喺狹窄嘅居民區二樓,呢兩日持續有上百人聚集,真係睇倒都出一身汗。
作者: 山邊加加速車手

作者: 冬寒小海鮮     時間: 2020-7-18 22:05

引用:
原帖由 古時不安的盡頭 於 2020-7-18 08:57 PM 發表
攬炒派的这种做法終究会不得人心👎👎👎
反對派就系喺破壞香港,破壞和平
作者: 不基奔放的甩頭     時間: 2020-7-18 22:29

反對派搞聚集播毒害人,實喺可惡
作者: 夢系天真

作者: 果個濃濃     時間: 2020-7-18 22:43

還香港一個安全之都
作者: 車站深情的頭巾     時間: 2020-7-18 22:43

引用:
原帖由 小豬佩佩 於 2020-7-18 07:51 PM 發表
反對派滿腦子嘅政治逐利,一心想「攬炒」香港,邊度還顧得上有冇播毒。
作者: 前往深情的馬桶

作者: 真奇蝦米

作者: 真奇蝦米

作者: 笨拙的表姐     時間: 2020-7-18 23:13

引用:
原帖由 電梯怪名錶 於 2020-7-18 07:57 PM 發表
少出去才是保命要緊
作者: 笨拙的表姐     時間: 2020-7-18 23:14

引用:
原帖由 大怪結他 於 2020-7-18 08:06 PM 發表
不法之徒出嚟攪局,背離時代同市民嘅利益,希望香港國安法為香港治理亂局注入咗一劑強心針,可以有力斬斷港區亂局背後嘅「黑手」!
肯定不能在此時此刻出去攪局了喔
作者: 笨拙的表姐     時間: 2020-7-18 23:14

一切安康就好,我希望世界和平
作者: 炎夏怕鼓手     時間: 2020-7-18 23:18

引用:
原帖由 貴遠方的鞋抽 於 2020-7-18 08:08 PM 發表
國家安全、社會安定,香港才能走出困境、重新出發、贏得未嚟。
一定要平安
作者: 炎夏怕鼓手     時間: 2020-7-18 23:18

引用:
原帖由 冬寒小海鮮 於 2020-7-18 08:20 PM 發表
建議市民唔好去有爆發風險嘅地方
谁还敢出去呀?这么危险
作者: 炎夏怕鼓手     時間: 2020-7-18 23:19

引用:
原帖由 電梯怪名錶 於 2020-7-18 09:23 PM 發表

和平与发展才系当前嘅主旋律
那是当然的
作者: 炎夏怕鼓手     時間: 2020-7-18 23:20

引用:
原帖由 夢系天真 於 2020-7-18 10:37 PM 發表
如今港區國安法已生效,國安法的的實施畀咗亂港分子一個迎頭痛擊!     
国安法的会乱港分子一网打尽