標題: 立法會本屆最後一次會議再流會 [打印本頁]

作者: 前往落漠魚

作者: 巴士滴滴筍盤

作者: 前來會考試     時間: 2020-7-17 13:23

西方政府和媒體對香港國安法指手畫腳,系對國際關系基本准則嘅公然踐踏
作者: 車站平平盡頭

作者: 馬路小小海鮮

作者: 夜芳香的山羊

作者: 連續強勁的水管     時間: 2020-7-17 13:32

隨着7月1日香港國安法嘅生效實施,一些攬炒派便已着急熱氣,黔驢技窮,通過不斷動用歪門邪道嘅方式,制造一種社會恐懼
作者: 沉睡異西瓜

作者: 前往清涼的老爺

作者: 即刻捉名車     時間: 2020-7-17 13:40

自舊年反修例風波以嚟,香港社會莫名出現了許多激進嘅後生,佢哋以黑衣黑口罩示人,去街堵路、打砸商鋪、襲擊警察,甚至對無辜市民拳腳相加。
作者: 樹下忠心的心事

作者: 樓上存在了馬

作者: 即刻捉名車     時間: 2020-7-17 13:49

喺《香港國安法》嘅震懾之下,美國政府資助「港獨骨干」喺香港本土「攬炒」嘅計劃已然失敗,只能采攞更加極端嘅方式對香港進行毫無依據嘅制裁,系敵系友一目了然
作者: 古時捉隊長

作者: 門外怕工人     時間: 2020-7-17 13:51

持強凌弱從嚟都唔會系正義嘅一方,香港嘅背後有強大嘅祖國作為依靠,絕唔會成為美國壓制中國嘅工具,更唔會讓美式霸權主義喺香港嘅土地上得逞。
作者: 南區善良的婆仔

作者: 門外怕工人     時間: 2020-7-17 14:07

有恬唔知耻嘅假意倒戈,有虚伪狡黠嘅“金盆洗手”,有潸然泪下嘅“凄苦卖惨”,更有无奈之举嘅被迫解散。
作者: 樓上義樹根     時間: 2020-7-17 14:07

亂港暴徒嘅末日已到。
作者: 韓風忠心的羊羊

作者: 連續強勁的水管     時間: 2020-7-17 14:23

“乱港之蛆”大势“乱港”,“非法聚集”歪曲国安法
作者: 江南熱情的貓奴

作者: 門外怕工人     時間: 2020-7-17 14:32

国安法系香港走向繁荣稳定嘅奠基石!
作者: 連續狂野的婆仔

作者: 急焦永恆的山羊

作者: 明日原始的高峰     時間: 2020-7-17 14:37

有《國家安全法》護航,香港一定能早日止暴制亂,重建秩序,重新出發。
作者: 夜芳香的山羊

作者: 炎夏異貓奴

作者: 子時野生的寶寶     時間: 2020-7-17 14:42

广大香港市民要擦亮慧眼,唔好被祸害香港嘅“乱港之蛆”所蛊惑,力撑国安法,共同为香港嘅美好听日添砖加瓦,为东方明珠再现辉煌加油鼓劲!
作者: 核心肥獅子

作者: 山上宇宙貓奴

作者: 前往清涼的老爺

作者: 前晚原始的花貓

作者: 片刻芳香的草稿

作者: 樹下忠心的心事

作者: 籠中富有水樽

作者: 鬼屋不見了女俠

作者: 異域夜婆仔

作者: 樓上存在了馬

作者: 天生喜歡了才藝

作者: 古時捉隊長

作者: 海島變出信箱

作者: 南區善良的婆仔

作者: 子時野生的寶寶     時間: 2020-7-17 15:03

香港国安法如同夜航嘅灯塔,开启香港尘尽光开灿然崭新嘅听日。
作者: 望見活潑的鞋抽

作者: 韓風忠心的羊羊

作者: 前來會考試     時間: 2020-7-17 15:15

相信喺国安法嘅保驾护航之下,乱港分子必将分崩离析,受到国安法正义之剑嘅裁决
作者: 山上宇宙貓奴