標題: 耿爽個女去左美國讀中學 [打印本頁]

作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-16 01:29

又再次證明連 人類公敵、中共武漢肺炎蔓延, 都阻止唔到 共產黨權貴留美嘅決心

又再次證明 反美是工作, 留美是生活!

不過呢D咁高尚嘅行徑唔關低端人口嘅事。

低端人口只能夠過D全面愛國嘅生活, 外國優質生活就一定冇份!
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-16 12:23

最新消息, 美帝將會禁止 共產黨 及其 家屬入境旅行

我建議 耿爽 馬上帶個女返大陸, 以免被驅趕
作者: 貓男     時間: 2020-7-16 12:40

so?
作者: WOLVESNOTFAR     時間: 2020-7-16 12:41

樓主,佢個女係去咗木星讀中學呀
作者: robin09     時間: 2020-7-16 12:49

耿爽常驻纽约,未成年女儿带在身边,是应有之义。
美狗们没别的茬了吗?
作者: 希卡努安     時間: 2020-7-16 17:45

特務 
作者: heyworld     時間: 2020-7-16 21:11

愛國官員個女全世界(包括尾各)都歡迎,可以隨意四處趴趴走,愛國是人類高尚品格更是各國推崇價值嘛,反觀曱甴只能呆在港井日日吠/長期跪舔 ,低等蟲類嘛,又誰會歡迎??! 曱甴,面對現實吧,不要忿忿不平了!!

作者: ginppl     時間: 2020-7-16 21:22

做聯合國代表註紐約,家人到紐約學校讀書乜出奇。香港國際學校也有很多大使仔女讀書。

作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-16 22:19

引用:
原帖由 robin09 於 2020-7-16 12:49 PM 發表
耿爽常驻纽约,未成年女儿带在身边,是应有之义。
美狗们没别的茬了吗?
乜唔怕美國D疫情 同 槍擊案咩?

你地話美帝好危險過啵

其實大家都清楚, 留美是生活。 不過低端人口冇份姐!
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-16 22:20

引用:
原帖由 ginppl 於 2020-7-16 09:22 PM 發表
做聯合國代表註紐約,家人到紐約學校讀書乜出奇。香港國際學校也有很多大使仔女讀書。
奇就奇在 唔介意 美帝嘅疫情、槍擊案 同有 人類公敵囉
作者: sim008     時間: 2020-7-16 22:21

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-16 10:19 PM 發表

你地話美帝好危險過啵

人地升官呀
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-16 22:23

引用:
原帖由 sim008 於 2020-7-16 10:21 PM 發表

人地升官呀
升官就要帶個女去冒險?
作者: sim008     時間: 2020-7-16 22:30

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-16 10:23 PM 發表
升官就要帶個女去冒險?
你咁講即係全美國人都冒緊險點樣防同防唔防睇個人
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-16 22:38

引用:
原帖由 sim008 於 2020-7-16 10:30 PM 發表

你咁講即係全美國人都冒緊險點樣防同防唔防睇個人
係囉, 乜大陸冇書讀咩?
作者: sim008     時間: 2020-7-16 23:03

大陸有書讀美國又有書讀咁點? 人地個女細想跟住阿爸唔得?你班人真惡
作者: robin09     時間: 2020-7-16 23:16

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-16 10:19 PM 發表

你地話美帝好危險過啵

的确,大家都清楚, 反华是工作,留港是生活,美狗哭叫着香港这不好那不好,却又要留港。上庭了个个都是货真价实的低端人口,不是自闭就是残障。
作者: cctat     時間: 2020-7-16 23:20

曱甴真係腦部發育有問題,甘都攞出黎講,白痴低智!
作者: 客家大老     時間: 2020-7-16 23:22

引用:
原帖由 heyworld 於 2020-7-16 09:11 PM 發表
愛國官員個女全世界(包括尾各)都歡迎,可以隨意四處趴趴走,愛國是人類高尚品格更是各國推崇價值嘛,反觀曱甴只能呆在港井日日吠/長期跪舔 ,低等蟲類嘛,又誰會歡迎??! 曱甴,面對現實吧,不要忿忿不平了!! ...

圖片附件: 1594912968977.jpg (2020-7-16 23:22, 165.58 KB) / 該附件被下載次數 13

作者: hk_mask     時間: 2020-7-16 23:42

引用:
原帖由 cctat 於 2020-7-16 11:20 PM 發表
曱甴真係腦部發育有問題,甘都攞出黎講,白痴低智!
同唱華為孟小姐多本護照一樣,專呃低智曱甴!🤮

作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-16 23:59

引用:
原帖由 robin09 於 2020-7-16 11:16 PM 發表

的确,大家都清楚, 反华是工作,留港是生活,美狗哭叫着香港这不好那不好,却又要留港。上庭了个个都是货真价实的低端人口,不是自闭就是残障。 ...
係架, D中華人民共和國人 最中意賴死響香港同D廢青一齊 都唔返大陸享用 全面小康生活架!
作者: tomip11     時間: 2020-7-17 00:10

流主低端人口唔恨得咁多
作者: robin09     時間: 2020-7-17 00:11

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-16 11:59 PM 發表

係架, D中華人民共和國人 最中意賴死響香港同D廢青一齊 都唔返大陸享用 全面小康生活架!
哈哈,香港是中国的特区,美狗还真的以为香港是美国特区啊 ,
回想起来,美狗真是最下贱的狗,本来做英国狗做得好好的,看看英国没落了,竟然立马无缝转移做了美国狗。

作者: 帶刺的橄欖枝     時間: 2020-7-17 00:44

引用:
原帖由 robin09 於 2020-7-17 00:11 發表

哈哈,香港是中国的特区,美狗还真的以为香港是美国特区啊 ,
回想起来,美狗真是最下贱的狗,本来做英国狗做得好好的,看看英国没落了,竟然立马无缝转移做了美国狗。 ...
美國真的別國領土是自己,但自己的法律又不適用,那就是關塔那摩,香港美畜真的想把香港變成關塔那摩。
作者: 找不到用戶

作者: 帶刺的橄欖枝     時間: 2020-7-17 07:21

只要UN搬去中國,耿爽的女兒就不用在紐約就讀了……
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-17 18:48

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2020-7-17 07:21 AM 發表
只要UN搬去中國,耿爽的女兒就不用在紐約就讀了……
唔使咁煩, 美帝正打算 驅逐 共產黨及其 家屬
作者: 烈火雄雄     時間: 2020-7-17 18:52

中國都歡迎世界各國人士到中國讀書喎。
好似話,美國前總統奧巴馬個親兄弟都在中國生活添。
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-17 19:11

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2020-7-17 06:52 PM 發表
中國都歡迎世界各國人士到中國讀書喎。
好似話,美國前總統奧巴馬個親兄弟都在中國生活添。
咪係!

D中華人民共和國人根本唔應該去美國處 讀書
作者: 烈火雄雄     時間: 2020-7-17 19:23

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-17 07:11 PM 發表

咪係!

你要打壓中國人的自由?
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-17 19:25

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2020-7-17 07:23 PM 發表

你要打壓中國人的自由?
乜中華人民共和國人需要自由架?
咁需唔需要民主同選票啊?
作者: 大橋上一人     時間: 2020-7-17 19:31

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-17 07:11 PM 發表

咪係!

人哋花幾多錢丶花幾多精神去建立一間世界知名嘅大學?每年花幾多錢請知名學者去教學生 ? 中國學生每年畀少少學費就可以享用人哋高水平教學,學成就回國建設國家,當然有部份貪圖享受留在尾國,但只要有一半留學生學成回國,中國已經有賺。
不過家貧書少讀丶教育水平唔高嘅市井之徒係冇能力去理解這個道理嘅。
作者: 烈火雄雄     時間: 2020-7-17 19:32

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-17 07:25 PM 發表

乜中華人民共和國人需要自由架?
咁需唔需要民主同選票啊?
嘩!你真係邪惡同獨裁喎!
你唔單止打壓中國人的自由,
仲要限制中國人的選擇。
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-17 21:17

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-7-17 07:31 PM 發表

人哋花幾多錢丶花幾多精神去建立一間世界知名嘅大學?每年花幾多錢請知名學者去教學生 ? 中國學生每年畀少少學費就可以享用人哋高水平教學,學成就回國建設國家,當然有部份貪圖享受留在尾國,但只要有一半留學生學成回國,中國已經有賺。
不過家貧書少讀丶教育水平唔高嘅市井之徒係冇能力去理解這個道理嘅。 ...
乜大陸D教育唔得架?
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-17 21:18

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2020-7-17 07:32 PM 發表

嘩!你真係邪惡同獨裁喎!
你唔單止打壓中國人的自由,
仲要限制中國人的選擇。
乜你地中華人民共和國人需要選擇架?
作者: kit05hk     時間: 2020-7-18 13:25

引用:
原帖由 heyworld 於 2020-7-16 09:11 PM 發表
愛國官員個女全世界(包括尾各)都歡迎,可以隨意四處趴趴走,愛國是人類高尚品格更是各國推崇價值嘛,反觀曱甴只能呆在港井日日吠/長期跪舔 ,低等蟲類嘛,又誰會歡迎??! 曱甴,面對現實吧,不要忿忿不平了!! ...
所以澳洲今次真是想收的其實是藍絲。我識的澳洲人話寧願見到在澳洲拿中國旗的同胞也不想見到黃絲。
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-18 13:38

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-7-18 01:25 PM 發表

所以澳洲今次真是想收的其實是藍絲。我識的澳洲人話寧願見到在澳洲拿中國旗的同胞也不想見到黃絲。
放心啦!

澳洲好快跟隨美帝驅逐 共產黨徒同家屬
作者: 虎榮     時間: 2020-7-18 13:40

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-16 01:29 AM 發表
又再次證明連 人類公敵、中共武漢肺炎蔓延, 都阻止唔到 共產黨權貴留美嘅決心

又再次證明 反美是工作, 留美是生活!

不過呢D咁高尚嘅行徑唔關低端人口嘅事。

低端人口只能夠過D全面愛國嘅生活, 外國優質生活就一定冇份! ...
黃人都食東江水?
作者: kit05hk     時間: 2020-7-18 13:44

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-7-17 01:02 AM 發表
耿爽個女去探領導人家屬.  
中國強, 中國好, 好到中共領導人家屬都移民外國, 不做中國人要做外國人!
http://news.discuss.com.hk/viewt ... p;extra=&page=1

https://cdn.discuss.com.hk/t/6bd760/f/800x0/https://img.discus ...
人地係冒著有機會受肺炎感染的風險去外國係向當地死蠢西人宣揚中共制度的優越性,希望慢慢教化他們放棄宜家呢套死蠢的政治制度。
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-18 13:44

引用:
原帖由 虎榮 於 2020-7-18 01:40 PM 發表

黃人都食東江水?
又講東江水
香港幾億年來都唔需要東江水!
係共產黨瘋狂殘害中華人民共和國人, 先至有幾百萬中華人民共和國人 冒死逃港,香港先至唔夠水飲
請記住,東江水只係共產黨暴行嘅見證!
你地 中華人民共和國人 返曬大陸過全面小康生活之後, 香港亦唔再需要東江水。
作者: 虎榮     時間: 2020-7-18 14:00

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-18 01:44 PM 發表

又講東江水
係共產黨瘋狂殘害中華人民共和國人, 先至有幾百萬中華人民共和國人 冒死逃港,香港先至唔夠水飲
你地 中華人民共和國人 返曬大陸過全面小康生活之後, 香港亦唔再需要東江水。 ...
你去水預署計下香港水塘總儲水量,總用水量先再講。

你一定係小學時無讀書……

你根住又話海水化淡………噤你又計下要幾多個海水化淡廠?再要駁大水管去水塘…………
作者: 虎榮     時間: 2020-7-18 14:01

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-18 01:44 PM 發表

又講東江水
你地 中華人民共和國人 返曬大陸過全面小康生活之後, 香港亦唔再需要東江水。 ...
噤你叫你爸媽爺爺嫲嫲離開香港吧。

重有你走左未?
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-18 14:55

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-7-18 01:44 PM 發表

人地係冒著有機會受肺炎感染的風險去外國係向當地死蠢西人宣揚中共制度的優越性,希望慢慢教化他們放棄宜家呢套死蠢的政治制度。
係呢, 咁你返左大陸享用 “中共制度的優越性”未?
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-18 14:56

引用:
原帖由 虎榮 於 2020-7-18 02:01 PM 發表

噤你叫你爸媽爺爺嫲嫲離開香港吧。

重有你走左未?
你地中華人民共和國 走曬之後, 香港就唔再需要東江水!
作者: 黃昏死神     時間: 2020-7-18 14:57

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-18 14:55 發表

係呢, 咁你返左大陸享用 “中共制度的優越性”未?
蝗二代你上到去唔洗檢測同14日隔離你上我上點話~
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-18 15:04

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-7-18 02:57 PM 發表

蝗二代你上到去唔洗檢測同14日隔離你上我上點話~
我冇興趣去野蠻落後嘅地方架!
作者: 烈火雄雄     時間: 2020-7-18 15:21

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-17 09:18 PM 發表

乜你地中華人民共和國人需要選擇架?
我们是东亚病夫时,我们被说是黄祸;

我们被预言是下一个超级大国了,我们被指是主要威胁。

那时我们闭关自守,你走私鸦片来强开门户;

我们拥抱自由贸易了,你责骂我们抢走你的饭碗。

那时我们风雨飘摇,你铁蹄犯境要求机会均等;  

我们要整合破碎的山河,你说我们“入侵”……

我们试行马列救国,你痛恨我们成为异己分子;   

我们拥抱资本主义了,你又恨我们当了资本家。   

当我们的人口到达十亿,你说我们在摧毁地球;   

我们要限制人口了,你说我们践踏人权。      

那时我们一贫如洗,你视我们贱如狗;   

我们有钞票借给你了,你怨我们令你国债累累。

我们发展工业了,你说我们是污染者;

我们有货品卖给你了,你说我们是地球暖化的因由。  

我们购买石油,你说我们榨取兼灭族;   

你们为石油开战,你说是为了解救生灵。   

那时我们动乱无序,你说我们没有法治;   

现在我们要依法平暴,你说我们违反人权。   

我们静默无声时,你说我们欠缺言论自由;   

我们不再缄默了,你说我们是被洗了脑的仇外暴民。    

"为什么你这样憎恨我们?"我们想知道。
作者: 黃昏死神     時間: 2020-7-18 15:22

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-18 15:04 發表

我冇興趣去野蠻落後嘅地方架!
野蠻得過美國,警察係咪都攞槍射你,黑鬼通街搶你錢,白人隨時開你拖~
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-18 15:23

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2020-7-18 03:21 PM 發表

我们是东亚病夫时,我们被说是黄祸;

我们被预言是下一个超级大国了,我们被指是主要威胁。

那时我们闭关自守,你走私鸦片来强开门户;

我们拥抱自由贸易了,你责骂我们抢走你的饭碗。

那时我们风雨飘摇,你铁蹄犯境要求机会均等;  

我们要整合破碎的山河,你说我们“入侵”……

我们试行马列救国,你痛恨我们成为异己 ...
其實所有中華人民共和國人 都可以返大陸享用 全面小康生活!
唔使長篇大論架!
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-18 15:24

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-7-18 03:22 PM 發表

野蠻得過美國,警察係咪都攞槍射你,黑鬼通街搶你錢,白人隨時開你拖~
當然係野蠻得過美國!
所以D黨國權貴先要移民美國
作者: 烈火雄雄     時間: 2020-7-18 15:29

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-18 03:23 PM 發表

其實所有中華人民共和國人 都可以返大陸享用 全面小康生活!
唔使長篇大論架!
你已經無野講只識講呢D!
道理呀,講道理呀,你都係唔識啦。
作者: 烈火雄雄     時間: 2020-7-18 15:32

咁多人回左,
幫你搵唔少啦!
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-18 15:32

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2020-7-18 03:29 PM 發表

你已經無野講只識講呢D!
道理呀,講道理呀,你都係唔識啦。
如果你地想人地相信你地嘅道理,
咁就先要身體力行, 咪再講一套、做一套。
行動最實際!
作者: 請你聼真話     時間: 2020-7-18 15:35

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2020-7-18 03:32 PM 發表
咁多人回左,
幫你搵唔少啦!
我雖然每年交十幾萬稅!
但冇響討論區揾過錢喎!
作者: kk2964     時間: 2020-7-18 15:56

掉鳩老美,点解中國人係要去美國係要用蘋果?苦心自問?攞嚟賤!
作者: 帶刺的橄欖枝     時間: 2020-7-20 13:34

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-17 18:48 發表

唔使咁煩, 美帝正打算 驅逐 共產黨及其 家屬
阿責就要榨干哂至返得嚟……