標題: 美暴入尾聲了 [打印本頁]

作者: 神經箭     時間: 2020-6-1 20:22

雖见暴乱遍地开花,但美暴之花开到荼蘼,正走向尾声。

1,没有组织,烏合之眾豈能久乎?
2,搶掠失去大眾支持,暴行加快完结。
3,美警強硬,暴徒难敌职业打手。

港暴完全两回事,是病入膏肓的癌症,没有国安操刀動大手術,真的可以揽炒,葬送香城。

外力有文章
長时毒肚腸
從心施矯正
刮骨治癌瘡
作者: 雨點子     時間: 2020-6-1 20:58

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-1 20:22 發表

港暴完全两回事,是病入膏肓的癌症,没有国安操刀動大手術,真的可以揽炒,葬送香城。

外力有文章
長时毒肚腸
從心施矯正
刮骨治癌瘡 ...
未有這麼快,剛開始,除非總統下台。按照老子二千年前的預測,總統必須以死謝罪才能結束。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-1 21:04

引用:
原帖由 雨點子 於 2020-6-1 20:58 發表

未有這麼快,剛開始,除非總統下台。按照老子二千年前的預測,總統必須以死謝罪才能結束。
谁领导?

如果有,為何不约束搶掠?

若你生活在美国,会支持吗?

因為無腦,估计很快有人开殺警,警方将大屠杀结束暴乱。
作者: 雨點子     時間: 2020-6-1 21:36

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-1 21:04 發表

谁领导?

你未有見過美國95年暴動?問題係民主黨以共和黨之爭,上次放過了小布。因為特朗普這個人太無賴,這次民主黨不會放過特朗普。特朗普想留下性命,只有自動退下,看不到特朗普會。那麼只有等人民去解決特朗普。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-1 21:36

引用:

谁领导?

脸書睇到警察开枪殺人,暴徒一定有人忍唔住殺警。警察会当打仗咁打,死未?
作者: 神經箭     時間: 2020-6-1 21:39

引用:
原帖由 雨點子 於 2020-6-1 21:36 發表

你未有見過美國95年暴動?問題係民主黨以共和黨之爭,上次放過了小布。因為特朗普這個人太無賴,這次民主黨不會放過特朗普。特朗普想留下性命,只有自動退下,看不到特朗普會。那麼只有等人民去解決特朗普。 ...
最终一定系用槍解决。边个恶的?
作者: mickyhon     時間: 2020-6-2 07:13

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-1 09:36 PM 發表

脸書睇到警察开枪殺人,暴徒一定有人忍唔住殺警。警察会当打仗咁打,死未?
神兄,如國民警衛軍反轉幫示威者呢?
看觀美暴是由多個不同的組織聯合行動的,現已去到全美50州了,並不像小小的漁港。。。
若真的美暴發展至美裂/美爆。。。
可能是全球人類之福
🙏
作者: andy14011982     時間: 2020-6-2 07:36

才剛開始就想咁快結束?美國佬害人終害己, 呢d係報應嚟, 種族仇恨係有排搞, 長年累月積落嚟, 黑人長期被歧視, 壓逼, 現在終於爆發出嚟, 你以為咁易可以平息?
作者: wilsonkf     時間: 2020-6-2 07:59

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-6-2 07:13 AM 發表

看觀美暴是由多個不同的組織聯合行動的,現已去到全美50州了,並不像小小的漁港。。。
可能是全球人類之福
🙏 ...
美軍紀律邊可能咁差.

何況美國又唔係第一次暴動. 十幾廿年一鑊. 慣架啦.
作者: 沉睡浪漫的羊     時間: 2020-6-2 08:01

剛剛已話出軍隊
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 08:03

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-6-2 07:13 發表

可能是全球人類之福
🙏 ...
我都希望系。不過,请换位思维;若你是美国人呢?
作者: mickyhon     時間: 2020-6-2 08:07

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-6-2 07:59 AM 發表

美軍紀律邊可能咁差.

哈哈,美軍紀律的確嚴明,更是各州各自擁兵唄。。。
強!
作者: mickyhon     時間: 2020-6-2 08:14

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 08:03 AM 發表

神兄,25%黑人並不為少數目,再加上其他人種及有心人合力反政府。。。
現時軍民雙方皆有大量死傷,再加上傳媒不斷大力宣染。。。
不論什麼國家,當人們種下了仇恨就很難停止了。。。
現,柒無普自己還在網路上不斷挑釁,試問怎樣平息?
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 08:29

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-6-2 08:14 發表

神兄,25%黑人並不為少數目,再加上其他人種及有心人合力反政府。。。
現,柒無普自己還在網路上不斷挑釁,試問怎樣平息? ...
黑人不一定认同暴乱,尤其是既得利益者。民憤主要来自貧富懸殊。暴民也心知肚明;暴乱肯定解决不了这死结。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 08:33

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-6-2 07:36 發表
才剛開始就想咁快結束?美國佬害人終害己, 呢d係報應嚟, 種族仇恨係有排搞, 長年累月積落嚟, 黑人長期被歧視, 壓逼, 現在終於爆發出嚟, 你以為咁易可以平息? ...
换位思维;若我是特朗普,一定不会手軟。頸又点硬過張刀?

我夠不满佔中,更不满港暴,但会唔会走出去同佢地揪過呢?
作者: zhangduan     時間: 2020-6-2 08:38

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-1 09:39 PM 發表

我上月在此版曾說過,美國非亡於對外戰爭而將亡於内戰。

美民多有槍,有可能出現軍民互轟,其次美豎敵太多難保有外敵出錢收買軍頭而叛變,再者,本來已有多州蠢蠢欲動謀獨立。
作者: Max_lee     時間: 2020-6-2 08:40

的確係唔同,但係有咩原因要完呢?
作者: evildoercvu

作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 08:45

引用:
原帖由 zhangduan 於 2020-6-2 08:38 發表

我上月在此版曾說過,美國非亡於對外戰爭而將亡於内戰。

美民多有槍,有可能出現軍民互轟,其次美豎敵太多難保有外敵出錢收買軍頭而叛變,再者,本來已有多州蠢蠢欲動謀獨立。 ...
咁就唔系暴乱,而是内战了。

会否内战取决于“利益”。内战会死得人多,若無充份诱因,谁当願意拼命?
作者: mickyhon     時間: 2020-6-2 08:45

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 08:29 AM 發表

黑人不一定认同暴乱,尤其是既得利益者。民憤主要来自貧富懸殊。暴民也心知肚明;暴乱肯定解决不了这死结。
神兄,我們用另一角度想想,上年香港黑暴破壞者若不是香港本土人士,而是其他種族的香港永久居民,閣下認為香港警察會手軟嗎?
作者: 幼稚的留言     時間: 2020-6-2 08:46

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-1 08:22 PM 發表

外力有文章
長时毒肚腸
從心施矯正
刮骨治癌瘡 ...
仲未有咁快,應該會 捱侵侵話控制不了要出緊急法,等佢可以做多陣總統。

既然連唔到任會死,點解唔趁而家排除D政見不同的人?
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 08:46

引用:
原帖由 Max_lee 於 2020-6-2 08:40 發表
的確係唔同,但係有咩原因要完呢?
冇支持,後劲不继。而且美国不但有暴警,更有国民警衞軍。佢地奉令殺人。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 08:48

引用:
原帖由 evildoercvu 於 2020-6-2 08:44 發表
天道有輪迴,善惡終有報
肯定。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 08:52

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-6-2 08:45 發表

神兄,我們用另一角度想想,上年香港黑暴破壞者若不是香港本土人士,而是其他種族的香港永久居民,閣下認為香港警察會手軟嗎?
警察只是打份工,职责系维持治安,佢地立場系点,毋须公告。

只有軍隊奉令才可执行殺敌任务。港獨肯定是敌人,軍隊殺之可也。
作者: zhangduan     時間: 2020-6-2 08:55

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 08:45 AM 發表

咁就唔系暴乱,而是内战了。

会否内战取决于“利益”。内战会死得人多,若無充份诱因,谁当願意拼命?
内戰通常亦由暴亂先起而引發。
作者: 33Chris     時間: 2020-6-2 08:56

最大分別,係冇香港嗰啲黑記黑護黑師黑議員, 就算出埋軍隊鎮壓, 國際上都冇乜聲音。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 08:57

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-6-2 08:46 發表

仲未有咁快,應該會 捱侵侵話控制不了要出緊急法,等佢可以做多陣總統。

既然連唔到任會死,點解唔趁而家排除D政見不同的人?
总统唔系大晒,政敌也是美国人,暴動失控可以出国民警衞軍。政敌没有暴動,除非有证据,否则讲過算了。
作者: 幼稚的留言     時間: 2020-6-2 09:07

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 08:57 AM 發表

总统唔系大晒,政敌也是美国人,暴動失控可以出国民警衞軍。政敌没有暴動,除非有证据,否则讲過算了。
現在還不算是暴動嗎? 唔係已經宵禁咗咩?

理在侵侵扇風點火就只差一兩個民主派州長支持啲示威者。

依D白皮式派系鬥爭就是如此。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:07

引用:
原帖由 zhangduan 於 2020-6-2 08:55 發表

内戰通常亦由暴亂先起而引發。
只是内战前的其中一个行動。

内战涉及信仰。佢地唔知有冇不同信仰呢?例如有人觉得某种政治模式更具有发展動力,傾唔掂咪分家(裂)囉。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:11

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-6-2 08:56 發表
最大分別,係冇香港嗰啲黑記黑護黑師黑議員, 就算出埋軍隊鎮壓, 國際上都冇乜聲音。
如果用民主方式追求民主,响边度都唔犯法。不過依家系港獨,讲紧内战。
作者: 幼稚的留言     時間: 2020-6-2 09:13

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 08:57 AM 發表

但係你老美的總統唔係大哂咩,
連外國的大小事務都管,仲可以幫外國立法喎?
你唔講仲以為係地球大總統呀
作者: breadstick     時間: 2020-6-2 09:14

引用:
原帖由 雨點子 於 2020-6-1 09:36 PM 發表

你未有見過美國95年暴動?問題係民主黨以共和黨之爭,上次放過了小布。因為特朗普這個人太無賴,這次民主黨不會放過特朗普。特朗普想留下性命,只有自動退下,看不到特朗普會。那麼只有等人民去解決特朗普。 ...
我有相同睇法.
浸浸火上加油,
可以說,是禍因.

種族衝突, 燒開了.
沒有大的因素,難以解決.

疫情+動亂+企業破產+失業
+國債

要同時解決咁多問題.

上帝叫人死亡,先要人瘋狂.

浸浸要連任,把精神集中推高股市.
由今年一.二月起, 2月13日杜指歷史高位, 已把美國帶往滅亡.
作者: breadstick     時間: 2020-6-2 09:15

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-1 09:39 PM 發表

唔係法律呢?
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:16

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-6-2 09:07 發表

現在還不算是暴動嗎? 唔係已經宵禁咗咩?

理在侵侵扇風點火就只差一兩個民主派州長支持啲示威者。

依D白皮式派系鬥爭就是如此。
政客争权,何来国民支持?若叛乱就完全唔同。依家美暴乱未见叛国跡象。

但港暴理念就是港獨叛国行為。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:19

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-6-2 08:56 發表
你意思系;指“美国”出動軍隊鎮压暴乱,国际上都冇乜声音?
作者: breadstick     時間: 2020-6-2 09:22

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-6-2 07:13 AM 發表

可能是全球人類之福
🙏 ...
保加利亞盲婆,曾预言2019年時,
特朗普得怪病,引致失聰.未能履行總統職務.

e一招, 可能有機會出現!
作者: zhangduan     時間: 2020-6-2 09:22

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-6-2 09:14 AM 發表

我有相同睇法.
浸浸火上加油,
可以說,是禍因.

種族衝突, 燒開了.

+國債

要同時解決咁多問題.

由今年一.二月起, 2月13日杜指歷史高位, 已把美國帶往滅亡. ...
言之有理
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:26

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-6-2 09:13 發表

佢有力咁做,冇力就用條命去捱。道理是用拳头说的是亘古不变之真理。

支持中共,不是因為他们的理论,是因為中共能夠使中国的拳头夠大夠硬,有能力使国民福祉受到保障。
作者: mickyhon     時間: 2020-6-2 09:30

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 08:52 AM 發表

警察只是打份工,职责系维持治安,佢地立場系点,毋须公告。

只有軍隊奉令才可执行殺敌任务。港獨肯定是敌人,軍隊殺之可也。
嗯,好吧。。。
神兄,美暴當劇睇算吧。
勿太用神。。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:30

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-6-2 09:14 發表

我有相同睇法.
浸浸火上加油,
可以說,是禍因.

種族衝突, 燒開了.

+國債

要同時解決咁多問題.

由今年一.二月起, 2月13日杜指歷史高位, 已把美國帶往滅亡. ...
呢样系“民主”政制的结果,並非侵侵所為,国民願意推翻民主政制吗?
作者: 33Chris     時間: 2020-6-2 09:33

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 09:19 AM 發表

你意思系;指“美国”出動軍隊鎮压暴乱,国际上都冇乜声音?
不錯, so far有冇國家叫特朗普克制,有冇話如出動軍隊鎮壓就會制裁, 有冇議員話要尋求國際上支援, 有冇乜乜物物國際人權組織 指三道四?

作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:33

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-6-2 09:15 發表

唔係法律呢?
法律都要枪去执行,冇咗庭警及警察支持,法官乜七都唔系。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:38

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-6-2 09:22 發表

保加利亞盲婆,曾预言2019年時,
特朗普得怪病,引致失聰.未能履行總統職務.

e一招, 可能有機會出現!
唔排除有  有力人士禁闭佢,声称佢有病不能履行总统职务,依家由副总统代行。

咁唔系一样,民主政制的质不变,政党輪姦都变唔出的乜。
作者: ricebuket     時間: 2020-6-2 09:41

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-6-2 08:14 AM 發表

現,柒無普自己還在網路上不斷挑釁,試問怎樣平息? ...
來源:百度

美国人口3.27亿(截至2018年)。 欧裔美国人占62.1%;拉丁裔占17.4%,非洲裔美国人占13.2%,亚裔占5.4%,混血占2.5%,美国印第安人和阿拉斯加州原住民占1.2%,夏威夷原住民或其他太平洋岛民占0.2%(少部分人在其他族群内被重复统计)。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:41

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-6-2 09:30 發表

嗯,好吧。。。
神兄,美暴當劇睇算吧。
勿太用神。。
貧富懸殊做成的家庭纠纷。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:45

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-6-2 09:33 發表

不錯, so far有冇國家叫特朗普克制,有冇話如出動軍隊鎮壓就會制裁, 有冇議員話要尋求國際上支援, 有冇乜乜物物國際人權組織 指三道四?
所以判定系“尾声”了!
作者: ricebuket     時間: 2020-6-2 09:45

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 08:03 AM 發表

我係香港人,我都希望黑暴被平復,但折騰咗一年,都仲要期待國安法。

願望並不等如現實。
作者: ricebuket     時間: 2020-6-2 09:49

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 08:46 AM 發表

冇支持,後劲不继。而且美国不但有暴警,更有国民警衞軍。佢地奉令殺人。
站在中國人嘅立場,唔好話我黑心,如果美國唔分裂,哩個算係較好嘅結果,讓美國再增加一個內亂嘅伏線。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:50

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-6-2 09:41 發表

來源:百度

美国人口3.27亿(截至2018年)。 欧裔美国人占62.1%;拉丁裔占17.4%,非洲裔美国人占13.2%,亚裔占5.4%,混血占2.5%,美国印第安人和阿拉斯加州原住民占1.2%,夏威夷原住民或其他太平洋岛民占0.2%(少部分人在其他族群内被重复统计)。 ...
種族歧视来自“意识”,唔少香港人歧视大陆人和南亚人。只要冇行動就唔算犯法。白種人都系人,一九样,唔可以有乜期望。

我们可以做的;只能中国雄起,民族图強!
作者: breadstick     時間: 2020-6-2 09:51

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 09:30 AM 發表

呢样系“民主”政制的结果,並非侵侵所為,国民願意推翻民主政制吗?
浸浸等於民主?
感覺唔到,
作者: ricebuket     時間: 2020-6-2 09:51

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-6-2 09:13 AM 發表

打外人可以,打屋企人就唔得
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:52

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-6-2 09:45 發表

我係香港人,我都希望黑暴被平復,但折騰咗一年,都仲要期待國安法。

願望並不等如現實。
咁要等下了。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:54

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-6-2 09:49 發表

站在中國人嘅立場,唔好話我黑心,如果美國唔分裂,哩個算係較好嘅結果,讓美國再增加一個內亂嘅伏線。
我都想,最好果边中国人团结起来,佔领两个州,宣告獨立。習大大出動航母战鬥群保护都仲得。👍👍👍
作者: noodleprince     時間: 2020-6-2 09:55

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-1 08:22 PM 發表

外力有文章
長时毒肚腸
從心施矯正
刮骨治癌瘡 ...
今次戮中的是美國結構性矛盾:有色人種,和白人的矛盾。

一向高大上的old white, 要向賤黑賠不是?

如果old white向賤黑跪,美國立刻南非化,如果繼續硬,就繼續亂,直到強力鎮壓,親手打破自己的神話
作者: ricebuket     時間: 2020-6-2 09:55

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 09:54 AM 發表

我都想,最好果边中国人团结起来,佔领两个州,宣告獨立。習大大出動航母战鬥群保护都仲得。👍👍👍
咁就俾美國侵略嘅口實,中國唔會傻。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:56

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-6-2 09:51 發表

浸浸等於民主?
感覺唔到,
目前美国,只能通過民主方式去夺权。
作者: ricebuket     時間: 2020-6-2 09:57

引用:
原帖由 noodleprince 於 2020-6-2 09:55 AM 發表

如果old white向賤黑跪,美國立刻南非化,如果繼續硬,就繼續亂,直到強力鎮壓,親手打破自己的神話 ...
所以而家只有一個選項,強力鎮壓。
作者: 煩Q死     時間: 2020-6-2 09:57

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-6-2 09:13 AM 發表

冇錯.只要你有一蚊美元响手佢都可以管你.咁惡嘅國家你見過未所以而家係罪有應得有咁亂得咁亂
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 09:57

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-6-2 09:51 發表

打外人可以,打屋企人就唔得
咁就要睇下“外人”系边个。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 10:00

引用:
原帖由 noodleprince 於 2020-6-2 09:55 發表

如果old white向賤黑跪,美國立刻南非化,如果繼續硬,就繼續亂,直到強力鎮壓,親手打破自己的神話 ...
某个白人赔“不是”冇问题,但唔系白人赔不是。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 10:01

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-6-2 09:55 發表

咁就俾美國侵略嘅口實,中國唔會傻。
双方都冇力攻打对方。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 10:03

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-6-2 09:57 發表

所以而家只有一個選項,強力鎮壓。
唔存在其他选项。
作者: fendley

作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 10:21

引用:
原帖由 fendley 於 2020-6-2 10:13 發表

美暴之花開雖走向尾聲,呢個系出兵鎮壓嘅結果,但根本問題冇得到解決,游行還得持續。
貧富懸殊有乜计?共產主義制唔制?
作者: fendley

作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 10:38

引用:
原帖由 fendley 於 2020-6-2 10:31 發表

貧富懸殊系世界性嘅問題,唔系呢次游行嘅主要原因,呢次游行導火索系黑人死亡,主要原因系種族歧視和疫情導致嘅失業,當黑人群體雖然貧窮,但日子可以過得下去時佢哋可以忍受,但依家呢種失業情況下,生計無法維持,而大多黑人領唔到失業救濟,於系就出現呢種一呼百應嘅情形。 貧富懸殊唔系呢次游行嘅主要原因。 ...
十分同意!但暴乱解决不了民生问题,只会加深经济困境。
作者: 無盡白滑的蛋     時間: 2020-6-2 10:52

還早著,刻骨的自卑和仇恨要發作,怎能完全消除,只可以打一次壓一會。
作者: 瑪卡     時間: 2020-6-2 11:13

引用:

外力有文章
長时毒肚腸
從心施矯正
刮骨治癌瘡 ...
所以国安法必須趁對手失誤時落實實施,老尾的深層次問題 更嚴重, 金本位 亦冇自我修復功能,看阿爺如何利用🤔🤔
作者: hk_mask     時間: 2020-6-2 11:14

邊個有軍方支持就成最後勝利者!睇個款侵侵應可平息今次暴亂,不過手尾長就一定。😶

作者: 瑪卡     時間: 2020-6-2 11:17

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 08:33 AM 發表

换位思维;若我是特朗普,一定不会手軟。頸又点硬過張刀?

我夠不满佔中,更不满港暴,但会唔会走出去同佢地揪過呢?
因師兄手上沒有權和法,浸浸两樣都有🤔🤔
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 11:28

引用:
原帖由 無盡白滑的蛋 於 2020-6-2 10:52 發表
還早著,刻骨的自卑和仇恨要發作,怎能完全消除,只可以打一次壓一會。
美国呢次开花,都系中国国運当雄。等我地打港暴順手好多。
作者: 貓男     時間: 2020-6-2 11:29

經濟唔改善,民不聊生嘅話,暴動停不了。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 11:30

引用:
原帖由 fendley 於 2020-6-2 10:31 發表

貧富懸殊系世界性嘅問題,唔系呢次游行嘅主要原因,呢次游行導火索系黑人死亡,主要原因系種族歧視和疫情導致嘅失業,當黑人群體雖然貧窮,但日子可以過得下去時佢哋可以忍受,但依家呢種失業情況下,生計無法維持,而大多黑人領唔到失業救濟,於系就出現呢種一呼百應嘅情形。 貧富懸殊唔系呢次游行嘅主要原因。 ...
美国问题好严重系亊实,咪等佢地开花囉。

拜神拜佛要美国分裂。👏👏👏
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 11:32

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-6-2 11:14 發表
邊個有軍方支持就成最後勝利者!睇個款侵侵應可平息今次暴亂,不過手尾長就一定。😶
但似乎冇边个搬得郁的軍隊去倒特。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 11:33

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-6-2 11:17 發表

因師兄手上沒有權和法,浸浸两樣都有🤔🤔
关鍵所在。👍👍👍
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 11:34

引用:
原帖由 貓男 於 2020-6-2 11:29 發表
經濟唔改善,民不聊生嘅話,暴動停不了。
唯有暴一次打一次。好亊也!
作者: nigel212

作者: hk_mask     時間: 2020-6-2 11:44

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 11:32 AM 發表

但似乎冇边个搬得郁的軍隊去倒特。
我估手控軍方嘅話事人應覺侵侵仲有價值。其實民調所謂拜登領先係無用嘅,當年希拉莉一樣敗陣,當時侵侵在未選前已經信心滿滿同傳媒講自己贏梗,侵侵咁嘅行為差不多表示佢知人為篤定佢做總統!😶但我估喳...🤭

作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 13:03

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-6-2 11:43 發表

而家NY仲成街都係人。
don't shoot!
don't shoot!
yet!
https://youtu.be/0amt73NSspc
即是民眾最怕系shoot。
作者: 幼稚的留言     時間: 2020-6-2 13:04

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 09:26 AM 發表

佢有力咁做,冇力就用條命去捱。道理是用拳头说的是亘古不变之真理。

支持中共,不是因為他们的理论,是因為中共能夠使中国的拳头夠大夠硬,有能力使国民福祉受到保障。 ...
古時有 勝者為王 敗者為寇 的道理。
但現在因為科技發展一日千里
慢慢已經變成 誰是推動人類社會進步便是強者。
已經沒有停留在用拳頭主導的歇斯底里的鬥爭方式。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 13:05

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-6-2 11:44 發表

我估手控軍方嘅話事人應覺侵侵仲有價值。其實民調所謂拜登領先係無用嘅,當年希拉莉一樣敗陣,當時侵侵在未選前已經信心滿滿同傳媒講自己贏梗,侵侵咁嘅行為差不多表示佢知人為篤定佢做總統!😶但我估喳...🤭 ...
唉!拜登仲老過佢,点贏?

可见美国人才凋零。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 13:06

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-6-2 13:04 發表

古時有 勝者為王 敗者為寇 的道理。
但現在因為科技發展一日千里
慢慢已經變成 誰是推動人類社會進步便是強者。
已經沒有停留在用拳頭主導的歇斯底里的鬥爭方式。 ...
拳头形式改变而已。
作者: muilow     時間: 2020-6-2 13:09

玩到7月4日成為各州獨立日
作者: hk_mask     時間: 2020-6-2 13:11

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 01:05 PM 發表

可见美国人才凋零。
當年仲彈中國領導人年紀大!🤭
作者: nigel212

作者: 幼稚的留言     時間: 2020-6-2 13:17

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 01:06 PM 發表

拳头形式改变而已。
是的,遊戲規則已經大不同了。
從前是講求如何傷害對手有生力量。
現在是講求如何增加發展力量。
從零和博弈 變得更加多樣化。
作者: 瑪卡     時間: 2020-6-2 13:19

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 11:33 AM 發表

关鍵所在。👍👍👍
所以老浸沒下野前做咩都合法🤔🤔
作者: zhangduan     時間: 2020-6-2 13:32

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 01:05 PM 發表

可见美国人才凋零。
由黨籂選出來,派神經箭出嚟都大有機會勝出
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 13:52

引用:
原帖由 zhangduan 於 2020-6-2 13:32 發表

由黨籂選出來,派神經箭出嚟都大有機會勝出
哈哈哈哈!保证神過特朗普!💪💪💪
作者: mickyhon     時間: 2020-6-2 14:43

https://www.bbc.com/ukchina/trad/vert-fut-39988020

西方文明以何種方式崩潰

作者: 明亮的晨星     時間: 2020-6-2 15:56

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-6-2 07:59 AM 發表

美軍紀律邊可能咁差.

同意。美軍紀律良好,相信國民警衛軍(民兵)亦不差,不會於出現叛變

我估計暴亂終將平息;不過如果內亂持續,美國經濟將會再受打擊
作者: hk_fletcher     時間: 2020-6-2 15:58

當出動軍隊就好快平息,歷史都係一樣。
除非軍隊作反
作者: 寒冬小老闆

作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 17:12

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2020-6-2 17:09 發表

有人搶掠,我睇法係好多窮人乘機出嚟,好多落後國家發生動亂,都發生搶掠,當然大衆唔希望有動亂發生,同香港唔同,美國一定強勢鎮壓,同意,好快平息,希望立左國安法,香港動亂可以早日結束 ...
為何港暴没人搶掠?不但没有,如果有人掺在大隊裏面伺机搶掠都不行。你知道為什么?

因為组织不会让搶掠发生。这才是牠们的恐怖之处。

作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 17:28

引用:
原帖由 muilow 於 2020-6-2 13:09 發表
玩到7月4日成為各州獨立日
咁就全世界都慶祝!😂😂😂
作者: 帶刺的橄欖枝     時間: 2020-6-2 17:28

引用:

谁领导?

港暴有組織,不過一閂水喉就靜哂。
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 17:29

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-6-2 13:11 發表

當年仲彈中國領導人年紀大!🤭
所以佢地努力爬中国头囉!
作者: 神經箭     時間: 2020-6-2 17:32

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-6-2 13:15 發表

美國人無咁笨要做(義士),,不過帶頭個班就吾一定咁諗,血腥味越重,就越有power! 這是社運千古不變的道理。
应该唔系社運,社運冇可能冇组织;有乜理由可以容许“有人搶嘢嫁”?

你试下响香港暴乱隊伍之中搶嘢。捉你嘅唔系警察,系暴徒纠察之类。