標題: KO黃絲的冇普選不能立國安法廢論。 [打印本頁]

作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-5-28 20:29

十九世紀美國有國安法嗎?有。
十九世紀美國黑人有選票嗎?沒有。
作者: Thank_777     時間: 2020-5-28 20:32

美國真普選, 黑及婦女投票權也是在立國後150 年後才有

但國安法晨早有
作者: 罪惡約翰     時間: 2020-5-28 20:37

每一個正常國家或者會運用各自不同嘅管治方式,不過佢地都有一個共通點:喺關乎國家主權、人民&財產安全嘅事宜上絕對唔會放鬆。
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 20:45

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-5-28 08:29 PM 發表
十九世紀美國有國安法嗎?有。
十九世紀美國黑人有選票嗎?沒有。
咁點解14億到依家都冇選票嘅? 連黑人都不如啊?
作者: royrac     時間: 2020-5-28 20:47

知唔知黃絲點解係黃絲,因為佢地邏輯性極低,普選同國安有咩邏輯關係? 答車同唱歌有咩關係?點解要定要唱左歌先可以答車or vice versa?佢地係唔知,有人咁同佢地講,佢地就信。
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 20:52

引用:
原帖由 royrac 於 2020-5-28 08:47 PM 發表
知唔知黃絲點解係黃絲,因為佢地邏輯性極低,普選同國安有咩邏輯關係? 答車同唱歌有咩關係?點解要定要唱左歌先可以答車or vice versa?佢地係唔知,有人咁同佢地講,佢地就信。 ...
國家安全同我地香港人又有乜關係?

地球都冇任何一個國家 係 屬於由我地香港人自己所擁有嘅!
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-5-28 20:56

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 08:45 PM 發表

美國有選票 不過一場疫症已經令到美國制度露曬底 簡直不值一提
作者: skymachine     時間: 2020-5-28 20:58

回歸咗23年,廿三條都未立,有敬酒唔飲飲罰酒,硬係要迫中央直接立國安法,唔高興不滿可以求英美收容,但記著移民後自己要放棄香港身份,千祈唔好咁醜怪賴死留著香港身份。
作者: robin09     時間: 2020-5-28 20:59

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 08:45 PM 發表

美国式民主是垃圾民主,
每隔4年给个形式上“选择权”选票,完全就是骗子,拜登和特朗普,二选一吧,
投完票就回去做奴隶,自生自灭去,穷人的命只是数字,“这就是人生”
新冠疫情的事实证明,中国式民主远比美国式民主好得多。
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 20:59

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-5-28 08:56 PM 發表

美國有選票 不過一場疫症已經令到美國制度露曬底 簡直不值一提
點止露曬底啊!
仲講到明要報復共產黨同中華人民共和國人添啊!
作者: ZetoB     時間: 2020-5-28 21:00

多謝黃絲成功爭取國安法,原本有23條我都覺得係不可能任務,估唔到而家有埋國安法,仲要繼續立23條真係雙喜臨門
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-5-28 21:02

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 08:59 PM 發表

點止露曬底啊!
仲講到明要報復共產黨同中華人民共和國人添啊!
就算有選票,美國黑人今日都係二等公民。
至於美國話要報復中國,我會視之為一個喺賭場輸身家嘅白痴嘅悔氣說話。
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 21:02

引用:
原帖由 robin09 於 2020-5-28 08:59 PM 發表

美国式民主是垃圾民主
每隔4年给个形式上“选择权”选票,完全就是骗子,拜登和特朗普,二选一吧,
投完票就回去做奴隶,自生自灭去,穷人的命只是数字,“这就是人生”
新冠疫情的事实证明,中国式民主远比美国式民主好得多。 ...
但這種垃圾民主就很吸引 共產黨 權貴把家人財富都送過去!
韭菜和低端人口則連 享用這種 垃圾民主的資格也沒有!
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 21:05

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-5-28 09:02 PM 發表

就算有選票,美國黑人今日都係二等公民
至於美國話要報復中國,我會視之為一個喺賭場輸身家嘅白痴嘅悔氣說話。
不單止黑人, 共產黨權貴即使把大量財富和家人送過去, 都仍然只能做二等公民!

至於 中華人民共和國的韭菜和低端人口,則連去美國做二等公民的資格也沒有!
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-5-28 21:07

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 09:02 PM 發表

呢一場疫症話咗畀我哋知,喺美國有錢就係皇帝,冇錢就係奴隸。
喺中國,不論貧富老幼政府都會當你係一個人。
作者: robin09     時間: 2020-5-28 21:09

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 09:02 PM 發表

美国吸引力根本就不是什么美国垃圾民主,而是发达富裕。
印度的选票比美国更多,你有见到谁跑到印度去的?菲佣有选票却宁可来没选票的香港做佣人。
美国上层精英确实聪明,很懂得包装和欺骗。垃圾的美式民主包装成“普世价值”拼命的硬塞给别人,真正的好东西高科技就收得严严实实的。
共产党也会有叛徒,我是很支持美国没收这些人的财产。
作者: danelee     時間: 2020-5-28 21:10

引用:

選票喺要睇每個地方的文化。但就算比人捧到全世界無選票都食唔落飯的美國,一樣選個只會做宣傳,亂吹雞,害成十萬國民感染美國肺炎的總統。

而所謂民主。敘利亞就是全民選舉出呢。但自稱民主大國為了利益就去炸爛人哋成個國家。

所謂的民主國家,為了石油,接受中東油國的帝制。

發展一個國家不是只有民主能做到。如果可以,印度就應該可比美中國啦。如果可以,印尼都可以比美其他大國吧。

為了所謂選票,破壞人哋國家,害無數的難民無處為家。破壞自己生活的地方,要 500 萬人陪你 200 萬人攬炒。這就是民主。就是要影響不支持他們的人,打不支持他們的人,燒不支持他們的人,殺不支持他們的人。這不是民主。這是口號民主的獨裁。
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 21:10

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-5-28 09:07 PM 發表

呢一場疫症話咗畀我哋知,喺美國有錢就係皇帝,冇錢就係奴隸。
喺中國,不論貧富老幼政府都會當你係一個人。
做奴隸嘅資歷, 美國人又點比得上中華人民共和國人啊?

共產黨 當過你係人? 呢個笑話唔好笑喎!

中華人民共和國人 響共產黨眼中連畜牲都不如!
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-5-28 21:14

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 09:10 PM 發表

中華人民共和國人 響共產黨眼中連畜牲都不如! ...
唔服嗎? 好多黃絲曱甴今年咪由有普選嘅英國同美國躝屍返嚟中國香港,講咁撚多廢話。
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-5-28 21:15

引用:
原帖由 robin09 於 2020-5-28 09:09 PM 發表

美国吸引力根本就不是什么美国垃圾民主,而是发达富裕。
印度的选票比美国更多,你有见到谁跑到印度去的?菲佣有选票却宁可来没选票的香港做佣人。
美国上层精英确实聪明,很懂得包装和欺骗。垃圾的美式民主包装成“普世价值”拼命的硬塞给别人,真正的好东西高科技就收得严严实实的。
共产党也会有叛徒,我是很支持美国没收这些人的财产。 ...
你ko咗一件垃圾
作者: danelee     時間: 2020-5-28 21:18

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 09:10 PM 發表

你在美國政府眼中曱甴都不如。可以喺中國做曱甴是你的榮幸。
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 21:21

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-5-28 09:14 PM 發表

唔服嗎? 好多黃絲曱甴今年咪由有普選嘅英國同美國躝屍返嚟中國香港,講咁撚多廢話。
香港居民當然可以隨時返香港!唔服嗎?

大陸人就話 留學生回國係千里投毒喎!

作者: 寶寶記貳     時間: 2020-5-28 21:35

講咁多托咩,港版國安法由人大投票通過,唔滿意咪上北京抗議,就算有冇普選又如何?
作者: 寶寶記貳     時間: 2020-5-28 21:37

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 08:52 PM 發表

國家安全同我地香港人又有乜關係?

地球都冇任何一個國家 係 屬於由我地香港人自己所擁有嘅!
反正同你無關係,立唔立國安法咁唔需要理會啦,皆大歡喜。
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 21:44

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2020-5-28 09:37 PM 發表

反正同你無關係,立唔立國安法咁唔需要理會啦,皆大歡喜。
自己生活嘅地方俾共產黨同中華人民共和國人侵略, 點會同我地香港人 無關?
作者: ZetoB     時間: 2020-5-28 21:49

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 09:44 PM 發表

自己生活嘅地方俾共產黨同中華人民共和國人侵略, 點會同我地香港人 無關?
一係躝出香港
一係同解放軍打過
係度發癲有咩幫助
作者: 寶寶記貳     時間: 2020-5-28 21:49

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 09:44 PM 發表

你自己都話你所指嘅香港人,無擁有任何國家,而家共產黨係香港特別行政區立法,又關你乜事?對你都冇影響?

圖片附件: 1590673797777.jpg (2020-5-28 21:49, 139.91 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 21:52

引用:
原帖由 ZetoB 於 2020-5-28 09:49 PM 發表

一係躝出香港
一係同解放軍打過
係度發癲有咩幫助
保家衛港係我地香港人 天賦嘅使命
要躝出香港嘅係共產黨同中華人民共和國人!

我地冇能力用武力,所以唯有勾結外國勢力,知冇?
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 21:54

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2020-5-28 09:49 PM 發表

你自己都話你所指嘅香港人,無擁有任何國家,而家共產黨係香港特別行政區立法,又關你乜事?對你都冇影響?
共產黨同中華人民共和國人侵略香港 點會唔關我地香港人事?
作者: 寶寶記貳     時間: 2020-5-28 21:57

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 09:54 PM 發表

哦,明白了,第一請問應該如何保衞香港呢?

第二你剛剛都話全世界冇任何一個國家屬於香港人,反正都唔係你,又何來侵略?

作者: 寶寶記貳     時間: 2020-5-28 22:02

引用:

再問多一樣,假如你係露宿者,你瞓係天橋底,在天橋底生活,咁條天橋就係你?
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 22:02

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2020-5-28 09:57 PM 發表

哦,明白了,第一請問應該如何保衞香港呢?

第二你剛剛都話全世界冇任何一個國家屬於香港人,反正都唔係你,又何來侵略?

點保衛? 當然係仿效當年共產黨勾結外國勢力啦!

未有國家唔等於冇生活開嘅地方。 自己生活開嘅地方比共產黨同中華人民共和國人入侵, 當然要反抗到底!
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 22:04

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2020-5-28 10:02 PM 發表

再問多一樣,假如你係露宿者,你瞓係天橋底,在天橋底生活,咁條天橋就係你?
條天橋同橋底都係納稅人嘅!
作者: 寶寶記貳     時間: 2020-5-28 22:05

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 10:02 PM 發表

點保衛? 當然係仿效當年共產黨勾結外國勢力啦!

未有國家唔等於冇生活開嘅地方。 自己生活開嘅地方比共產黨同中華人民共和國人入侵, 當然要反抗到底! ...
咁假設當成功勾結外國勢力,下一步點做?

你應該搞清楚先,你生活地方唔代表屬於你。難道你瞓公園係公園生活,個公園就係你?
作者: lpj88     時間: 2020-5-28 22:05

民主制度其實幾落後, 缺憾好多, 一D都唔科學.
作者: 寶寶記貳     時間: 2020-5-28 22:06

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 10:04 PM 發表

條天橋同橋底都係納稅人嘅!
你講漏咗,天橋同天橋底係納稅人錢起,但擁有及管理係政府。

如果話條天橋係納稅人,條天橋冧撚咗你賠呀?維修費問你拎呀?
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 22:09

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2020-5-28 10:06 PM 發表

政府係納稅人養架!
你唔係唔知下話? 定係你冇納過稅啊?
所以,納稅人幾時都有責任推翻政府架! 原來你唔識架!
作者: thinkingfact     時間: 2020-5-28 22:13

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2020-5-28 10:06 PM 發表

佢白咭綜緩人士黎
唔洗同佢嘈

圖片附件: mobile_1.jpg (2020-5-28 22:13, 247.12 KB) / 該附件被下載次數 4

作者: o12345o     時間: 2020-5-28 22:14

有普選大晒架D!

有普選可以有國安法

有普選可以1%人賺晒99%D錢

有普選可以大規模監控人民

有普選警察可以一年打死上千上萬人

有普選可以疫情話9知市民死

佢哋只係追求普選標題黨,普選為乜,人民得到乜,唔𠃊知囉,人哋話追求咪追求囉!

作者: 寶寶記貳     時間: 2020-5-28 22:15

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 10:09 PM 發表

政府係納稅人養架!
你唔係唔知下話? 定係你冇納過稅啊?
所以,納稅人幾時都有責任推翻政府架! 原來你唔識架!
咁你就錯喇,第一政府唔係納稅人養,政府係用納稅人交稅嘅錢去營運一個地方,而交稅亦係公民責任。

第二就算唔係納稅人都可以推翻政府,但首先你要有能力。

第三公民有權亦有責任監察政府,但無責任推翻。

第四你講推翻政府,咁應該點樣推翻,可否具體解釋?
作者: 寶寶記貳     時間: 2020-5-28 22:16

引用:
原帖由 thinkingfact 於 2020-5-28 10:13 PM 發表

佢白咭綜緩人士黎
唔洗同佢嘈
傻啦,我邊會同佢嘈。

既然佢有崇高理想,我都想了解多啲。
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 22:19

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2020-5-28 10:15 PM 發表

咁你就錯喇,第一政府唔係納稅人養,政府係用納稅人交稅嘅錢去營運一個地方,而交稅亦係公民責任。

第二就算唔係納稅人都可以推翻政府,但首先你要有能力。

第三公民有權亦有責任監察政府,但無責任推翻。

第四你講推翻政府,咁應該點樣推翻,可否具體解釋? ...
推翻政府就等於換業主立案發團或者大廈管理公司!
就係咁簡單!
作者: 寶寶記貳     時間: 2020-5-28 22:22

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 10:19 PM 發表

就係咁簡單!
咁就係具體解釋喇?

唔會太流?

咁請問一般業主立案法團係點樣產生?
作者: tn01041681     時間: 2020-5-28 22:22

https://youtu.be/hNVIqpD8_zE

呢條片應該ko樓主
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-28 22:28

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2020-5-28 10:22 PM 發表

咁就係具體解釋喇?

唔會太流?

咁請問一般業主立案法團係點樣產生?
不如你解析下點解你地中華人民共和國人 要比 樓下個看更 領導, 仲要叫佢做偉大領袖先啦!

仲要維護 管理公司 嘅管理權安全? 有病啊!

響人類社會中,我未見過有 人 好似中華人民共和國人 咁低能囉!

不過,你地中華人民共和國人 話槍桿子裏出政權啊嘛。 只要有槍桿子, 狗都可以統治你地啊嘛!
作者: sim008     時間: 2020-5-28 22:30

引用:

你真搞笑 今次疫情就睇到唔當市民係人概係老美啦
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-5-28 22:37

引用:
原帖由 tn01041681 於 2020-5-28 10:22 PM 發表
https://youtu.be/hNVIqpD8_zE

呢條片應該ko樓主
哦,原來又係呢一堆爛鬼人名。
簡單啦
如果有人食黃店,食撚到肚屙,但唔經正常程序申訴,反而走去聚眾鬧事,裝修黃店,咁樣正常咩?
總部响美國嘅中國民主黨?美國同偽中華民國都有法律限制外國代理人啦,點解中國唔得郁佢?

作者: 寶寶記貳     時間: 2020-5-28 22:41

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 10:28 PM 發表

不如你解析下點解你地中華人民共和國人 要比 樓下個看更 領導, 仲要叫佢做偉大領袖先啦!

響人類社會中,我未見過有 人 好似中華人民共和國人 咁低能囉!

不過,你地中華人民共和國人 話槍桿子裏出政權啊嘛。 只要有槍桿子, 狗都可以統治你地啊嘛! ...
第一 全世界任何一個政權國家或城市都有你所謂看更,看更亦根據基本法選出嚟,選唔到你鍾意嘅人,只係你地係現有規則下唔夠人玩,簡單講就係:冇撚用。

第二大廈守則有存在風險,想辦法去修正係好正常,你唔明白未見過,可能係你生活習慣及水平問題。例如做管理或被管理嘅人,思維方式及出發點都大不同。(相深信你係後者)

第三你話槍杆子出政權,聽到我就火起,差佬起咗咁多槍,你地有冇開過一發?啲槍同子彈留嚟煲醋?定留嚟打飛機用?

第四就有如你所謂勾結外國勢力,藏獨自焚你地又怕痛,疆獨殺人你又唔敢。乜都做唔成勾條撚毛穿鼻咩?
搞成十個月,最撚叻咪食黃店,貼memo紙,唱戇鳩歌。

第五小朋友淨係識睇濕鳩文宣,人地反問你,你又唔知噏乜鳩,連業主立案法團都唔識答,由頭到尾被人帶住走,仲聽話過我屋企養隻狗。

乖乖

作者: danelee     時間: 2020-5-28 22:47

這帖有個人要搞香港獨立推翻國家。我 copy 低留底先。

作者: Thank_777     時間: 2020-5-28 23:13

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 10:19 PM 發表

就係咁簡單!
係咁簡單

那你們一年又不能?

這樣搞革命

明天乖乖番工及食黃店吧

天就來滅共
打飛機吧
作者: tigerLili

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 三級警司     時間: 2020-5-28 23:32

引用:
原帖由 Thank_777 於 2020-5-28 11:13 PM 發表

係咁簡單

那你們一年又不能?

這樣搞革命

明天乖乖番工及食黃店吧

天就來滅共
打飛機吧
世上沒有一場革命可以唱歌,貼文宣食黃店而成功的
作者: sevenhead77hk     時間: 2020-5-28 23:33

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 10:28 PM 發表

不過,你地中華人民共和國人 話槍桿子裏出政權啊嘛。 只要有槍桿子, 狗都可以統治你地啊嘛! ...
點樣分低能同高能。俾人當condom。宜家國安法又出左。又做返鍵盤戰士呀。
槍桿子出政權係真。中共用槍杆子保衞中國人民。唔係d 19和理非裡通外敵搜刮民脂民膏。個種做法。中共揸住支槍係保家衛國。
要抹黑就行遠d。過台灣囉。不過你地班人。污糟d又唔願做。辛苦d又嫌攞命。冷氣軍師。就個個爭住做。
可以成到大事咩。你睇解放軍駐軍。行出黎幫手執磚頭。都嘭嘭聲。快靚正。你地。嘭sir一出。全部向後撤。慌死走遲左。會搭唔到尾班車咁。島蛙都恥笑你地。
作者: 泛民之星陳盲刎

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: tigerLili     時間: 2020-5-29 00:32

引錯左,唔好意思
作者: tigerLili     時間: 2020-5-29 00:41

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-28 09:54 PM 發表

你唔好以為做鍵盤戰士就可以尻吹不用負責,我都cap晒你之前所講的,有需時可幫你退出中國藉!
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-29 00:42

引用:
原帖由 sevenhead77hk 於 2020-5-28 11:33 PM 發表

點樣分低能同高能。俾人當condom。宜家國安法又出左。又做返鍵盤戰士呀。
槍桿子出政權係真。中共用槍杆子保衞中國人民。唔係d 19和理非裡通外敵搜刮民脂民膏。個種做法。中共揸住支槍係保家衛國。
要抹黑就行遠d。過台灣囉。不過你地班人。污糟d又唔願做。辛苦d又嫌攞命。冷氣軍師。就個個爭住做。
可以成到大事咩。你睇解放軍駐軍。行出黎幫手執磚頭。都嘭嘭聲。快靚正。你地。嘭sir一出。全部向後撤。 ...
算把啦! 到目前爲止, 共產黨屠殺得最多嘅就係中華人民共和國人!

做奴隸已經夠賤, 仲要奶屠夫肛門, 真係不知所謂!
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-29 00:43

引用:
原帖由 tigerLili 於 2020-5-29 12:41 AM 發表

你唔好以為做鍵盤戰士就可以尻吹不用負責,我都cap晒你之前所講的,有需時可幫你退出中國藉!
我本特衰護照過左期好耐啦!
作者: kim_12346     時間: 2020-5-29 00:44

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-29 12:42 AM 發表

算把啦! 到目前爲止, 共產黨屠殺得最多嘅就係中華人民共和國人!

做奴隸已經夠賤, 仲要奶屠夫肛門, 真係不知所謂!
你咁講自己架
作者: tigerLili     時間: 2020-5-29 00:46

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-29 12:43 AM 發表

我本特衰護照過左期好耐啦!
咁就最好啦,永世不要踏入中國領土,免得被屠殺。
作者: danelee     時間: 2020-5-29 00:56

大家注意啊。這帖是黑暴的文宣。要洗白黑暴的罪行。要幫美國搞亂香港。要大家搵唔到食。出入唔安全。
作者: 法拉利     時間: 2020-5-29 09:27

香港有低智既人同漢奸就唔可以有普選,普選係漢奸既炸彈,低智既人就係引爆器
作者: 瑪卡     時間: 2020-5-29 09:56

引用:
原帖由 royrac 於 2020-5-28 08:47 PM 發表
知唔知黃絲點解係黃絲,因為佢地邏輯性極低,普選同國安有咩邏輯關係? 答車同唱歌有咩關係?點解要定要唱左歌先可以答車or vice versa?佢地係唔知,有人咁同佢地講,佢地就信。 ...
人一黃腦便殘🤔🤔
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-5-29 18:44

引用:
原帖由 danelee 於 2020-5-29 12:56 AM 發表
大家注意啊。這帖是黑暴的文宣。要洗白黑暴的罪行。要幫美國搞亂香港。要大家搵唔到食。出入唔安全。
你做乜Q?
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-30 01:22

引用:
原帖由 tigerLili 於 2020-5-29 12:46 AM 發表

咁就最好啦,永世不要踏入中國領土,免得被屠殺。
有香港身份證就可以住香港架啦!
作者: kim_12346     時間: 2020-5-30 01:23

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-30 01:22 AM 發表

有香港身份證就可以住香港架啦!
即係你願意接受中共統治啦
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-30 01:31

係架, 香港人都好接受皇軍統治 同 英國統治架!
净係討厭共產黨同中華人民共和國人 架咋!
作者: kim_12346     時間: 2020-5-30 01:34

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-30 01:31 AM 發表
係架, 香港人都好接受皇軍統治 同 英國統治架!
净係討厭共產黨同中華人民共和國人 架咋!
討厭但係又接受中共統治?
你up乜野呀?
作者: 請你說真話     時間: 2020-5-30 01:43

共產黨會倒臺, 中華人民共和國會亡國, 中華人民共和國人 會響地球消失!

到時香港人 咪有好日子過囉!

皇軍統治時香港人 都冇走曬架!
作者: kim_12346     時間: 2020-5-30 01:46

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-30 01:43 AM 發表
共產黨會倒臺, 中華人民共和國會亡國, 中華人民共和國人 會響地球消失!

到時香港人 咪有好日子過囉!

皇軍統治時香港人 都冇走曬架! ...
事實咪係你此時此刻接受左中共統治囉
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2020-6-1 20:45

I can't breathe.