標題: 我覺得大陸復工,到時更大獲,因為肺炎,傳播性太大,香港政府都系,之後大家明 [打印本頁]

作者: ngcaddy     時間: 2020-2-27 15:17

........
作者: nigel212

作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 15:53

中共國其實現在賭緊,不復工,日日損失慘重,訂單不準時交貨要賠錢,如果人家連生產線都搬走,到時就大大鑊。
作者: ilovenikita     時間: 2020-2-27 15:54

有幾大獲呀?除咗武漢,其也省都復工7,8成啦
作者: 新殲     時間: 2020-2-27 17:13

大陸情況除返14億人。
唔計湖北。最近仲安全過香港。
香港又唔停工?
作者: ntworks     時間: 2020-2-27 18:01

內地復工。我本來都擔心會有疫情小形爆發。
劉銘紹訪問咗一個响廣東省設廠嘅港商。响多翻旁搞側擊盤問後,同意內地有序復工政策安排得非常好。港商間廠亦按要求開始復工。
作者: 半空熱情的腰部     時間: 2020-2-27 18:08

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 03:53 PM 發表
中共國其實現在賭緊,不復工,日日損失慘重,訂單不準時交貨要賠錢,如果人家連生產線都搬走,到時就大大鑊。
內地都未返過,睇毒果睇大紀元聽賤台就成了內地專家,,其實你地唔了解祖國係好可憐的事
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 18:22

引用:
原帖由 新殲 於 2020-2-27 05:13 PM 發表
大陸情況除返14億人。
唔計湖北。最近仲安全過香港。
香港又唔停工?
大陸發表嘅數據可信嗎?
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 18:23

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-2-27 06:08 PM 發表

內地都未返過,睇毒果睇大紀元聽賤台就成了內地專家,,其實你地唔了解祖國係好可憐的事
難道信大陸發表嘅數據,大公文匯報?
如果不是隱瞞疫情,就不會攪成咁。
作者: 半空熱情的腰部     時間: 2020-2-27 18:24

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 06:23 PM 發表

難道信大陸發表嘅數據,大公文匯報?
如果不是隱瞞疫情,就不會攪成咁。
唔通信毒果咩,
作者: 新殲     時間: 2020-2-27 18:30

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 06:22 PM 發表

大陸發表嘅數據可信嗎?
耶穌先講信唔信
作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 18:33

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 03:53 PM 發表
低能仔,现在大陆除武汉外,已经被香港安全啦。唔L好白痴。其实好多地方都恢复工作啦。基本上没有发生咩问题。

唔L好咩L都世界末日。你都系担心日本,韩国,美国,他们隐瞒疫情。仍然相信可防可控。
作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 18:34

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 06:22 PM 發表

大陸發表嘅數據可信嗎?
唔通信日本数据咩。傻仔。
作者: ilovenikita     時間: 2020-2-27 18:42

唔通信你?
引用:

大陸發表嘅數據可信嗎?

作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 18:58

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-2-27 06:33 PM 發表

低能仔,现在大陆除武汉外,已经被香港安全啦。唔L好白痴。其实好多地方都恢复工作啦。基本上没有发生咩问题。

唔L好咩L都世界末日。你都系担心日本,韩国,美国,他们隐瞒疫情。仍然相信可防可控。 ...
又係你條維穩低能仔,真係無事,你就唔好戴口罩啦。
作者: askwinglam     時間: 2020-2-27 19:00

中國佔全世界GDP 17%,如果內地唔盡快復工影響嘅唔單止是中國,全世界亦會受影響,留意返除了武漢其他省市新增確診人數不多,現在內地工廠復工亦要有基本足夠口罩提供比工人先可以復工,亦有工人因擔心而選擇不上班
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:00

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-2-27 06:24 PM 發表

唔通信毒果咩,
蘋果在香港真係好過文匯大公喎。

作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 19:06

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 06:58 PM 發表

又係你條維穩低能仔,真係無事,你就唔好戴口罩啦。
低能仔,你都系担心香港,日本韩国,仲有你美爹。现在好多病人仲系周围走,可能在你身边啦,低能。、

你可以不相信大陆数据,但是大陆的隔离政策是非常彻底的。除了湖北封省之外,其他地方基本上是有病没有病都在家隔离。就不会出现那个佛堂感染5,6个的事故。新年聚餐有感染6,7个。还有南韩一个人感染100多个最后一发不可收拾,现在已经超过了广东省,大陆第二大感染的省份。。

用下脑,唔L系低能就无脑嘛,

作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 19:08

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-2-27 07:04 PM 發表

使咩睇大公文滙,即時上疫情控制中心網站有得睇。
条低能仔一定有看,只是不信。不信也无所谓,不过有一点可以相信的是,目前中国不会出现佛堂感染几个,聚餐感染几个,还有南韩那样一个人感染100多个的事故。

还有日本风险非常大。那个公主号的日本人,下船之后,是直接解散。根据香港的经验,那些日本人估计也有10个8个是带病毒的,他们也可以周围去。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:10

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-2-27 07:02 PM 發表

你有能力挑戰咩?

畀啲證據睇下囉
你可以信,但好多人唔信,之前仲話可防可控,你有無戴口罩呀?
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:12

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-2-27 07:06 PM 發表

低能仔,你都系担心香港,日本韩国,仲有你美爹。现在好多病人仲系周围走,可能在你身边啦,低能。、

你可以不相信大陆数据,但是大陆的隔离政策是非常彻底的。除了湖北封省之外,其他地方基本上是有病没有病都在家隔离。就不会出现那个佛堂感染5,6个的事故。新年聚餐有感染6,7个。还有南韩一个人感染100多个最后一发不可收拾,现在已经超过了广东省,大陆第二大感染的省份。。

用下脑,唔L系低能 ...
白痴仔,你現在可能戴住口罩回覆我,大陸仔身體最誠實。
作者: 半空熱情的腰部     時間: 2020-2-27 19:13

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:00 PM 發表

係呀仲有賤台,你睇多D聽多D遲些咩都,,嘻嘻嘻
作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 19:17

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:12 PM 發表

白痴仔,你現在可能戴住口罩回覆我,大陸仔身體最誠實。
低能仔,我一般唔带口罩,不过返公司因规定要带,所以先带。仲有因为有门路,所以口罩基本上不缺。
作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 19:18

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:10 PM 發表

你日本爹现在都相信可防可控,真系低能。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:20

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-2-27 07:13 PM 發表

係呀仲有賤台,你睇多D聽多D遲些咩都,,嘻嘻嘻
大陸之前話可防可控呀,你應該戴住口罩回我。
作者: 半空熱情的腰部     時間: 2020-2-27 19:24

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:20 PM 發表

大陸之前話可防可控呀,你應該戴住口罩回我。
係啦你講開心點啦,恭喜你恭喜你
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:25

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-2-27 07:17 PM 發表

低能仔,我一般唔带口罩,不过返公司因规定要带,所以先带。仲有因为有门路,所以口罩基本上不缺。
白痴仔,即係有戴啦!
還有你講一般不戴,你講我就會信?
你們講大話,面不紅,耳不赤。
作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 19:27

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:25 PM 發表

白痴仔,即係有戴啦!
還有你講一般不戴,你講我就會信?
你們講大話,面不紅,耳不赤。
你讲紧毒媒,不但講大話,面不紅,耳不赤,而且将作文当新闻传播。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:27

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-2-27 07:18 PM 發表

你日本爹现在都相信可防可控,真系低能。
白痴你,大陸攪掂自己先啦,大把武漢人翻牆求救。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:28

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-2-27 07:24 PM 發表

係啦你講開心點啦,恭喜你恭喜你
我現在戴住口罩弓喜你呀!
作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 19:30

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:27 PM 發表

白痴你,大陸攪掂自己先啦,大把武漢人翻牆求救。
低能仔,唔好信毒媒作文。武汉已经一日比一日好。现在情况应该比南韩更加好。

南韩今次真系闭家伙。估计仲有几千个病人周街行。
作者: 半空熱情的腰部     時間: 2020-2-27 19:30

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:28 PM 發表

作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 19:30

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:28 PM 發表

带一个唔得,带够两个。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:32

好過信你,文匯大公,中央台,可防可控,不會人傳人,害死幾多人呀。
大陸仔出名講大話面不紅,耳不赤。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:34

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-2-27 07:30 PM 發表

带一个唔得,带够两个。
你之前叫人可以不戴,你維穩還維穩,為何可以咁賤。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:35

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-2-27 07:30 PM 發表

低能仔,唔好信毒媒作文。武汉已经一日比一日好。现在情况应该比南韩更加好。

南韩今次真系闭家伙。估计仲有几千个病人周街行。
有片㗎,不過鄉土是看不到的。
作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 19:37

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:34 PM 發表

你之前叫人可以不戴,你維穩還維穩,為何可以咁賤。
今日出街都无带啦。
作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 19:42

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:35 PM 發表

有片㗎,不過鄉土是看不到的。
其实2月中之前系有问题,当时床位,医生跟不上。所以压力比较大。所以做的是在家隔离。2月中之后,开始集中隔离了。问题就好了很多。所以你们泛民狗为什么反对在香港建立集中隔离中心呢?系唔系人啊。

其实相比你日爹。大陆做得更加好。日本仔就是不检验,当你是感冒。所以确诊人数特别低。

公主号下船的很多日本人估计是带毒,这些人没有隔离,现在仲可以周围行。估计日本都好危险。日本仔有武汉的经验,仲搞成甘。可以甘讲啦,有比较,就有伤害,这次政府中国政府做的好。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:43

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-2-27 07:37 PM 發表

今日出街都无带啦。
哦,你認為會信你,可能你戴住回覆我。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:45

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-2-27 07:42 PM 發表

其实2月中之前系有问题,当时床位,医生跟不上。所以压力比较大。所以做的是在家隔离。2月中之后,开始集中隔离了。问题就好了很多。所以你们泛民狗为什么反对在香港建立集中隔离中心呢?系唔系人啊。

其实相比你日爹。大陆做得更加好。日本仔就是不检验,当你是感冒。所以确诊人数特别低。

公主号下船的很多日本人估计是带毒,这些人没有隔离,现在仲可以周围行。估计日本都好危险。日本仔有武汉的经验, ...
個火神山醫院大漏水都有片啦!
唔好理人家,自己做錯就是錯。

作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 19:58

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-2-27 07:46 PM 發表

而家仲吾算可控?
要似美國二三千万人流感,死萬五人先算可控?

戴口罩係盡公民責任呀,我日日都去球場打波,你估有冇人戴口罩打波呢?
可控是跟據什麼數據?大陸數據就停一停,想一想。
不要再跟美國流比較,中國每年流感都死好多人,但這個武漢病毒有很多不明因素,不可令人不擔心。
作者: csl225     時間: 2020-2-27 20:03

大陸已經復緊工, 暫時未有大爆發, 爆發嘅只係監獄/老人院嗰啲。
作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 20:07

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:45 PM 發表

個火神山醫院大漏水都有片啦!
唔好理人家,自己做錯就是錯。
所以黄尸低能咯,一个赶工工程出现漏水,无咩特别。新楼执漏都会流水啦。
作者: singsingbaby     時間: 2020-2-27 20:07

引用:

大陸發表嘅數據可信嗎?
唔通信美國? 一年死 萬幾二萬人因流感? 25萬人中招 唔9理, 凸然 三蕃市就進入緊急狀態? 以為喪C片 定黃屍毒?
作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 20:07

引用:
原帖由 csl225 於 2020-2-27 08:03 PM 發表
大陸已經復緊工, 暫時未有大爆發, 爆發嘅只係監獄/老人院嗰啲。
监狱那些有人问责之后,应该管理会好了。

作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 20:25

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-2-27 08:07 PM 發表

所以黄尸低能咯,一个赶工工程出现漏水,无咩特别。新楼执漏都会流水啦。
係大漏水呀,有問題就係有問題,之前大吹大擂說7日起到一間醫院,白事當喜事做。
大陸做事就是好大喜功,粗疏大意。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 20:26

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-2-27 08:07 PM 發表

唔通信美國? 一年死 萬幾二萬人因流感? 25萬人中招 唔9理, 凸然 三蕃市就進入緊急狀態? 以為喪C片 定黃屍毒?
如果你對武漢肺炎那麽輕描淡寫,咁就唔好戴口罩。
作者: 33Chris     時間: 2020-2-27 20:28

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:10 PM 發表

其實你有冇邏輯?可防可控嘅前題係大家都做足自己本份,戴口罩咪其中之一囉,個個唔聽話唔戴口罩通街走,又點可以可防可控呢? 不過黃狗一向智力比常人低, 又鍾意睇埋啲洗腦假資訊,佢哋冇邏輯都唔出奇。

作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 20:29

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-2-27 08:08 PM 發表

你都識講,呢單野全世界都unknow. 所以對大陸要求吾可以過份苛刻。
如果美國早啲通報一個流感死萬幾人,而處理手理咁草率。大陸可能會早啲防禦。 ...
好多內情都未知,洩漏來源?
現在可能只有中共爆發原因。
如果又不是隱瞞疫情,都唔會咁大鑊。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 20:40

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-2-27 08:28 PM 發表

其實你有冇邏輯?可防可控嘅前題係大家都做足自己本份,戴口罩咪其中之一囉,個個唔聽話唔戴口罩通街走,又點可以可防可控呢? 不過黃狗一向智力比常人低, 又鍾意睇埋啲洗腦假資訊,佢哋冇邏輯都唔出奇。 ...
可防可控是大陸在未大爆發前發表嘅偉論,還有不會人傳人,你知唔知中共其實害死好多人。
難道你嘅邏輯是大陸無隱瞞疫情?
作者: 新殲     時間: 2020-2-27 21:07

澳門星期一開始。電影娛樂賭場通通復市收大陸客。又唔見有感染。

又係暴徒金句。
千奇唔好信政府。
一切係政府責任。
作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 21:23

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-2-27 08:08 PM 發表

你都識講,呢單野全世界都unknow. 所以對大陸要求吾可以過份苛刻。
如果美國早啲通報一個流感死萬幾人,而處理手理咁草率。大陸可能會早啲防禦。 ...
条饭民打手对大陆肯定是鸡蛋里挑骨头。
作者: vghy1234     時間: 2020-2-27 21:24

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 08:25 PM 發表

係大漏水呀,有問題就係有問題,之前大吹大擂說7日起到一間醫院,白事當喜事做。
大陸做事就是好大喜功,粗疏大意。
傻仔,漏水好普通者。豪宅一样可以漏水啦。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-27 22:48

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-2-27 09:24 PM 發表

傻仔,漏水好普通者。豪宅一样可以漏水啦。
如果是這樣都可以過關,你做事都幾粗疏,差不多先生化身。
大陸住宅就會爛成這樣。
看過一段片,新房可以沒有做防水,一下雨整幢大廈變成瀑布,業主慾哭無淚。
重點這是一間特別傳染病醫院出現這些錯誤是不可原諒的,因為除了影響病人,治療,還有會把污染物,病毒隨水流向外傳播。
作者: vghy1234     時間: 2020-2-28 00:24

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 10:48 PM 發表

如果是這樣都可以過關,你做事都幾粗疏,差不多先生化身。
大陸住宅就會爛成這樣。
看過一段片,新房可以沒有做防水,一下雨整幢大廈變成瀑布,業主慾哭無淚。
重點這是一間特別傳染病醫院出現這些錯誤是不可原諒的,因為除了影響病人,治療,還有會把污染物,病毒隨水流向外傳播。 ...
低能仔唔L好鸡蛋挑鸡骨啦。黄瓜李d豪宅经常入伙无耐都漏水。低能仔唔L好以为天才。

作者: Perfect     時間: 2020-2-28 00:41

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 18:22 發表

大陸發表嘅數據可信嗎?
可信過黃絲

作者: 後不見來者     時間: 2020-2-28 01:18

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-2-27 03:17 PM 發表
........
放心,大陆口罩的产能在快速提升,每日产量接近6000万片,需要的话还可以继续提升产能。到3月中旬疫情平稳以后,口罩由中央统一调配到香港,派送给香港居民(泛民除外)
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-28 04:24

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-2-28 12:47 AM 發表

睇多啲國際新聞,連日本都懷疑美國舊年已經出事,而家外國都爆緊,開始懷疑源頭不一定來至中國,可能同西班牙流感歐洲死幾十萬人一樣,西班牙幫美國食死貓。 ...
國際新聞其實好多揣測,點止你講嘅新聞,亦可能中國製造研究生物武器,武漢生物研究所把實驗動物去賣。

作者: wilsonkf     時間: 2020-2-28 04:30

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-27 07:00 PM 發表

蘋果係香港第一份會主動作新聞既報紙.
好你條毛啦戇鳩仔.
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-28 04:31

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-2-28 12:24 AM 發表

低能仔唔L好鸡蛋挑鸡骨啦。黄瓜李d豪宅经常入伙无耐都漏水。低能仔唔L好以为天才。
買樓漏水係時有出現,但點會漏到像瀑布?
還有你用住宅跟醫院是不能比較,住宅漏水可以慢慢執修,但醫院關乎人命。
你這種人評論強詞奪理,詞窮就人身攻擊,典型大陸人作風。

作者: wilsonkf     時間: 2020-2-28 04:37

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-28 04:31 AM 發表

還有你用住宅跟醫院是不能比較,住宅漏水可以慢慢執修,但醫院關乎人命。
你這種人評論強詞奪理,最厲害人身攻擊,大陸人作風。 ...
你樓上裝修一個唔小心都會漏到你全屋都係.
未見過世面既白痴仔唔該學下野先.
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-28 04:37

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-2-28 04:30 AM 發表

蘋果係香港第一份會主動作新聞既報紙.
好你條毛啦戇鳩仔.
每份報紙都要過濾,不過好過文匯大公, on9仔。
作者: wilsonkf     時間: 2020-2-28 04:39

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-28 04:37 AM 發表

每份報紙都要過濾,不過好過文匯大公, on9仔。
白痴仔. 報紙揀新聞去報, 同作新聞去報, 係兩個層次既野.

無一份報紙可以報晒所有新聞, 都要揀新聞報, 甚至都無可能確保一定100% 準, 但報得出黎既起碼唔可以主動做假.
蘋果記者比錢陳健康叫雞, 然後影相, 就完全係作緊新聞.

蘋果之前邊間會自己創作一篇新聞出黎?

作者: wonderful2night     時間: 2020-2-28 04:49

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-2-28 04:37 AM 發表

你樓上裝修一個唔小心都會漏到你全屋都係.
未見過世面既白痴仔唔該學下野先.
你有無睇條片呀低能仔?漏水漏到瀑布咁。
樓上裝修你可以叫佢賠,亦不到佢唔賠,可以釘佢契。
講左醫院關乎人命,點可比較?
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-28 04:54

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-2-28 04:39 AM 發表

白痴仔. 報紙揀新聞去報, 同作新聞去報, 係兩個層次既野.

無一份報紙可以報晒所有新聞, 都要揀新聞報, 甚至都無可能確保一定100% 準, 但報得出黎既起碼唔可以主動做假.
蘋果記者比錢陳健康叫雞, 然後影相, 就完全係作緊新聞.

蘋果之前邊間會自己創作一篇新聞出黎? ...
低能仔,陳建康只是娛樂新聞,就算星島,東方明知大陸隱瞞疫情,就算報導,都係同大陸修飾,塗脂抹粉,火神山醫院漏水更加無報導,報喜不報憂,文匯大公就更加老作不用本,但無人買。

作者: wilsonkf     時間: 2020-2-28 08:34

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-28 04:49 AM 發表

你有無睇條片呀低能仔?漏水漏到瀑布咁。
樓上裝修你可以叫佢賠,亦不到佢唔賠,可以釘佢契。
講左醫院關乎人命,點可比較?
所以話你呢D 白痴仔未見過世面.
樓上裝修只要做得差些少, 你間屋都可以水浸.
未交樓既醫院會漏水有乜出奇? 幾千間病房有幾多間漏? 漏水咪執漏law.
作者: wilsonkf     時間: 2020-2-28 08:37

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-28 04:54 AM 發表

低能仔,陳建康只是娛樂新聞,就算星島,東方明知大陸隱瞞疫情,就算報導,都係同大陸修飾,塗脂抹粉,火神山醫院漏水更加無報導,報喜不報憂,文匯大公就更加老作不用本,但無人買。 ...
擺上A1 既新聞, 無論係咪娛樂, 老作都係突破底線.
其他報紙老作, 你拎證據出黎講呀. 你有種就話東方作新聞.
蘋果陳健康事件係有證有據, 無老屈佢. 之後仲有林奮強單野, 白痴記者腦都唔帶過去, 好彩人地有錄音斷到正.

篩選同老作係兩個層次既野. 篩選你可以睇多幾份報紙就會知. 報紙老作越睇得多越混亂. 睇得多蘋果就變智障.

作者: palmaxpc     時間: 2020-2-28 08:45

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-2-27 03:17 PM 發表
........
其實大陸已經開緊工,只係未全面因為有部份地區既人仲係自己鄉下,路都封左根本返唔到落工地又點做?
另外淘寶野我朋友過年前既貨終於攞到,都無問題
作者: 新殲     時間: 2020-2-28 09:01

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-28 04:54 AM 發表

低能仔,陳建康只是娛樂新聞,就算星島,東方明知大陸隱瞞疫情,就算報導,都係同大陸修飾,塗脂抹粉,火神山醫院漏水更加無報導,報喜不報憂,文匯大公就更加老作不用本,但無人買。 ...
政府話你係人。
你都應該唔好信政府。

大陸咁多外國大廠復工。
一間閒閒地幾十萬人。
加埋咁多人口。都無人話復工出過事。
證明你想法跟本欠缺邏輯性。
作者: vghy1234     時間: 2020-2-28 09:19

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-2-28 04:31 AM 發表

你這種人評論強詞奪理,詞窮就人身攻擊,典型大陸人作風。 ...
低能仔鸡蛋里挑骨头。像低能仔的思维,咩都唔使做啦。等运到啦。上帝。
作者: 剛峰     時間: 2020-2-28 09:38

睇災難片,美國若有城市如武漢一樣,實會個個帶槍出街搶超市,互片互搶.
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-28 11:19

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-2-28 08:34 AM 發表

所以話你呢D 白痴仔未見過世面.
樓上裝修只要做得差些少, 你間屋都可以水浸.
未交樓既醫院會漏水有乜出奇? 幾千間病房有幾多間漏? 漏水咪執漏law. ...
咁即係火神山醫院質素差啦!
又係跟共產黨塗脂抹粉,唔怪得大陸咁多劣質樓。
你買樓,咁樣你都唔收貨啦?

作者: wonderful2night     時間: 2020-2-28 11:21

引用:
原帖由 新殲 於 2020-2-28 09:01 AM 發表

政府話你係人。
你都應該唔好信政府。

大陸咁多外國大廠復工。
一間閒閒地幾十萬人。
加埋咁多人口。都無人話復工出過事。
證明你想法跟本欠缺邏輯性。 ...
有幾多復工?大陸數據真係停一停,想一想。
作者: wonderful2night     時間: 2020-2-28 11:23

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-2-28 09:19 AM 發表

低能仔鸡蛋里挑骨头。像低能仔的思维,咩都唔使做啦。等运到啦。上帝。
維穩白痴仔幫共產黨塗脂抹粉,完全無底線,視人命如草芥。