標題: 郭氏狡辯 人性盡顯(轉載) [打印本頁]

作者: Green

作者: 人之初大大     時間: 2020-2-21 08:51

郭家麒係扑街仔
作者: 飛天盒仔     時間: 2020-2-21 08:53

為反而反「政治 show]
引用:
原帖由 Green 於 2020-2-21 08:45 AM 發表
一場疫症嘅發生,讓我哋睇到咗人心險惡,有醫護人員緊守崗位,勞心勞力衝鋒喺抗疫一線救治病人,亦有政客借疫發揮,落井下石大搞「疫情政治」。日前公民黨立法會議員郭家麒便在自己嘅社交平臺臉書上,上演咗一出造謠抹黑嘅政治戲碼。指控警方囤積防疫裝備,導致一線醫護人員無口罩可用,試圖煽起仇警情緒,詆毀港警形象。好在香港市民慧眼識珠,一眼睇穿郭家麒嘅陰謀詭計,加之香港警方及時回應,批評有關言論「指控失實」,事件並 ...

作者: ka626168     時間: 2020-2-21 08:58

没办法的事,“3️⃣权分立”,会让垃圾政客“傻乎乎”/
🇭🇰👮加油!疫情严重,注意防护//
作者: gakoduck     時間: 2020-2-21 09:04

割包皮往事一堆………

http://the-sun.on.cc/channels/ne ... 916022230_0001.html

https://www.silentmajority.hk/articles/1010390
作者: 睇天做人     時間: 2020-2-21 09:11

由文宣開始 一切都係大話
作者: estateman     時間: 2020-2-21 09:12

犯民全部刀糸邪靈附體
作者: A1000     時間: 2020-2-21 09:13

有!淨係識狗up。
作者: 劉婕     時間: 2020-2-21 09:14

引用:
原帖由 Green 於 2020-2-21 08:45 AM 發表
一場疫症嘅發生,讓我哋睇到咗人心險惡,有醫護人員緊守崗位,勞心勞力衝鋒喺抗疫一線救治病人,亦有政客借疫發揮,落井下石大搞「疫情政治」。日前公民黨立法會議員郭家麒便在自己嘅社交平臺臉書上,上演咗一出造謠抹黑嘅政治戲碼。指控警方囤積防疫裝備,導致一線醫護人員無口罩可用,試圖煽起仇警情緒,詆毀港警形象。好在香港市民慧眼識珠,一眼睇穿郭家麒嘅陰謀詭計,加之香港警方及時回應,批評有關言論「指控失實」,事件並 ...
郭家麒的黑歷史多不勝數, 可以喺網上搵到;遠至15年前,因多次醫療失誤,被業界稱作「害群之馬」,甚至有同行聯署去信承包醫生專業責任保險的承保組織,要求該組織把郭家麒除名;到前年,身為醫生衝紅燈,罔顧他人安全;到去年亂指坐輪椅的「東江縱隊」抗日老兵聞國歌起立是「被逼」,再加上今次辱警事件,足見其人品格如何!
https://www.youtube.com/watch?v=5XTZm0QI9Rc
作者: 元勝     時間: 2020-2-21 09:16

對哩班人極厭惡......滿口謊言....惡事做盡......扮演/用不同角色不斷亂港.............唔見棺材係唔會收手......希望23條快到....公義可以張顯!
作者: pj2015hk     時間: 2020-2-21 09:19

佢地以收黑金為主.個人利益為大.
作者: 神經箭     時間: 2020-2-21 09:19

引用:
原帖由 Green 於 2020-2-21 08:45 發表
甴曱本色
作者: 雨中花花榴槤     時間: 2020-2-21 09:23

割包皮為攻民党在破壞香港各方面作出無比的貢獻。
作者: 一個普通香港人     時間: 2020-2-21 09:31

政棍
作者: 火寧珍娘娘     時間: 2020-2-21 09:40

條粉腸又喺度搧風點火,挑撥離間,好彩市民有慧眼拆穿事實,警方又立即澄清,最後他奸計不逞
作者: 呼吸也會肥的人     時間: 2020-2-21 09:40

所以香港真係未預備好民主,網上多偽新聞居然有人信,被新加坡官笑香港人搶厠紙,所以支持立23條再加國敎,呢一代癈青作真係癈了,希望再下一代正常番啲
作者: ngcaddy     時間: 2020-2-21 09:44

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-2-21 09:14 AM 發表

郭家麒的黑歷史多不勝數, 可以喺網上搵到;遠至15年前,因多次醫療失誤,被業界稱作「害群之馬」,甚至有同行聯署去信承包醫生專業責任保險的承保組織,要求該組織把郭家麒除名;到前年,身為醫生衝紅燈,罔顧他人安全;到去年亂指坐輪椅的「東江縱隊」抗日老兵聞國歌起立是「被逼」,再加上今次辱警事件,足見其人品格如何!
https://www.youtube.com/watch?v=5XTZm0QI9Rc ...
真?
作者: 00008888     時間: 2020-2-21 09:46

肺炎時期龜縮正人渣
作者: 劉婕     時間: 2020-2-21 09:47

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-2-21 09:44 AM 發表

真?
香港犯民議員的質素之低, 有跡可尋
https://silentmajority.hk/articles/1010359
作者: mickyhon     時間: 2020-2-21 09:47

引用:
須說今次病毒是(定向性病毒)主要攻擊黄棕種人,但很多泛狗黃屍,忘記了自己是黄棕種人,病毒是公平的,只要你是黄棕種人,你就有機會(中),天網恢恢,攪事集會不一定被拉,但中新冠狀病毒機會則會大增,道德律法不能制裁,但天道會告訴你,什麼是該死的。
作者: 絕世小魚     時間: 2020-2-21 09:54

有咩貢獻真係好難搵
有咩破壞就略知一二
作者: 賭爸     時間: 2020-2-21 09:54

男人老狗是非黑白顛倒🙃️
作者: 絕世小魚     時間: 2020-2-21 09:56

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-2-21 09:47 AM 發表

須說今次病毒是(定向性病毒)主要攻擊黄棕種人,但很多泛狗黃屍,忘記了自己是黄棕種人,病毒是公平的,只要你是黄棕種人,你就有機會(中),天網恢恢,攪事集會不一定被拉,但中新冠狀病毒機會則會大增,道德律法不能制裁,但天道會告訴你,什麼是該死的。 ...
佢地自認黃皮白心
同法輪功一樣
自以為百毒不侵
作者: 超級妙趣游星     時間: 2020-2-21 09:57

長篇大論幻想臆測, 煽動仇恨結論 
作者: ngcaddy     時間: 2020-2-21 09:59

引用:
原帖由 超級妙趣游星 於 2020-2-21 09:57 AM 發表
長篇大論幻想臆測, 煽動仇恨結論 
有真實証明
作者: bnqmaksir1     時間: 2020-2-21 10:02

公民袋是垃圾袋
作者: 超級妙趣游星     時間: 2020-2-21 10:03

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-2-21 09:59 AM 發表

有真實証明
真實證明泛民政黨顛倒是非, 混水摸魚
作者: tinnit     時間: 2020-2-21 10:05

呢3隻臭曱甴 出賣中國出賣香港...

作者: 高大衰     時間: 2020-2-21 10:05

割包皮放屁是经常,没有证据乱吠一通是事实,最搞笑边上有两个所谓的大律师。。未审先判。。。
所谓的饭民,水平如何,可见一斑。
不过还是要多谢选他们的香港市民。。。。自己攞黎衰!
作者: altheas

作者: 神行客     時間: 2020-2-21 10:06

割耳猿一向都為反而反
作者: yangyouyou     時間: 2020-2-21 10:06

郭家麒害群之馬,黑歷史多不勝數
作者: 2017TTTT2017     時間: 2020-2-21 10:07

剩係反對香港奶共政府及屌柒曱甴屎黑警己經功德無量。

作者: degussa     時間: 2020-2-21 10:14

犯民議員一直不懂民生經濟,只識反對。回歸後都冇貢獻過香港市民
作者: 郵痴     時間: 2020-2-21 10:14

引用:
若有國內同胞; 中國政府自然會安排同胞徹離, 何用香港及澳門插手. 況且, 中日關係漸進中....................

像下列人士:小有小害、郭家麒是大害。

作者: 郵痴     時間: 2020-2-21 10:20

引用:
原帖由 Green 於 2020-2-21 10:18 AM 發表

師兄辛苦,你嘅圖我收錄了可以咩?把呢些事情讓更多民眾知,不再支持呢些政棍,香港才會有希望!
請廣傳.
作者: kglam98     時間: 2020-2-21 10:22

引用:
又係呢d狡辯,721時差人可以係游乃強警司所講「無人持有攻擊性武器」之下罷工走咗去,差人咁無膽,點解重要囤積防疫裝備呢?

轉載
https://youtu.be/Ckgf_0JuLWg
作者: knightous

作者: 一休門生     時間: 2020-2-21 10:23

https://youtu.be/YKZouM8-tAk ..🤨
作者: 香港雞蟲     時間: 2020-2-21 10:29

垃圾政棍
作者: 劉婕     時間: 2020-2-21 10:30

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-2-21 09:47 AM 發表
香港犯民議員的質素之低, 有跡可尋
https://silentmajority.hk/articles/1010359
一群肯捱肯幹肯犧牲的人, 被郭奸麒污衊, 天理難容....
https://hd.stheadline.com/news/columns/15/20200220/835431/專欄-幸福摩天輪-無私無畏真英雄
作者: 一個飯煲三個蓋

作者: 快樂榮     時間: 2020-2-21 10:34

圖片附件: mobile_1.jpg (2020-2-21 10:34, 305.03 KB) / 該附件被下載次數 7

作者: 劍13     時間: 2020-2-21 10:35

引用:
呢隻鼠渣只係為反政府而反!根本無做過野!
作者: 萬家進擊的弟弟     時間: 2020-2-21 10:37

引用:
原帖由 estateman 於 2020-2-21 09:12 AM 發表
犯民全部刀糸邪靈附體
👍
作者: lonlon2014     時間: 2020-2-21 10:37

政客根本係無誠信之人
黄絲曱甴暴徒做政客
就更加扑街

圖片附件: 1582252672547.jpg (2020-2-21 10:37, 207.96 KB) / 該附件被下載次數 7

作者: 萬家進擊的弟弟     時間: 2020-2-21 10:38

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-2-21 09:14 AM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=5XTZm0QI9Rc ...
人格卑劣!唔配擁有專業資格!
作者: 萬家進擊的弟弟     時間: 2020-2-21 10:39

引用:
原帖由 元勝 於 2020-2-21 09:16 AM 發表
對哩班人極厭惡......滿口謊言....惡事做盡......扮演/用不同角色不斷亂港.............唔見棺材係唔會收手......希望23條快到....公義可以張顯! ...
希望中央出手打漢奸走狗!
作者: asimple     時間: 2020-2-21 10:39

由反政改方案到反修例,屎忽趴地黨醜陋陰險的臉孔一張一張的揭開,打着名門正派一群社會精英旗號,集金庸各本小說中最奸險之徒於一窩,蠱惑民心,妖言惑眾,挑撥社會對立,攫取政治及專業上利益,其心可誅,人神共憤。

作者: skwongskwong     時間: 2020-2-21 10:41

貢獻就係幫你地使錢LOR
作者: 萬家進擊的弟弟     時間: 2020-2-21 10:41

引用:
原帖由 快樂榮 於 2020-2-21 10:34 AM 發表
👍👍👍
作者: 2017TTTT2017     時間: 2020-2-21 10:49

引用:
原帖由 Green 於 2020-2-21 10:12 AM 發表

好個功德無量
唔通見到曱甴屎黑警濫權濫暴,殺人強姦,就扮睇唔到,元朗警黑勾結就話唔知道的五毛太監藍絲奴才有功德嗎?
作者: 你封我唔到     時間: 2020-2-21 10:52

肛門黨成班畜牲反中亂港,收美國佬錢做嘢,下場一定慘淡!
作者: wilkis333     時間: 2020-2-21 10:52

引用:
警方會吾會真係告佢?
作者: paul-lo     時間: 2020-2-21 10:57

引用:
原帖由 Green 於 2020-2-21 08:45 發表
... 郭家麒作為議員,喺民生建設上可謂係毫無建樹,卻喺造謠生事上「作風頗硬」...
面懵心歪一個人版,多年前職業操守被不只一次投訴點解冇人提? 先前佢上載一段視頻,明言去了收押所探望被拘押的亦直呼"手足",似乎已明確表態,是向暴力派獻媚還是搏見報率呢?
作者: holt2072     時間: 2020-2-21 10:58

正一黑醫畜,草菅人命,作惡多端!
作者: HallmaPig     時間: 2020-2-21 11:01

引用:
原帖由 A1000 於 2020-2-21 09:13 AM 發表
有!淨係識狗up。

作者: HallmaPig     時間: 2020-2-21 11:02

引用:
原帖由 yangyouyou 於 2020-2-21 10:06 AM 發表
郭家麒害群之馬,黑歷史多不勝數

作者: 歸去來兮     時間: 2020-2-21 11:06

郭醫棍行遠點吧 
作者: 股水西流

作者: 快樂榮     時間: 2020-2-21 11:11

引用:
原帖由 Green 於 2020-2-21 10:41 AM 發表

師兄好圖!我可否收錄?

請幫忙轉發,🙏🙏
作者: f1kon     時間: 2020-2-21 11:15

人在做,天在看!善有善報,惡有惡報,不是不報,時辰未到!
作者: 仙劍奇俠傳3

作者: 高高陳高高     時間: 2020-2-21 11:22

人禍
作者: airyou     時間: 2020-2-21 11:26

引用:
有警員中招了
賤泛民講兩句
作者: maskman2008     時間: 2020-2-21 11:26

有個黑醫國家旗
病人唔醫好少理
夾埋政棍放臭屁
庸醫漢奸柒出嚟
作者: mikemike7252     時間: 2020-2-21 11:27

人渣
作者: vghy1234     時間: 2020-2-21 11:33

引用:
建制文宣真系唔得,看标题都唔知道讲咩。
建制文宣真系要改进。
作者: kglam98     時間: 2020-2-21 11:40

引用:
原帖由 lonlon2014 於 2020-2-21 10:37 AM 發表
政客根本係無誠信之人
黄絲曱甴暴徒做政客
就更加扑街

呢幅圖真係正,點解香港人俾人扎住架,係咪俾中共扎住呢?
作者: 黯然消魂     時間: 2020-2-21 12:26

公民黨……
唉……
政棍居多。
作者: 肥仔0138     時間: 2020-2-21 12:28

引用:
點解佢自己唔去日本救人?
作者: mashing     時間: 2020-2-21 12:54

有違醫德
作者: 天壇     時間: 2020-2-21 12:55

引用:
對呢D撚樣
學佢老細話齋
有時真係要適當武力
作者: 叫我馬神     時間: 2020-2-21 13:17

利益!全部都是利益!但是,这种利益不是一个中国人香港人会要!除非,此人是汉奸!一种最贱的民族败类!放长双眼睇下哩班人的下场!
作者: 殖民英犬的末日     時間: 2020-2-21 13:18

畜生不如
作者: sherming     時間: 2020-2-21 13:22

郵輪檢疫香港完勝日本, 叫黃人情何以堪!!!
如今只能挑剔警察裝備/處長食飯!!!
作者: AresCapital     時間: 2020-2-21 13:25

正賤種!
作者: bestsinger2     時間: 2020-2-21 13:36

醫牲
作者: kennyice     時間: 2020-2-21 13:48

人渣黎, 做野無建設性
作者: hundredhundred     時間: 2020-2-21 13:57

有冇法律人仕找出法律條文告9條仆街散播謠言
作者: 殖民英犬的末日     時間: 2020-2-21 14:14

福建同胞用13輛大巴車送香港市民到機場,
因為害怕這些從鑽石公主號郵輪上下來的人攜帶病毒,日本公司不敢送!
反過來再看看那些港獨廢青、黃屍曱甴的嘴臉,
真是無比的噁心人,白瞎了各級部門的努力

作者: 殖民英犬的末日     時間: 2020-2-21 14:15

港府也是垃圾   

作者: 殖民英犬的末日     時間: 2020-2-21 14:16

港府從上到下真她媽噁心,
沒有中國駐日大使館從中協調,
你們算個球,誰認你們,
還包🐔

包鴨也沒人理你,
接啥接,白眼狼死日本別回來,
一個個不要B臉還回來,
你回的是中國的土地,
不認自己中國人都滾回去

作者: 殖民英犬的末日     時間: 2020-2-21 14:16

那些 黃蟲 智障 與 犯民垃圾

忘了

當年  曾陰權 貿然越權 給 菲律賓 總統 打電話

之後

被菲律賓總統 艾奎諾 怎麼 羞辱的 事情了吧

作者: anish01     時間: 2020-2-21 14:17

呢件無恥之徒,電視上見到佢都火滾,身為醫生在嚴重疫情下,不特唔幇手防疫重攪分化阻礙抗疫,攬炒下死得人多對佢有乜好處,佢有冇人性?
作者: 寒冬小老闆

作者: 香港偽民為患     時間: 2020-2-21 14:34

『反而嚟咗一出惡人先告狀,喺社交網站發文罵返協會同警隊轉頭,更係出言不遜,話對方「無文化,無水準」等。真係恬不知恥。講也係要講證據嘅,郭議員若係認為自己無錯,大可取證據出來,大家理性討論,卻又為何拒不回應,只知一味繼續攻擊其他人呢?』
你叫割包皮回應乜
份稿都未作好
作者: 快樂迪迪尼員工     時間: 2020-2-21 14:54

尼班渣宰已完對社會破壞性極大!!!白支人工,完全無建樹!!!

市民要睇清楚佢地做過D乜???
作者: 肥仔0138     時間: 2020-2-21 14:56

引用:
原帖由 mashing 於 2020-2-21 12:54 PM 發表
有違醫德
賤人
作者: 雨點子     時間: 2020-2-21 15:07

引用:
郭加狗
作者: siupercy     時間: 2020-2-21 15:18

呢條姓郭既真係可以為左政治,完全放棄道德。可恥到極點。
作者: strawberry_c     時間: 2020-2-21 15:18

犯民政棍真無恥,唔整死香港唔安樂
作者: piocode     時間: 2020-2-21 15:21

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-2-21 08:53 AM 發表
為反而反「政治 show]

日前公民黨立法會議員郭家麒便在自己嘅社交平臺臉書上,上演咗一出造謠抹黑嘅政治戲碼。指控警方囤積防疫裝備,導致一線醫護人員無口罩可用,試圖煽起仇警情緒,詆毀港警形象。
警察中招了。泛民快來解釋!
作者: pooh1971     時間: 2020-2-21 15:24

郭氏人渣一名, 枉為人醫
作者: 雨點子     時間: 2020-2-21 15:28

引用:
郭家麒系贪官嘅野仔
作者: behappy1997     時間: 2020-2-21 15:57

黑醫護慘死。
作者: pandan07     時間: 2020-2-21 15:58

160萬就選這班人出來,奈何?看看美國選了一個什麼樣的總統?所以民主根本並不是一個有效帶領社會向前的制度!這世界從來都是精英控制的世界,什麼制度也是幌子,骨子裡沒變。奈何「民主」的廣告包裝實在太好了⋯⋯