標題: (轉載)診所縱火,呢一次反對派打錯咗算盤 [打印本頁]

作者: knightous

作者: 雨點子     時間: 2020-2-16 09:19

引用:
原帖由 knightous 於 2020-2-16 08:45 發表
14日淩晨,香港新冠肺炎疫情指定診所——荃灣同宜合道嘅兩家伍若瑜夫人普通科門診診所遭暴徒掟汽油彈,發生縱火案。呢個喺繼上週六(8日)該診所遭縱火後,再次被惡意破壞。正當香港全力應對疫情之時,反對派卻「後院點火」,見罷工唔成,又指使暴徒襲擊診所,置民眾生命安全於不顧,意欲將香港局勢再度升級。
10845255自疫情喺香港發生以來,反對派趁機肆意炒作。最令人不齒嘅喺,反對派不 ...
邪教区义员被老美利用。

https://youtu.be/A1sW8E2SdHQ
https://youtu.be/oHEdBpM-jgA
https://youtu.be/rPRjKZeIY9M
作者: pptinapp     時間: 2020-2-16 09:30

引用:
原帖由 knightous 於 2020-2-16 08:45 AM 發表
14日淩晨,香港新冠肺炎疫情指定診所——荃灣同宜合道嘅兩家伍若瑜夫人普通科門診診所遭暴徒掟汽油彈,發生縱火案。呢個喺繼上週六(8日)該診所遭縱火後,再次被惡意破壞。正當香港全力應對疫情之時,反對派卻「後院點火」,見罷工唔成,又指使暴徒襲擊診所,置民眾生命安全於不顧,意欲將香港局勢再度升級。
10845255自疫情喺香港發生以來,反對派趁機肆意炒作。最令人不齒嘅喺,反對派不 ...
對黑暴不能再講耶穌,要針對的更不止曱甴,是黄棺黃議完!
作者: 神經箭     時間: 2020-2-16 09:34

引用:
原帖由 knightous 於 2020-2-16 08:45 發表
10845255自疫情喺香港發生以來,反對派趁機肆意炒作。最令人不齒嘅喺,反對派不僅借疫情發難,更將矛頭指 ...
挟正義之名去縱火
假民主招牌行霸权

美帝祖宗及其信徒之習慣。
作者: 飛天盒仔     時間: 2020-2-16 09:47

唔明搞診所做乜???

搞到啲市民睇唔到醫生為乜???
引用:
原帖由 knightous 於 2020-2-16 08:45 AM 發表

作者: estateman     時間: 2020-2-16 09:49

警察實彈射剎曱甴直送殯儀館
作者: scorpio     時間: 2020-2-16 10:01

啲仆街冚家剷死曱甴!成撚日滿口仁義道德! 依家就歧視病人! 真係仆街冚剷!
作者: 220     時間: 2020-2-16 10:07

引用:
想解決黑暴問題,其矛頭不是對黑暴,矛頭在司法界律政司、裁判官及法官,佔中至今有留意法庭新聞可以看出香港律政司、裁判官及法官固意保釋及輕判造成黑暴成本非常低及可以重複犯案,香港司法界固意壯大班黑暴膽子,可能有人不相信,可以司法體制來分析,司法界用師徒制,正正香港泛暴派中有一派叫公民黨,公民黨成員有大量高級律師,香港現在律師數量很多兢爭大,在和平時期律師需求量必定下降,只有在社會不穩的情況下才會出現大量司法訴訟,執業律師才會有大量收入,已法官為何會加入其中,外國勢力外,還有就是香港司法的師徒制(小圈子制度)及終身制(無敵制度),法官犯案誰審判,自己可以諗下,自我部門審判是法治嗎?還是人治呢?自己諗下。
只可以說民主制度,只教育出一群自私自利,目光短淺,無長遠目標的人,最後都只苦了中基層,嚴重破壞經濟的制度。
唔信的話可以自己去找集資料自己諗諗。
作者: 神行客     時間: 2020-2-16 10:10

引用:
原帖由 pptinapp 於 2020-2-16 09:30 AM 發表

對黑暴不能再講耶穌,要針對的更不止曱甴,是黄棺黃議完!
只要垃圾政府肯出手
ko班漢奸耳猿
解散假髮集團
個所謂活動根本唔會蘊釀到
作者: resort2     時間: 2020-2-16 10:11

一句"喪心病狂"
作者: 漆哥     時間: 2020-2-16 10:19

捉到只罰$2000,跟本解決唔到。。。。
作者: 167667     時間: 2020-2-16 10:23

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-2-16 09:34 AM 發表

挟正義之名去縱火
假民主招牌行霸权

呢班人渣其實並冇乜嘢理想,佢哋係一班收錢搗亂嘅黑社會
作者: Duncan_Nadal     時間: 2020-2-16 10:25

人渣暴徒喪盡天良滅絕人性
作者: williamsze31     時間: 2020-2-16 10:35

格殺勿論!
作者: bigmouth2006     時間: 2020-2-16 10:35

引用:
原帖由 漆哥 於 2020-2-16 10:19 AM 發表
捉到只罰$2000,跟本解決唔到。。。。
罰二千

係賞唔係罰
作者: 蝦蟆仔     時間: 2020-2-16 10:40

引用:
原帖由 knightous 於 16-2-2020 08:45 AM 發表

本諗住借香港事態升級趁亂牟利嘅反對派到頭來卻輸得乾乾淨淨。對於從來只代表少數亂 ...
帶鳩笠,冇膽量,祗靠幾個撚屌磊埋一齊出去做柒事搏有事奶嘢都唔會係自己,黃屍黑暴嘅本性 ,做嘢鳩縮冇承擔,5大傻求,On撚鳩,攞住石頭揼自己春袋,成班都係世紀柒人
作者: LX8000     時間: 2020-2-16 10:42

希望由國家高層領導下嘅中聯辦港澳辦真係起到作用,現今港府實在太廢!
作者: 紅星加盈     時間: 2020-2-16 10:43

飯民子女要小心, 上一代做業, 天網恢恢...
作者: 平淡的足跡     時間: 2020-2-16 10:48

暴徒喪盡天良, 毫無人性, 呢d唔係秘密, 人盡皆知.

關鍵係敢做唔敢認, 政府又冇証據拉人.
作者: 我係小甜甜     時間: 2020-2-16 10:53

香港法援可以由罪犯揀律師的制度一日唔改,法律界尤其是公民黨只會一直為所欲為,大賺公帑,又同時賺黑金
作者: sng850     時間: 2020-2-16 10:54

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-2-16 09:47 AM 發表
唔明搞診所做乜???

搞到啲市民睇唔到醫生為乜???

黑暴曱甴冇人性,找藉口搗亂香港!
作者: 香港雞蟲     時間: 2020-2-16 10:56

而家係齊心協力,全民抗疫嘅時候
作者: bitebite     時間: 2020-2-16 10:58

Stupid yellow
作者: 火寧珍娘娘     時間: 2020-2-16 10:59

而家全民都共同抗疫,深怕累人累己,很多都足不出戶,同時有些無知市民走去地搶口罩搶廁紙,搶日常糧食,在此一刻,反對派睇中呢個罅隙,帶領暴徒趁火打劫,亂搞破壞和縱火,引市民注意,此等行為非常卑劣,簡直人神共憤😡
作者: 神經箭     時間: 2020-2-16 10:59

引用:
原帖由 167667 於 2020-2-16 10:23 發表

呢班人渣其實並冇乜嘢理想,佢哋係一班收錢搗亂嘅黑社會
冇腦又点想呢?
作者: degussa     時間: 2020-2-16 11:03

香討大叔說得對,現在不颜色之分,而是禽獸與人之分。禽獸會在對方病弱來選擇獵物,而人類就會伸出援手來救和助人。現在這班反對派就等同禽獸,天理難容。
作者: discuss.woddboy     時間: 2020-2-16 11:03

作者: thunderpig     時間: 2020-2-16 11:09

判得輕,放得又放,根本法治已死。
作者: asimple     時間: 2020-2-16 11:10

犯民打開潘朶拉的盒子,柚痕黃屍盲撐黑暴,全部要受天譴。

圖片附件: 1C36B8DE-1414-4948-BA10-1CB3622B5E4D.jpeg (2020-2-16 11:10, 43.47 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: x201191     時間: 2020-2-16 11:12

引用:
原帖由 神行客 於 2020-2-16 10:10 AM 發表

只要垃圾政府肯出手
ko班漢奸耳猿
解散假髮集團
個所謂活動根本唔會蘊釀到
講得岩
物先腐而後蟲生
垃圾政府長期蹤容亂港人渣
這幾年只是自食其果
作者: wilkis333     時間: 2020-2-16 11:15

引用:
10845255自疫情喺香港發生以來,反對派趁機肆意炒作。最令人不齒嘅喺,反對派不僅借疫情發難,更將矛頭指 ...
反对派引火自焚
作者: 4300dtns     時間: 2020-2-16 11:17

hm, 即是咁,叫暴徒停手,只有把暴徒既手砍下,要暴徒醒觉,就只有把暴徒個腦搅碎。暴徒係吾会病吾須要医院服务的,因为罷工就可以抗疫,食抗TG粉可强身健体,日日操练化濃公更可升仙,做咩吾搞得医院?人地个墳,暴徒一开始已经搞过,怕咩?
作者: nhldp     時間: 2020-2-16 11:21

防火,整炸彈,掟汽油彈的死全家!
作者: lonlon2014     時間: 2020-2-16 11:25

人一黄毒入腦
就係癈
黄絲曱甴暴徒
只有破坯去達到目的

作者: 雨點子     時間: 2020-2-16 11:42

引用:
原帖由 220 於 2020-2-16 10:07 發表

想解決黑暴問題,其矛頭不是對黑暴,矛頭在司法界律政司、裁判官及法官,佔中至今有留意法庭新聞可以看出香港律政司、裁判官及法官固意保釋及輕判造成黑暴成本非常低及可以重複犯案,香港司法界固意壯大班黑暴膽子,可能有人不相信,可以司法體制來分析,司法界用師徒制,正正香港泛暴派中有一派叫公民黨,公民黨成員有大量高級律師,香港現在律師數量很多兢爭大,在和平時期律師需求量必定下降,只有在社會不穩的情況下才會出 ...
贊成,哩的問題和管治班子好大關係,做官只為出糧,在其位不做其事。甚至帶頭去歪曲基本法的製度。
作者: skyeyes     時間: 2020-2-16 11:44

而家咁多人失業學校又放長假
甴曱多咗好多生力軍
只要警察採取大圍捕政策一定生效
佢哋背囊唔敢再放違禁品
就算砸交通燈都係用磚頭但難度好高 燃燒彈數量亦少

作者: 賭爸     時間: 2020-2-16 11:49

驚死個官唔重判掟氣油彈的曱甴友
作者: alan99     時間: 2020-2-16 11:49

冇腦嘅人到死咗唔知自己衰咩.
作者: 劉婕     時間: 2020-2-16 12:06

引用:
相信是這診所內的黑醫護不滿冇得罷工, 叫同黨曱甴縱火而令自己可以放假。
作者: 一休門生     時間: 2020-2-16 12:10

之前襲警都話不算嚴重 都係罰2000 相信縱火都差不多(唔算嚴重)..拉左罰2500啦
作者: 歸去來兮     時間: 2020-2-16 12:21

引用:
原帖由 220 於 2020-2-16 10:07 AM 發表

想解決黑暴問題,其矛頭不是對黑暴,矛頭在司法界律政司、裁判官及法官,佔中至今有留意法庭新聞可以看出香港律政司、裁判官及法官固意保釋及輕判造成黑暴成本非常低及可以重複犯案,香港司法界固意壯大班黑暴膽子,可能有人不相信,可以司法體制來分析,司法界用師徒制,正正香港泛暴派中有一派叫公民黨,公民黨成員有大量高級律師,香港現在律師數量很多兢爭大,在和平時期律師需求量必定下降,只有在社會不穩的情況下才會出 ...
搞唔掂司法機構無論警察如何努力拉暴徒 結果一切都是無意義!因為髪倌是暴徒 黃人的大靠山
作者: 快樂迪迪尼員工     時間: 2020-2-16 12:26

打,砸,燒,已成了香港的風土病!!!比武漢肺炎更可怕!!!睇嚟只有一個強勢的政府才可對付!!!
作者: pj2015hk     時間: 2020-2-16 12:31

暴徒家陣只想對付市民. 
作者: 極速前進     時間: 2020-2-16 12:32

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-2-16 09:34 發表

挟正義之名去縱火
假民主招牌行霸权

支持警察實彈射擊縱火暴徒,曱甴!
作者: catcloud     時間: 2020-2-16 12:35

應該開槍射殺暴徒。
作者: 電梯真空的筍盤     時間: 2020-2-16 12:37

放火一定是错。
作者: bigmouth2006     時間: 2020-2-16 12:38

引用:
原帖由 degussa 於 2020-2-16 11:03 AM 發表
香討大叔說得對,現在不颜色之分,而是禽獸與人之分。禽獸會在對方病弱來選擇獵物,而人類就會伸出援手來救和助人。現在這班反對派就等同禽獸,天理難容。 ...
有夢想既人忙著去修補這世界

有野心既人卻忙著去推翻這世界
作者: cHENG222214     時間: 2020-2-16 12:41

引用:
年輕人受人利用,任人擺佈,毫無分柝能力,香港完全沒有將來
作者: TWSK73     時間: 2020-2-16 12:43

縱火兇徒應該係受薪尾狗,祝佢地一家不得好死
作者: 神經箭     時間: 2020-2-16 12:44

引用:
原帖由 極速前進 於 2020-2-16 12:32 發表

支持警察實彈射擊縱火暴徒,曱甴!
起码都要橡胶子弹。不過实弹唔使審,司法獨大都冇符。
作者: kingkong_hk     時間: 2020-2-16 12:49

引用:
原帖由 knightous 於 16-2-2020 08:45 發表

本諗住借香港事態升級趁亂牟利嘅反對派到頭來卻輸得乾乾淨淨。對於從來只代表少數亂 ...
D人中左冇得去診所係屋企等仲奶野,有得去診所反而即刻拉去醫院
作者: bbq323     時間: 2020-2-16 12:51

香港從火罪可判終身監禁,但到現在有無人判多過十年?
襲警又原來只罰二千!
香港人治司法制度比大陸更差更垃圾
作者: 股場小呻仙     時間: 2020-2-16 12:54

醫護罷工,燒隔離中心,燒診所,目的就是想疫症漫延,依家又話大量接收鑽石公主號及武漢病患者,前後矛盾,歪心更加明顯。
作者: 股場小呻仙     時間: 2020-2-16 13:01

引用:
原帖由 220 於 2020-2-16 10:07 AM 發表

高人,我百分百想信你所講,我覺得中央已從港澳辦開始著手做嘢。
作者: 123people     時間: 2020-2-16 13:06

引用:
原帖由 雨點子 於 2020-2-16 09:19 AM 發表

邪教区义员被老美利用。

https://youtu.be/A1sW8E2SdHQ
https://youtu.be/oHEdBpM-jgA
https://youtu.be/rPRjKZeIY9M
外國反中勢力,一直想香港成為戰場,就看香港這班愚民,如何取捨了!
作者: 極速前進     時間: 2020-2-16 13:12

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-2-16 12:44 發表

起码都要橡胶子弹。不過实弹唔使審,司法獨大都冇符。
橡膠子彈?晒時間,浪費醫護工作時間喇!醫療器材,
到時唔係神仙救唔到佢哋,而係九觀救唔到佢哋!
作者: tongtong2047     時間: 2020-2-16 13:14

一班喪心病狂曱甴!
永永遠遠不會有好結果!
作者: chrisY689     時間: 2020-2-16 13:17

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-2-16 12:51 PM 發表
香港從火罪可判終身監禁,但到現在有無人判多過十年?
襲警又原來只罰二千!
香港人治司法制度比大陸更差更垃圾
香港
作者: 殖民英犬的末日     時間: 2020-2-16 13:40

暴徒簡直喪盡天良,毫無人性!
作者: cwbguy     時間: 2020-2-16 13:42

引用:
原帖由 knightous 於 16-2-2020 08:45 AM 發表
區議員新官上任,要做野
作者: 睇天做人     時間: 2020-2-16 13:43

曱甴唔敢去美孚?!
作者: alex33hewlett

作者: gakoduck     時間: 2020-2-16 13:45

實彈射擊,止暴制亂

速立23條,刻不容緩
作者: degussa     時間: 2020-2-16 13:51

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2020-2-16 12:38 PM 發表

有夢想既人忙著去修補這世界

有野心既人卻忙著去推翻這世界
師兄有理
作者: Freemantho     時間: 2020-2-16 14:28

引用:
其實呢班黑衣義士背後就是黃絲犯民, 現在到處搞破壞, 當港澳辦新人事正式啟動, 他也是他們的末日.
作者: epos3375     時間: 2020-2-16 14:30

呢班無良狼心狗肺嘅黑衣,他日有病無得醫。就害人害己害家人。
作者: jipyrbo     時間: 2020-2-16 15:28

引用:
成編文都無講反對派搞事班賣港賊點輸! 只有批判但如何輸了就無詳述,咁樣又會變打J文一篇。
作者: hk_mask     時間: 2020-2-16 16:00

香港哩班異士!dklm😷
作者: 黃金工程     時間: 2020-2-16 16:02

引用:
即是手裏有用剩的彈藥,用來反對復工。

市民更應該團結,不能坐視不理,個個途人旨在食花生,
和網上評論。其實只要把暴徒視為受精神有問題困擾的份子,
就可以有效把他們隔離。

例如,只需十個人合力冒着生命危險,就能搶走他手上的危險品,
防止爆發。事後當然要脅持他,找出餘下的危險品,請他立即銷毁,
再帶他去精神科,入院觀察和醫治。

而事後,所謂的惡意破壞,點解又無人成功阻止?
大家都係人,大家的力量應該相等,破壞者也一定不是特別強壯的人,
點解每次發生事故,永遠只有一兩個人去止亂和制暴,結果失敗。
雖然作為市民,去冒險係唔應該,應該交畀警察做。

但係當在場無警察時,有十個以上的人,合作去制暴,點都好過,
得一兩個人去阻止,結果阻止不成,又搞到自己受埋傷,更讓精神患者。
成功破壞,簡直是失不償得。

當人有120歲,60歲仲係中年,保持身體活力和精神健康,
是每個人都有必要。中年人,唔應該讓自己體格變差,要強身健體。
而年輕人,也必須留意自己,不要讓有問題的不正確思想入侵大腦。
這樣社會,就會更加文明和健康。

https://www.youtube.com/watch?v=cZB5OsiPcJI

作者: 明日野性的老闆     時間: 2020-2-16 17:18

製造社會分化,中小洋棍之計
作者: kwan1516     時間: 2020-2-16 18:06

來來去去都係個堆曱甴玩接力......講到明目的係'攬炒'
作者: AresCapital     時間: 2020-2-16 18:10

殺曬班人渣!
作者: pooh1971     時間: 2020-2-16 18:31

呢類小動作細眉細眼,就足以證明曱甴末日將至
作者: hk5234     時間: 2020-2-16 18:33

天眼恢恢疏不漏!人在做天在看,多行不義必自斃!
作者: 大口Sam     時間: 2020-2-16 19:27

引用:

唔洗診所啦,所有疑似既,家居隔離。確診既,去區議員office領藥,或由議員代派發。E生遥控診症,開藥
作者: onyourown     時間: 2020-2-16 20:22

引用:

香港教育制度已淪陷 被暴徒黑教棍把持教出咗殺人放火機惡魔 香港社會急需糾正教育 引入倫理及國民教育 解僱黃屍教棍 就基本法23條製定完善嘅社會安全法
作者: 煙民母親生賤種

作者: pandan07     時間: 2020-2-16 20:30

與美霸行為同出一徹,自己就覺得「正義」,其實正在行惡魔之實!精神病!
作者: piocode     時間: 2020-2-16 20:54

引用:
原帖由 scorpio 於 2020-2-16 10:01 AM 發表
啲仆街冚家剷死曱甴!成撚日滿口仁義道德! 依家就歧視病人! 真係仆街冚剷!
X2
作者: tinnit     時間: 2020-2-16 21:17

仆街冚家剷曱甴動不動就放火...
引用:

作者: gohing2003     時間: 2020-2-16 21:19

香港會越來越差,佢哋會有報應咖,天網恢恢…
作者: 地獄邊緣的豬🐷     時間: 2020-2-16 21:20

你班死曱甴有屎弗就燒曬全香港診所同醫院,唔去燒就你班仆街就肺炎死全家
作者: 國資委     時間: 2020-2-16 22:12

醫護罷工後, 政府向醫管局額外發放47億元, yeah!
作者: Tyy7188     時間: 2020-2-16 23:01

醫管局要同暴徒割席?
作者: opclk99     時間: 2020-2-17 00:06

人渣暴徒
作者: 井底含情的師姐     時間: 2020-2-17 01:43

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2020-2-16 10:43 AM 發表
飯民子女要小心, 上一代做業, 天網恢恢...
黃毓民、森美、陶傑巳經現眼報,陸續有嚟
作者: krolik     時間: 2020-2-17 06:53

唔好傻啦,牠們班支持者係痴線嘅,無論班乞衣曱甴殺人放火姦淫虜掠,啲畜牲都支持牠們㗎
作者: 劍13     時間: 2020-2-17 09:46

強烈要求實彈還擊縱火暴徒
作者: 仙劍奇俠傳3

作者: mashing     時間: 2020-2-17 12:52

非文明人所為, 等天收