標題: 點解建制會輸到出血? [打印本頁]

作者: 赤冇士     時間: 2019-11-25 02:57

日日聽到人鬧暴力,日日鬧黑衣人,點解會輸到底褲都冇?咁不如建制包括林鄭都警察集體辭職啦,輸到咁仲有面?
作者: 1980720     時間: 2019-11-25 07:27

好簡單一個道理
今次選舉 有幾多非泛民既參選者出黎拉票
唔理政治既人 真係識鬼你咩黨係咩派
以為成日拉票既人非泛民 講句譴責暴力 d人就覺得佢唔係泛民
作者: mch411     時間: 2019-11-25 10:19

恭喜泛民大勝, 冇民主冇自由不攻自破
作者: wilsonabcd     時間: 2019-11-25 10:40

每縫止暴制亂氣場大時!建制總出個温和派内奸,助人打己!如理大-戰氣勢如虹就特爆曾鈺成出來!連我也不想投建制!
作者: 赤共

作者: 前往可愛的菠菜     時間: 2019-11-25 14:18

慢慢分析投票得來的數據,年齡層,第一屆投票或曾經投票,邊一個區份等等,
最多一星期內要分析得好,
之後就要安排下一步要點做...🤔
作者: rrt202     時間: 2019-11-25 14:52

引用:
原帖由 赤共 於 2019-11-25 11:44 AM 發表
睇小啲大陸有毒文章,唔好做大陸井蛙,睇多啲蘋果日報就知道外面世界發生咩事㗎
蘋果新聞全都假
作者: stonehimnow     時間: 2019-11-25 18:02

有今日既結果咪多得班香港警察執法唔專業搞到天怒人怨。
亂Q打人、亂Q開槍、亂Q放催淚彈,邊個市民無受害?Presscon做錯事死口否認乜都話自己啱唒當市民係白癡。你班警察做事專業少少似番個正常人唔好令市民咁憎你都唔會有此選舉結果。

再睇下警察如何與民為敵吧:
https://www.facebook.com/1614057 ... 55?vh=e&sfns=mo
作者: Newnew216     時間: 2019-11-25 18:10

獻世派做得太多奶共賣港陰質野,係時報應
作者: 真。委屈的結他     時間: 2019-11-25 18:21

引用:
原帖由 stonehimnow 於 2019-11-25 06:02 PM 發表
亂Q打人、亂Q開槍、亂Q放催淚彈,邊個市民無受害?Presscon做錯事死口否認乜都話自己啱唒當市民係白癡。你班警察做事專業少少似番個正常人唔好令市民咁憎你都唔會有此選舉結果。

https://www.facebook.com/161405747622979/posts/797557590674455?vh ...

圖片附件: 1574677304605.jpg (2019-11-25 18:21, 232.55 KB) / 該附件被下載次數 16

作者: 七個平平留言     時間: 2019-11-25 18:22

殺人放火金腰帶,修僑補路冇屍骸
作者: 真。委屈的結他     時間: 2019-11-25 18:22

引用:
原帖由 Newnew216 於 2019-11-25 06:10 PM 發表
獻世派做得太多奶共賣港陰質野,係時報應
報應,犯法要坐監,陸續希嚟

圖片附件: 1574677357034.jpg (2019-11-25 18:22, 366.49 KB) / 該附件被下載次數 16

作者: dsevenu     時間: 2019-11-25 19:22

引用:
原帖由 rrt202 於 2019-11-25 02:52 PM 發表

蘋果新聞全都假
係囉!今次區選結果都係假!
作者: 寒冬巨大的牛     時間: 2019-11-25 19:43

引用:
原帖由 赤冇士 於 2019-11-25 02:57 AM 發表
日日聽到人鬧暴力,日日鬧黑衣人,點解會輸到底褲都冇?咁不如建制包括林鄭都警察集體辭職啦,輸到咁仲有面?
弱智嘅人佔多數,可以點?
作者: 赤冇士     時間: 2019-11-25 19:47

引用:
原帖由 寒冬巨大的牛 於 2019-11-25 07:43 PM 發表

真係要諗移民,而家中國發展咁好,香港真係好落后
作者: 柯騰     時間: 2019-11-25 19:49

因為有500萬人繼續自私囉
作者: katechiu     時間: 2019-11-25 22:17

引用:
原帖由 赤冇士 於 2019-11-25 02:57 AM 發表
出成幾十萬個月,賴死吾走啦!
作者: sing9304     時間: 2019-11-25 22:54

其實睇得票率:
泛民:57%
建制:42%
睇你點定義呢15%喇。
作者: 小肥貓CC     時間: 2019-11-25 23:57

因為假票多
作者: win2win     時間: 2019-11-26 00:04

引用:
原帖由 寒冬巨大的牛 於 2019-11-25 07:43 PM 發表

個個係華文華武,要選舉
吳通你話華文華武就不應有選舉,
講出來就首先比班華文華武搞掂在先
作者: 胃胃愛涼涼     時間: 2019-11-26 00:25

引用:
因為今年選民登記截止日期係7月2號,暴力事件同3罷係8月後先發生,好多驚醒既反暴力沉默人想表達自己意願時己經太遲。睇埋出年立法會選舉主菜先下定論都未遲
作者: chi03003     時間: 2019-11-26 00:59

引用:
原帖由 rrt202 於 2019-11-25 02:52 PM 發表

蘋果新聞全都假
大陸幾乎樣樣野都是假。點解你覺得佢d新聞係真呢?
作者: 自脱胸罩屈非礼

作者: kingprawn     時間: 2019-11-26 07:26

藍人唔夠團結,好多裝修佬,地盤佬都不願出嚟做選民投票
作者: 234282

作者: rrt202     時間: 2019-11-26 07:33

引用:
原帖由 chi03003 於 2019-11-26 12:59 AM 發表

大陸幾乎樣樣野都是假。點解你覺得佢d新聞係真呢?
大陸新聞全都真,你比香港假資訊屈大陸洗左腦,大陸新聞你應親身去看
作者: chi03003     時間: 2019-11-26 10:34

引用:
原帖由 rrt202 於 2019-11-26 07:33 AM 發表

大陸新聞全都真,你比香港假資訊屈大陸洗左腦,大陸新聞你應親身去看
大陸奶粉是假的
作者: chi03003     時間: 2019-11-26 10:36

引用:
原帖由 rrt202 於 2019-11-26 07:33 AM 發表

一個資訊封鎖。上網都要翻牆的國度。你同我講佢啲新聞是真的?
作者: chendongxiao     時間: 2019-11-26 10:47

暴徒就係暴徒,淨係識搞事,仲識滴麥?
作者: rrt202     時間: 2019-11-26 13:30

引用:
原帖由 chi03003 於 2019-11-26 10:36 AM 發表

一個資訊封鎖。上網都要翻牆的國度。你同我講佢啲新聞是真的?
資訊不過慮,假資訊充斥社會,天下就會大亂,你不禁Facebook,美國一樣可以封鎖中國帳號
作者: chi03003     時間: 2019-11-26 13:38

引用:
原帖由 rrt202 於 2019-11-26 01:30 PM 發表

資訊不過慮,假資訊充斥社會,天下就會大亂,你不禁Facebook,美國一樣可以封鎖中國帳號
資訊過濾是假設平民是愚蠢的。
第二你如何知道過濾資訊的人是好人?
第三。為何要過濾? 是否代表政府做不可告人之事?
作者: 半空灰香蕉     時間: 2019-11-26 13:40

引用:
原帖由 赤共 於 2019-11-25 11:44 AM 發表
睇小啲大陸有毒文章,唔好做大陸井蛙,睇多啲蘋果日報就知道外面世界發生咩事㗎
你不如睇下雪梨報
作者: silanai     時間: 2019-11-26 14:45

簡單來說就是一味(奶)靠阿爺丶⋯⋯ 不理民意的結果 🙄
作者: rrt202     時間: 2019-11-26 14:53

引用:
原帖由 chi03003 於 2019-11-26 01:38 PM 發表

資訊過濾是假設平民是愚蠢的。
第二你如何知道過濾資訊的人是好人?
第三。為何要過濾? 是否代表政府做不可告人之事?
大陸社會越來越好,有目共睹
作者: chi03003     時間: 2019-11-26 15:20

引用:
原帖由 rrt202 於 2019-11-26 02:53 PM 發表

大陸社會越來越好,有目共睹
好就祝你永遠留在大陸生活啦
作者: 墮皮香蕉人     時間: 2019-11-26 15:58

相信是中共的刻意安排
作者: 廚房性感的手機     時間: 2019-11-26 16:51

引用:
原帖由 墮皮香蕉人 於 2019-11-26 03:58 PM 發表
相信是中共的刻意安排
假裝外國勢力以利益誘導五毛藍絲出賣建制?引蛇出洞?
作者: Allwinwinwin     時間: 2019-11-26 20:42

引用:
不能同意太多了
作者: christolai     時間: 2019-11-26 21:10

引用:
原帖由 胃胃愛涼涼 於 2019-11-26 12:25 AM 發表

因為今年選民登記截止日期係7月2號,暴力事件同3罷係8月後先發生,好多驚醒既反暴力沉默人想表達自己意願時己經太遲。睇埋出年立法會選舉主菜先下定論都未遲 ...
我公司有個清潔阿姐都話黎緊要登記做選民,另一個藍C原來仲未登記做選民,黎緊佢地應該都會登記了!
作者: gogocad     時間: 2019-11-26 22:18

引用:
原帖由 stonehimnow 於 2019-11-25 06:02 PM 發表

https://www.facebook.com/161405747622979/posts/797557590674455?vh ...
警察確實做得不足,暴徒用磚頭汽油彈嗰一刻應該改用實彈爆頭,呢啲嘢越拖局勢越惡化
作者: jy2013     時間: 2019-11-27 01:32

引用:
有讀毒文章蘋果好多
作者: jy2013     時間: 2019-11-27 01:39

其實喺選舉出術有幾難。政府部門咁多黃絲。
再睇睇數據。票數是6:4。議席卻是9:1。
有冇出術。已很明顯。🙄
作者: 殘廁小美媚     時間: 2019-11-27 02:22

投建制派者只有老中年人仕,佔人数少,爱國學校也少,少左爱國接班青年人投建制,下次有乜選舉,照様输到冇血流。
作者: 新用户     時間: 2019-11-27 06:42

過今次區議會選舉,
我覺得投票制度好不完善。
我去投票時,
職員是否於名單上我名字劃線,我自己都唔知。
職員會否於投票站關門後,隨便加劃線再投入假選票,亦無人知……
被投票,登記到來投票選民……等,
都有好多漏洞。
以往,覺得賄選,造馬等情況,都有利益輸送,有ICAC監管。
但現在嘅香港,只要話表達自己政見,就會有欺暪,就會做違法事都有人支持……
721警方拉人告人少,
不同政見市民被私了,
私人財產,公共設施,被毀壞……

所以,票站職員,十分有機會於現時制度下集體造假。

為杜絕今次區選出現嘅被投票,假排隊等情況,
我建議……

1,於各票站設立拍照系統(類似於中旅申請証件)
所有選民投票要拍照,由於選民去投票身份證已登記及會被劃線記錄,所以多拍一張現場照對私隱無太大影響,但如出現冒充他人投票情況時,照片可用於追查。
2,每名候選人可派一名職員監察選民到票站登記情況,避免有人亂/錯劃線(出錯誤/假冒選民有去投票),然後於投票尾聲放入假選票。
3,長者,殘疾人仕可另設隊伍,優先投票。

如有其他意見,歡迎提出討論

希望立法會選舉,更公開!公平!公証!
作者: stonehimnow     時間: 2019-11-27 08:23

引用:
原帖由 新用户 於 2019-11-27 06:42 AM 發表
過今次區議會選舉,
我覺得投票制度好不完善。
我去投票時,
職員是否於名單上我名字劃線,我自己都唔知。
職員會否於投票站關門後,隨便加劃線再投入假選票,亦無人知……
被投票,登記到來投票選民……等,
都有好多漏洞。
以往,覺得賄選,造馬等情況,都有利益輸送,有ICAC監管。
但現在嘅香港,只要話表達自己政見,就會有欺暪,就會做違法事都有人支持……
721警方拉人告人少,
不同政 ...
唔好玩啦。
監票又係你政府嘅人,數票又係你政府嘅人。真係球證、旁證、足協、足總、足委全部都係你政府嘅人。咁都輸打贏要會俾人睇唔起。
作者: 新用户     時間: 2019-11-27 08:26

引用:
原帖由 stonehimnow 於 2019-11-27 08:23 AM 發表

唔好玩啦。
監票又係你政府嘅人,數票又係你政府嘅人。真係球證、旁證、足協、足總、足委全部都係你政府嘅人。咁都輸打贏要會俾人睇唔起。
所以其中一個優化咪係要候選人可以派人監察
作者: ivanchem9     時間: 2019-11-27 08:44

引用:
嘩,多啲睇蘋果日報都講得出?反映左閣下水平。
作者: handsomeyan     時間: 2019-11-27 08:55

引用:
因為日日鬧果d其實係大陸五毛, 佢地無票咖
作者: towerloop     時間: 2019-11-27 09:02

睇到葉劉,葉國謙果d點同時代脫節就理解得到
作者: SUBBASE     時間: 2019-11-27 09:07

可能有人會覺得與其長痛不如短痛
作者: 慕宗     時間: 2019-11-27 11:11

引用:
萍果有蟲,見到嗎?
作者: 廚房性感的手機     時間: 2019-11-27 11:46

引用:
原帖由 慕宗 於 2019-11-27 11:11 AM 發表

萍果有蟲,見到嗎?
牛頓見到萍果落下而發現萬有引力,中國人到今天都祇是見到萍果有蟲!
作者: 慕宗     時間: 2019-11-27 11:47

引用:
原帖由 廚房性感的手機 於 2019-11-27 11:46 AM 發表

牛頓見到萍果落下而發現萬有引力,中國人到今天都祇是見到萍果有蟲!
此果非彼果,曱甴果然無理解能力
作者: 廚房性感的手機     時間: 2019-11-27 12:24

讀多點書吧,咁先至幫到國家。叫口號祇是一的地痞行為。
作者: 預言家_諾查丹

作者: 預言家_諾查丹

作者: 2513     時間: 2019-11-27 17:25

引用:
原帖由 小肥貓CC 於 2019-11-25 11:57 PM 發表
因為假票多
有冇方法制止?
作者: 廚房性感的手機     時間: 2019-11-27 18:28

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-11-27 01:44 PM 發表

叫叫吓香港就獨立㗎啦!班白癡認為
咁中國外交部日日叫 Trump Trump 把加咗的稅收回,又是否白癡呢?
作者: Yy200505     時間: 2019-11-27 18:28

😂
作者: iroha     時間: 2019-11-27 19:21

建制派資源不足啦
人家有外國勢力大把錢大把錢灌下去
建制派被政府靠害不只
被斷了水源還要噴資源去幫內地粉飾鼠疫和豬瘟
作者: Kennard     時間: 2019-11-27 19:36

因為建制大內奸,曾鈺成
作者: 廚房性感的手機     時間: 2019-11-27 20:06

引用:
原帖由 iroha 於 2019-11-27 07:21 PM 發表
建制派資源不足啦
人家有外國勢力大把錢大把錢灌下去
建制派被政府靠害不只
被斷了水源還要噴資源去幫內地粉飾鼠疫和豬瘟
大部份五毛藍絲又收咗外國利益出賣建制!
作者: Tak_Yin     時間: 2019-11-27 20:57

咁多人出街 當佢地發U瘋麻。。。
作者: BankEast     時間: 2019-11-27 21:08

殺人放火金腰帶,修僑補路冇屍骸
作者: 天生綠色腳指     時間: 2019-11-27 21:56

引用:
蘋果?比人告得最多既報紙?
作者: 00008888     時間: 2019-11-27 23:09

引用:
原帖由 mch411 於 2019-11-25 10:19 AM 發表
恭喜泛民大勝, 冇民主冇自由不攻自破
有民主可以犯法嗎?
作者: 和平支持者     時間: 2019-11-27 23:19

建制派有心俾泛民贏晒,所以是次根本沒有賣力拉票,就讓全港支持暴力既市民承擔惡果,沒有了建制派橋樑跟中央溝通,又沒有中央既祝福,香港甚麼都不是!
作者: Man_543210     時間: 2019-11-27 23:50

引用:
https://www.healthyhkec.org/prc/py/mental/
作者: PEACEHK71     時間: 2019-11-28 19:38

強烈抗議差佬用脖子襲擊了手足的刀子!強烈抗議何君堯用胸口襲擊反對者的刀子!強烈抗議何伯用臉擋住手足扔的磚頭!強烈抗議市民有身體擋住手足扔的燃燒瓶!強烈抗議市民清理路上的障礙!強烈的抗議讓學校回歸教學!強烈抗議外國人曝光手足勇武行動!強烈抗議消防員撲滅我們放火!強烈抗議把設施修的很結實讓我們拆的很費力!強列抗議......抗議壹切妳們不同意我的壹切!我是法西斯,誰反對我我讓美國制裁誰!

作者: KKwinYY

作者: bookreader321     時間: 2019-11-29 13:21

引用:
原帖由 胃胃愛涼涼 於 2019-11-26 12:25 AM 發表

因為今年選民登記截止日期係7月2號,暴力事件同3罷係8月後先發生,好多驚醒既反暴力沉默人想表達自己意願時己經太遲。睇埋出年立法會選舉主菜先下定論都未遲 ...
612已經開始發生。建制派當時完全無人企出來進鐧政府,後來元朗大打人,警察企定定唔執法都係主因。
工聯會今次大失票,有可能因為五大訴求呢句口號有五一令中央聯想到工派,於是今次唔將票投工派及為力保民建聯。都是工聯會區選少席原因。
作者: 呼吸也會肥的人     時間: 2019-12-2 23:19

引用:
一日一毒果,真理遠離大家
作者: cindeiella

作者: kenny938     時間: 2019-12-3 09:52

好簡單....本來是5.5 對4.5的比例 ....其實建制的票是沒少的 ,反而是多了一些....固定支持者都是投他們....但今次對面多了一大堆本來不投票的人支持他們,這把人多是青年人.....所以大勝.....
作者: 廚房性感的手機     時間: 2019-12-3 11:07

引用:
原帖由 kenny938 於 2019-12-3 09:52 AM 發表
好簡單....本來是5.5 對4.5的比例 ....其實建制的票是沒少的 ,反而是多了一些....固定支持者都是投他們....但今次對面多了一大堆本來不投票的人支持他們,這把人多是青年人.....所以大勝..... ...
你意思係建制贏哂民意,輸了選舉?
作者: kenny938     時間: 2019-12-3 16:56

引用:
原帖由 廚房性感的手機 於 2019-12-3 11:07 AM 發表

你意思係建制贏哂民意,輸了選舉?
選舉是公平的 多就是民意....這次因為多了平時不關心政治的人投票....這班人都是支持對方...建制派要想清楚日後條路......一面倒支持政府....就會得不到這班人的支持.....
作者: at01     時間: 2019-12-3 22:49

引用:
你呢句係度寫有咩用?

你咁有種應該寫比西環中聯辦,而唔係係度留言自hi
作者: 高大原始的樓主     時間: 2019-12-4 10:51

民建聯過氣啦