標題: [本港新聞評論] 【墮樓科大生】涂謹申稱社會對警無信心法官可用海外警隊調查 [打印本頁]

作者: 烏鴉白色2017    時間: 2019-11-8 07:22 PM     標題: 【墮樓科大生】涂謹申稱社會對警無信心法官可用海外警隊調查

日前在將軍澳尚德邨停車場墮樓重創的科大學生周梓樂,今晨傷重不治,是首宗在示威現場受傷後喪失生命的案件,惟由於當時無人目睹事發經過,真相至今仍然撲朔迷離。民主黨立法會議員涂謹申表示,雖然案件已自動進入死因裁判官調查程序,但由於社會十分關注事件,加上市民對警察調查沒有信心,希望該案的死因裁判官,運用法例的額外保障權力調查,例如邀請或聘請海外警隊接手調查死因案件。

綠帽王又發謬論! 發表呢D畜生都不如嘅喪權辱港嘅言論!
海外警隊就無謂, 樓主贊成一於邀請中國公安來香港查清楚啦!
順便查埋香港曱甴暴行

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/396141/%E5%A2%AE%E6%A8%93%E7%A7%91%E5%A4%A7%E7%94%9F-%E6%B6%82%E8%AC%B9%E7%94%B3%E7%A8%B1%E7%A4%BE%E6%9C%83%E5%B0%8D%E8%AD%A6%E7%84%A1%E4%BF%A1%E5%BF%83-%E6%B3%95%E5%AE%98%E5%8F%AF%E7%94%A8%E6%B5%B7%E5%A4%96%E8%AD%A6%E9%9A%8A%E8%AA%BF%E6%9F%A5
作者: 大比169    時間: 2019-11-8 07:23 PM

我支持呀
我都對香港警察打擊暴徒越來越冇信心
一次過請武警落嚟查案同平亂囉

作者: banzhuchaonima    時間: 2019-11-8 07:24 PM

引用:
原帖由 大比169 於 2019-11-8 07:23 PM 發表

武警!

作者: banzhuchaonima    時間: 2019-11-8 07:25 PM

市民普遍對立法會議員無信心,建議政府全世界引入招聘外國人來做議員。
作者: 版煮報夢.    時間: 2019-11-8 07:25 PM

武警
作者: Tokyo2040    時間: 2019-11-8 07:26 PM

咁就有請大陸公安
作者: 烏鴉白色2017    時間: 2019-11-8 07:27 PM

佢老婆對屠狗無信心引入的士佬上床解決性需要?
作者: 誰說我無堅不催    時間: 2019-11-8 07:28 PM

佢地唔係要真相, 佢地要既係佢地希望既結果。

佢地傷心唔係因為有人死, 而係點解佢反正都係死唔比差人殺死。 

佢地不滿警方既回應唔係因為警方講既野對不對, 而係因為警方唔認係佢地做, 唔肯食左隻死貓去。
作者: Lpo13579    時間: 2019-11-8 07:28 PM

呢D涂閪廢耳完佢老母臭閪仆街,落地獄啦!
作者: 家英哥    時間: 2019-11-8 07:30 PM

一於揾公安武警打曱甴
作者: SOHEUNG    時間: 2019-11-8 07:30 PM

甘搞笑, 送中就100萬個反對, 查警就用外地警隊, 甘不如搞埋拉到香港暴徒送內地審啦笨
作者: songsong17    時間: 2019-11-8 07:32 PM

公平d, 公安加英國查, 條件係必需停止所有關於呢單野既示威活動...
作者: ka626168    時間: 2019-11-8 07:33 PM

只是曱甴違心地对港警无信心/😧
社会係对你,係对🐕官无信心/😫
作者: ifung5    時間: 2019-11-8 07:33 PM

綠帽涂話,我就無信心戴村巴果頂綠帽,如果出自鬼佬就戴得舒服
作者: cmd1503    時間: 2019-11-8 07:33 PM

白 L痴。
作者: barcam002    時間: 2019-11-8 07:34 PM

屠狗,你認邊個國家啲警察最信得過呢,唔會又係美國呀
作者: 理+誠    時間: 2019-11-8 07:36 PM

阿綠帽子王,市民都對垃圾會耳猿無信心,可唔可以揾大陸耳猿代議政?
作者: 菊花杰全爆裂    時間: 2019-11-8 07:37 PM

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-11-8 07:22 PM 發表

日前在將軍澳尚德邨停車場墮樓重創的科大學生周梓樂,今晨傷重不治,是首宗在示威現場受傷後喪失生命的案件,惟由於當時無人目睹事發經過,真相至今仍然撲朔迷離。民主黨立法會議員涂謹申表示,雖然案件已自動進入死因裁判官調查程序,但由於社會十分關注事件,加上市民對警察調查沒有信心,希望該案的死因裁判官,運用法例的額外保障權力調查,例如邀請或聘請海外警隊接手調查死因案件。
https://cdn.hk01.c ...
絕對讚成中國派人來香港查找幕後黑手,黑金來源,黑記顛倒黑白,黑媒無中生有(毒果等等),政棍煽動暴徒,黃屍官判決問題……還返寧靜香港俾我地香港人。
作者: 烏鴉白色2017    時間: 2019-11-8 07:37 PM

屠狗嘅老婆對佢無信心引入的士佬解決性需要

身兼律師、民主黨立法會議員多個職務的涂謹申,多年來在政壇上一帆風順,成為黨內核心要員,疑忙於公務,賠上了婚姻幸福。涂謹申與結婚十五年的太太近日婚姻觸礁,據最新一期《東周刊》披露,導致二人婚姻亮紅燈的主因,是涂太疑戀上一名的士司機。雖然涂謹申因事件而變得意志消沉,但仍十分關心太太的新生活
http://hd.stheadline.com/news/columns/8/20080130/43040/%E5%B0%88%E6%AC%84-%E6%96%B0%E8%81%9E%E6%95%85%E4%BA%8B-%E7%94%B7%E6%96%B9%E7%AE%8D%E7%85%B2%E4%B8%8D%E6%BF%9F-%E6%83%85%E7%B7%92%E6%A5%B5%E5%BA%A6%E4%BD%8E%E8%90%BD-%E6%B6%82%E8%AC%B9%E7%94%B3%E5%A4%AA%E5%A4%AA%E6%88%80%E4%B8%8A%E5%8F%B8%E6%A9%9F%E6%8F%90%E5%88%86%E6%89%8B
作者: ricolau88    時間: 2019-11-8 07:37 PM

如話對政府無信心拉,换海外政府管治拉
作者: nitricacid    時間: 2019-11-8 07:38 PM

搵正義啊嘅犯聞已完成立毒辣屌查隅萎會!
作者: 理+誠    時間: 2019-11-8 07:39 PM

引用:
原帖由 barcam002 於 2019-11-8 07:34 PM 發表

屠狗,你認邊個國家啲警察最信得過呢,唔會又係美國呀
可能綠帽子王意思係揾中央派人查、派人審。
作者: wonkamtc    時間: 2019-11-8 07:40 PM

城管都夠做
作者: eriealan    時間: 2019-11-8 07:40 PM

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-11-8 07:22 PM 發表

正解, 綠帽王ex 老婆的西都係外人的棍測深度...
作者: lpj88    時間: 2019-11-8 07:42 PM

涂議員咁講真捉虫.
作者: koyanisquatsi    時間: 2019-11-8 07:44 PM

人唔要臉可以厚顏無恥,泛民真心垃圾,一幫抽水怪
作者: ka626168    時間: 2019-11-8 07:47 PM

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-11-8 07:37 PM 發表

屠狗嘅老婆對佢無信心引入的士佬解決性需要

身兼律師、民主黨立法會議員多個職務的涂謹申,多年來在政壇上一帆風順,成為黨內核心要員,疑忙於公務,賠上了婚姻幸福。涂謹申與結婚十五年的太太近日婚姻觸礁,據最新一期《東周刊》披露,導致二人婚姻亮紅燈的主因,是涂太疑戀上一名的士司機。雖然涂謹申因事件而變得意志消沉,但仍十分關心 ...
《但仍十分關心太太的新生活。》😋
梗系咁讲啦/😛
烏鴉兄你又係嘅,挑人痛处/😂
一枝红杏出牆来,涂太上了的哥床/🚕

圖片附件: 07-45-19-t016b88bc5ef1ae784a.jpg.cf.jpg (2019-11-8 07:47 PM, 9.85 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: index2018    時間: 2019-11-8 07:48 PM

涂議員問左家屬意願未?
作者: waltzno1    時間: 2019-11-8 07:52 PM

又係你班pk 破壞法治,叫人入嚟跨境辦事
作者: gway    時間: 2019-11-8 07:57 PM

而且啲政棍真係不得了,竟然叫人哋嚟自己地方執法,究竟佢想叫邊度嘅警察?定係想叫大陸警察?
作者: 一風堂    時間: 2019-11-8 07:59 PM

引用:
原帖由 banzhuchaonima 於 2019-11-8 07:25 PM 發表

市民普遍對立法會議員無信心,建議政府全世界引入招聘外國人來做議員。
好呀好呀好呀
作者: 一風堂    時間: 2019-11-8 07:59 PM

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-11-8 07:27 PM 發表

係呀係呀係呀係呀
作者: 你封我唔到    時間: 2019-11-8 08:00 PM

逃狗申點解唔叫美軍進駐香港呀?
作者: 安迪2000    時間: 2019-11-8 08:00 PM

不如搵美國警察來香港做防暴警啦
作者: mikemike7252    時間: 2019-11-8 08:00 PM

不要用曱甴意見代表全人類
作者: 一風堂    時間: 2019-11-8 08:03 PM

涂緊身老婆稱佢對涂緊身條賓州無信心,可用海外鬼佬調……西嗎?
作者: 奧薩瑪賓拉登    時間: 2019-11-8 08:04 PM

唔只警隊,我對香港法官都冇信心
要求引入國內武警及審判員來港執法司法
作者: 一風堂    時間: 2019-11-8 08:05 PM

涂緊身稱佢對老婆個西無色心可用海外洋腸調西嗎?
作者: oldman2019    時間: 2019-11-8 08:05 PM

不如叫毒果狗仔隊查
作者: rhinokowloon    時間: 2019-11-8 08:08 PM

樓主好嘢,有見地,一於搵公安查
作者: 港式片皮鴨    時間: 2019-11-8 08:08 PM

即可引入武警幫手,我支持
作者: 港式片皮鴨    時間: 2019-11-8 08:09 PM

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-11-8 07:27 PM 發表

ching呢句精彩,必成香討2019金句王
作者: kingking99    時間: 2019-11-8 08:10 PM

引用:

支持由中央調查
作者: 阻住地球轉    時間: 2019-11-8 08:11 PM

涂生支持出武警?世界變 
作者: smart889    時間: 2019-11-8 08:11 PM

原來涂謹申支持大陸公安到香港平亂

作者: ngaishiuwasam    時間: 2019-11-8 08:12 PM

涂議員不如派你查好唔好?自己跌落地下死咗又關差人乜嘢事?可能個地下太硬?應該動員所有曱甴打爛停車塲個地下
作者: qq338    時間: 2019-11-8 08:14 PM

要請外援只可以係武警吧
作者: 滴滴流彈    時間: 2019-11-8 08:14 PM

係咪曱甴兩字就係白痴代名詞?
作者: 16610joey    時間: 2019-11-8 08:14 PM

引用:

笑咗
作者: newmover2004    時間: 2019-11-8 08:14 PM

正一pk,咁都要抽水
作者: forgetmenot2013    時間: 2019-11-8 08:16 PM

睇佢手機大概知佢點解去個度!佢父母亦應該知個仔係乜!其實咁多個啦!成件事最錯是毒媒,尤其毒果同香港電台,不停製造警民仇恨!
作者: tedtedfung    時間: 2019-11-8 08:19 PM

支持香港警察
作者: shichendao    時間: 2019-11-8 08:19 PM

唉,有D咁嘅白痴議員,香港想唔沈淪都唔得啦.
選白痴議員代表自己一樣是白痴.
作者: banzhuchaonima    時間: 2019-11-8 08:21 PM

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2019-11-8 08:09 PM 發表

ching呢句精彩,必成香討2019金句王
身為的士佬,我予以最嚴厲譴責。
作者: pandan07    時間: 2019-11-8 08:21 PM

社會都對「垃圾會」無信心,我都想人大常委來香港立法會開會及立法得唔得,妖!
作者: crimsonandy    時間: 2019-11-8 08:21 PM

讚同樓主建議…
作者: lg4163b    時間: 2019-11-8 08:21 PM

痴線
呢啲政棍不能代表香港人
就係佢哋唯恐天下不亂,
才長導致今天亂局!
作者: 東方奔放的浴缸    時間: 2019-11-8 08:22 PM

(屠緊牲)名副其實搞屎棍!不如叫海外律師替代你班香港劣屍啦
作者: 一個中國人!    時間: 2019-11-8 08:23 PM

引用:

建議公安部派專家成立專案組調查。
作者: kwma    時間: 2019-11-8 08:24 PM

引用:

支持差人嚴正執法,殺滅曱甴洗邋遢
作者: 食花生的閒人    時間: 2019-11-8 08:25 PM

對香港議員冇信心可否揾人大代替,可以就來個公投包泛民死一半以上。
作者: 一個中國人!    時間: 2019-11-8 08:25 PM

引用:

敢問句,兔耳園,你俾人打會唔會打999報警呢?
作者: iamqq    時間: 2019-11-8 08:25 PM

社會對法官無信心,可以搵外國法官審,社會對政府施政無信心,可以搵外國政府管,香港一於開國際先河。
作者: cll4793    時間: 2019-11-8 08:28 PM

社會係對法官冇信心,應該請5屎眼聯盟以外嘅普通法國家法官來港替換香港d法官。
作者: VIU6    時間: 2019-11-8 08:29 PM

負責任地説,警察👮要深入調查,誰人給他提供的黑衣裝備,誰人和他有金錢往來,誰人對他進行了宣傳蠱惑洗腦,誰人每日和他一起上街砸地鐵交通燈,誰人和他一起訓練對抗警察,真正的罪犯是他的曱甴同夥! 真正的兇手是曱甴暴徒!
作者: 人間詞話    時間: 2019-11-8 08:29 PM

引用:

金句,要置頂!
作者: rosemary1216    時間: 2019-11-8 08:30 PM

瘋人瘋語
作者: ulu888    時間: 2019-11-8 08:31 PM

解散差佬又武警接手,
作者: beelzebub    時間: 2019-11-8 08:31 PM

社會對黃9官審曱甴無信心,全部的番大陸審啦
作者: 好運齊來    時間: 2019-11-8 08:31 PM

我支持請中國警察!
作者: 雨中花花榴槤    時間: 2019-11-8 08:32 PM

香港有犯民班契弟, 就梗係無信心啦
作者: 小時候的她    時間: 2019-11-8 08:32 PM

白9痴
作者: sosoluck    時間: 2019-11-8 08:33 PM

好呀,邀請武警來港調查,我舉腳贊成
作者: 都没有    時間: 2019-11-8 08:33 PM

市民對香港法治沒有信心,希望該案運用法例的額外保障權力調查,例如邀請或聘請國内警隊接手調查死因案件。
作者: LL_LL    時間: 2019-11-8 08:33 PM

你班民主派撚樣 之前高鐵畫一地兩檢 你哋就有呢又路 麻撚柒煩 而家又話可以請 海外警隊調查 你哋係咪精神分裂 屌你
作者: 高大滴滴世界    時間: 2019-11-8 08:33 PM

調你老母啦涂狗
作者: ijkn    時間: 2019-11-8 08:34 PM

我對亂港的政棍也完全没信心,請全部換一批
作者: 都没有    時間: 2019-11-8 08:35 PM

涂生是否暗示如果社會對法官無信心,可用國内法官?
作者: shing137    時間: 2019-11-8 08:36 PM

引用:

泛民死人消費

死者老豆老母都未出聲, 為咗選票乜撚都做得出!
作者: ginppl    時間: 2019-11-8 08:36 PM

走狗中既走狗
作者: littlebug123    時間: 2019-11-8 08:39 PM

同要求獨立委員會一樣,報告未出已經話要另一個party查,咁以後係咪阿豬阿狗,狗屎垃圾案,只要方話唔信任,就可以偏離正常法制程序?1
作者: superhenry2004    時間: 2019-11-8 08:40 PM

公安?
作者: bee173173173    時間: 2019-11-8 08:42 PM

呢條懦夫,老婆跟的士佬走;對佢打擊好大,所以心理不平衡;對整個社會仇視!儍佬一名
作者: 天壇    時間: 2019-11-8 08:42 PM

引用:

唔好意思,離一離題,想知道佢點解有個綠帽王嘅綽號
作者: 無恥奴    時間: 2019-11-8 08:43 PM

治外法權香港又成為殖民地
作者: 鬼目    時間: 2019-11-8 08:43 PM

社會,你憑咩代表社會,海外查?漢奸無時無刻都想引清兵入關,最叻係借傷成毒,夠有聲音對法庭判決失信心,又唔見你提意下
作者: ATA6038    時間: 2019-11-8 08:43 PM

叫人地黎渣自己,咪衰過送中
自己送上門
作者: ansonkpl    時間: 2019-11-8 08:43 PM

咁港府好否用海外警隊對付暴民的方法止暴制亂呢,天才!
作者: 烏鴉白色2017    時間: 2019-11-8 08:44 PM

引用:
原帖由 天壇 於 2019-11-8 08:42 PM 發表

唔好意思,離一離題,想知道佢點解有個綠帽王嘅綽號
作者: 大頭獅子    時間: 2019-11-8 08:45 PM

引用:
原帖由 大比169 於 2019-11-8 07:23 PM 發表

我支持呀
我都對香港警察打擊暴徒越來越冇信心
一次過請武警落嚟查案同平亂囉
無能有錯,
作者: 波濤性感的羊    時間: 2019-11-8 08:45 PM

引入美國警察啦!香港警察太斯文了!

圖片附件: mobile_1.jpg (2019-11-8 08:45 PM, 115.71 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: 神風999    時間: 2019-11-8 08:46 PM

引用:

賣港賊先講得出口
作者: wilkis333    時間: 2019-11-8 08:47 PM

引用:

揾的士c機查最公平
作者: Herme    時間: 2019-11-8 08:47 PM

引用:
原帖由 banzhuchaonima 於 2019-11-8 07:25 PM 發表

如果全球招聘相信佢收得工
作者: BlackAjah    時間: 2019-11-8 08:48 PM

解放軍囉
作者: laiking888    時間: 2019-11-8 08:49 PM

香港警察,黑警之名無人不知,邊有誠信,緊係搵第三方調查.
作者: estateman    時間: 2019-11-8 08:49 PM

引用:

糸刀先查犯民近幾個月暴動收咗幾多錢搗亂香港先
作者: 哈囉勇敢的羔羊    時間: 2019-11-8 08:49 PM

歡迎中國警察來港調查
作者: 八只猴子    時間: 2019-11-8 08:49 PM

你滿足唔到你老婆就要揾外人來?
作者: 我有隻Poodle    時間: 2019-11-8 08:50 PM

我今次支持逃緊生呀,
搵武警落黎查清楚, 順手捉晒D曱甴!