標題: 美國前防長馬提斯:反修例示威非中國內部事務、美軍不希望要派出第82空降師。 [打印本頁]

作者: molittlemo     時間: 2019-11-6 17:53

https://fortuneinsight.com/web/posts/400241?fbclid=IwAR25GaJWM11F7kHkp7nzZbIzJKhnnJsOAXpTmp9V2Ker6Rj1l5cqQZurrIo

馬提斯亦表示美國應與致力爭取人權的香港示威者站在同一立場,至少在道德層面上給予支持。
他亦擔憂中美的軍事對立關係會趨向緊張,美國雖在道德立場上支持香港抗爭者,但必須小心,亦不希望要派出美國第 82 空降師到港。

佢真係fuckfuck地.
但... 我又想佢派黎wor.
到時唔知要比幾多錢交換D戰犯呢
作者: skywalker167     時間: 2019-11-6 19:40

香港人好想美國出手,本來可能系經濟戰範疇,但而家可能喜出望外
甚至百國聯軍打中國
我聽過一個以前我的老師話
下一次世界大戰會系中國發生
因為中國要全世界一起攻打 世界大戰
推背圖都話 有客西來 至東而至
好可能系美國(隊長) 向西出發 到中國的東面
會系2033年前發生
作者: 6674     時間: 2019-11-6 19:53

我都想知
如果 82th airborne division 從沖繩來,是否擂台只准限於香港。
作者: kolicson     時間: 2019-11-6 20:49

引用:
原帖由 molittlemo 於 2019-11-6 05:53 PM 發表
https://fortuneinsight.com/web/posts/400241?fbclid=IwAR25GaJWM11F7kHkp7nzZbIzJKhnnJsOAXpTmp9V2Ker6Rj1l5cqQZurrIo

馬提斯亦表示美國應與致力爭取人權的香港示威者站在同一立場,至少在道德層面上給予支持。
他亦擔憂中美的軍事對立關係會趨向緊張,美國雖在道德立場上支持香港抗爭者,但必 ...
試下囖,其實我都幾好奇82空降師定系空降屍體
作者: kingking99     時間: 2019-11-6 21:12

又係前官員講廢話
作者: caorenjie

作者: nashwan     時間: 2019-11-6 21:43

82空降師真係好唔得閒, 如果要嚟空降香港, 咁法國, 西班牙, 智利.......都要去
作者: molittlemo     時間: 2019-11-6 22:27

引用:
原帖由 6674 於 2019-11-6 07:53 PM 發表
我都想知
如果 82th airborne division 從沖繩來,是否擂台只准限於香港。
就算擂台限香港
外國軍隊咁比面黎香港遊覽
阿爺點都會親自派人招呼佢地
作者: molittlemo     時間: 2019-11-6 22:28

引用:
原帖由 kingking99 於 2019-11-6 09:12 PM 發表
又係前官員講廢話
當然,一黎係前官員。
二黎根本就冇可能。

都係笑下就算
作者: pooh24680     時間: 2019-11-6 22:38

引用:
原帖由 kolicson 於 2019-11-6 08:49 PM 發表

空降香港,係殭屍先講得出
空降係人地後方 切斷保給 又或破壞重要設施
香港咁細人口咁密集又咁多高樓大廈
佢地想落海定掛臘鴨 ?

馬連 出身身嘅馬提斯唔會咁白痴下化?
作者: LTL_S     時間: 2019-11-6 23:21

班人仲唔一到地就比人供哂出去換獎金
作者: kingking99     時間: 2019-11-6 23:23

引用:
原帖由 caorenjie 於 2019-11-6 09:31 PM 發表

这是说给暴徒听到,潜台词就是美国到时会派兵支援它们让它们放心打砸抢
同意,這說話是給白痴聽的,正常人覺得笑話是正常的
作者: 8d     時間: 2019-11-6 23:29

解放軍師出有名,連曱甴一舖清
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2019-11-7 02:43

陸盾 2000 30 毫米高爆彈 直接射擊人體 諗起都覺得high
作者: lung_block     時間: 2019-11-7 09:26

引用:
原帖由 molittlemo 於 2019-11-6 05:53 PM 發表

他亦擔憂中美的軍事對立關係會趨向緊張,美國雖在道德立場上支持香港抗爭者,但必 ...
解放軍可名正言順殺晒班帶路黨和美軍...
作者: leiseefung     時間: 2019-11-7 09:33

9up 就算啦,""喪狗""吾會吾記得2003年果獲野? 成隊海"炮"玩L完,又吾記得東海防空識別區,B52一起飛就連飛行軌跡都比老解劃埋出黎。呢D馬蒂斯應該記得好清楚。為左9up 呃D細路,乜都講,係吾講事實,例如南海案判一出,自己航母即時較腳呢D。真係咁強大就吾使吹啦,重話空降屍,香港班細路真係以為美軍無敵。最慘就係班細路信先慘。
作者: Henry1268     時間: 2019-11-7 09:51

引用:
美國前防長馬提斯:反修例示威非中國內部事務、美軍不希望要派出第82空降師

馬提斯以為82空降師好勁
作者: molittlemo     時間: 2019-11-7 10:04

引用:
原帖由 Henry1268 於 2019-11-7 09:51 AM 發表

馬提斯以為82空降師好勁
佢活係尋時代啦 
今時今日有飛機接近香港 . 空降師立即變空降屍
作者: 今天污濁的牛

作者: mflyer     時間: 2019-11-7 11:24

佢老味 向來無人格, 成日輸出戰亂, 專發死人$$$$$$$$$$$$$$$$$!!! 
作者: 帶刺的橄欖枝     時間: 2019-11-7 11:30

引用:
原帖由 pooh24680 於 2019-11-6 22:38 發表

空降香港,係殭屍先講得出
空降係人地後方 切斷保給 又或破壞重要設施
香港咁細人口咁密集又咁多高樓大廈
佢地想落海定掛臘鴨 ?

馬連 出身身嘅馬提斯唔會咁白痴下化? ...
二戰後美空降師己經唔跳傘,撘直昇機。香港届時可能好似索馬里咁亂,會否上演「The Black Hawk Down亅呢?

作者: 帶刺的橄欖枝     時間: 2019-11-7 11:34

呢條前防長掌握唔到D新資訊,問下D機師仲敢唔敢飛埋嚟?
作者: Thomas-wang     時間: 2019-11-7 11:35

引用:

空投82师当俘虏吗?😂😂
作者: molittlemo     時間: 2019-11-7 11:53

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2019-11-7 11:30 AM 發表

二戰後美空降師己經唔跳傘,撘直昇機。香港届時可能好似索馬里咁亂,會否上演「The Black Hawk Down亅呢?
早幾個星期先重睇完 .
黎一架 down 一架 lol
作者: 白鴿眼黨1     時間: 2019-11-7 12:12

引用:

開始相信, 尾蟈真係有喪屍

屍毒上腦?
作者: molittlemo     時間: 2019-11-7 12:50

引用:
原帖由 白鴿眼黨1 於 2019-11-7 12:12 PM 發表

開始相信, 尾蟈真係有喪屍

屍毒上腦?
其實老美d 官咁講野好正常 .
佢又冇官職在身,講咩都冇責任
但講句咁既野,d 弱智小強又會話美國都支持自己d 暴行呀 . 無本生利 
(64 大佐都成日post 埋呢d 當新聞) 

當然我地呢d 正常人睇到 .咪又係笑話一單 . 
作者: 攻民孽畜羊鱷橋

作者: vghy1234     時間: 2019-11-7 13:17

引用:
原帖由 nashwan 於 2019-11-6 09:43 PM 發表
82空降師真係好唔得閒, 如果要嚟空降香港, 咁法國, 西班牙, 智利.......都要去
班黑衣畜真系on dog,美军点会派空降师来香港,同自杀无分别。美军真系要拿香港,必先控制南海。也就是会和中国全面战争。美国佬敢吗?
作者: kingking99     時間: 2019-11-7 13:52

我估佢地唔係坐直升機空降香港,而係坐船來,
來灣仔支持一下被破壞到快要倒閉的酒吧經濟,當然要中國政府批准先啦
作者: 黃昏消失的主角     時間: 2019-11-7 14:55

引用:
原帖由 kolicson 於 2019-11-6 08:49 PM 發表

放心吧!!   香港的警察部队可以有重新武装的机会了!!
作者: 白鴿眼黨1     時間: 2019-11-7 14:56

引用:
原帖由 攻民孽畜羊鱷橋 於 2019-11-7 01:03 PM 發表
空降多條鹹魚落嚟做乜嘢呀?
而家咸魚好貴㗎, 斬開逐両計...
作者: 天生豐滿的馬馬     時間: 2019-11-7 17:50

引用:
原帖由 molittlemo 於 2019-11-6 10:28 PM 發表

當然,一黎係前官員。
二黎根本就冇可能。

都係笑下就算
前防長派得兵?咁要現任防長黎做咩?其實會唔會台灣前防長可以調重西班牙空降C架?
作者: 6道     時間: 2019-11-7 20:28

要殺,當然是殺米國人。
作者: 子月月     時間: 2019-11-8 13:12

引用:
https://fortuneinsight.com/web/p ... 2Ker6Rj1l5cqQZurrIo

派整個航母戰鬥群黎大陸都未驚,要驚你個82師?唔係化……要幾低智商先會信佢講既嘢……
作者: molittlemo     時間: 2019-11-8 14:23

引用:
原帖由 子月月 於 2019-11-8 01:12 PM 發表
要幾低智商先會信佢講既嘢……
問題係香港依家真係好多弱智既人
作者: 幼稚的留言     時間: 2019-11-8 15:34

想問一下。

如果美軍空降會係邊?

解放軍會快啲同佢哋鋪紅地毯先,
定係會同警察喝咖啡先?

民航處會唔會宣布禁飛區?
定係會坐洗頭艇?
作者: kingking99     時間: 2019-11-8 16:54

點解唔搵個在任美國官員講?
如果係咁,大陸就可以正式話這是國防和外交事務,由中央直接處理
作者: anthony_li99     時間: 2019-11-8 17:22

佢係咪啪左野, 食到佢HI HI
作者: 明亮的晨星     時間: 2019-11-8 18:13

引用:

假設82空降師突襲香港成功,美軍幾乎無可能取得香港一帶的制空權;因此後續補給無法抵達香港。

空降部隊的彈藥頂多一日用完,之後要用警隊彈藥
作者: KZRTO     時間: 2019-11-8 19:17

尾久真係Hi大左,關你老尾L事咩衰敗國!!
作者: KZRTO     時間: 2019-11-8 19:28

老尾真係賤到無人有,干預中國事務!!
作者: Hung196108     時間: 2019-11-9 02:08

引用:

跟據美國邏輯,一旦美國華人商店天災後被災民暴徒搶掠,就不是美國內部事務了?
中國應該派解放軍去美國本土的災區維持和平囉?
作者: 丐幫洪七公     時間: 2019-11-9 08:57

你老美真係噏得出就噏,真係咁夠膽侵犯中國主權?不過黃畜聽到一定成地濕晒!
作者: 前往原始的白襪     時間: 2019-11-9 09:03

不要用口講,你隻老野曱甴排曱甴82空降師來,痴九線,有病睇黑医生,仆街。

我們中国人怕,班死曱甴就怕,以为救它们,其實殺它们