標題: 警察的確有D問題 [打印本頁]

作者: eclipseone     時間: 2019-9-21 17:00

不走去對暴徒而走去平民區

打暴徒是應該的
與平民衝突永遠no excuse

是否應該圍起一個一個捉登記身分證
作者: Timothy999     時間: 2019-9-21 18:13

平民點解要走入暴徒堆,示威現場平民已經係暴徒
作者: eclipseone     時間: 2019-9-21 19:25

引用:
原帖由 Timothy999 於 2019-9-21 06:13 PM 發表
平民點解要走入暴徒堆,示威現場平民已經係暴徒
見到在屯門中心條橋及商塲有老人家出來爭執,而暴徒就破壞車站⋯⋯會令市民誤解,也容易被黑媒屈。
作者: 高大肉肉水管     時間: 2019-9-21 19:25

應該打到佢地殘廢
作者: eclipseone     時間: 2019-9-21 19:29

引用:
原帖由 高大肉肉水管 於 2019-9-21 07:25 PM 發表
應該打到佢地殘廢
見到,真糸想警察開槍制止前面指揮的暴徒⋯⋯相信今次大部分應該是上次遊行中發言的那三流校長間暴徒學生多

人數也越來越少,反映失去正常市民支持。
作者: eclipseone     時間: 2019-9-21 19:31

見到新聞,明天又去機場真的要打到佢地☠️
作者: 高大肉肉水管     時間: 2019-9-21 19:34

引用:
原帖由 eclipseone 於 2019-9-21 07:29 PM 發表

見到,真糸想警察開槍制止前面指揮的暴徒⋯⋯相信今次大部分應該是上次遊行中發言的那三流校長間暴徒學生多

人數也越來越少,反映失去正常市民支持。 ...
人數越來越少,唔明警方唔包义圍捕,一網打盡,只是驅散,下星期又出來搗亂
作者: 哈囉勇敢的羔羊     時間: 2019-9-21 19:38

引用:
原帖由 eclipseone 於 2019-9-21 05:00 PM 發表

打暴徒是應該的

係呀,點解到今日仍未開會鎗射殺暴徒
作者: seasey     時間: 2019-9-21 19:39

暴徒走去平民區依然係暴徒,唔通你嘅平面判斷專業過現場警察判斷?
作者: yeungwater     時間: 2019-9-21 19:40

引用:
原帖由 eclipseone 於 2019-9-21 07:29 PM 發表

人數也越來越少,反映失去正常市民支持。 ...
封咗西鐵,入去要俾錢坐車,所以少咗好多曱甴
作者: seasey     時間: 2019-9-21 19:40

暴徒走去平民區也好,走去你屋企也好,警察都有權利拉佢。
作者: eclipseone     時間: 2019-9-21 19:41

引用:
原帖由 yeungwater 於 2019-9-21 07:40 PM 發表

封咗西鐵,入去要俾錢坐車,所以少咗好多曱甴
原來如此。好多暴徒走入Yoho mall 噴射嘢
作者: 理得你     時間: 2019-9-21 19:57

引用:
原帖由 高大肉肉水管 於 2019-9-21 07:34 PM 發表

人數越來越少,唔明警方唔包义圍捕,一網打盡,只是驅散,下星期又出來搗亂
放心,而家有千多隻曱甴俾人捉人過曱甴屋,有1%篤灰,班搞個事啲曱甴。晚晚都瞓唔著,晚晚都驚俾人拉。有足夠證據的時候,社會比較和諧。嗰班幕後黑手,會一隻一隻做監獄曱甴。現在最需要,係整棟好班假髪人。要等班假髮人知道是什麼叫法治不是人治。
作者: Mer哥     時間: 2019-9-21 20:07

引用:
原帖由 eclipseone 於 2019-9-21 07:25 PM 發表

見到在屯門中心條橋及商塲有老人家出來爭執,而暴徒就破壞車站⋯⋯會令市民誤解,也容易被黑媒屈。
唔怪得警察,班警察資訊情報往往落後,當佢地處理完一單野,班暴徒已經去第二度搞事,好難跟得切

作者: Vivi_baby     時間: 2019-9-22 02:40

引用:
原帖由 eclipseone 於 2019-9-21 05:00 PM 發表

打暴徒是應該的

唯一嘅問題就係放生左佢哋!!!
作者: 大林林     時間: 2019-9-22 04:12

引用:
原帖由 Mer哥 於 2019-9-21 08:07 PM 發表

唔怪得警察,班警察資訊情報往往落後,當佢地處理完一單野,班暴徒已經去第二度搞事,好難跟得切
其實買幾百架大疆現場追蹤無錢咩?
買幾十架噴農藥無人機,噴辣椒水快靚正。
問題係有無腰骨
作者: billy80     時間: 2019-9-22 05:42

林鄭做事畏首畏尾!不知所謂!嗱嗱聲立懞面法,緊急法搞撚掂去啦!唔知等乜9?等運到!?
作者: Domson     時間: 2019-9-22 12:11

而係暴徒搞完事專混入平民堆,甚至係扮街坊。所以警察有誤傷很正常,警察驅散期間真正市民應該不要圍觀
作者: eclipseone     時間: 2019-9-22 12:25

連阿婆阿公都打,學足文化大革命
作者: kenny1032     時間: 2019-9-22 12:34

縱火,掟汽油彈既其實可以用實彈啦,就算上到聯合國都冇國家可以有理由反對抗議
作者: HK癈青     時間: 2019-9-22 12:49

引用:
原帖由 高大肉肉水管 於 2019-9-21 07:34 PM 發表

查一查警隊高層,有多個有資產在英美加,可能會有答案
作者: HK癈青     時間: 2019-9-22 12:58

引用:
原帖由 大林林 於 2019-9-22 04:12 AM 發表

其實買幾百架大疆現場追蹤無錢咩?
買幾十架噴農藥無人機,噴辣椒水快靚正。
問題係有無腰骨
看那些警員身上的古董裝備,可能真的没錢,防雷射光護目镜聞説有部分都是警員自己買的
作者: eclipseone     時間: 2019-9-22 13:06

利用年輕人,老人家,長期病患者

越搞越失控