標題: 【突發】香港大學站驚現誣警新屋嶺輪姦單張 [打印本頁]

作者: 屎萊姆的花園

作者: law31     時間: 2019-9-20 15:46

構圖優美肯拍呢張海報條女,今次唔知俾幾多人?陳咗幾多次?
作者: continue.yuk     時間: 2019-9-20 15:54

明知係屈差佬,但條女PP幾吸引,文宣又勝一仗
作者: 風再起那時

作者: 屎萊姆的花園

作者: 高大肉肉水管     時間: 2019-9-20 17:00

好假!自拍
作者: wtf_name     時間: 2019-9-20 17:02

呢班應該係被強姦的天使,坐晒係街等曱甴

圖片附件: mobile_1.jpg (2019-9-20 17:02, 349.28 KB) / 該附件被下載次數 13

作者: #sausau#     時間: 2019-9-20 17:09

呢張相似男人多d😂
作者: raywoo80     時間: 2019-9-20 17:33

看來是男的。老岑d friend?
作者: phonechaser     時間: 2019-9-20 17:41

廢警!畀人屈成咁聲都唔敢出
作者: phonechaser     時間: 2019-9-20 17:43

引用:
原帖由 wtf_name 於 2019-9-20 05:02 PM 發表
天使係自願
作者: airyou     時間: 2019-9-20 18:28

圖片附件: 20190914_121554.jpg (2019-9-20 18:28, 186.1 KB) / 該附件被下載次數 14

作者: 小窮鬼     時間: 2019-9-20 18:42

引用:
原帖由 屎萊姆的花園 於 2019-9-20 03:40 PM 發表
今日上午10時許,多名蒙面年青人於港鐵香港大學站出入口通道地面及墻面貼誣警新屋嶺輪姦單張,事後畀清理。
其實班曱甴做多啲咁嘅低能嘢都幾好呀,唔係點話畀香港人聽佢係白痴嘅呢。。。😂😂😂

作者: law31     時間: 2019-9-20 18:51

治標不如治本,各大臥底師兄,搵下邊間印刷公司同佢印報個名出嚟。
作者: 孤單的肥牛

作者: 找不到用戶

作者: raychan333     時間: 2019-9-20 19:08

輪姦啲乞兒暴徒嘅老母?⋯⋯咁好玩😅😅
作者: wtf_name     時間: 2019-9-20 19:24

引用:
原帖由 law31 於 2019-9-20 06:51 PM 發表
治標不如治本,各大臥底師兄,搵下邊間印刷公司同佢印報個名出嚟。
學生會printer
作者: 陽光皮皮的小龜     時間: 2019-9-20 19:27

垃圾不斷製造垃圾
作者: 小窮鬼     時間: 2019-9-20 19:40

引用:
原帖由 我條底中間偏黃 於 2019-9-20 06:59 PM 發表
新屋嶺又冇CCTV,點解有人可以一口咬定警察係無辜,如果有證據請攞出嚟,還警察清白
單眼女、831尋屍路都玩咗咁耐啦, 繼續玩落去畀市民睇多啲佢哋啲低能嘢都好呀🤗
作者: law31     時間: 2019-9-20 19:45

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2019-9-20 07:40 PM 發表

單眼女、831尋屍路都玩咗咁耐啦, 繼續玩落去畀市民睇多啲佢哋啲低能嘢都好呀🤗
話又不是這樣說,噉樣搞落去個個市民每一日都精神受到困擾,精神同情緒壓力都好大。
作者: Brian668     時間: 2019-9-20 19:52

黑衣暴徒專呃天使蝦條
作者: laputa_pl     時間: 2019-9-20 20:06

話太子站有人死已經係戇鳩至極啦
作者: raychan333     時間: 2019-9-20 20:09

引用:
原帖由 law31 於 2019-9-20 07:45 PM 發表

話又不是這樣說,噉樣搞落去個個市民每一日都精神受到困擾,精神同情緒壓力都好大。
你講得啱,我都認同👍⋯⋯一樣又一樣不停有新野
作者: 阿爾拔     時間: 2019-9-20 20:53

屈完一鑊又一鑊,釘子健2.0,3.0到4.0,班曱甴已經黔驢技窮,收皮啦!
作者: behappy1997     時間: 2019-9-20 22:34

狼來了,幼兒園的故事。
作者: simonfdf     時間: 2019-9-20 22:37

警方點解唔告
作者: simonfdf     時間: 2019-9-20 23:18

校長當睇唔到?請回應一下
作者: bbib     時間: 2019-9-20 23:30

睇見好多中學生同大學生咁,如果真係想香港將來,政府第一件事就要喺教育作大清洗.
作者: 黃絲是下等     時間: 2019-9-21 00:38

輪姦又点丫,吹咩,有証據嗎,你班自由西出去都係比曱甴食,益下警察等警察用自己支棍調教下你地是好事,支持警察輪姦自由西
作者: billy80     時間: 2019-9-21 00:45

丨ㄱ一一
丨曱甴唔想團火熄,所以要不斷引人關注,但能力智商所限,結果越整越on79!
作者: damsister     時間: 2019-9-21 00:47

引用:
原帖由 bbib 於 2019-9-20 11:30 PM 發表
睇見好多中學生同大學生咁,如果真係想香港將來,政府第一件事就要喺教育作大清洗.
洗走九成人⋯⋯
作者: yeungwater     時間: 2019-9-21 01:50

邊度會有人強姦曱甴㗎,講出嚟都無人信啦
作者: 公園小小美媚     時間: 2019-9-21 07:10

曱甴是自由交配的,不存在強姦。

圖片附件: 1569021036666.jpg (2019-9-21 07:10, 135.26 KB) / 該附件被下載次數 8

作者: 查少爺     時間: 2019-9-21 08:06

呢班人越來越淪落, 手段下三流好比法輪功, 道德高地喪失已經失去方向, 等緊接埋.  
作者: 查少爺     時間: 2019-9-21 08:09

大話講太多了
作者: 查少爺     時間: 2019-9-21 08:13

張poster好醜, 似足廿年前的三級港產片海報.

作者: 查少爺     時間: 2019-9-21 08:15

引用:
原帖由 wtf_name 於 2019-9-20 05:02 PM 發表
佢就想似天使, 似流鶯就真 , 仲要係好cheap果隻.
作者: yeungwater     時間: 2019-9-21 08:25

引用:
原帖由 我條底中間偏黃 於 2019-9-20 06:59 PM 發表
新屋嶺又冇CCTV,點解有人可以一口咬定警察係無辜,如果有證據請攞出嚟,還警察清白
你就係受害者?
開記招推爆佢,笨
作者: yeungwater     時間: 2019-9-21 08:29

連登D宣傳,每一單都係無原告,只有被告。
麻煩改下宣傳方法,話死人時,真係派两個異士自殺屈差人,然後大做特做。
作者: airyou     時間: 2019-9-21 11:04

引用:
原帖由 孤單的肥牛 於 2019-9-20 06:55 PM 發表
班曱甴真係on 9無極限
佢地屈人唔使本
原始照片来自法國,法國片( Irreversible)

圖片附件: IMG-20190921-WA0001.jpg (2019-9-21 11:04, 94.18 KB) / 該附件被下載次數 6

作者: 後天難吃的豬豬     時間: 2019-9-21 11:37

引用:
原帖由 raywoo80 於 2019-9-20 05:33 PM 發表
看來是男的。老岑d friend?
個籮柚唔似係女人的,直頭係老岑個靚股!
作者: L.T.E     時間: 2019-9-21 12:46

黄從正一白痴低能
作者: sisamantha44

作者: gakoduck     時間: 2019-9-21 14:59

曱甴真係無腦,成日做硬膠野
作者: 春天外圍的手背     時間: 2019-9-21 15:05

抹黑、老屈、扮可憐,曱甴絕對係香港之恥

作者: raywoo80     時間: 2019-9-21 15:26

校長,校務去了哪兒??
作者: rambotan2008     時間: 2019-9-21 15:42

咁無恥
作者: 車站熱情的甩毛     時間: 2019-9-21 16:18

https://baijiahao.baidu.com/s?id=1621237053613038987&wfr=spider&for=pc
港澳台学生升读内地大学的八大途径

联考笔记

发布时间:18-12-3009:23
为了加强内地(祖国大陆)与港澳台地区教育交流与合作,国家教育部曾于1999年、2016年先后出台文件(教外港〔1999〕22号、教港澳台[2016]96号)规范港澳台学生的招收和培养。其中96号文中提到“符合报考条件的港澳台学生,通过面向港澳台地区的联合招生考试;或者参加内地(祖国大陆)统一高考、研究生招生考试合格;或者通过香港中学文凭考试、台湾地区学科能力测试等统一考试达到同等高校入学标准;或者通过教育部批准的其他入学方式,经内地(祖国大陆)高校录取,取得入学资格。” 通过对各省市教育考试院及相关高校招生公开信息整理,列出目前港澳台学生升读内地高校的八大主要途径。

01港澳台侨全国联招
又称“全国联考”、“华侨港澳台联考”、“港澳台侨联考”,全称为中华人民共和国普通高等学校联合招收华侨港澳台学生入学考试,开始于1985年,是国家教育部为华侨、港澳地区及台湾省学生到内地高校求学深造设置的统一考试。也是目前港澳台学生升读内地高校最主要的途径之一。考试分文、理科,其中理工类考试科目:中文、数学、英语、物理、化学;文史类考试科目:中文、数学、英语、历史、地理。2018年全国联招共有316所高校招收本科生,16所高校招收预科生。
02华侨大学、暨南大学两校联考
全称为“ 暨南大学、华侨大学联合招收港澳台和华侨、华人及其它外籍学生入学考试”。两校联招实行“ 3+X” 考试形式,中国语文、英语、数学为必考科目,另加一科选考科目(文科:历史、地理;理科:物理、化学、生物;医学类专业必须选考化学和生物或物理和生物)。
03澳门四校联考

四校联考由澳门四所高等院校(澳门大学、澳门理工学院、旅游学院、澳门科技大学)针对澳门学生组织的入学考试。考试科目分为中文、葡文、英文和数学四个科目,四科以外其他科目的考试或面试,由各高校自行安排及公佈。每科成绩满分1000分。2018年开始共有10所内地高校采认澳门“四校联考” 成绩录取澳门学生。10所高校为复旦大学、浙江大学、中山大学、武汉大学、厦门大学、华中科技大学、华侨大学、华中师范大学、暨南大学、华南师范大学。
04对台单招考试
2018年福建省内共有5所高校对台湾学生实行单独考试、单独招生。报名与考试皆由各校独立负责组织。考试时间一般为每年7月中旬,考试科目为语文、数学、英语。5所高校为福建师范大学、福建医科大学、福建中医药大学、集美大学、福建农林大学。
05内地高考
根据各省市2019年普通高等学校招生报名通知,仅河北、山东、湖北三省明确规定华侨港澳台学生在符合本省高考报名条件下,可凭华侨港澳台有效身份证件报名参加高考。福建、浙江、四川、黑龙江、辽宁等省则明确指出华侨港澳台学生参加全国联招。其他省市则未对此作出明确规定。上述为不完全统计,如有出入,请详询当地高招办为准。
06香港中学文凭考试

香港本地学生完成六年中学课程后,可参加评核其学业程度的香港中学文凭考试(HKDSE),可理解为香港当地学生参加的“高考”。香港考生一般报考四个核心科目(中国语文、英国语文、数学及通识教育)。考生成绩分为五个等级(1-5级),以第5级为最高等级。获第5级的考生中表现较佳者会获「5**」,随后表现较佳的则以「5*」标示。表现低于第1等级的会标示为「不予评级」。从2012年起,教育部制定《2012年内地部分高校免试招收香港学生颁发(试行)》,内地高校可依据HKDSE成绩择优录取香港学生。截止至2018年,已有102所内地高校通过HKDSE成绩接收香港地区学生申请免试入学。
07澳门保送生考试
2019年共有88所内地高校招收澳门保送生,名额维持1,110名,并原则上对澳门学生开放所有专业。澳门每所中学可推荐应届高中毕业生总人数40%。学生通过保送生网上系统填报资料、中学填写推荐意见及确认保送名单后,参加保送生考试,一般为面试或笔试(按内地高校要求)。
08台湾地区学科能力测试

台湾大学入学考试学科能力测验是台湾地区最大规模的高校招生考试。考试科目分别为语文、英文、数学、社会、自然五科,每科满级分15分,总计75分。考试成绩分为五级:顶标级(占考试人数总数的前12%)、前标级(占考试人数总数的前25%)、均标级(占考试人数总数的前50%)、后标级(占考试人数总数的前75%)和底标级。2018年公布的总级分5标成绩分别为63级分、56级分、45级分、35级分和28级分。2010年起,台湾高中毕业生可凭学测成绩申请入读大陆高校。受理台湾学生申请的高校范围为已备案的招收华侨、港澳台地区学生的高校。参加港澳台侨全国联招的院校一般都在此列。

作者: gakoduck     時間: 2019-9-21 16:25

曱甴做假又被踢爆

圖片附件: 1569054356940.jpg (2019-9-21 16:25, 266.86 KB) / 該附件被下載次數 3

作者: 將軍抽兵!     時間: 2019-9-21 17:08

真係仆街!
作者: Hung196108     時間: 2019-9-21 17:09

引用:
法盲!
你的自證清白提議,係「大陸法」,中國大陸用就啱!
不知道香港係用「普通法」?
要證明人有罪,不能自已證明無罪。
即係要控方提供證據去證明人犯法㗎!
作者: mukibu     時間: 2019-9-21 17:44

引用:
原帖由 airyou 於 2019-9-21 11:04 AM 發表

原始照片来自法國,法國片( Irreversible)
佢哋算唔算誣蔑他人,可唔可以告誹謗罪
作者: willyfungon77     時間: 2019-9-21 18:54

引用:
黑衫暴徒放火燒死左好多市民 ?!
快d攞證據出嚟,還自己清白 .....

圖片附件: bkn-20190909001145750-0909_00822_001_01b.jpg (2019-9-21 18:54, 104.67 KB) / 該附件被下載次數 3

作者: 前晚雀躍的飛滋     時間: 2019-9-21 19:16

引用:
原帖由 風再起那時 於 2019-9-20 04:08 PM 發表

小心鹹濕中招

圖片附件: mobile_1.jpg (2019-9-21 19:16, 375.99 KB) / 該附件被下載次數 4

作者: UC-u120903     時間: 2019-9-21 19:48

失心瘋
作者: airyou     時間: 2019-9-21 20:00

引用:
原帖由 gakoduck 於 2019-9-21 02:59 PM 發表
曱甴真係無腦,成日做硬膠野
叫李十x請黃瓜仔,網開一面
作者: 股壇小鮮肉     時間: 2019-9-21 20:15

淫警無人性
作者: 哈囉勇敢的羔羊     時間: 2019-9-21 20:43

引用:
原帖由 屎萊姆的花園 於 2019-9-20 03:40 PM 發表
今日上午10時許,多名蒙面年青人於港鐵香港大學站出入口通道地面及墻面貼誣警新屋嶺輪姦單張,事後畀清理。
10268156 ...
等拉都得了
作者: 哈囉勇敢的羔羊     時間: 2019-9-21 20:44

引用:
10268156 ...
等拉都得了
作者: 消滅曱甴器     時間: 2019-9-22 00:07

港大生都咁弱智,香港還有未來嗎?
作者: weecap89

作者: weecap89

作者: 將軍抽兵!     時間: 2019-9-22 00:56

引用:
原帖由 bbib 於 2019-9-20 11:30 PM 發表
香港已變成無法無天,道德淪亡既社會,將來真係不堪設想...
作者: soonerorlater     時間: 2019-9-22 03:08

引用:
原帖由 law31 於 2019-9-20 03:46 PM 發表
構圖優美肯拍呢張海報條女,今次唔知俾幾多人?陳咗幾多次?
呢啲相,上咸網大把喇,邊洗揾真人拍!

作者: wf2205     時間: 2019-9-22 16:56

已改版

圖片附件: Insect.jpg (2019-9-22 16:56, 85.54 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: liuche01     時間: 2019-9-22 20:26

估計用大學學生會彩印機,出面街唔會接呢D order 吧!
作者: simonfdf     時間: 2019-9-22 20:45

校長視而不見?
作者: fb1d1884b33d43     時間: 2019-9-23 01:34

香港年輕人正進行一場偉大無產階級革命。是中國共產黨價值及核心。中國共產黨及所有愛國愛港及愛黨人士應該無條件支持。任何領導人或個人反對無產階級革命,即是反對中國共產黨。
作者: 晚間藍色腳毛     時間: 2019-9-23 08:26

https://www.youtube.com/watch?v=06LtmkfHVNI
作者: AdaZiu     時間: 2019-9-23 09:00

引用:
原帖由 sisamantha44 於 2019-9-21 03:16 PM 發表
法國女人
你真係好眼力!
作者: 鄭重sing明     時間: 2019-9-23 11:26

香港大學學生智商情商極弱
作者: miumiujorden     時間: 2019-9-23 14:28

衰得過有人信,正如我公司都有同事堅信太子站死了幾件.
作者: 貓男     時間: 2019-9-23 14:42

引用:
原帖由 phonechaser 於 2019-9-20 17:41 發表
廢警!畀人屈成咁聲都唔敢出

你俾狗咬完,唔通你走去咬返佢轉頭?
香港係搞democracy
唔係搞demodernicrazy
作者: sebastianpoo     時間: 2019-9-23 14:43

垃圾學生製造垃圾
作者: 劍13     時間: 2019-9-23 15:47

無大台? 
咁有錢印呢D 海報?
作者: fb1d1884b33d43     時間: 2019-9-23 16:01

香港年輕人正進行一場偉大無產階級革命。是中國共產黨價值及核心。中國共產黨及所有愛國愛港及愛黨人士應該無條件支持。任何領導人或個人反對無產階級革命,即是反對中國共產黨。
作者: simonfdf     時間: 2019-9-23 16:15

校長盲左定啞左?
作者: 高大肉肉水管     時間: 2019-9-23 16:54

假到咁!印果位是否腦殘
作者: Wilson6496     時間: 2019-9-23 17:02

引用:
原帖由 黃絲是下等 於 2019-9-21 12:38 AM 發表
輪姦又点丫,吹咩,有証據嗎,你班自由西出去都係比曱甴食,益下警察等警察用自己支棍調教下你地是好事,支持警察輪姦自由西
睇嚟你好想咁喎
作者: luke仔     時間: 2019-9-23 17:09

班柒仔有時間搞哩啲廢嘢,倒不如讀好啲書做個有用的人,唔好中文又唔得,英文又唔得,跟住就怨社怨政府怨父母!
作者: fufuck     時間: 2019-9-23 17:29

信既白痴不過真系好多白痴
作者: 電梯宇宙的弟弟     時間: 2019-9-23 18:38

作文越來越沒腦
作者: 新用户     時間: 2019-9-23 19:53

引用:
警方嘅証據,
就係指控者無証據
作者: samhui1987     時間: 2019-9-23 22:27

我真係唔明白!香港大學,學生會印啲咁衰嘅野?
作者: zamora     時間: 2019-9-23 22:48

挑, 幅圖係以2002年電影 IRREVERSIBLE 中女主角 MONICA BELLUCCI 响行人隧道內被侵犯後嘅劇照嚟改圖, 又想呃傻仔, 真係無恥

圖片附件: ob_9fe6be_irreversible.jpg (2019-9-23 22:48, 58.94 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: 黃屍改圖.jpg (2019-9-23 22:48, 42.46 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: fb9466178     時間: 2019-9-23 23:29

引用:
係囉無CCTV, 我話你入到去自願任人拮都得啦
作者: 找不到用戶

作者: fb9466178     時間: 2019-9-23 23:35

引用:
原帖由 我條底中間偏黃 於 2019-9-23 11:31 PM 發表

香港有言論自由,你講咩都得
有言論自由, 唔係代表你可以下下9UP.如果下下可以9UP 就唔會可以告人有誹謗
作者: 今晚除定褲     時間: 2019-9-23 23:39

引用:
原帖由 風再起那時 於 2019-9-20 04:08 PM 發表

小心鹹濕中招
就係哩條杏家鏟生愛滋喇話,肯定係比基佬全同菊花杰傳染啦。。咪住,定係豆腐詩呀?
作者: 晚間藍色腳毛     時間: 2019-9-24 14:08

引用:
原帖由 airyou 於 2019-9-20 06:28 PM 發表
原來真有其事
作者: 韓風可愛的主席     時間: 2019-9-30 20:56

為革命燨性應該的,聽過幾個女中學生,我死,被拉,被姦不要你地理我,佢地自願的,放心,真有其事都冇罪。
作者: fbeb1e5d99e1e7     時間: 2019-9-30 23:45

OH MY GOD
作者: 巨大的碼頭

作者: 巨大的碼頭

作者: lavender18     時間: 2019-12-2 12:27

引用:
原帖由 孤單的肥牛 於 2019-9-20 06:55 PM 發表
班曱甴真係on 9無極限
佢地屈人唔使本
要本,印咁多單張請人貼!