標題: 天天喊打死人,依家公布錄像,到底嗰天發了乜! [打印本頁]

作者: mcpeter     時間: 2019-9-12 15:37

反對修訂《逃犯條例》示威沖突愈演愈烈,上月31日警員到多個港鐵站進行搜捕,期間爆發混亂,事後網上傳出當晚太子站有「打死人」事件發生。港鐵於千呼萬喚下終交出當晚太子站、荔枝角站及油麻地站部分閉路電視畫面截圖,更配以時序表講明事發經過。港鐵澄清指,車站當天並無任何死亡報告。港鐵又指,當晚太子站有3部閉路電視被損毀或塗污,包括2部位於荃灣線往中環方向月台嘅閉路電視,其最後錄影時間分別為當天晚黑約10時52分及10時53分。由於閉路電視被損毀或塗污後未能繼續錄影,因此錄影片段並唔齊全。

從現有嘅證據睇,當晚並未有暴徒們聲稱嘅打傷人打死人嘅行為,暴徒們天天貓喊耗子要求嚴懲,請問嚴懲乜呢,唔通嚴懲暴徒們破壞cctv么?

圖片附件: CC4.jpg (2019-9-12 15:37, 54.14 KB) / 該附件被下載次數 10

作者: 高大肉肉水管     時間: 2019-9-12 16:28

只是找藉口出來搞事,破壞!
作者: mukibu     時間: 2019-9-12 16:43

佢哋學晒大陸啲炒作,日日炒熱度。反送中暫緩熱度減退就搞五大素球,搞地區光復炒721,掉汽油彈掉磚嚇親和理非就炒個獨眼妹鬧機場,機場嚇親外國遊客就去搞港鐵,然後又炒太子死人,下次唔知炒乜春🤧
作者: 焦急強勁的筍盤     時間: 2019-9-12 19:32

毛婆,香港電台自由風最曲街,日日喺度講,今日消防出嚟解釋,又話唔清晰,咁撚叻自己查囉,問嚟把鬼咩
作者: 掉爛對膠鞋     時間: 2019-9-12 20:14

同意!希望公開完整錄像!才可證明無死人,
別再讓人天天在太子亂
作者: 農場冰凍的師兄     時間: 2019-9-12 20:25

引用:
原帖由 掉爛對膠鞋 於 2019-9-12 08:14 PM 發表
同意!希望公開完整錄像!才可證明無死人,
別再讓人天天在太子亂
都係,不過進入司法程序,條片公開會防礙司法公正,你都好正義。
可否幫手推爆眼女份醫療報告還社會一個公道,市民有知情權。
作者: 掉爛對膠鞋     時間: 2019-9-12 21:39

引用:
原帖由 農場冰凍的師兄 於 2019-9-12 08:25 PM 發表

都係,不過進入司法程序,條片公開會防礙司法公正,你都好正義。
可否幫手推爆眼女份醫療報告還社會一個公道,市民有知情權。
爆眼女不影響我,沒關係。
但太子站晚晚有人嘈
為何都不顧及附近居民!
希望快點公開錄像,還太子站清靜
作者: wtf_name     時間: 2019-9-12 22:35

不如公開個cctv 被破壞前一刻,連成一條片睇幾百個cctv 被爆一刻,應該幾好睇,睇到班曱甴衰格樣
作者: denden88

作者: matrix123     時間: 2019-9-13 15:26

整個曱甴革命都係靠恐懼、假新聞挑釁仇恨情緒!
作者: 緣起性空     時間: 2019-9-13 15:31

【奧海城/1338】愛國市民再發起快閃唱國歌活動
https://www.youtube.com/watch?v=HqY1Y1sXYMQ

香港曱甴
時代垃圾