標題: [本港新聞評論] 屈完警察屈消防 毛孟靜自作多「疑」 [打印本頁]

作者: Abijah223    時間: 2019-9-12 10:55 AM     標題: 屈完警察屈消防 毛孟靜自作多「疑」

作者: banjo.    時間: 2019-9-12 10:58 AM

老臭西毛, 不知所謂.
作者: sman070707    時間: 2019-9-12 10:59 AM

講咁多仲乜,有邊個嗰晚去完太子站失蹤,你叫佢家屬以真面目出來證實佢死左,我即刻轉黃

作者: BBQ_GUTS    時間: 2019-9-12 11:03 AM

叫佢個曱甴仔出來自守先講
作者: HongWu    時間: 2019-9-12 11:06 AM

請巫婆交出失蹤者名單
作者: sinchau    時間: 2019-9-12 11:10 AM

好心佢啦,場戲邊度仲有得做落去呀,
地鐵都俾埋CCTV做證啦,
況且講咁耐,究竟死左邊個先得架?
作者: toledo    時間: 2019-9-12 11:14 AM

作者: alexkin    時間: 2019-9-12 11:18 AM

引用:
原帖由 toledo 於 2019-9-12 11:14 AM 發表

自己個寶貝仔破壞立法局後

安全逃往歐洲後

毛婆即刻生猛好多

出盡飲奶力老屈警察
我一直都信佢個仔係有份既
作者: wilsonabcd    時間: 2019-9-12 11:21 AM

毛姨姨傳聞昨日姦殺十多名小男童並分屍抹埋堆填區
作者: 抗毒果勇士    時間: 2019-9-12 11:23 AM

引用:
原帖由 sman070707 於 2019-9-12 10:59 AM 發表

講咁多仲乜,有邊個嗰晚去完太子站失蹤,你叫佢家屬以真面目出來證實佢死左,我即刻轉黃
毛婆遲D可能會話,人哋全個家族同朋友都死曬了
作者: rabbit13    時間: 2019-9-12 11:24 AM

巫婆
作者: 貓仔太太    時間: 2019-9-12 11:25 AM

毛婆死開喇。跟他嗰死鬼佬老公返家鄉。。係度唯恐天下不亂
作者: 貓仔太太    時間: 2019-9-12 11:26 AM

咁中意有人死。叫毛婆自己去死。正8婆
作者: tiger_yanghk    時間: 2019-9-12 11:26 AM

你咁撚耐都未死就真係疑點重重
作者: 伍皓昌    時間: 2019-9-12 11:27 AM

引用:
原帖由 sman070707 於 2019-9-12 10:59 AM 發表

我聽一個黃人話, 死者家屬已被拉晒上大陸軟禁, 所以冇人行出來....個腦殘左已唔係正常人思維, 智力係冇下限架

作者: 貓仔太太    時間: 2019-9-12 11:28 AM

引用:
原帖由 toledo 於 2019-9-12 11:14 AM 發表

自己個寶貝仔破壞立法局後

安全逃往歐洲後

毛婆即刻生猛好多

出盡飲奶力老屈警察
去歐洲捉佢個毛仔返來😏
作者: sme    時間: 2019-9-12 11:29 AM

引用:
原帖由 HongWu 於 2019-9-12 11:06 AM 發表

請巫婆交出失蹤者名單
失蹤者名單

圖片附件: 20190726_photo2 (1).jpg (2019-9-12 11:29 AM, 40.44 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: 20190808_aeb76da95051bc73f2060jVVXFugXxCm.jpg (2019-9-12 11:29 AM, 92.97 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: 20190906_2b7033e3846a4ca5b8a74goEmucLzf8P.jpg (2019-9-12 11:29 AM, 93.74 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: 20190828_e6ed6e5b687ec5f79520xXpgDb1KbUOG.jpg (2019-9-12 11:29 AM, 118.68 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: _2019091107470169487 (1).jpg (2019-9-12 11:29 AM, 60.59 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: ifung5    時間: 2019-9-12 11:29 AM

阿爺幾時可以收拾依隻甩毛雞
作者: ttyiu    時間: 2019-9-12 11:30 AM

好耐無俾鬼佬 X 過,總會多疑的,理解
作者: HK癈青    時間: 2019-9-12 11:32 AM

記者本色,習惯一下啦
作者: lamlampeter1    時間: 2019-9-12 11:35 AM

其實質疑乜?當時兵慌馬亂,供佈傷者人數有出錯有乜咁奇?處理傷者數字嗰位人兄都唔知原來咁重要!俾人炒作為有死人!
有人死一定有人知,同路人,朋友,父母一定知人消失,有冇人報警或揾傳媒?非法處理屍体?公務員打份工咋!点會同你冒險!
作者: 讓球達人    時間: 2019-9-12 11:39 AM

人無恥無良知真係恐怖……佢自己信唔信報應㗎?唔怕報在家人身上?
作者: 香港雞蟲    時間: 2019-9-12 11:40 AM

垃圾政棍
作者: 讓球達人    時間: 2019-9-12 11:46 AM

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2019-9-12 11:23 AM 發表

毛婆遲D可能會話,人哋全個家族同朋友都死曬了
家族各自嘅朋友,上班嘅同事,老闆都死曬……

未得住,仲要朋友嘅家族,同事嘅家族,老闆嘅家族……

都仲未得…………
作者: 都没有    時間: 2019-9-12 11:54 AM

想制造白色恐怖?
作者: numan123    時間: 2019-9-12 12:07 PM

真係有人死,仲係俾毛婆殺死,我有參與者錄音,不過為咗保護消息來源,我就講筆錄。根據目擊者講,當日有攪事者係太子站逃走,上咗毛婆派來接應嘅車,直奔毛婆大宅,為咗滅口,毛婆趁攪事者入屋即關門擊殺,目擊者有幸逃脫。現要求毛婆公開住所屋內、外、停車場Cctv…

係咪覺得我好無稽喱,我都覺得😜
以上純屬虛構,如要相信,實屬白癡😏😄
作者: caihk    時間: 2019-9-12 12:09 PM

民生既野又唔見咁落力

對家起碼都提議用土地條例收地

犯民做過啲咩 ?
作者: Amateur_1    時間: 2019-9-12 12:11 PM

最愛無中生有,搬弄是非!
作者: takumi23    時間: 2019-9-12 12:12 PM

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2019-9-12 11:21 AM 發表

生要見人,死要見屍
作者: healchu    時間: 2019-9-12 12:12 PM

黎黎去去都得果幾招,悶唔悶啲
作者: 睇天做人    時間: 2019-9-12 12:15 PM

向政府埋手了
作者: 香港空氣好    時間: 2019-9-12 12:19 PM

我一向都同,公務員、紀律部隊朋友講,千祈唔好以為唔關你事。 屈得差佬、搞得地鐵、又圍得「實Q」, 基本上唔鍾意邊個就搞邊個。
隨時連普通文員ACO、CA都搞!
作者: horhorone    時間: 2019-9-12 12:22 PM

同毒果一樣!永無人証物証!
作者: 商界大羊    時間: 2019-9-12 12:26 PM

正仆街,下届out
作者: samsampigpig    時間: 2019-9-12 12:29 PM

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2019-9-12 11:27 AM 發表

我聽一個黃人話, 死者家屬已被拉晒上大陸軟禁, 所以冇人行出來....個腦殘左已唔係正常人思維, 智力係冇下限架
死者家屬被拉哂上大陸軟禁啫...死者無朋友? 死者家屬無朋友? 全部都被拉哂上大陸軟禁?
呢班嘢, 真係無腦.
作者: 預言家_諾查丹    時間: 2019-9-12 12:32 PM

作者: 怒風    時間: 2019-9-12 12:35 PM

同釘王事件一樣,吹啦
作者: HongWu    時間: 2019-9-12 12:49 PM

屈得咁爽。可能巫婆個仔都中愛滋
作者: 阿妮呢    時間: 2019-9-12 12:59 PM

精神病。
作者: 06VV    時間: 2019-9-12 01:01 PM

引用:
原帖由 Abijah223 於 2019-9-12 10:55 AM 發表

亂港分子不斷製造謠言,唯恐天下不亂!立法會反對派召集人毛孟靜昨日聲稱得到一份消防處在8月31日太子站的行動紀錄內部文件,並煞有介事地開記招,但毛孟靜在會上並沒有展示該內部文件,反而拿出一份她自己整合的消防處當晚的對話節錄,並藉此聲稱警方及消防處理事件上「疑點重重」。不過,當有記者質疑為何不拿出正本之時,毛孟靜卻以保護資料來源為由百般迴避。
http://img.takungpao.com/2019 ...
亂港分子不斷製造謠言,唯恐天下不亂!立法會反對派召集人毛孟靜昨日聲稱得到一份消防處在8月31日太子站的行動紀錄內部文件,並煞有介事地開記招,令鄭晴同一眾行家都好奇地去一看究竟。但毛孟靜在會上並沒有展示該內部文件,反而拿出一份她自己整合的消防處當晚的對話節錄,並藉此聲稱警方及消防處理事件上「疑點重重」。  不過,當有記者質疑為何不拿出正本之時,毛孟靜卻以保護資料來源為由百般迴避。鄭晴同行家們都不禁覺得好笑:本來所謂的內部文件就不知真偽,如今還被加工成「三手文件」,這樣來歷不明的內容怎能取信於傳媒?毛孟靜自詡專業記者出身,卻做出如此不專業的事,豈不怪哉?
而且,與太子站事件相比,「爆眼女」事件同樣受到公眾關注,當事人受傷已超過一個月,卻始終不肯露面說出真相,怎不見毛孟靜要求當事人澄清?恐怕這才是最「疑點重重」的地方吧。

本版禁止 "一字不漏" 及 "搬字過紙" 的原文轉貼

b. 必需附帶樓主的個人分析及評論
(個人評論及分析至少20字或以上,不能帶挑釁性,

違規新帖將會被移除或編輯而不另行通知,違規者可扣20分,屢犯者禁言或禁訪。

作者: chargeurs    時間: 2019-9-12 01:02 PM

請巫婆交出失蹤者名單
作者: 高達難吃的樹根    時間: 2019-9-12 01:23 PM

毛畜
作者: 西九肉肉獅子    時間: 2019-9-12 01:29 PM

引用:
原帖由 Abijah223 於 2019-9-12 10:55 AM 發表

亂港分子不斷製造謠言,唯恐天下不亂!立法會反對派召集人毛孟靜昨日聲稱得到一份消防處在8月31日太子站的行動紀錄內部文件,並煞有介事地開記招,但毛孟靜在會上並沒有展示該內部文件,反而拿出一份她自己整合的消防處當晚的對話節錄,並藉此聲稱警方及消防處理事件上「疑點重重」。不過,當有記者質疑為何不拿出正本之時,毛孟靜卻以保護資料來源為由百般迴避。http://img.takungpao.com/2019 ...
的確係疑點重重
一時又話10個人一時又話7個人
作者: 大王來巡山    時間: 2019-9-12 01:45 PM

邊L個選條臭西毛就疑點重重
作者: jiao886    時間: 2019-9-12 01:49 PM

引用:

亂港分子不斷製造謠言,唯恐天下不亂!立法會反對派召集人毛孟靜昨日聲稱得到一份消防處在8月31日太子站的行動紀錄內部文件,並煞有介事地開記招,但毛孟靜在會上並沒有展示該內部文件,反而拿出一份她自己整合的消防處當晚的對話節錄,並藉此聲稱警方及消防處理事件上「疑點重重」。不過,當有記者質疑為何不拿出正本之時,毛孟靜卻以保護資料來源為由百般迴避。http://img.takungpao.com/2019 ...
真扑街政棍
作者: 界外    時間: 2019-9-12 01:50 PM

引用:
原帖由 sinchau 於 2019-9-12 11:10 AM 發表

好心佢啦,場戲邊度仲有得做落去呀,
地鐵都俾埋CCTV做證啦,
況且講咁耐,究竟死左邊個先得架?
真係非常可笑,死者資料全欠奉,居然有人不問由來視作真實,還在太子站獻花,獻給誰呢?
如此智障,香港真危險!
作者: 冷峰    時間: 2019-9-12 01:51 PM

巫婆又出黎啦
作者: 界外    時間: 2019-9-12 01:51 PM

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2019-9-12 11:21 AM 發表

毛婆?相當嘔心!
作者: 界外    時間: 2019-9-12 01:54 PM

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2019-9-12 11:27 AM 發表

全部?所有相關的無一幸免?做到滴水不漏?如此本事就不應拉案中虛擬人,應拉死毛婆!
作者: pat20011    時間: 2019-9-12 01:55 PM

不知所謂
作者: tse06955253    時間: 2019-9-12 01:59 PM

引用:

亂港分子不斷製造謠言,唯恐天下不亂!立法會反對派召集人毛孟靜昨日聲稱得到一份消防處在8月31日太子站的行動紀錄內部文件,並煞有介事地開記招,但毛孟靜在會上並沒有展示該內部文件,反而拿出一份她自己整合的消防處當晚的對話節錄,並藉此聲稱警方及消防處理事件上「疑點重重」。不過,當有記者質疑為何不拿出正本之時,毛孟靜卻以保護資料來源為由百般迴避。
http://img.takungpao.com/2019 ...
毛老臭X殼,所謂死者的家屬都無出來認頭,你係咪枉作小人!

圖片附件: PhotoCollage_1568150934042.jpg (2019-9-12 01:59 PM, 416.02 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: 日照雷門    時間: 2019-9-12 02:09 PM

毛婆精神病
作者: michael    時間: 2019-9-12 02:31 PM

刁,巫婆係政府人員佢都屈架喇
作者: 今天泛黃的神    時間: 2019-9-12 02:47 PM

可能是她放完假回來,刷刷存在感
作者: Sum/ToTo    時間: 2019-9-12 03:11 PM

香港之恥
作者: ssfans    時間: 2019-9-12 03:31 PM

庸人自擾,挑撥離間
作者: 阿乜水    時間: 2019-9-12 03:37 PM

既然毛婆咁神通廣大, 我地唔要求多, 至少都講出 1個 "死者" 名同相關資料出黎先啦, 唔該.
作者: Tellamah    時間: 2019-9-12 03:58 PM

首先要拉靜盲毛,佢有份煽動暴動,非法集結,幫助宣傳有頭盔口罩供應.
作者: LWCW    時間: 2019-9-12 04:02 PM

死左三件名字如下
王之風
毛大嬸
肥佬黎
作者: 西部花花裙    時間: 2019-9-12 04:03 PM

雞蛋裡挑骨頭,晤見她去救人。講就天下無敵,做有心無力吖。大道理邊個吾知點噶,做得到先好講吖嘛。
作者: yankee1679    時間: 2019-9-12 04:05 PM

其實可唔可以 , 唔POST 佢個樣... 
見到佢想反胃。 
作者: alvinkan    時間: 2019-9-12 04:10 PM

引用:

賣國賊狗官
作者: ngaishiuwasam    時間: 2019-9-12 04:12 PM

毛EE如果不幸屋企火警就精彩喇!消防員差人俾路障阻著去唔到
作者: 宇宙熱情的隊長    時間: 2019-9-12 04:15 PM

作者: 球場上的光棍    時間: 2019-9-12 04:15 PM

大晒喇
話你錯就係錯,仲要自己證明自己,比共產更共產,港式民主
作者: MiniWeave    時間: 2019-9-12 04:20 PM

圖片附件: DP.gif (2019-9-12 04:20 PM, 130.76 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: 來自M78星雲的神    時間: 2019-9-12 04:23 PM

引用:

毛婆無屍顯見屍~
作者: pc238    時間: 2019-9-12 04:27 PM

仲講條毛咩,有能人信咩
作者: pton99    時間: 2019-9-12 04:28 PM

引用:

毛小姐真是无恐不入,急市民所急,你个仔仔破坏立法会的事也是疑点重重,希望你也能这么热心
作者: 連續默默的蛋    時間: 2019-9-12 04:30 PM

死巫婆精神分裂嚴重左,快D去䏲醫生否則無得醫
作者: simonfdf    時間: 2019-9-12 04:32 PM

其實佢這樣做是否犯法?
作者: JJ_girl    時間: 2019-9-12 04:33 PM

引用:

仲要帶埋同死者之前一齊嘅合照先可以證明到係家屬,唔好搵人扮家屬
作者: JJ_girl    時間: 2019-9-12 04:34 PM

死巫婆攪完科學家仔仔婚事後,冇嘢做又出嚟攪風攪雨老屈,博曝光率
作者: lung_block    時間: 2019-9-12 04:37 PM

引用:

消防可否報警,
"有人聲稱取得消防內部資料"...
等警察邀請有關人仕調查...
作者: 鐘覺霧    時間: 2019-9-12 04:39 PM

冇話...多不多疑,只是政治正確及政治需要。
作者: hkmamyhk    時間: 2019-9-12 04:40 PM

引用:
原帖由 HongWu 於 2019-9-12 11:06 AM 發表

請巫婆交出失蹤者名單
1 CCTV
2入閘機
3增值機
4顯示屏
5烕火裝置
6部分入口鐵閘
作者: 浪人1997    時間: 2019-9-12 04:57 PM

喺成班飯民反對派當中. 至乞人憎. 至討厭及卑鄙至極就係呢隻巫婆
作者: L.T.E    時間: 2019-9-12 04:58 PM

毛ee一個人攬哂上身嗎?定泛淫已有不和情況 耐人尋味
作者: 寒冬邊緣的腰部    時間: 2019-9-12 05:03 PM

天幾時收呢條閪毛
作者: 唔岩就要鬧    時間: 2019-9-12 05:03 PM

引用:

講得好!大公報越來越有素質!
如果大公報記者可以當面質問毛婆就更加好!
努力!
作者: 司徒永石    時間: 2019-9-12 05:04 PM

巫婆不除香港無寧日
作者: 最後的摩根戰士    時間: 2019-9-12 05:10 PM

作者: Tellamah    時間: 2019-9-12 05:11 PM

首先要拉靜盲毛,佢有份煽動暴動,非法集結,幫助宣傳有頭盔口罩供應.
作者: kcsam    時間: 2019-9-12 05:13 PM

引用:

請巫婆交出失蹤者名單
死者名單包括:黎癡英,李豬冥,陳方老狗,陳日軍,毛婆。。。
作者: 落漠笨拙的獅子    時間: 2019-9-12 05:15 PM

得返自己開記招真係肉九酸
作者: 16610joey    時間: 2019-9-12 05:20 PM

唔係咁又点可以保持出鏡,平時有撚人睇佢咩,咁樣衰,睇多陣都反胃
作者: Benedict.    時間: 2019-9-12 05:23 PM

毛婆真係妄想自己係昂山素姬?
作者: Tellamah    時間: 2019-9-12 05:53 PM

成立獨立委員會查下巫婆是否勾結暴徒一齊暴動,若真,立刻上門拉人.
作者: HongWu    時間: 2019-9-12 05:55 PM

引用:
原帖由 kcsam 於 2019-9-12 05:13 PM 發表

死者名單包括:黎癡英,李豬冥,陳方老狗,陳日軍,毛婆。。。
全部漢奸一定要鞭屍一個月。打到佢哋魂飛魄散,永不超生😡
作者: A1000    時間: 2019-9-12 06:20 PM

引用:
原帖由 Abijah223 於 2019-9-12 10:55 發表

身為一個議員,講嘅說話需要負責,要根據事實講,如果虛無縹緲,講埋一啲冇實質證據支持嘅嘢!不如唔好講。
作者: Zion62    時間: 2019-9-12 06:21 PM

誣告淨
作者: 八只猴子    時間: 2019-9-12 06:23 PM

呢班冚家慘犯民講野我連標點符號都唔會信。
作者: lavender18    時間: 2019-9-12 06:36 PM

引用:

咁一大班人唔見咗,佢哋親人朋友呢?誅咗九族??點令人信服??
作者: denden88    時間: 2019-9-12 07:11 PM

作者: 中午巨額樓盤    時間: 2019-9-12 07:35 PM

巫婆唔使查啦!死果三個係你老公同二個乖仔呀🤣
作者: 一風堂    時間: 2019-9-12 07:39 PM

生要見人
死要見屍
作者: 一風堂    時間: 2019-9-12 07:40 PM

臭西毛婆有圖有真相!無圖就屌你老帽西
作者: kimtaichee00001    時間: 2019-9-12 07:46 PM

老閪毛又思覺失調
作者: 炎夏中心的世界    時間: 2019-9-12 08:13 PM

搞屎棍
作者: 小粉腸    時間: 2019-9-12 08:16 PM

引用:

呢班犯民真係不撚之所謂!
都唔知點解香港咁多蠢人!
咁無理都信!戇鳩到極點!