標題: 爆眼女醫療報告的謎底 [打印本頁]

作者: CherryYang67

作者: comti     時間: 2019-9-11 08:52

人地有情有義,豬隊友所謂,就變成暴動 + 另一宗傷害案,肯定唔講你知啦。
作者: caihk     時間: 2019-9-11 08:56

好似話份報告係唔會公開
作者: TheVirgo     時間: 2019-9-11 08:57

引用:
原帖由 caihk 於 2019-9-11 08:56 AM 發表
好似話份報告係唔會公開
明明被差佬射中,做咩吾公開拎來靠差佬?
作者: 嫣火~     時間: 2019-9-11 09:00

醫院三個警察行私刑,如果條片喺警方度,喺記蕉cap幾張圖出嚟,佢地就無事了
作者: chingty     時間: 2019-9-11 09:00

睇下條女幾L驚
作者: simonfdf     時間: 2019-9-11 09:13

引用:
原帖由 嫣火~ 於 2019-9-11 09:00 AM 發表
醫院三個警察行私刑,如果條片喺警方度,喺記蕉cap幾張圖出嚟,佢地就無事了
何解呢?
法律既野其實都係個個唔同講法
作者: tiger_yanghk     時間: 2019-9-11 09:15

如果係差佬射,出嚟講野果陣仲唔聲大大話差佬射咩
講來講去咪話差佬唔啱,叫呢人繼續出嚟
點解唔夠膽講?因為係假而又有晒證據證明唔係差佬做
有證據又點造假?造假會有咩後果?你懂的
作者: JasonMars88     時間: 2019-9-11 09:19

明明是示威者, 又說是被警察打傷眼睛, 沒有理由不站出來聲討警察啦, 曱甴就算造謠都要聲討警察(831太子謠言), 如果真的有證據, 早就開記者發佈會公佈證據了啦。
作者: 公園冰凍的核心     時間: 2019-9-11 09:35

死線系,如果被查出來,尾數就會無得收,所以條女先甘緊張,
作者: 都没有     時間: 2019-9-14 16:06

香港市民呼籲當事人公開8.11尖沙咀受傷事件真相
作者: smarthoKEUNG     時間: 2019-9-19 19:07

點解近日冇晒爆眼女嘅新聞?
作者: 正恩fans     時間: 2019-9-21 20:45

引用:
原帖由 CherryYang67 於 2019-9-11 08:50 AM 發表
  近日社會運動最惹人談論的,除了街頭衝擊外,還有兩個話題。一個是八月三十一日警方衝入太子站執法,網上謠傳死了多人;另一個則是有示威女受傷爆...

近日社會運動最惹人談論的,除了街頭衝擊外,還有兩個話題。一個是八月三十一日警方衝入太子站執法,網上謠傳死了多人;另一個則是有示威女受傷爆眼,成為國際媒體的焦點。

謠言如雪人見光死

太子站死人的消息,主要在網上流傳,嚴格而言傳統新聞機構都沒 ...
跟據內文,警察可能就算攞到報告都不能確定被什麼物質所傷,不過今次高招,專登高調話攞報告嚇班曱甴,結果真係引到爆眼女又話反對又申請覆核,攞返唔少輿論優勢。
作者: ntworks     時間: 2019-9-22 08:22

引用:
原帖由 嫣火~ 於 2019-9-11 09:00 AM 發表
三個警察醫院內行私刑條片好假。
房內有CCTV,嘓三個警察點會咁做?
三個警察抬起頭四圍望,點解睇唔到有cam?
醫院牆身不可能會用組合板切成,但係條片牆身有多條夾縫。咁好明確間房係由組合板切出嚟。
左手邊燈光照住嘓個位置,如果細心睇,就會留意到左、右“牆身”並下在同一平面。
總總跡象顯示,條片係响一個冇天花嘅臨時搭建空間柏出嚟。
作者: 草莓妹     時間: 2019-9-22 21:46

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-9-22 08:22 AM 發表

三個警察醫院內行私刑條片好假。
房內有CCTV,嘓三個警察點會咁做?
三個警察抬起頭四圍望,點解睇唔到有cam?
醫院牆身不可能會用組合板切成,但係條片牆身有多條夾縫。咁好明確間房係由組合板切出嚟。
左手邊燈光照住嘓個位置,如果細心睇,就會留意到左、右“牆身”並下在同一平面。
總總跡象顯示,條片係响一個冇天花嘅臨時搭建空間柏出嚟。 ...
警記招已經講解了條片。
作者: ntworks     時間: 2019-9-22 21:55

引用:
原帖由 草莓妹 於 2019-9-22 09:46 PM 發表

警記招已經講解了條片。
唔知添。失禮喇。
點講?
作者: 天天進擊的山羊