標題: [本港新聞評論] 【逃犯條例】林鄭:香港已進入緊急情況是否想推向粉身碎骨深淵 [打印本頁]

作者: 謝老4發脾4    時間: 2019-8-13 11:45 AM     標題: 【逃犯條例】林鄭:香港已進入緊急情況是否想推向粉身碎骨深淵

行政會議今早(13日)復會,特首林鄭月娥於會前見記者,她甫開口便稱,香港已經進入一個緊急情況,社會變得不安全和不穩定,不論是使暴力或縱容暴力都只會把香港推上一條不歸路,令香港社會陷入焦慮和危險的境地。她又語帶哽咽地說,過去一星期發生的情況,恐怕香港向來被視為尊重法治的安全社會,將會是非常之危險;而香港一向開放自由和包容的經濟城市,恐怕會出現「五癆七傷」,懇請市民放下歧見,「用一分鐘想一想,看看我們的城市,我們這一個家,大家是否忍心把這個家推落粉身碎骨的深淵呢?」

林鄭月娥表示,看見香港過去一星期發生的情況,擔心香港將會走上一條不歸路。首先,大規模的惡意不合作運動在各區蔓延,行動包括不定時不定點地堵塞鐵路和隧道,上下班的市民因而受到影響。據她在港鐵取得的數字,有一日乘客人次是頓減200萬人,反映很多當日需要搭地鐵的市民受到影響。此外,昨日示威者癱瘓機場,令遊行和經商人士受到影響。
好又指,示威者堵塞過海隧道、攻擊警署,用武器攻擊警察,形容香港已進入荒亂的局面,令很多人擔心不能外出。
林鄭月娥批評,示威者以自由和正義之名做出各種目無法紀的破壞行為,損害本港的法治,指出法治是香港重要的核心價值,如果法治受損,其他事物亦會受到破壞。她說,示威者為了達到摧毀法治目的,大規模地攻擊法治機關,當中首當其衝的便是警隊,當局網上和日常示威中,發現大量鼓吹仇警、黑警的言論,或利用圖片和短片等惡意攻擊警察,把警隊和市民放在對立面,形容這樣「對香港完全沒好處」。

林鄭係咪容易受傷的女人?佢成日講野都哽咽既

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/363027/%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4%BE%8B-%E6%9E%97%E9%84%AD-%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%B7%B2%E9%80%B2%E5%85%A5%E7%B7%8A%E6%80%A5%E6%83%85%E6%B3%81-%E6%98%AF%E5%90%A6%E6%83%B3%E6%8E%A8%E5%90%91%E7%B2%89%E8%BA%AB%E7%A2%8E%E9%AA%A8%E6%B7%B1%E6%B7%B5
作者: mycarrera    時間: 2019-8-13 11:46 AM

這條問題直接問民陣
作者: Mc@0123    時間: 2019-8-13 11:57 AM

·

圖片附件: D3A444F1-F12D-4382-BCBE-87A1A528A3DA.jpeg (2019-8-13 11:57 AM, 219.47 KB) / 該附件被下載次數 7

作者: 東方灰手背    時間: 2019-8-13 12:07 PM

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2019-8-13 11:45 AM 發表

行政會議今早(13日)復會,特首林鄭月娥於會前見記者,她甫開口便稱,香港已經進入一個緊急情況,社會變得不安全和不穩定,不論是使暴力或縱容暴力都只會把香港推上一條不歸路,令香港社會陷入焦慮和危險的境地。她又語帶哽咽地說,過去一星期發生的情況,恐怕香港向來被視為尊重法治的安全社會,將會是非常之危險;而香港一向開放自由和包容的經濟城市,恐怕會出現「五癆七傷」,懇請市民放下歧見,「用一分鐘想一想,看看我們 ...
首先聲明係小弟個人覺感,小弟仍然反對暴力,林小姐近排經常記召,但好似每一次都撩興班暴徒,其實林小姐低調番少少,沈默番少少,搵其他高官係自己負責嘅範籌發言係唔係好D?
作者: 乂大簡    時間: 2019-8-13 12:09 PM

e....香港緊急狀態下行政長官有權要求解放軍出動喎 
作者: 神人兄.    時間: 2019-8-13 12:10 PM

作者: Sith-Lord    時間: 2019-8-13 12:11 PM

其實冇乜人理佢。
作者: wmy2012    時間: 2019-8-13 12:11 PM

換個強硬特首唔該
作者: superluckyman    時間: 2019-8-13 12:12 PM

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:10 PM 發表

淋病,你好黑人憎呀!
你仲黑人憎
作者: 不切實際    時間: 2019-8-13 12:13 PM

引用:
原帖由 wmy2012 於 2019-8-13 12:11 PM 發表

換個強硬特首唔該
CY 之強勢回歸
作者: 神人兄.    時間: 2019-8-13 12:15 PM

作者: 乂大簡    時間: 2019-8-13 12:15 PM

"若特區政府無法再控制現時的局面,或進入無政府狀態,人大常委會就要出手,研判後若認為,香港進入緊急狀態,全國性法律就可以引伸至香港實施"

硬係覺得劇本鋪緊路向這方向進行 
作者: 水底永恆的流彈    時間: 2019-8-13 12:15 PM

正是你個八婆將香港推向深淵,一貫出來火上添油
作者: 後不見來者    時間: 2019-8-13 12:17 PM

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2019-8-13 11:45 AM 發表

行政會議今早(13日)復會,特首林鄭月娥於會前見記者,她甫開口便稱,香港已經進入一個緊急情況,社會變得不安全和不穩定,不論是使暴力或縱容暴力都只會把香港推上一條不歸路,令香港社會陷入焦慮和危險的境地。她又語帶哽咽地說,過去一星期發生的情況,恐怕香港向來被視為尊重法治的安全社會,將會是非常之危險;而香港一向開放自由和包容的經濟城市,恐怕會出現「五癆七傷」,懇請市民放下歧見,「用一分鐘想一想,看看我們 ...
你這麼牛逼,你有什麼妙策解決香港的問題,說說你比別人更高明的觀點,讓我們見識見識
作者: 海邊粗俗的高峰    時間: 2019-8-13 12:17 PM

全港打工仔人人為保份工。你地就搞事。知唔知有D行頭講明 唔反兩日工 當去示威即炒
作者: chkhl    時間: 2019-8-13 12:18 PM

既然承認是「緊急情況」,特首同行政會議肯不肯用「緊急情況規例」條例?
香港法例第241章
《緊急情況規例條例》
本條例旨在授予行政長官會同行政會議在緊急或危害公安的情況時訂立規例的權力。

政府有絕招頒布緊急規例打港獨,可惜唔敢用

作者: anson-qt    時間: 2019-8-13 12:21 PM

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-8-13 12:07 PM 發表

首先聲明係小弟個人覺感,小弟仍然反對暴力,林小姐近排經常記召,但好似每一次都撩興班暴徒,其實林小姐低調番少少,沈默番少少,搵其他高官係自己負責嘅範籌發言係唔係好D? ...
即係講又撩興人?唔講又話響屋企涼冷氣?
作者: 海邊粗俗的高峰    時間: 2019-8-13 12:22 PM

再搞下去。全港打工仔動真火每見黑衫就做野。全港有幾多勞工人仕?每個有氣有力 1個打你1打 1權1個
你個200萬人 係小學雞文職

作者: apmichael    時間: 2019-8-13 12:22 PM

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-8-13 12:07 PM 發表

首先聲明係小弟個人覺感,小弟仍然反對暴力,林小姐近排經常記召,但好似每一次都撩興班暴徒,其實林小姐低調番少少,沈默番少少,搵其他高官係自己負責嘅範籌發言係唔係好D? ...
沉默又會話佢龜縮
作者: cat513    時間: 2019-8-13 12:24 PM

阿爺最錯換人做特首, 妄想同反對派和解
作者: 睇天做人    時間: 2019-8-13 12:24 PM

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:10 PM 發表

淋病,你好黑人憎呀!
失敗者係憎777
作者: SHATINYAU    時間: 2019-8-13 12:24 PM

死八婆777下台,正 x家橙
作者: leslielo    時間: 2019-8-13 12:25 PM

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:15 PM 發表

我發表自己意見關你咩事呀?
佢都係發表自己意見
作者: 樹上純情的P圖    時間: 2019-8-13 12:25 PM

收皮啦林病
作者: lwkm    時間: 2019-8-13 12:25 PM

引用:

林鄭一早答應5點訴求,就唔會而家咁嘅局面啦。
作者: 我等待你的人    時間: 2019-8-13 12:26 PM

收皮啦!
作者: YuckoO    時間: 2019-8-13 12:28 PM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-8-13 12:15 PM 發表

"若特區政府無法再控制現時的局面,或進入無政府狀態,人大常委會就要出手,研判後若認為,香港進入緊急狀態,全國性法律就可以引伸至香港實施"

硬係覺得劇本鋪緊路向這方向進行  ...
先看看香港法案241章,
https://www.elegislation.gov.hk/hk/cap241
作者: 神人兄.    時間: 2019-8-13 12:28 PM

作者: YuckoO    時間: 2019-8-13 12:29 PM

引用:
原帖由 chkhl 於 2019-8-13 12:18 PM 發表

既然承認是「緊急情況」,特首同行政會議肯不肯用「緊急情況規例」條例?
香港法例第241章
《緊急情況規例條例》
本條例旨在授予行政長官會同行政會議在緊急或危害公安的情況時訂立規例的權力。

政府有絕招頒布緊急規例打港獨,可惜唔敢用 ...
会用的,由不得林郑不用
作者: 鐵板神算    時間: 2019-8-13 12:30 PM

支持出動解放軍殺晒啲暴徒
作者: 神人兄.    時間: 2019-8-13 12:30 PM

作者: fulufulu01    時間: 2019-8-13 12:30 PM

由69遊行後,佢繼續推,再攪612單野卸波俾警察已經有問題,依家重坐定定出糧,當市民傻架咩

作者: gottfried2016    時間: 2019-8-13 12:30 PM

推去深淵嘅係港府同埋一班庸官,放縱資本家剝削百姓。
好簡單(公共機構)城巴要求加價,還獅子開大口加12%遠遠超過人工加幅,簡直係官商勾結。
作者: flowerson    時間: 2019-8-13 12:30 PM

班仆街受硬唔受軟。 林鄭,唔x 使用眼淚💧。  直接x 醒班仆街
作者: 賈谷主    時間: 2019-8-13 12:31 PM

一日有基本法存在,搞到班友做乜都無罪,香港都唔會有好日子過
作者: tkgb1981    時間: 2019-8-13 12:32 PM

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:28 PM 發表

當然冇問題啦!但唔該佢唔好引用我帖,我冇興趣知道佢睇法
你吾知道上論壇
講得野
就預左比人引用嗎
作者: CatTooQQ    時間: 2019-8-13 12:32 PM

前嗰排無成日出嚟又話佢龜縮嘆冷氣,黃媒,黃屍,曱甴日日都叫佢出嚟回應嘛?又忘記咗?講到尾都係想人答應唔係回應囉…
作者: qqkits    時間: 2019-8-13 12:33 PM

呢條廢西次次都係出來講廢話.
記者問題又唔敢直接回答.
作者: tkgb1981    時間: 2019-8-13 12:33 PM

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:30 PM 發表

你鍾意講咩都冇問題,唔該唔好引用我帖呀!麻煩晒
人地有權喔
自由架
作者: leslielo    時間: 2019-8-13 12:33 PM

引用:
原帖由 lwkm 於 2019-8-13 12:25 PM 發表

林鄭一早答應5點訴求,就唔會而家咁嘅局面啦。
多餘啦!答應咗5點訴求唔會再有新要求?唔會再攪事?食到一次甜頭唔再食?

只要你跪得一次,就次次都要跪。唔答應要訴求又再破壞又再攪事,到時真係暴民政治,沒完沒了。
作者: gottfried2016    時間: 2019-8-13 12:34 PM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-8-13 12:09 發表

e....香港緊急狀態下行政長官有權要求解放軍出動喎 
港府都會有權?唔好玩啦  
香港比佢搞成噉,而家佢走每步都要問問中央批准再行。
作者: 神人兄.    時間: 2019-8-13 12:34 PM

作者: leslielo    時間: 2019-8-13 12:35 PM

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:28 PM 發表

當然冇問題啦!但唔該佢唔好引用我帖,我冇興趣知道佢睇法
暫時未有禁止引用功能,所有人都有自由引用其他post。你可以向discuss提議。
作者: gottfried2016    時間: 2019-8-13 12:35 PM

引用:
原帖由 wmy2012 於 2019-8-13 12:11 發表

換個強硬特首唔該
JJ 要硬的特手
作者: 警黑合作打市民    時間: 2019-8-13 12:35 PM

作者: denniscwip    時間: 2019-8-13 12:36 PM

條條黑友講都係咁樣啦。畀警察拉講到好被委屈咁。
作者: ballking13    時間: 2019-8-13 12:36 PM

林鄭快下台

換個硬的上
作者: gottfried2016    時間: 2019-8-13 12:36 PM

引用:
原帖由 cat513 於 2019-8-13 12:24 發表

阿爺最錯換人做特首, 妄想同反對派和解
阿爺以為搵個聽話嘅做就得。點知搞個大頭佛出嚟。
作者: 亨仔_1    時間: 2019-8-13 12:36 PM

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-8-13 12:07 發表

林小姐?
鄭小姐?
林太?
作者: tkgb1981    時間: 2019-8-13 12:37 PM

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:34 PM 發表

班人阻住我地搭車返工,佢地都有自由㗎!
限制人地行動系自由??
作者: 神人兄.    時間: 2019-8-13 12:37 PM

作者: dealyou    時間: 2019-8-13 12:38 PM

引用:

佢叫鄭小姐或者林太~
作者: 花花碌碌    時間: 2019-8-13 12:38 PM

引用:
原帖由 wmy2012 於 2019-8-13 12:11 PM 發表

換個強硬特首唔該
呢個軟弱特首如何對付兇殘暴徒
作者: 神人兄.    時間: 2019-8-13 12:39 PM

作者: 東方灰手背    時間: 2019-8-13 12:39 PM

引用:
原帖由 dealyou 於 2019-8-13 12:38 PM 發表

佢叫鄭小姐或者林太~
跟夫姓嘛
作者: benchu100    時間: 2019-8-13 12:40 PM

哽咽有咩用 直接公布所有漢奸名字連證據 牽連幾廣都照做 你怕佢地就做唔到野
作者: caihk    時間: 2019-8-13 12:40 PM

倒不如問返林病

回歸廿幾年正苦有冇真心去解決過香港既核心問題 ?

似乎香港要嚟一次浴火重生

或者有望令正苦係政策上作出改革
作者: 東方灰手背    時間: 2019-8-13 12:40 PM

引用:
原帖由 亨仔_1 於 2019-8-13 12:36 PM 發表

林小姐?
鄭小姐?
林太?
跟夫姓嘛
作者: 具陽哥    時間: 2019-8-13 12:41 PM

入正題啦
痳病八婆
作者: dealyou    時間: 2019-8-13 12:42 PM

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-8-13 12:39 PM 發表

跟夫姓嘛
師兄,唔緊要,小弟都成日犯腦筋上面ge錯
作者: sweetandsour    時間: 2019-8-13 12:42 PM

按基本法出解軍,才能解決
作者: DaytonaRose    時間: 2019-8-13 12:44 PM

其實成個行政會議,有尐就無能,有能力個D(陳智思,葉劉)就想坐特首個位。
所以點會比到好嘅建議林小姐。
咁開會做乜!
作者: richardli008    時間: 2019-8-13 12:44 PM

引用:

淋病,你好黑人憎呀!
最討厭曱甴!
作者: 愛心大使    時間: 2019-8-13 12:44 PM

我完全唔覺得亂喎,感覺仲好過之前
作者: kid_a    時間: 2019-8-13 12:45 PM

引用:

好明顯班人係咁諗的....所以無辦法阻止了...
作者: dtw    時間: 2019-8-13 12:45 PM

國泰第一個瓜,尿積員工太多
作者: pc238    時間: 2019-8-13 12:46 PM

又係西口西面,無水冼面
作者: 乂大簡    時間: 2019-8-13 12:47 PM

一班戲子已經做緊戲按劇本一步一步埋位,最後因香港緊急狀態而無法正常運作,中國宣佈一國一制實行到香港....

林鄭繼續公開扮可憐、阿爺繼續一步步洗腦、建制議員繼續放風,班曱甴繼續每次幫自己倒米、警方繼續似拉非拉製造更大迴響,所有單位已ready只等一個時間點及藉口
作者: 白痴禁言制度    時間: 2019-8-13 12:49 PM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-8-13 12:15 PM 發表

硬係覺得劇本鋪緊路向這方向進行  ...
如果非不得已
中央根本唔會咁做
佢一出手就係破壞1國2制
會比全世界制裁

而家根本係有心人想迫中央出手
作者: tombo    時間: 2019-8-13 12:49 PM

次次出黎講野都想喊咁,你不如唔好出黎啦
作者: asnkahk    時間: 2019-8-13 12:50 PM

>><<1!喊賊捉賊! 你同D黑警粉身碎骨, 香港咪唔會粉身碎骨囉!
作者: rainy168    時間: 2019-8-13 12:51 PM

support行政長官
作者: richardli008    時間: 2019-8-13 12:51 PM

引用:
原帖由 SHATINYAU 於 2019-8-13 12:24 PM 發表

死八婆777下台,正 x家橙
支持林鄭下台,CY重任特首之職強勢打沉毒果港獨反對派曱甴,光復香港!
作者: 2017TTTT2017    時間: 2019-8-13 12:52 PM

引用:

屌佢老母,淋病柒鵝,完全因為呢隻柒鵝好大喜功,殘酷不仁,賣港求榮,害到香港死傷咁多人,死一萬次都難補其過.
呢d惡毒婦人,一定要長命百歲,周身病痛,一日切一樣器官落嚟就大快人心.
作者: 後天難吃的豬豬    時間: 2019-8-13 12:52 PM

民陣狗幾時冚家剷???
作者: palmaxpc    時間: 2019-8-13 12:52 PM

早早派左四千,根本唔會有咁多學生上街
作者: 乂大簡    時間: 2019-8-13 12:55 PM

引用:
原帖由 白痴禁言制度 於 2019-8-13 12:49 發表

如果非不得已
中央根本唔會咁做
佢一出手就係破壞1國2制
會比全世界制裁
而家根本係有心人想迫中央出手
無錯中國本來唔想理你地,問題中國最怕件事蔓延入中國....

而家中國及香港政府一埸戲迫緊班曱甴越搞越亂攞正牌出手...

楊光第一次記者會形容叫 示威者、第二次叫 暴徒、昨天叫 恐怖主義
今日林鄭形容"香港已經進入一個緊急情況"

所有野向著劇本行
作者: lwkm    時間: 2019-8-13 12:55 PM

引用:
原帖由 leslielo 於 2019-8-13 12:33 PM 發表

多餘啦!答應咗5點訴求唔會再有新要求?唔會再攪事?食到一次甜頭唔再食?

只要你跪得一次,就次次都要跪。唔答應要訴求又再破壞又再攪事,到時真係暴民政治,沒完沒了。 ...
唔去嘗試,點知唔得?

眼前嘅就只有5大訴求,你點知會有新訴求?
作者: skwongskwong    時間: 2019-8-13 12:56 PM

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-8-13 12:07 發表

x2
作者: Sanjiii    時間: 2019-8-13 12:58 PM

其實宜家好多示威係因為要投訴警察,只係政府無能,唔敢成立獨立調查委員會。
你老味成日話要維護法治,甘違法嘅警察呢?唔去管之餘仲助長黑警,甘示威咪更大囉,將呢個城市推向深淵嘅咪就係你囉
作者: siupercy    時間: 2019-8-13 12:58 PM

引用:

所以我未話香港人真係抵撚死囉,唔出又話低調龜縮,出黎講兩句又話高調,唔攪咁多做番正常職務去探訪下地區組織,又話唔通知傳媒。真心想講,香港人真係好撚低質,民主真係得啖笑。
作者: babepoon    時間: 2019-8-13 12:59 PM

引用:

白痴,殺完人重要同人講道理?正宗做完妓女又要攞貞節牌坊
作者: 倒錢落海...    時間: 2019-8-13 12:59 PM

香港太多奸商貪官,民不聊生,真係有咁耐風流有咁耐折墮
作者: 中午理性的妹頭    時間: 2019-8-13 01:01 PM

以香港長遠價值看,是無價值的,中國強大,香港已失去定位,只有亂黨集居,如你是中央會點處理香港
作者: 李榮    時間: 2019-8-13 01:02 PM

只想知道,示威者要民選特首,但是否真的聽民意,定係估計會聽?佢會聽邊d人的民意?定係選左先算?
作者: ho100865    時間: 2019-8-13 01:02 PM

搞掂個源頭咪乜事都冇囉!
全世界都知!係呢條八婆先唔知自己就係源頭!
作者: 白痴禁言制度    時間: 2019-8-13 01:02 PM

引用:
原帖由 caihk 於 2019-8-13 12:40 PM 發表

倒不如問返林病

回歸廿幾年正苦有冇真心去解決過香港既核心問題 ?

似乎香港要嚟一次浴火重生

或者有望令正苦係政策上作出改革
呢廿幾年有咩核心問題

核心問題樓價比大陸人買貴晒?
咁偉大嘅香港人點解要賣樓比佢地
咪貪人地d錢囉

核心問題每個月有150個大陸人落黎
咁呢150人係邊度黎
咁偉大嘅香港人又點解要返去娶老婆生仔呢
作者: leungjeffrey    時間: 2019-8-13 01:05 PM

呢個記者會睇到我火滾,不中立的記者,冇禮貌的記者,不跟規矩的記者,比我Hold 呢個記者會,一早踢咗個亂咁叫嘅麻甩佬出去!
作者: sdyes    時間: 2019-8-13 01:05 PM

引用:

哭有q用,打拉
作者: Vince78    時間: 2019-8-13 01:05 PM

出來哽咽有乜用
呢場運動是不會停
作者: 熱鬥老馬    時間: 2019-8-13 01:07 PM

搞成咁, 係淋病一手做成, 做咩委過於人?
"送中", 各界及各國領使一早表示憂慮, 但淋病夾硬黎.
超過100萬人上街, 淋病仲夾硬黎, 6.12照去, 無6.12示威, 就無隨之而來既一連串問題.
一件事既罪魁禍首, 點解仲可以公開指指點點? 委過於人?

作者: CLHAU    時間: 2019-8-13 01:07 PM

你有唔做野,司長坐office 寫blog ,可以解決現況?你又唔走,又唔抄D垃圾司長,可以平息風波?
作者: 具陽哥    時間: 2019-8-13 01:08 PM

引用:
原帖由 水底永恆的流彈 於 2019-8-13 12:15 PM 發表

正是你個八婆將香港推向深淵,一貫出來火上添油
隻字不題自己做過之咩衰嘢
總之就係人哋錯自己啱哂
作者: kanboyk    時間: 2019-8-13 01:08 PM

引用:

硬係覺得劇本鋪緊路向這方向進行 ...
路係人地舖,政苦同大陸果邊只係順勢而上.睇返最近滬倫通同上海自貿區就知
而且在香港內既'潛在威脅'差唔多可以收網啦.
佢地對付大國卻用左小國手段,狗急跳牆式出招.乜差藉口都夾硬黎
就黎去餐廳食野比少左舊肉都搞行街/團聚架啦
作者: 66823    時間: 2019-8-13 01:09 PM

引用:
原帖由 sdyes 於 2019-8-13 01:05 PM 發表

哭有q用,打拉
咪係!要喊就翻屋企喊啦。
我見到她就心煩!
作者: 具陽哥    時間: 2019-8-13 01:09 PM

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-8-13 12:24 PM 發表

失敗者係憎777
失敗者係777
作者: jandm    時間: 2019-8-13 01:09 PM

作者: jandm    時間: 2019-8-13 01:10 PM

作者: fai28    時間: 2019-8-13 01:10 PM

你喊有L用咩
作者: 習總精囊    時間: 2019-8-13 01:10 PM

引用:

777條賣港大話8婆可唔可以7少陣